15 plimbări de făcut în jurul orașului Lyon

Sunteți în Lyon și doriți să explorați regiunea pentru o zi? Iată cele 17 plimbări în jurul orașului Lyon pe care vi le recomandăm!

Fosta capitală a galilor este din ce în ce mai populară pentru cei care călătoresc în weekend. Trebuie spus că Lyon are multe atuuri de oferit. Regiunea Lyon nu este de neglijat. Într-adevăr, există multe plimbări de descoperit în jurul orașului Lyon, pentru toate profilurile.

Iată 17 tururi în jurul Lyon selectate de Generation Voyage !

1. Parcul Miribel Jonage

Plimbări în jurul orașului Lyon : Grand parc de Miribel Jonage

Credit foto : Shutterstock – Floriantroppe

📍 16 kilometri
🚗 Cu mașina: 20 de minute
📷 A vedea / a face: plimbări, activități sportive, plaja și lacul Eaux Bleues, drumeții, observații de faună și floră

Cu cele 2.200 de hectare de natură, acest parc este una dintre cele mai plăcute plimbări din jurul orașului Lyon. Datorită numeroaselor sale activități, există multe lucruri care să vă țină ocupați în timpul zilei!

Sportivii vor alege ciclismul montan sau sporturile nautice pe lac. Excursioniștii se pot aventura în pădure. Cei care doresc să se relaxeze pot merge la plajă. Există ceva pentru toată lumea!

2. Viena

Plimbări în jurul orașului Lyon: Viena

Credit foto : Shutterstock – Wallace Weeks

📍 33 de kilometri
🚗 Cu mașina: 35 de minute
🚆 Cu trenul: 25 de minute
📷 A vedea / a face: Vestigii romane și orașul vechi, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul Galo-roman, ruinele castelului de la Bâtie

Pentru cei în căutare de cultură, Vienne este vizita ta în jurul orașului Lyon! Cu numeroasele sale vestigii romane și centrul său istoric, bogățiile orașului Isère sunt într-adevăr numeroase și nesperate. Templul roman al lui Augustus și al Liviei este unul dintre cele mai bine conservate din lume.

De asemenea, Vienne găzduiește două muzee importante: Muzeul de Arte Frumoase și Arheologie și Muzeul Galo-Român, situat în Saint-Romain-en-Gal, pe celălalt mal al râului Rhône. Acest lucru face ca Vienne să fie unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în jurul orașului Lyon.

3. Parcul Natural Regional Pilat

Parcul Natural Regional Pilat

Credit foto: Shutterstock – MagSpace

📍 66 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h05
📷 A vedea / a face: drumeții, Crêtes du Pilat, Barrage du Gouffre d’Enfer, satele Malleval și Pélussin

Această plimbare în jurul orașului Lyon este o evadare în inima naturii, într-un parc natural superb, destinat atât începătorilor, cât și celor cu experiență. Numeroasele sale drumeții vă pot duce până la Crêtes du Pilat, unde, pe vreme bună, panorama este excepțională.

Unele sate din parc sunt o frumoasă mărturie a trecutului. Acesta este cazul lui Malleval sau Pélussin, de exemplu. De vizitat dacă mai aveți putere după ore lungi de mers pe jos.

4. Ruta vinului Beaujolais

Plimbări în jurul orașului Lyon : Beaujolais

Credit foto: Shutterstock – ventdusud

📍 18 kilometri (Civrieux d’Azergues)
🚗 Cu mașina: 22 de minute
📷 A vedea / a face: podgorii și degustare de vinuri, sate

Între Civrieux d’Azergues și Saint-Amour, traversăm magnificul drum Beaujolais pentru a descoperi podgoriile din regiune. Este, de asemenea, o oportunitate de a descoperi sate mici și magnifice, cum ar fi Oingt.

Este posibil să vă opriți la podgoriile din jurul Mont Brouilly pentru a descoperi producătorii celebrului vin roșu și pentru a-l degusta, cu moderație, desigur!

5. Oingt

Satele din Auvergne Rhône-Alpes : Oingt

Credit foto: Shutterstock – rontav

📍 34 de kilometri
🚗 Cu mașina: 35 de minute
📷 A vedea / a face: orașul vechi, plimbări, degustare de vinuri și vizite la podgorii

În inima traseului vinului se află vechiul sat Oingt, care a devenit Val d’Oingt la 1 ianuarie 2017, un oraș care poate fi în sine o vizită în jurul orașului Lyon. Cu casele sale de piatră ocru din carierele locale, Val d’Oingt ocupă un loc central în Pays des Pierres Dorées, care își datorează numele acestei culori speciale.

Locurile sunt prielnice pentru evadare și pentru a descoperi trecutul. Fiecare alee este diferită de cealaltă. Puteți urca în temnița vechiului castel, unde o poartă fortificată vă amintește de prezența bastioanelor.

În cele din urmă, cu un prânz pe terasă, este posibil să se viziteze câteva dintre podgoriile din apropiere, dată fiind proximitatea acestora.

6. Pérouges și Bugey

Pérouges, unul dintre cele mai frumoase sate medievale din Franța

Credit foto: Shutterstock – Irina Crick

📍 38 de kilometri
🚗 Cu mașina: 40 de minute
📷 A vedea / a face: oraș medieval, gustați o plăcintă cu zahăr, Mont du Bugey

Un alt sat medieval din regiune, Pérouges este una dintre cele mai bune plimbări din jurul orașului Lyon. Satul nu a văzut trecerea secolelor și a rămas așa cum a fost în trecut. Deși casele de piatră sunt renovate în mod regulat, arhitectura rămâne originală.

O plimbare prin acest frumos oraș medieval este o adevărată călătorie în timp. Și pentru a o aprecia și mai mult, puteți gusta o plăcintă cu zahăr, specialitatea locală! În cele din urmă, dacă aveți chef, nu ezitați să urcați în munții Bugey, inclusiv în Grand Colombier și Mont du Chat. Rezultatul este o panoramă minunată.

7. Lacuri

Lac des Sapins

Plimbări în jurul orașului Lyon : Lac des Sapins

Credit foto: Wikipedia – Royalizator

📍 65 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h
📷 A vedea / a face: sporturi și activități nautice, drumeții, plajă

Lac des Sapins este perfect pentru o zi de relaxare. În program: activități acvatice, înot, sporturi pentru tineri și vârstnici și, bineînțeles, drumeții și echitație. O plimbare în jurul Lyonului de făcut cu familia!

Lacul Aiguebelette

Lacul Aiguebelette

Credit foto: Shutterstock – Jonathan Meddings

📍 96 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h05
📷 A vedea / a face: sporturi și activități nautice, drumeții, rezervații naturale, plajă

Cu apele sale verzi-albastre și munții din jur, lacul Aiguebelette este frumos și merită vizitat. Sunt disponibile numeroase activități sportive, cum ar fi canotajul sau caiacul, precum și drumeții mai mult sau mai puțin ușoare, răsplata fiind o panoramă a întregului lac.

Există, de asemenea, rezervații naturale frumoase pentru a observa fauna și flora acvatică în cadrul idilic al lacului Aiguebelette.

Lacul Nantua

Lacul Nantua

Credit foto: Shutterstock – vouvraysan

📍 86 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h05
📷 A vedea / a face: activități nautice, drumeții

Cu siguranță este locul unde trebuie să fie în apropiere de Lyon pentru cei cărora le plac sporturile acvatice. Într-adevăr, lacul Nantua are multe și diverse activități de făcut pe lac, de la bărci cu pedale la schi nautic, navigație și canotaj. Există ceva pentru toată lumea!

Pentru drumeții experimentați, este posibil să ajungă la lacul Sylans după o lungă plimbare prin pădure. Dificil, dar o mare aventură și o mare recompensă la final.

8. Peșterile din La Balme

Peșterile de la Balme

Credit foto: Flickr – REMY DEMANGEOT

📍 51 de kilometri
🚗 Cu mașina: 45 de minute
📷 A vedea / a face: peșteri, aria naturală sensibilă “Les Coteaux de Saint-Roch”.

Dacă sunteți în căutare de răcoare în timpul verii, această plimbare prin Lyon este pentru dumneavoastră. Temperatura este întotdeauna între 12 și 15° pe tot parcursul anului. Veți descoperi minunile lumii subterane, cu stalactitele, stalagmitele și alte lacuri.

În timpul acestei scufundări în inima pământului, veți întâlni probabil un liliac, care este foarte numeros în peșteră. După vizită, puteți face o plimbare plăcută pe traseul “Les Coteaux de Saint-Roch”.

9. Walibi Rhône-Alpes

Walibi Rhône Alpes

Credit foto: Facebook – Walibi Rhône Alpes

📍 75 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h05

Dintre toate plimbările din jurul orașului Lyon, iată una care se concentrează pe senzații tari și relaxare pură! Cu familia sau cu prietenii, tineri și bătrâni, există ceva pentru toată lumea!

10. Circuit în Burgundia de Sud

Camping-Car, Mâcon, călătorie

Credit foto : Shutterstock / elitravo

📍 72 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h
📷 A vedea / a face: Mâcon, castelul Pierreclos, Abația Cluny, Roche de Solutré, domenii viticole

Burgundia este o regiune bogată și variată, suficient de aproape de Lyon pentru a dedica o zi părții sale sudice, cea a nesfârșitelor domenii viticole. Cel mai măreț este castelul de Pierreclos, acum proprietate privată, dar deschis vizitatorilor.

Cel mai faimos monument din regiune este Abația din Cluny, fondată în 910 și simbol al reînnoirii creștinismului în Occident. De asemenea, puteți merge la Solutré pentru a admira stânca cu același nume, un munte de calcar uimitor care se ridică din pământ.

În cele din urmă, Mâcon este un oraș care merită o oprire.

11. Grenoble

vizitați grenoble în inima Alpilor

Credit foto : Shutterstock / colores

📍 111 kilometri
🚗 Cu mașina: 1h20
🚆 Cu trenul: 1h20
📷 A vedea / a face: centrul orașului, Bastilia și telecabina sa, Muzeul Grenoble

Desigur, pentru o plimbare în jurul orașului Lyon, Alpii sunt un pic cam departe. Din fericire, Grenoble este acolo pentru a vă salva! Priveliștea munților acoperiți de zăpadă din capitala Isère este atât de frumoasă încât nu te poți sătura de ea. Dacă luați telecabina pentru a vizita fortul Bastilia, priveliștea este și mai splendidă într-o zi bună.

Grenoble este un oraș în care vă puteți plimba prin centrul orașului, puteți lua prânzul pentru a gusta specialitatea locală, ravioles du Royans, și puteți vizita muzeul orașului.

12. Parcul natural regional Vercors

Camping în sălbăticie în Franța : Parcul Natural Regional Vercors

Credit foto: Shutterstock – worldroadtrip

📍 126 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h30
📷 Ce să vezi/faci: drumeții, puncte de belvedere, sate, peșteri, Memorialul și necropola Rezistenței

Pentru o plimbare de o zi în jurul orașului Lyon, este dificil de acoperit tot Vercors, deoarece diversitatea și suprafața sunt foarte importante. Excursioniștii vor fi încântați să vadă numărul de poteci disponibile pentru picioarele lor. Cei care iubesc priveliștile vor fi încântați.

O arhitectură frumoasă este prezentă și în Vercors, cu satele Saint-Nazaire-en-Royans și Pont-en-Royans. Pentru cei cărora le place să se aventureze în lumea subterană, peștera Choranche este făcută pentru voi.

În cele din urmă, Vercors este o Mecca a Rezistenței și le aduce un omagiu eroilor noștri printr-un memorial și o necropolă situate în Vassieux-en-Vercors.

13. Aix-les-Bains

AIX LES BATHS

Credit foto : Shutterstock – Baud Adrien

📍 114 kilometri
🚗 Cu mașina: 1h20
🚆 Cu trenul: 1h20
📷 A vedea / a face: Lac du Bourget, băi termale și spa, Muzeul Faure, Abația Hautecombe

Aix-les-Bains, al treilea oraș balnear ca mărime din Franța, este renumit pentru numeroasele sale băi termale și spa-uri unde puteți petrece cu ușurință o zi întreagă. Pentru cei care preferă cadrele naturale, Lac du Bourget, cu o apă de o culoare frumoasă și plaje, oferă o multitudine de activități și locuri de înot.

În centrul orașului se află câteva vestigii romane și faimosul muzeu Faure, într-o vilă magnifică.

În cele din urmă, pentru cei care au mașină, nu ratați abația Hautecombe, situată pe malul lacului. Un loc și o priveliște splendidă!

14. Annecy

Vedere a lacului Annecy din pasul Forclaz

Credit foto : Shutterstock – Samuel Borges Photography

📍 145 de kilometri
🚗 Cu mașina: 1h30
🚆 Cu trenul: 2h15
📷 A vedea / a face: lacul Annecy, orașul vechi și canalul Thiou, castelul

Annecy nu mai are nevoie de nicio prezentare. Deși este departe, este posibil să vizitați orașul pentru o zi pentru a realiza una dintre cele mai frumoase plimbări în jurul orașului Lyon.

De fapt, aproape că se poate merge acolo doar pentru minunatul său oraș vechi, cu canalul Thiou, casele de piatră și castelul său. Nu degeaba i se spune Veneția Alpilor. O croazieră pe Thiou este cel mai bun mod de a o vedea de aproape.

Cealaltă vizită principală a orașului este lacul Annecy, loc de drumeții, activități diverse și odihnă. În Annecy, nu te plictisești niciodată și nu prea vrei să pleci.

15. Chambéry

Chambéry

Credit foto: Shutterstock – Celli07

📍 107 kilometri
🚗 Cu mașina: 1h15
🚆 Cu trenul: 1h30
📷 A vedea / a face: orașul vechi, castelul ducilor de Savoia, rotonda căii ferate, Muzeul Savoiei

Încheiem selecția noastră de plimbări în jurul orașului Lyon cu Chambéry. Centrul său vechi și faimoasa sa fântână supranumită “4 assless” oferă o plimbare fermecătoare, iar nouă ne place să ne așezăm pe o terasă pentru a admira pietrele sale vechi.

Principalul vestigiu istoric al orașului, castelul din Ducii de Savoia Istoria regiunii poate fi văzută la Muzeul Savoy. De asemenea, cea mai mare rotondă din Franța, opera lui Gustave Eiffel, se află la Chambéry.

Deci, care dintre aceste plimbări în jurul Lyonului vrei să le faci cel mai mult?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro