15 plimbări de făcut în jurul Nisa

Sunteți în Nisa și doriți să explorați regiunea pentru o zi? Iată cele 15 plimbări în jurul Nisa pe care vi le recomandăm!

Coasta de Azur și Provence sunt două regiuni magnifice, cu locuri magice și descoperiri nesfârșite. La mare, în mijlocul naturii, la munte, în sate mici sau chiar cu trenul, există ceva pentru toată lumea. Nisa este un punct de plecare perfect pentru aceste excursii, datorită unei rețele rutiere și feroviare bune. Generation Voyage s-a limitat la excursii care nu sunt la mai mult de o oră și jumătate distanță și care pot fi efectuate într-o zi. Iată cele 15 plimbări în jurul Nisa pe care le-am selectat!

1. Eze

Strada din satul medieval Eze de pe Riviera Franceză, Coasta de Azur, Franța

Credit foto: Shutterstock – Balate Dorin

📍 12 kilometri
🚗 Cu mașina aproximativ 25 de minute cu mașina
📷 Pentru a vedea Orașul vechi, calea Nietzsche, parfumeria Fragonard

Când ajungi în Eze, ai impresia că te afli într-o altă lume. Acest sat cocoțat este cu siguranță cel mai frumos din regiune. Mergând pe străzile sale pietruite, te lași purtat de frumusețea clădirilor care te înconjoară. Dorința de a te opri peste tot este tentantă pentru că fiecare colț este diferit de celălalt.

Punctul culminant al spectacolului este priveliștea magnifică a Grande Bleue din cetate. După un prânz bun, ne îndreptăm spre poteca Nietzsche, o plimbare făcută celebră de filozoful care a iubit această potecă. În cele din urmă, dacă timpul vă permite, puteți vizita fabrica de parfumuri Fragonard. Pe scurt, o plimbare prin Nisa pe care o adorăm!

2. Antibes

Cap d'Antibes

Credit foto: Shutterstock – Anquetil Anthony

📍 23 kilometri
🚗 Cu mașina 35 de minute cu mașina
🚆 Cu trenul Aproximativ 25 de minute cu trenul
📷 Pentru a vedea Orașul vechi, Muzeul Picasso, comuna liberă Safranier, bar de absint, Marineland

Un alt oraș frumos de la malul mării, Antibes, este un oraș care trebuie neapărat vizitat și o excursie de o zi în jurul Nisei. Orașul vechi te duce cu gândul la un secol în urmă, cu panourile sale publicitare, magazinele și aleile sale. Dacă aveți chef, puteți descoperi un bar de absint original în pivnițe care au uneori zece secole!

Plecând din orașul vechi, puteți da peste uimitoarea comună liberă Safranier, care a fost parțial autogestionată din 1966 și care oferă câteva străduțe foarte fotogenice. De asemenea, muzeul Picasso, situat în fostul castel Grimaldi, expune aproape 250 de lucrări ale artistului. În fine, dacă sunteți cu copii, parcul acvatic Marineland va fi momentul lor de evadare!

Trenuri turistice

Train_des_pignes_Automotrices_Ligne_de_Nice__Digne

Credit foto: Wikipedia – Alpes de Haute Provence

3. Train des Pignes între Nisa și Digne-les-Bains

Plecare de la Nisa la Digne-les-Bains 6.55, 9.25, 13.05 și 17.15
Plecare spre Digne-les-Bains din Nisa 7.15, 10.45, 14.25 și 17.35
📷 De văzut Puncte de vedere și vizite în anumite locuri în funcție de preferințe

Iată o plimbare specială în jurul Nisa! Trenul des Pignes vă duce la Digne-les-Bains, în hinterlandul Nisei, printr-un peisaj splendid. Există mai multe opriri și le puteți alege pe cele care vă interesează sau puteți merge direct la Digne.

Printre locurile interesante: Barrême și muzeul distileriei sale, Saint-André-les-Alpes și posibilitatea de a face parapantă, Annot și traseele sale de drumeție, Entrevaux și orașul său medieval.

4. Train des Merveilles

🚆 Cu trenul de la Nisa la ora 9.17 a.m., ajungând la Tende la ora 11.24 a.m.
📷 Pentru a vedea admirați peisajul, orașul vechi Tende

Există multe posibilități de a vă întoarce cu trenul până seara. Pentru această vizită în jurul Nisei, rămânem pe calea ferată cu trenul des Merveilles, renumit pentru peisajele sale de munte care îți taie respirația și pentru prezența la bord a unui conferențiar care comentează locurile.

Odată ajunși în Tende, nu ezitați să vizitați orașul vechi al satului, o comună unică datorită amplasării sale pe un versant.

5. Podgoria AOC Château de Bellet

Château du Bellet

Credit foto: Facebook – Château de Bellet

📍 11 kilometri
🚗 Cu mașina aproximativ 20 de minute
🚌 Cu autobuzul Luați autobuzul 62 spre Nisa, stația “Chemin de Saquier”.
📷 Pentru a vedea Podgorii și degustare de vinuri

Dacă Nisa nu este renumită pentru podgoriile sale, este fără să conteze pe Château du Bellet, un domeniu viticol unic, cocoțat pe înălțimi. Cu capela sa și cele zece hectare de viță-de-vie care o înconjoară, locul este magic și reprezintă o plimbare originală în jurul Nisei. În program: un tur ghidat al proprietății și al capelei, o plimbare prin podgorii și, bineînțeles, o degustare de vin.

6. Monaco

Rue du Village de Monaco în Monaco Monte Carlo, Franța.

Credit foto: Shutterstock – karamysh

📍 20 de kilometri
🚗 Cu mașina aproximativ 30 de minute
🚆 Cu trenul aproximativ 30 de minute
📷 De văzut Cartierul Rock și Monte Carlo, Muzeul Oceanografic, Grădina Exotică

Pentru această vizită în jurul orașului Nisa, părăsim Franța pentru câteva ore. Orașul-stat Monaco este una dintre cele mai populare excursii din regiune. Începem prin a vizita Rocher, cartierul istoric, cu străzile sale înguste și casele sale vechi, fără a uita de priveliștea magnifică a Mediteranei.

La picior, puteți vizita muzeul oceanografic, un acvariu uriaș care coboară până la 85 de metri sub mare! Mergeți apoi în cartierul Monte Carlo, cu cazinoul, hotelurile, opera și, pentru cunoscători, străzile pe care are loc celebrul Grand Prix de Formula 1. În cele din urmă, grădina exotică, o grădină botanică de top, este locul ideal pentru a încheia ziua.

7. Chin

Cele mai frumoase sate din jurul Nisei : Menton plimbări în jurul Nisei

Credit foto : Shutterstock – Boris Stroujko

📍 30 de kilometri
🚗 Cu mașina 35 de minute
🚆 Cu trenul aproximativ 40 de minute
📷 De văzut Centrul orașului și grădinile excepționale, Muzeul Cocteau, piața Halles, portul vechi, plaja

Pentru această vizită în jurul Nisei, ai crede că te afli în Amalfi. Trebuie spus că, prin arhitectura și festivalul lămâilor, Menton are multe în comun cu orașul italian. Orașul vechi este o plăcere pentru ochii celor care se pierd pe străzile sale umbroase, îngălbenite de piatră. Menton este, de asemenea, orașul grădinilor excepționale, unde botanica excelentă este accesibilă tuturor.

Dacă ajungeți dimineața, mergeți la piața Halles, una dintre cele mai renumite din regiune. Pentru cei care îl iubesc pe Jean Cocteau, muzeul său este o necesitate. În cele din urmă, puteți încheia ziua la plajă!

8. Cannes și insula Sainte-Marguerite

  plimbări în jurul Nisa Iahturi ancorate în portul Cannes într-o frumoasă zi de vară, Franța

Credit foto: Shutterstock – S-F

📍 33 kilometri
🚗 Cu mașina 35 de minute
🚆 Cu trenul aproximativ 25 de minute
📷 De văzut Orașul vechi, croisette, Palais des Festivals, Île Sainte-Marguerite

Iubitori de film, această vizită în jurul Nisei este făcută pentru voi! Vorbim, desigur, despre Cannes, orașul festivalului care are loc în fiecare an din 1946. Este posibil să vizitați Palais des Festivals unde are loc ceremonia. Chiar lângă ușă, puteți să vă plimbați de-a lungul portului vechi și al Croisette și apoi să mergeți la plajă.

Îndepărtându-ne de mare, descoperim Suquet, orașul vechi al Cannes-ului, situat pe un deal. Într-un labirint de străduțe pietruite, ne place să ne pierdem și să ne plimbăm prin fața magazinelor. În cele din urmă, pentru cei care au timp și dorință, este posibil să meargă pe insula Sainte-Marguerite, cu muzeul său marin și plajele sale sublime.

9. Grasse

Grasse

Credit foto: Shutterstock – Filip Fuxa

📍 45 de kilometri
🚗 Cu mașina 50 de minute
🚆 Cu trenul aproximativ 1h10
📷 Pentru a vedea Orașul vechi, muzeul internațional al parfumurilor și alte muzee

Dacă vă plac în mod deosebit parfumurile, această plimbare prin Nisa este o necesitate! Grasse găzduiește Muzeul Internațional al Parfumului, care prezintă istoria parfumului din antichitate până în prezent și explică etapele de producție. Există și alte muzee interesante, inclusiv câteva parfumerii.

În Grasse, vă puteți bucura de o plimbare în orașul vechi, cu străzile sale pietruite și abrupte, cu terasele și piața sa. Un centru istoric provensal clasic, dar pe care noi îl iubim.

10. Saint-Paul-de-Vence și cascadele Saut-du-Loup

Cascadele Saut-du-Loup - plimbări în jurul Nisei

Credit foto : Shutterstock – marketa1982

📍 19 kilometri
🚗 Cu mașina aproximativ 30 de minute cu mașina
📷 Pentru a vedea orașul vechi medieval, Fundația Maeght, cascade

Saint-Paul-de-Vence este un frumos sat medieval situat la poalele munților. Orașul său vechi este superb, cu casele sale de piatră, clădirile religioase și fântâna sa. Ne place să urcăm până la bastioane, având ca răsplată o priveliște superbă asupra mării! După atâta efort, confortul terasei este, de asemenea, binevenit.

Satul este, de asemenea, renumit pentru fundația Maeght, un muzeu de artă modernă fondat, printre alții, de Chagall, care este înmormântat în sat. În cele din urmă, la 30 de minute de mers cu mașina, vă puteți opri la cascadele Saut-du-Loup pentru a încheia această excursie în jurul Nisei.

11. Saint-Tropez

Plimbare prin Nisa Saint Tropez, în sudul Franței. Iahturi de lux în port.

Credit foto: Shutterstock – NAPA

📍 112 kilometri
🚗 Cu mașina aproximativ 1,5 ore cu mașina
📷 Pentru a vedea Orașul vechi și cetatea, plaja, Musée de l’Annonciade, Musée de la Gendarmerie

St-Trop” și jet-set-ul său nu mai sunt prezentate. Cu toate acestea, uităm adesea că orașul are un centru vechi drăguț și o citadelă impunătoare cu o priveliște uluitoare la mare. Pentru fanii lui De Funès, muzeul Jandarmeriei este preferatul tău! Pentru ceilalți, nu trebuie ratat Musée de l’Annonciade, cu picturile sale din secolele XIX și XX.

Pentru cei care au timp, puteți lua drumul spre minunata plajă Pampelonne, aflată la 10 minute distanță, pentru a face o baie și a admira culoarea turcoaz.

12. Gorges du Verdon

  plimbări în jurul Nisa Gorges du Verdon (Alpes-de-Haute-Provence, Provence-Alpi-Coasta de Azur, Franța), celebru canion

Credit foto : Shutterstock – Claudio Giovanni Colombo

📍 140 de kilometri
🚗 Cu mașina Aproximativ 2 ore cu mașina
📷 Pentru a vedea Puncte de vedere, Lacul St. Croix, drumeții

Această plimbare în jurul Nisei este departe, dar locul este atât de magic încât nu poate fi ignorat. Luați drumul spre Point Sublime, un hors d’oeuvre cu o panoramă sublimă. Apoi continuați până la podul Galetas, începutul plimbării, cu priveliștea sa asupra apei de un albastru pur.

Pentru felul principal, mergem pe lacul Sainte-Croix pentru a ne odihni sau pentru a face activități precum pedalatul cu barca. În cele din urmă, dacă aveți loc pentru desert, faceți câteva drumeții în jurul lacului înainte de a vă întoarce la Nisa.

Italia

Imperia, plimbări în jurul Nisa Liguria, Italia.

Credit foto : Shutterstock – monticello

Cu granița transalpină la tot pasul, iată trei excursii în Italia selectate de Generation Voyage!

13. Ventimiglia

📍 40 de kilometri
🚗 Cu mașina 40 de minute
🚆 Cu trenul aproximativ 1 oră
📷 Pentru a vedea Ruine romane și orașul vechi, piața de vineri, plajă

Ventimiglia este o vizită în jurul Nisei, apreciată pentru ruinele sale romane și pentru orașul vechi. Piața sa nebună de vineri este activitatea centrală a săptămânii în oraș. Nu trebuie ratat dacă sunteți acolo.

14. Sanremo

📍 55 kilometri
🚗 Cu mașina aproximativ 55 de minute
📷 De văzut Orașul vechi La Pigna, Via MatteottiBiserica Ortodoxă Rusă, Promenada din port

Plimbându-ne pe străzile înguste din La PignaÎn orașul vechi din Sanremo ești cu adevărat transportat înapoi în timp. Fiecare colț are un pic de magie și poți simți atmosfera locului. După aceea, faceți o mică plimbare de-a lungul portului și apoi mergeți pe strada de cumpărături, la Via Matteotti. Aruncați o privire la Biserica Ortodoxă Rusă, care ne duce cu câteva minute la Moscova!

15. Imperia

📍 85 de kilometri
🚗 Cu mașina Aproximativ 1 oră și cinci minute cu mașina
📷 Pentru a vedea : Villa Grock, Cartier istoric

Villa Grock este principala atracție din Imperia, o casă cu o arhitectură exotică și monumentală. Cartierul istoric oferă o plimbare frumoasă pe străzile înguste ale orașului.

Care dintre plimbările în jurul Nisei vă atrage cel mai mult?

Lasă un comentariu

TravelMax.ro