15 muzee care trebuie neapărat vizitate în Madrid

Care sunt muzeele care trebuie neapărat vizitate în Madrid? Descoperiți topul nostru cu cele 15 muzee pe care trebuie să le vizitați în Madrid!

Madrid este o capitală energică, vibrantă și cosmopolită, cu un patrimoniu istoric și cultural impresionant! Atractiv și frumos, nu încetează să-și seducă vizitatorii și locuitorii. La răscrucea fiecărei străzi și în cartierele sale fermecătoare, se descoperă modernismul, istoria și toate acele lucruri mărunte care fac bogăția sa. Printre acestea, nu putem să nu menționăm oferta sa culturală. Madridul are un patrimoniu cultural și artistic uimitor, evidențiat de muzeele sale.

În timpul șederii dumneavoastră în capitala spaniolă, nu veți duce lipsă de atracții culturale de descoperit. Dintre acestea, se remarcă muzeele Prado și Reina Sofía, dar mai sunt multe altele! Unele dintre obiectivele de neratat pot fi vizitate chiar gratuit cu Madrid Card, un permis esențial. Vă îndreptați în curând spre cea mai însorită capitală a Europei? Am făcut o listă cu cele 15 muzee din Madrid pe care trebuie să le vizitați în timpul călătoriei dumneavoastră.

1. Muzeul Prado

Galeria de expoziții de la Muzeul Prado, Madrid

Credit foto: Shutterstock / Joseph Sohm

Ora de vizită Cel puțin o jumătate de zi, poate o zi întreagă.
Bilet de tăiere : da

Situat chiar în centrul orașului, Muzeul Prado este cel mai faimos muzeu de artă din Madrid și unul dintre cele mai importante din lume. Proiectată de Juan de Villanueva, această galerie uriașă prezintă istoria artei europene din secolul al XII-lea până în secolul al XIX-lea. Acesta găzduiește peste șapte mii de picturi, nouă sute de lucrări de sculptură și nenumărate desene și alte obiecte de artă în expozițiile sale permanente și temporare.

2. Muzeul Reina Sofía

Interiorul Muzeului Reina Sofía, Madrid

Credit foto: Shutterstock / s4svisuals

Ora de vizită Cel puțin două ore (dacă vă concentrați asupra celui de-al doilea și cel mai faimos etaj). Pentru a vedea întreaga colecție, este nevoie de patru ore.
Bilet de tăiere : da

Înființat în 1992, Muzeul Reina Sofía este unul dintre cele trei muzee care trebuie neapărat vizitate în Madrid. Acesta se referă la epoci pe care Muzeul Prado nu le acoperă. Aici veți găsi lucrări începând cu 1881, anul în care s-a născut Pablo Picasso.

Muzeul expune celebra Guernica a lui Picasso, precum și capodopere ale lui Dalí, Juan Gris, Francis Bacon și Andy Warhol.

3. Muzeul Thyssen-Bornemisza

Interiorul Muzeului Thyssen-Bornemisza, Madrid

Credit foto: Shutterstock / s4svisuals

Ora de vizită Trei ore.
Bilet de tăiere : da

Completând colecțiile Muzeului Prado și ale Muzeului Reina Sofía, fantasticul Muzeu Thyssen-Bornemisza este unul dintre cele mai importante muzee de artă din Madrid.

În colecția sa permanentă sunt expuse capodopere ale Renașterii italiene și ale impresionismului francez, cu artiști precum Dali, Van Gogh și Monet. Dar, mai presus de toate, veți vedea istoria artei trecând prin fața ochilor dumneavoastră în timpul acestei vizite la Muzeul Thyssen.

4. Muzeul Național de Arheologie

Bust roman, Muzeul Arheologic din Madrid

Credit foto: Shutterstock / Juan Aunion

Ora de vizită Între două și trei ore.

Situat în Palatul Bibliotecii și al Muzeelor Naționale, lângă Piața Columb, Museo Arqueológico Nacional este unul dintre muzeele care trebuie neapărat vizitate în Madrid. Colecția sa permanentă este alcătuită din obiecte colectate de-a lungul istoriei Peninsulei Iberice. Veți găsi, de asemenea, colecții superbe din Egipt, Orientul Apropiat, Grecia și Roma.

După această descoperire, ar trebui să vizitați și Biblioteca Națională a Spaniei, care se află în aceeași clădire. De asemenea, adăpostește o parte importantă a istoriei și culturii iberice.

5. Muzeul de Istorie din Madrid

Intrarea la Muzeul de Istorie a Madridului, fostul Hospice de San Fernando

Credit foto: Shutterstock / milosk50

Ora de vizită Cel puțin două ore.

Doriți să aflați mai multe despre istoria capitalei spaniole? Atunci nu ratați acest muzeu. Excelenta sa colecție de peste 60.000 de lucrări prezintă dezvoltarea istorică și urbană a Madridului de-a lungul secolelor. În plus, este situat în inima orașului, într-o clădire impunătoare și magnifică: fostul Hospice de San Fernando.

6. Muzeul Cerralbo

Reconstrucția unei băi de epocă, Museo Cerralbo , Madrid

Fotografie: Flickr / Son of Groucho

Ora de vizită Între una și două ore.

Găzduit într-un conac magnific din secolul al XVII-lea, Cerralbo este unul dintre muzeele care trebuie vizitate în Madrid, deși rămâne puțin cunoscut. Acesta găzduiește una dintre cele mai mari colecții private din Spania.

Sunt peste cincizeci de mii de piese, inclusiv picturi, sculpturi, tapiserii, mobilier, arme, piese arheologice și diverse artefacte sau obiecte care au aparținut marchizului de Cerralbo și familiei sale. Acest muzeu vă permite să descoperiți modul de viață al aristocrației spaniole din secolul al XIX-lea.

7. Muzeul Național de Științe ale Naturii

Interiorul Muzeului de Științe Naturale, Madrid

Credit foto: Shutterstock / David Herraez Calzada

Ora de vizită Cel puțin două ore.

Muzeul Național de Științe Naturale este unul dintre cele mai importante muzee de vizitat în Madrid și unul dintre cele mai vechi. Datează din secolul al XVIII-lea și a fost, la vremea respectivă, cabinetul regal de istorie naturală al regelui Carol al III-lea.

Prima sa expoziție permanentă explică istoria vieții pe Pământ prin intermediul fosilelor, a doua prezintă în detaliu ecosistemul mediteranean, iar ultima vă cufundă în atmosfera primelor cabinete de științe naturale. Punctul său de atracție este replica unui Diplodocus carnegii.

8. Muzeul Național de Arte Decorative

Muzeul de Arte Decorative din Madrid

Fotografie: Facebook / Museo Nacional de Artes Decorativas

Ora de vizită Între una și două ore.

Arta nu se limitează la picturile și sculpturile marilor artiști. Acest muzeu demonstrează perfect acest lucru prin colecția sa de peste șaptezeci de mii de piese de mobilier, tapiserii și artă decorativă, dintre care unele datează din anul 400 î.Hr.

Veți găsi ceramică din Talavera și Teruel, o colecție de artă orientală, inclusiv porțelanuri din dinastiile chinezești Ming și Qing.

9. Muzeul Catedralei Almudena

Catedrala Almudena, Madrid

Fotografie: Facebook / Museo Catedral de la Almudena

Ora de vizită O oră.

Construită vizavi de Palatul Regal în secolul al XX-lea, Catedrala Almudena este cea mai nouă catedrală din Madrid și una dintre cele mai importante clădiri religioase. Acesta găzduiește un muzeu interesant, ale cărui douăsprezece camere prezintă istoria diecezei de Madrid.

De asemenea, din muzeu puteți urca în vârful domului, de unde vă așteaptă o priveliște frumoasă a capitalei.

10. Muzeul Sorolla

Interiorul Muzeului Sorolla, Madrid

Credit foto: Shutterstock / Joseph Sohm

Ora de vizită Cel puțin o oră și jumătate.

Găzduit în fosta casă a artistului impresionist Muzeul Sorolla este unul dintre cele mai importante muzee de vizitat în Madrid.

Aici veți găsi operele pictorului, precum și schițe, mobilier și obiecte de artă. De remarcat în special desenele sale despre viața de familie și planurile casei sale, precum și cele trei grădini în stil andaluz care înconjoară clădirea.

11. Muzeul Americii

Colecția mexicană, Muzeul Americii, Madrid

Credit foto: Facebook / Museo de América

Ora de vizită Cel puțin o oră și jumătate.

Creat în aprilie 1941, Museo de América expune colecții de artă, arheologie și etnologie din America, de la epoca precolumbiană până la cea colonială. Organizat în cinci părți, muzeul prezintă, pe rând, percepția și descoperirea Americii în Europa, istoria și realitatea colonizării acestui continent, apoi organizarea societăților sale, religiile sale și, în final, dezvoltarea comunicării și a limbilor.

Acest muzeu este fascinant și oferă o înțelegere aprofundată a acestui continent și a istoriei sale.

12. Muzeul Lázaro Galdiano

Interiorul Muzeului Lázaro Galdiano, Madrid

Credit foto: Shutterstock / Enrique Palacio Sans

Ora de vizită Cel puțin două ore.

Situat în fosta sa casă, Muzeul Lázaro Galdiano expune cincisprezece mii de picturi și obiecte antice colectate de colecționarul cu același nume.

Acesta găzduiește picturi, desene și gravuri de Goya, precum și alte capodopere de renume mondial.

13. Muzeul Marinei

Carte veche cu ilustrații de compas, Muzeul Naval, Madrid

Credit foto: Shutterstock / Sandronize

Ora de vizită Între o oră și jumătate și două ore.

Acest vast muzeu dedicat marinei militare expune elemente istorice ale Armadei spaniole, din secolul al XV-lea până în prezent.

Printre altele, veți descoperi picturi, arme, monede, instrumente de navigație și reconstituiri de nave militare și comerciale.

14. Muzeul Romantismului

Muzeul Romantismului, Madrid

Credit foto: Flickr / manuel m. v.

Ora de vizită O oră și jumătate.

Situat într-un palat din secolul al XVIII-lea, acest muzeu al romantismului expune peste șaisprezece mii de obiecte antice, picturi și mobilier datând din 1833 până în 1868.

Colecțiile și decorațiunile sale vă vor permite să pătrundeți și să înțelegeți mai bine viața și obiceiurile clasei superioare madrilene din acea perioadă. Luxul și ostentația sunt cuvintele cheie. Vizita durează în general

15. Arena de tauri din Las Ventas

Interiorul arenei de tauri Las Ventas, Madrid

Credit foto: Shutterstock/ Pixachi

Ora de vizită O oră.

Acest templu al luptelor cu tauri, renumit pentru feria de San Isidro, nu va fi unul dintre preferatele călătorilor. Cu toate acestea, este un aspect cultural important al capitalei spaniole.

Arena de tauri găzduiește Muzeul de lupte cu tauri, unde puteți afla mai multe despre această tradiție și istoria ei.

TravelMax.ro