15 lucruri pe care trebuie să le faci în Fukuoka

Vrei să explorezi insula japoneză Kyūshū? Iată cele 14 lucruri pe care trebuie să le faceți în Fukuoka.

Inițial, existau două orașe: Fukuoka, orașul domnesc de la vest de râul Naka, și Hakata, orașul comercial și popular. În 1889, cele două orașe au fost unite și redenumite Fukuoka. Situat vizavi de cele două Corei și de China, orașul a fost mult timp poarta de intrare a invadatorilor, în special a mongolilor, care au încercat de mai multe ori să cucerească Imperiul Soarelui Răsare. Prin Fukuoka, Kubilai Khan a încercat să invadeze Japonia în secolul al XIII-lea. Al optulea oraș ca mărime din Japonia este în prezent un important centru administrativ și economic al insulei Kyūshū.

Cu o istorie care datează de peste două mii de ani, Fukuoka și-a păstrat patrimoniul cultural și istoric, devenind în același timp un oraș modern și dinamic de-a lungul anilor. Înconjurat de munți, centre spa și o plajă frumoasă, Fukuoka este clasat în mod constant ca fiind unul dintre cele mai bune orașe din Asia și este o destinație perfectă pentru o vacanță cu familia și prietenii.

Sunteți gata să zburați spre Japonia? Iată cele 15 lucruri pe care trebuie să le faceți în Fukuoka.

1. Gara Hakata

Gara Hakata, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / TungCheung

Gara din oraș a păstrat fostul nume al orașului Hakata. Acesta datează din 1889 și a fost complet renovat în 2011. De pe acoperiș, vă puteți bucura de o vedere panoramică asupra orașului Fukuoka și a zonei înconjurătoare și vă puteți plimba printr-un mic parc la ultimul etaj. Dedesubt, un imens complex comercial oferă magazine de suveniruri, librării, buticuri și numeroase restaurante.

2. Piața Yanagibashi

Piața Yanagibashi, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / Thanida Siritan

Situat la doar 15 minute de mers pe jos de gara Hakata, hotelul Piața Yanagibashi este unul dintre locurile de neratat din Fukuoka. Cea mai mare și mai cunoscută piață din oraș este renumită pentru numeroasele soiuri de pește proaspăt prins care se vinde zilnic. Este un loc minunat pentru a face sushi!

3. Savurând ramen într-un yatai

Unde să mănânci ramen în Fukuoka?

Credit foto: Shutterstock – masary78

La căderea nopții, veți vedea mici carioci, numite yatai care oferă mâncăruri populare tipice din regiune. Puteți savura supe chinezești de tăiței cu carne de porc, celebrul Ramen sau Oden din legume și plăcinte de pește, scăldate într-un bulion. În prezent, există aproximativ 230 yatai în Fukuoka.

4. Muzeul de artă populară Hakata Machiya Machiya

Muzeul Hakata, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / byvalet

Situat în fața sanctuarului Kushida, Muzeul de Artă Populară Kushida Hakata Machiya este deosebit de interesant pentru a înțelege istoria orașului și a regiunii sale. Veți descoperi viața locuitorilor din perioada Meiji și Taisho din secolele al XIX-lea și al XX-lea.

5. Altare

Altarul Kushida, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / Nattee Chalermtiragool

Vizitarea sanctuarelor din oraș este una dintre activitățile obligatorii în Fukuoka.

Începeți cu cel mai vechi sanctuar de pe insula Kyushu, Sanctuarul Sumiyoshi dedicată zeității protectoare a marinarilor. Apoi faceți un tur al sanctuarului Hakozaki Clădirile actuale datează din secolele al XVI-lea și al XVII-lea. Puteți admira frumoasa grădină de flori de pe aleea centrală care duce la altar.

În cele din urmă, încheiați vizita la Sanctuarele Fukuoka prin vizitarea Kushida. Situat la câțiva pași de gara Hakata, acest altar este dedicat zeității care protejează orașul. Este, de asemenea, cel mai frumos și mai cunoscut sanctuar din Fukuoka.

6. Templele

Tochoji, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / TungCheung

Este imposibil să vizitezi Japonia fără să îți faci timp să descoperi templele sale. Cel din Shofukuji este primul templu budist zen din Japonia, construit de călugărul Eisai, despre care se crede că a fost și prima persoană care a cultivat ceai în Japonia.

Mai modern, templul Tochoji este deosebit de popular printre vizitatori, mulți dintre ei venind să admire faimoasa statuie din lemn a lui Buddha, înaltă de peste zece metri, construită în 1995.

7. Muzeul de Artă Asiatică

Muzeul de artă asiatică Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / EQRoy

Aruncați o privire la Muzeul de Artă Asiatică din Fukuoka este unul dintre puținele muzee din lume care prezintă artă asiatică contemporană. Veți putea admira operele artiștilor birmani, indieni, malaezieni și chinezi. O vizită obligatorie în Fukuoka.

8. Bayside Place Hakata Futoh

Bayside Place Hakata Futoh, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / Sean Pavone

Bine ați venit în imensul complex Bayside Place Hakata Futoh Aceasta este o stațiune de la malul mării. Aici veți găsi tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă simți bine cu familia și prietenii: magazine, restaurante, un acvariu cu coloană uriașă și pontoane de lemn pentru plimbări pe malul apei. Unul dintre cele mai populare locuri pentru locuitorii și vizitatorii din Fukuoka deopotrivă!

9. Ohori Park

Parcul Ohori, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / Sanga Park

Ai chef de o alergare rapidă sau de o plimbare cu bicicleta cu copiii tăi? Profitați de o zi frumoasă de vară pentru a merge în cel mai mare parc al orașului: Parcul Ohori Park. O plimbare de peste doi kilometri vă poartă în jurul unui frumos iaz, construit pe ruinele fostului șanț al castelului.

Parcul are, de asemenea, un Muzeu al Artelor Frumoase și o frumoasă grădină japoneză. Vă puteți încheia ziua cu o plimbare romantică cu barca pe iaz sau cu o cursă cu barca cu pedale.

10. Minami Park

Parcul Minami din Fukuoka

Credit foto: Wikimedia – そららみみ

Nu sunteți sigur ce să faceți în Fukuoka cu copiii dumneavoastră? Mergeți în parcul de Minami situat pe dealurile din sudul orașului. Există o grădină zoologică și o grădină botanică frumoasă.

11. Momochi

Momochi, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / Alisia Luther

Nu ratați o vizită în acest cartier din Fukuoka! Construit pe mare, Momochi poate fi recunoscut prin zgârie-norii săi uriași și prin faimosul turn Fukuoka. Dar vara este perioada în care Momochi prinde viață cu adevărat. Localnicii și turiștii deopotrivă vin aici pentru a face cumpărături, pentru a lua masa în numeroasele restaurante din zonă, pentru a înota sau pentru a se relaxa pe plaja artificială de la nord de Momochi. Atenție însă, înotul este permis doar în lunile iulie și august.

12. Canal City

Canal City, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / EQRoy

Deschis în 1996, acest complex comercial gigant nu departe de gară, se întinde în jurul unui canal lung de o sută optzeci de metri, unde sunt grupate teatrul municipal, un multiplex cu treisprezece ecrane, un parc de agrement futurist, hoteluri, magazine și multe alte atracții.

13. Fukuoka în Kimono

Fukuoka în kimono

Fotografie: Shutterstock – chuck hsu

Mai multe magazine oferă kimonouri, pantofi, coafuri și chiar machiaj, astfel încât vă puteți strecura în pielea unei femei sau a unui bărbat japonez pentru o zi. O activitate care trebuie făcută în Fukuoka!

14. Un turneu de sumo

Un turneu de lupte sumo în Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / J. Henning Buchholz

Dacă aveți norocul să vizitați Fukuoka în noiembrie, veniți să vedeți un turneu de sumo. O luptă costă aproximativ 16 euro și veți avea ocazia de a afla mai multe despre această artă marțială atât de prestigioasă și populară în Japonia.

15. Împrejurimile orașului Fukuoka

Insula Cat, Fukuoka

Credit foto: Shutterstock / krarte

  • Admirați torii Mishimajinja
  • Degustarea ceaiului Yame
  • Fotografierea florilor de prun din Daizafu
  • Petreceți o zi pe Ainoshima, insula pisicilor
  • Vizitați templul Nanzoin și uriașul său Buddha

Lasă un comentariu

TravelMax.ro