15 cele mai bune lucruri de făcut în Florența, Italia

Cu atat de multe lucruri de făcut în Florența și considerat unul dintre centrele culturale și istorice importante ale Italiei, este ușor de înțeles de ce atât de mulți turisti se îndreaptă spre acest oraș. Florența, sau Firenze în italiană, este orașul italian de pe malul râului Arno, unde vei descoperii unele dintre cele mai bune atracții și mâncăruri din țară.

Este renumit pentru bucătăria de clasă mondială, muzeele, operele de artă clasice și peisajul rural toscan din jur. Arhitectura din Florența te atrage și te imploră să te pierzi în inima sa istorică.


Florența este cunoscută pentru că este locul de naștere al perioadei Renașterii și este plină de istorie. Mergând pe străzile înguste și pietruite din piatră, se pare că puține lucruri s-au schimbat, cu bazilici de marmură, capele întunecate, felinare cu gaz și fresce încântătoare. Florența este situată în partea centrală nordică a Italiei, cunoscută sub numele de Toscana, la jumătatea distanței dintre țara fără ieșire la mare San Marino și cea mai emblematică structură înclinată din lume, Pisa.

Când mulți se gândesc la Italia, în general se gândesc la Colosseum, Turnul Înclinat din Pisa și canalele din Veneția, împreună cu delicioasele bunătăți de gelato, pizza și paste și, deși aceasta este în general o afirmație adevărată, locuri precum Florența devin din ce în ce mai populare pentru cei care doresc să vadă cealaltă parte a Italiei.

Florența, dintre toate locurile pe care le-am vizitat în Italia, a avut cel mai mult farmec, cu o vibrație relaxată constantă, de la râul Arno la grădinile din Boboli și dincolo de acestea. Acest oraș italian este cu ușurință un punct culminant al oricărei călătorii în Italia!


Cele mai bune lucruri de făcut în Florența


1.) Plimbare prin Grădinile Boboli

Giardino di Boboli sau Grădinile Boboli se află în fruntea listei celor mai impresionante grădini pe care le-am vizitat oriunde în Europa și, în general, nu sunt un împătimit al peluzelor cosite, al gardurilor îngrijite și al fântânilor arteziene, dar îngrijitorii Grădinii Boboli fac o treabă rafinată în menținerea unei suprafețe de teren extrem de mari la o asemenea perfecțiune.

M-am născut și am crescut la o fermă, la 500 de kilometri de cel mai apropiat oraș, și mă simt adesea copleșit de haosul orașelor. Pentru a face față, caut adesea grădinile botanice pentru liniște și pace. Pentru mine, ocupă primul loc în topul a ceea ce trebuie să faci în Florența.

Situată în spatele Palazzo Pitti, un mare palat renascentist care a fost construit în 1458. Grădinile istorice datează din secolul al XVI-lea și sunt considerate primele dintre marile grădini italiene renumite pentru acest secol.

Un anumit farmec s-a așezat peste Giardino di Boboli care îmi amintește de filmul ‘Grădina secretă’. Giardino di Boboli este, de asemenea, un loc minunat pentru a urmări apusul de soare pe râul Arno, în timp ce ultimele raze de lumină ating Piazza Del Duomo.

  • Preț: €10 întreg / €5 redus (vara 1 martie – 31 octombrie) €6 întreg/ €3 redus (iarna 1 noiembrie – 28 februarie)
  • Orele: Deschis zilnic de la 8:15 a.m. – Orele de închidere variază între 16:30 și 19:30.
  • Locație: Str: Plaza Piti

2.) Priviți Duomo di Firenze (Catedrala din Florența)

Florența

Inima care bate în Florența trebuie să fie Piazza Del Duomo și Catedrala din Florența. Catedrala este una dintre cele mai mari catedrale din lume, construită la sfârșitul anilor 12th și este un simbol al Florenței și este vizibil în tot orașul.

Interiorul Domului este fascinant. Cupola a fost cea mai mare din lume până în epoca modernă, cu noi materiale de construcție. Este minunat să vezi monumente și artefacte antice ascunse în interiorul său. Cu toate acestea, ne place priveliștea catedralei din diferite puncte de vedere din Florența, mai ales în timpul apusului și răsăritului de soare.

Dacă doriți să explorați catedrala, ar fi bine să o faceți cât mai devreme posibil pentru a evita timpii lungi de așteptare. Intrarea în catedrală este gratuită; cu toate acestea, dacă doriți să vizitați cripta care datează din secolul al XV-lea, domul, baptisteriul și muzeul sunt combinate într-un bilet cumulativ pentru 18 €. Dacă doriți o experiență mai aprofundată, puteți rezerva un tur ghidat împreună cu un bilet accelerat pentru a evita cozile aici

  • Preț: Gratuit – 18 € Bilet combinat (intrare la criptă, baptisteriu, dom și muzeu)
  • Orele: În fiecare zi 8:30 a.m. – 7:00 p.m. (sâmbătă până la 5:40 p.m.)
  • Locație: Str: Domul din Florența

3.) Explorați râul Arno

Căile navigabile ale Europei au fost autostrăzile și sursele inițiale de comerț, astfel încât multe orașe și orașe europene clasice sunt situate de-a lungul căilor navigabile. Florența este așezată pe râul Arno și este punctul central al orașului. O plimbare de-a lungul căii navigabile centrale este un mod minunat de a lua orașul istoric.

O plimbare aici este minunată pentru fotografii din Florența și oferă puncte de vedere minunate ale celebrului Pod Ponte Vecchio. Arno este un râu italian clasic, cu o serie de poduri la câteva sute de metri distanță, ceea ce înseamnă că vă puteți plimba cu ușurință de pe o parte pe alta pentru a surprinde vederi dintr-o perspectivă diferită.

  • Informații rapide: dacă urmați râul Arno suficient de mult timp, acesta va duce aproape direct la Turnul Înclinat din Pisa și la Marea Mediterană!

4.) Traversați podul Ponte Vecchio

Cel mai faimos pod din Florența

La fel cum râurile orașelor erau vitale pentru orașele lor, la fel erau și podurile. Cu o istorie îndelungată, Italia este plină de poduri celebre, cum ar fi Podul Rialto din Veneția și Ponte Vecchio din Florența. Râul Arno are mai mult de un pod care îi traversează cursul, însă niciunul dintre aceste poduri nu reține mai mult atenția decât faimosul Ponte Vecchio.

Podul original a fost construit de romani și datează de milenii, dar datele actuale ale podului au fost construite în 1345, după ce mai multe versiuni au fost măturate de inundații. Importanța sa istorică a fost cruțată chiar și de Hitler, deoarece germanii au distrus toate podurile din regiune în timpul retragerii lor din 1945, cu excepția podului, conform unor instrucțiuni explicite.

De-a lungul secolelor, Ponte Vecchio a găzduit mai multe magazine care mărginesc podul. Inițial, fațadele magazinelor erau ocupate de măcelari care tăiau și mărunțesc carnea pentru a o vinde, în timp ce aruncau resturile în Arno. Acum, magazinele sunt ocupate de bijutieri și comercianți de artă. Fiecare vitrină de magazin are o culoare distinctă, care poate fi observată de pe podul Ponte Santa Trinita sau de pe drumurile adiacente râului The Arno.

La un moment dat, Ponte Vecchio era singurul pod care făcea legătura între malurile nordic și sudic al râului, iar o deplasare zilnică pe lângă vitrinele măcelăriilor nu era tocmai un lucru ideal, mai ales dimineața devreme. În timpul domniei lui Medici, au ordonat ca magazinele de bijuterii să înlocuiască măcelarii și să înceteze aruncarea cărnii în Arno.

Locație: Podul Ponte Vecchio


5.) Bucurați-vă de priveliștea din Piazzale Michelangelo

Lucruri de făcut în Florența

Florența are puține puncte de vedere la fel de bune ca punctul de belvedere de pe malurile râului Arno; cu toate acestea, să ajungi acolo este un pic cam arzător pentru viței sau, dacă preferi, ia o bicicletă sau o Vespa până în vârf, deoarece priveliștile sunt cele mai bune de oriunde în Florența.

Dacă știți cum arată Florența, probabil că a fost luată din Piazzale Michelangelo. Obținerea acelei fotografii epice a orașului poate fi dificilă, deoarece este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Italia, așa că ajungeți acolo foarte devreme pentru fotografii la răsărit sau la apus.

Unul dintre momentele noastre preferate pentru a fotografia în locurile aglomerate este ceea ce se numește în mod obișnuit ora albastră, imediat după apusul soarelui, deoarece majoritatea fotografilor pleacă odată ce soarele coboară sub orizont. Dacă sunteți un fotograf care se întreabă ce să facă în Florența la apus, acesta este un loc de fotografiere solid.

Locație: La ora 10:00, la ora 10:00, în fața unui restaurant: Piazzale Michelangelo


6.) Urcați-vă pe turnul de la Palazzo Vecchio

Unul dintre lucrurile interesante despre Florența este că majoritatea principalelor sale atracții turistice se află la o distanță de 10 minute de mers pe jos una de alta, iar dacă mergeți la faimosul punct de belvedere Giardino del Bardini, veți vedea cât de aproape este totul.

Palazzo Vecchio este singura altă structură din Florența care îi va da o șansă Piazza del Duomo ca mărime. La fel ca majoritatea catedralelor și bisericilor din Italia și Florența, Palazzo Vecchio este unul dintre cele mai vechi și datează de la sfârșitul anilor 12th secol.

Ceea ce veți remarca la Palazzo Vecchio este turnul său asemănător unui castel sau Torre d’Arnolfo, care este aproape la fel de înalt ca și cupola Domului. Turnul în sine are aproape înălțimea unui teren de fotbal, mai exact 94 de metri, care poate fi escaladat din interior, dezvăluind un spectacol de priveliști odată ajuns în vârf.

Dacă sunteți dornici să urcați pe scara îngustă până în vârful turnului, asigurați-vă că ajungeți acolo devreme, deoarece mulțimea se adună la cozi lungi de timpuriu.

  • Preț: €14 întreg / €12 redus Muzeul & Turnul
  • Orele: În fiecare zi 8:30 a.m. – 7:00 p.m. (sâmbătă până la 5:40 p.m.)
  • Locație: Str: Palazzo Vecchio

7.) Explorați Palazzo Pitti

Lucruri de făcut în Florența - Palazzo Pitti

Dacă plănuiți să vă plimbați prin grădinile îngrijite de la Boboli, asigurați-vă că petreceți o oră sau două pentru a descoperi unele dintre cele mai delicate comori și artefacte din Florența în Palazzo Pitti. Palatul și grădinile au aparținut la un moment dat familiei Medici, căreia i se atribuie nașterea Renașterii.

Așteptați-vă să vedeți o mulțime de picturi vechi din epoca Renașterii, încadrate cu aur până la bijuterii care au fost purtate de familia Medici. Cele mai notabile sunt o colecție mare de picturi de Raphael și

Când am vizitat Palazzo Pitti, nu a fost la fel de aglomerat ca Duomo sau Vecchio, așa că nu contează la ce oră ajungeți, dar un sfat rapid dacă călătoriți cu un buget, cumpărați biletul înainte de ora 9 dimineața pentru a economisi 50% din prețul normal! De asemenea, este important să rețineți că grădinile și palatul sunt bilete separate.

Preț: €16 întreg / €8 redus (vara 1 martie – 31 octombrie) €10 întreg/ €5 redus (iarna 1 noiembrie – 28 februarie)

Orele: Deschis în fiecare zi de la 8:15 a.m. – Orele de închidere variază între 16:30 și 19:30.

Locație: Str: Plaza Piti


8.) Scoppio Del Carro – Cărucior exploziv de artificii

În timpul Paștelui, o tradiție trăiește puternică și vibrantă cu anualul Scoppio Del Carro sau explozia căruciorului, care practic vede un cărucior plin de artificii care se aprinde într-un spectacol glorios de șuierături și bubuituri, ar fi bine să vă aduceți protecție pentru urechi și ochi, pentru că lucrurile devin nebunești.

Dacă sunteți interesat să participați la festival, Visit Florence are o postare excelentă cu detalii și istoria festivalului aici.

Data: Duminica Paștelui. Procesiunea începe la ora 10:00, iar focurile de artificii încep la ora 11:00.

Locație: Piazza Del Duomo (Între baptisteriu și catedrală)

Cost: Gratuit (așteptați-vă la o mare aglomerație)


9.) Admirați David de MichelangeloFranța are Mona Lisa, Australia are Big Banana și Nepalul are Muntele Everest, dar un lucru pe care aceste țări nu îl au este un om cizelat care stă într-o postură glorioasă cunoscută la Florența ca fiind David.

David este probabil cea mai faimoasă sculptură din toate timpurile, acum și mult timp în viitor. De ce să mergem să îl vedem pe David? David a fost realizat dintr-o singură bucată de marmură de către un tânăr de 29 de ani, în 1504, la care a stat cândva afară, pe străzile Florenței.

Astăzi, David de Michelangelo poate fi văzut (încă pozând) la Galleria dell’Accademia, pe partea de sud a râului Arno.

Preț: €12 întreg / €2 redus (+€4 taxa de rezervare)

Ore: Închis în zilele de luni. Deschis de la 8:15 a.m. – 6:50 p.m.

Locație: Str: Galleria dell’Accamdemia


10.) Vedeți Florența pe timp de noapteCele mai multe lucruri pe timp de noapte arată un pic mai bine, iar a vedea Florența aprinzându-și luminile este cu adevărat incredibil.

Străzile Florenței noaptea, în special în lunile mai calde, au o anumită vibrație, ceea ce face ideală ieșirea pentru a vedea unele dintre catedralele și străzile pietruite din Florența sub o nuanță de portocaliu și galben.

Una dintre cele mai bune scene de noapte este Piazza Del Duomo din Florența învăluită într-o serie de lumini strălucitoare, care se observă cel mai bine de aproape sau, dacă vă doriți să faceți o plimbare nocturnă, mergeți la faimosul punct de belvedere de la Giardino del Bardini, la înălțime, deasupra râului Arno.


11.) Mănâncă-ți drumul prin ToscanaFără îndoială, Italia are cea mai bună bucătărie de pe pământ. Influența Italiei asupra restului lumii vine sub formă de mâncare. Indiferent în ce oraș sau localitate din lume mergeți, mâncarea italiană este disponibilă și, deși ați putea crede că este bună, este întotdeauna mai bună atunci când este mâncată în țara de origine.

Fiecare regiune din Italia are propria sa delicatesă și produse de sezon, care pot fi găsite în restaurantele locale și la tarabele din piețe. Aceste mici tarabe administrate și cultivate la nivel local vă oferă cel mai bun gust al Florenței. Cumpărarea de la o tarabă de piață vă va economisi foarte mult dacă călătoriți cu un buget redus sau pentru o perioadă mai lungă de timp.

I fratellini este vorba despre Panini, un
creație minunată, deseori răsfățată în exces de mine și, sunt sigur, de mulți alții.
A
Panini este un sandwich prăjit cu roșii, busuioc proaspăt și mozzarella topită.
brânză topită.

Nerbone este una dintre puținele tarabe de piață care au rămas în Florența după 18th și motivul pentru care continuă să prospere este reprezentat de produsele sale locale gustoase și de o specialitate care poate face limbile să se întoarcă, tripele.

Pentru cei flămânzi, unul dintre cele mai notabile feluri de mâncare din Florența este Bistecca alla fiorentine. Este o friptură mare de Porterhouse, sau T-Bone, care este perfect prăjită la foc de lemne, de la rumenă la mediu. În general, fripturile sunt masive și sunt menite să fie împărțite la masă, la fel ca multe feluri de mâncare din Italia – în stil familial.


12.) Trăiți sub soarele toscan


Florența este situată într-unul dintre cele mai impresionante peisaje rurale din Italia, cunoscut sub numele de Toscana. Este cu ușurință cea mai cunoscută regiune a Italiei și renumită pentru vinul și mâncarea sa prezentate într-un număr nenumărat de filme și cărți de călătorie.

Toscana este cunoscută pentru dealurile verzi și terenurile agricole luxuriante care produc unele dintre cele mai bune produse de oriunde din Italia. Una dintre cele mai bune modalități de a explora Toscana este să vă bazați în Florența și să faceți excursii de o zi în jurul regiunii.

Toscana este una dintre cele mai fotogenice regiuni din Europa, dar la egalitate cu aceasta se află produsele locale care variază de la măsline, struguri, salam, carne de vită și brânză sau, practic, piramida mea alimentară.

Dacă sunteți în drum spre Pisa sau dacă doriți doar să gustați din Toscana în timp ce stați în Florența, San Miniato este locul unde trebuie să fiți, cu vedere la 360 de grade la frumoasele terenuri agricole, la râul Arno, care curge spre Marea Mediterană, și cu ocazia de a degusta cele mai bune produse din Toscana.


12.) Stadionul Artemio FranchiItalia are unii dintre cei mai talentați jucători și echipe de fotbal din lume și cam oricine cu care vorbești pe străzile din Florența va fi fan sau joacă jocul mondial.

Florența în ultimii ani a avut un mare succes cu echipa lor locală, ACF Fiorentina, care joacă în prestigiosul Serie A. Când echipele rivale ajung în oraș, tot orașul vorbește de fotbal
mai ales atunci când rivalii de la Juventus sunt în oraș.

Dacă se întâmplă să fiți în Florența în timpul unuia dintre meciurile lor, nu ratați această ocazie epică de a asista alături de 43.000 de fani ai fotbalului! Stadio Artemio Franchi nu este cel mai mare stadion din Italia, dar se remarcă prin decorul superb al Toscanei, presărat printre dealurile mereu verzi, având o istorie bogată, de la turnee de Cupa Mondială până la concerte live ale Madonnei!

Locație: Stadionul Artemio Franchi


14.) Închiriați o VespaAcesta este probabil cel mai italian lucru pe care îl poți face în Italia, să mergi cu o Vespa, altfel spus, un scuter.

Dacă nu vă place să pedalați pe o bicicletă pe străzile pietruite, Vespa este o altă alternativă și vă permite să acoperiți mai mult teren decât ați face-o pe o bicicletă.

Fiind atât de multe de făcut în Florența, o Vespa vă poate duce din orașul vechi la podgoriile din Florența în 15-20 de minute, ceea ce o face o opțiune mai bună decât să închiriezi o mașină sau să mergi într-un tur cu autobuzul.

Asigurați-vă că închiriați o cască atunci când vă colectați Vespa, drumurile pietruite sunt comune și pot fi dure pentru suspensie.


15.) Învățați despre artă la Galeria UffiziPoate că ați observat deja citind acest articol, Florența găzduiește unele dintre cele mai cele mai prețioase picturi din epoca Renașterii.

Galeria Uffizi, cu siguranță, rămâne cea mai populară dintre galeriile din Florența, unde picturile care datează din anii 17th secolului sunt atârnate pentru a fi văzute de toată lumea. De departe, punctul culminant al Uffizi este reprezentat de operele lui Leonardo Di Vinci.

La fel ca majoritatea catedralelor și galeriilor din Florența, Uffizi se află în fruntea listei ca fiind cea mai aglomerată, așa că achiziționați-vă biletul cu mult timp înainte sau online pentru a evita cozile interminabile din Florența.

Preț: €20 întreg / €10 redus (vara 1 martie – 31 octombrie) €12 întreg/ €6 redus (iarna 1 noiembrie – 28 februarie)

Orele: Închis în zilele de luni. Deschis de la 8:15 a.m. – 6:50 p.m.

Locație: Str: Galeria Uffizi


Cel mai bun timp pentru a merge in Florența?


Italia este perfectă pe tot parcursul anului, ceea ce este uimitor! Cu Alpii muntoși la nordul Italiei și Marea Mediterană la sud, Florența este situată în cele mai idilice locuri, în Toscana.

Deși Florența cunoaște zile de vară perfecte, lucrurile pot deveni foarte aglomerate și acesta nu este un lucru bun dacă trebuie să așteptați la coadă pentru a intra într-un muzeu. Zilele de vară sunt perfecte pentru a explora Toscana și zonele sale de coastă.

Pentru o experiență mai liniștită, a merge în septembrie până la sfârșitul lunii octombrie înseamnă un climat mai răcoros, cu mai puțini turisti, pe măsură ce prețurile scad pentru cazare și excursii.


Cum să vă deplasați în Florența?Florența nu este cel mai mare oraș din Italia și nici cel mai aglomerat, ceea ce îl face să fie câteva
opțiuni viabile pentru libertatea de explorare.

Plimbare sunt o modalitate fantastică de a învăța despre istoria orașului, mâncare, oameni
și cultură, iar ghizii de turism sunt, de asemenea, grozavi! Tururile pe jos sunt în general ieftine și puteți petrece de la o oră până la un tur de o zi întreagă.

De departe, lucrul meu preferat de făcut este închirierea unei biciclete, care este atât de ușoară în țările europene. Cele mai multe hoteluri și backpackers au biciclete ușor disponibile pentru închiriere pentru doar 10 euro. Dacă vă decideți să închiriați o bicicletă, asigurați-vă că obțineți un lacăt pentru biciclete, deoarece bicicletele dispar adesea dacă sunt lăsate nesupravegheate.Sfaturi pentru călătorii în jurul Italiei

Aruncați pe fereastră tot ce știți despre mâncarea italiană

Spaghetele bolognese nu sunt peste tot, iar cannoli sunt populare doar în Sicilia, de asemenea, nu veți vedea niciodată pepperoni. În schimb, veți găsi adevăratele alimente de bază italienești, cum ar fi bruschetta al pomodoro, prosciutto delicios așezat pe o pizza și spaghetti alla carbonara în loc de fettucini alfredo. Și brânză!

Oh, nici măcar nu mă face să încep cu brânza din Italia. Este delicioasă și proaspătă și nimic din supermarketurile tale de acasa nu se va compara vreodată.

Probabil că nu există o regiune mai renumită pentru mâncarea sa decât Toscana.

“Ciao”, “Grazie”, “Grazie” și “Non-Capisco” vă vor ajuta foarte mult.

Italienii sunt oameni extrem de prietenoși și politicoși, dar am constatat totuși că învățarea câtorva cuvinte în limba lor te va ajuta foarte mult. Și este și ușor! “Ciao” poate fi folosit pentru salut și la revedere, “Grazie,” este folosit peste tot pentru a mulțumi, iar atunci când un localnic vă confundă cu un italian, spuneți pur și simplu “Non-Capisco” (nu înțeleg).

Alegeți-vă cu înțelepciune Gelato

Există gelato bun și gelato de rahat – chiar și în Italia. Citiți recenziile online și asigurați-vă că testați câteva magazine diferite. Când veți găsi cel mai bun, veți ști. Gelato-ul nostru preferat în Italia a fost fără îndoială în Florența și s-a numit Gelateria Della Passera.


Cum să călătorești în Italia?

Să ajungi în Italia nu a fost niciodată mai ieftin, companiile aeriene cu buget redus, cum ar fi RyanAir, operând din multe orașe italiene. Dacă zburați de pe un alt continent, principalele hub-uri sunt Roma, Florența și Milano. Odată ajuns în Italia, cea mai bună modalitate de a vă deplasa este trenul.

Pentru rutele pe distanțe lungi, cel mai bine este să faceți o rezervare în prealabil la Trenitalia și să vă rezervați un loc. Dacă călătoriți pe distanțe mai scurte, este de asemenea posibil să vă prezentați la gară și să cumpărați un bilet acolo. Sau să vă deplasați prin Europa cu un Eurail.

Am închiriat o mașină de numeroase ori în Italia și este o modalitate excelentă de a vă deplasa în jurul valorii de propriul program. O mașină de închiriere automată poate merge pentru un preț de la 15 € pe zi în sezonul scăzut până la 45 € pe zi în sezoanele superioare și vă va asigura că veți ajunge în toate cele mai bune locuri din Italia.

Știind cum să conduceți o mașină manuală veți obține adesea tarife mai ieftine în Europa. Dacă călătoriți în grup, merită să închiriați o mașină pentru călătoria dumneavoastră. Cele mai bune experiențe ale noastre au fost cu SiXT.


Călătorie în Italia

Lasă un comentariu

TravelMax.ro