14 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat în Hawaii

Vizitați Hawaii: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut pe insulele paradisiace ale statului Aloha?

Sunteți gata să petreceți o vacanță nebună pe o insulă paradisiacă din inima Oceanului Pacific? Vrei să petreci, cu un colier de flori la gât și un cocktail în mână? Visați să descoperiți toate secretele din Honolulu, Oahu sau Maui? Luați un bilet de avion spre Hawaii și pregătiți-vă pentru un sejur care vă va rămâne pentru totdeauna întipărit în memorie.

Hawaii este un arhipelag american cu o populație de peste 1,4 milioane de locuitori și este alcătuit din 137 de insule în total, care acoperă peste 28.000 de kilometri pătrați. Cu peisaje de vis, vulcani încă treji, ape albastre perfecte pentru surfing, cascade și izvoare termale, Hawaii atrage în fiecare an mii de turiști din întreaga lume.

Hawaii are multe puncte de interes pentru a vă mulțumi, de la cele neatinse la cele turistice. Veți avea nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a profita la maximum de ea. Dacă ți-ai rezervat deja biletul, lasă-te purtat de acest ghid cu cele mai bune 10 lucruri de făcut în Hawaii!

1. Insula Mare

Insula Mare, Hawaii Supranumită pe bună dreptate “Insula Mare”, insula Hawaii situată în sudul arhipelagului este cunoscută pentru vulcanii săi încă activi. Fluxul mare de turiști este justificat de numeroasele comori pe care le deține, de la moștenirea sa culturală la peisaje.

2. Parcul Național Vulcanii din Hawaii

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci când ajungi pe această insulă este să mergi la Parcul Național Vulcanii din Hawaii. Puteți observa vulcanul Kilauea și erupția sa aproape neîntreruptă din 1983. De obicei calmă, a fost destul de capricioasă în ultima vreme și a dat câteva sperieturi locuitorilor…

Și alți vulcani merită vizitați, cum ar fi Mauna Kea. Urcarea în vârful Mauna Kea este una dintre activitățile pe care trebuie să le faceți în Hawaii. Aflată la 4.207 m, această drumeție este potrivită atât pentru cei mai atletici, cât și pentru cei mai relaxați. În timpul plimbării, bucurați-vă de priveliștea de la Lacul Wai’au situat la o altitudine de 3.968 m. Un sfat pentru acest tip de excursie la altitudine: gândiți-vă la haine călduroase!

3. Parcul istoric național Puʻuhonua o Hōnaunau

O altă atracție de neratat pe insula Hawaii este Parcul istoric național Puʻuhonua o Hōnaunau este un sat hawaiian vechi, conservat. Aici, tradiția și autenticitatea promit o pauză culturală din timp…

4. Plajele din Kailua Kona

Printre cele mai renumite orașe din Hawaii, Kailua Kona. Principalul oraș al insulei, este renumit pentru plajele sale superbe, de pe coasta de nord:

– Plaja Magic Sands Beach, situată în golful La’aloa Bay din Kailua Kona, este un loc de întâlnire popular cu nisipul său alb și fin. Datorită proximității sale față de oraș, atrage atât localnici, cât și turiști, cărora le place să stea acolo, să privească apusul de soare sau să testeze valul atât de popular printre surferi.
– Hapuna Beach : nu mai are nevoie de nicio prezentare. Numărul 1 dintre plajele din Insula Mare, este cea mai mare, dar și cea mai populară. Mai turistică, plaja Hapuna Beach nu are cu adevărat profilul unui golfuleț liniștit. Cu toate acestea, în afară de lume, frumusețea sa nu dispare, iar panorama pe care o oferă merită în continuare distracțiile.
– Plaja Mauna Kea: vecin cu Hapuna, Mauna Kea oferă un cadru mai liniștit. Mai puțin populară decât Hapuna și poate mai discretă, deoarece este situată în golf, este la fel de frumoasă, cu apele sale albastre și nisipul alb.

5. Insula Oahu

Oahu este cea mai locuită insulă din arhipelagul Hawaiian. Poreclit “Locul de întâlnire”, este deosebit de popular pentru locurile sale celebre și de neratat: vizitarea Hawaiiului rimează, așadar, inevitabil cu Oahu! Iată principalele puncte de trecere care nu trebuie ratate în timpul călătoriei dumneavoastră:

6. Honolulu

Pentru cei care locuiesc la oraș, mergeți la Honolulu! Capitala statului Hawaii, Honolulu are câte ceva pentru toată lumea. Pentru pasionații de istorie, vizitați Pearl Harbor a fost locul atacului japonez din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dacă numele său nu mai este de prezentat, locurile sale te invită să te scufunzi în istoria evenimentului, în timpul unui vizită istorică . De la muzee, la reconstituiri și la diversele expoziții de la fața locului, Pearl Harbor nu va avea niciun secret pentru dumneavoastră.

Honolulu este, de asemenea, renumit pentru plajele sale și pentru numeroasele sale activități. În timpul unei vizite culturale, mergeți în cartierul Wakiki. Un loc preferat atât de localnici, cât și de vizitatori, Waikiki este un loc în care viața se desfășoară în ritm alert. Este o stațiune balneară și găzduiește numeroase magazine, hoteluri, baruri și restaurante, ceea ce o face o zonă dinamică și la modă. Faimoasa sa plajă este un vis devenit realitate atât pentru iubitorii de valuri, cât și pentru cei care iubesc plaja leneșă! Între două ațipezi pe nisipul cald și picioarele în apă, puteți lua o lecții de surfing alegeți un cocktail de croazieră sau pleacă observarea broaștelor țestoase și a balenelor. După cum puteți vedea, există ceva pentru toată lumea în Waikiki!

7. Diamond Head

În Hawaii, natura este rege. Luxuriantă, ea găzduiește numeroase comori care, fără îndoială, vă promit să descoperiți una dintre cele mai incredibile fațete ale arhipelagului. Printre acestea, se numără Diamond Head: unul dintre cele mai faimoase cratere din Hawaii, oferă o priveliște uluitoare asupra Honolulu și a oceanului, în special la răsăritul soarelui. Pentru a ajunge acolo, se organizează numeroase excursii de ambele părți. Cel mai bine este să optați pentru un plimbare de dimineață în răcoarea zilei: deoarece exercițiul este destul de sportiv (se estimează 3 ore de mers pe jos), plecarea devreme vă va permite să vă bucurați de excursie în condiții mai bune.

8. Golful Hanauma

Un golf frumos și protejat, situat în partea de sud-est a insulei Oahu, Golful Hanauma este amplasat într-un vechi con vulcanic. Valurile sale atrag numeroși surferi în fiecare an, iar viața sa marină îi atrage pe pasionații de scufundări și snorkelling care, pentru o sesiune, se pot bucura de frumusețea mării. însoțit de un instructor veți descoperi acest loc, care adăpostește peste 400 de specii marine. De asemenea, oamenii vin aici pentru a admira decorul său uluitor în timp ce se bucură de soare. Întrucât Hanauma Bay este o rezervație protejată, intrarea este contra cost, pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de mediu și pentru a continua conservarea zonei.

9. Grădina Botanică Wahiawa

Ce altceva poți face în Hawaii dacă vrei să te scufunzi într-un decor de carte poștală? Pe lângă plaje, cratere și rezervații naturale, pe insula Oahu se află și superba Grădină Botanică Wahiawa. Această grădină este un paradis natural, cu o adevărată pădure tropicală în care se găsesc multe soiuri hawaiiene, australiene și tasmaniene. În timpul vizitei, nu uitați să vă aduceți un mackintosh, deoarece zona este foarte umedă (132 până la 200 cm de precipitații pe an).

10. Cascada Manoa

Ce zici de o aventură în jungla hawaiiană? Mergeți pe traseul de drumeție Manoa, care a fost folosit ca decor pentru filmul Jurassic Park! În inima pădurii muntoase până la valea Koolau, în mijlocul ferigilor, al pârâurilor și al altor bijuterii naturale, mergeți la o excursie de o jumătate de zi care vă va cufunda într-un cadru luxuriant. Punctul culminant? The Cascadele Manoa cea mai înaltă cascadă de pe insulă!

11. Insula Kauai

Insula Kauai, Hawaii Foarte puțin populat, insula Kauai cunoscută și sub numele de “Insula Grădină”, este cea mai veche din arhipelag. Prin urmare, este un loc idilic pentru iubitorii de natură și sportivi, deoarece există multe activități în aer liber. Unul dintre primele site-uri care trebuie vizitate este Parcul de stat Waimea Canyon. Celebrul Kalalau Trail este, de asemenea, o drumeție care nu trebuie ratată în Hawaii. Fiți atenți când plouă, deoarece este posibil ca locul să fie închis sau greu accesibil. Această plimbare vă va permite să admirați Coasta Na Pali după câțiva kilometri de mers pe jos.

Pentru cei mai puțin atletici, Parcul de stat Koke’e permite accesul cu mașina la această coastă. Nu ezitați să campați pe aceste site-uri pentru a le putea descoperi în cel mai bun mod! Nu ratați Plaja secretă perfecta pentru înot și scufundări.

12. Insula Maui

Insula Maui, Hawaii Cunoscută sub numele de “Insula Văii” sau “Insula Magică”, insula Maui este a doua insulă ca mărime din arhipelag, după Big Island. Are unul dintre cele mai mari cratere din lume, vulcanul Haleakala. Porniți noaptea pe traseele de drumeție ale vulcanului și ieșiți în zori pentru a fi martorii unei priveliști care vă va lăsa fără cuvinte. Răsăritul de soare la Haleakala este una dintre marile atracții care trebuie neapărat văzute în timpul unei călătorii în Hawaii. Iar dacă doriți să ieșiți în evidență, doar pentru distracție sau pentru o ocazie specială, există zboruri cu elicopterul peste Maui pentru a vedea celebrul apus de soare de acolo de sus!

Plajele din Maui se numără, de asemenea, printre bijuteriile din Hawaii. Printre acestea, plaja de nisip negru Plaja Blacksand. Născută din lava vulcanului Kilauea, care se varsă în ocean, este casa a numeroase broaște țestoase pe care le puteți observa cu ușurință pe parcursul zilei.

În cele din urmă, la aproximativ 15 minute la nord de Lihue, liniștit Wailua Râul Wailua vă rezervă multe surprize. Dacă este considerat cel mai mare râu navigabil din arhipelag, acesta beneficiază de un mediu tropical bogat și dens în care se găsesc numeroase cascade, dar și faimoasa peșteră Grota cu ferigi Este un loc foarte popular pentru cei care se plimbă.

13. Insula Niihau

Insula Niihau, Hawaii

Credit foto: Flickr – Steve Corey

Cunoscătorii se vor întreba de ce menționăm această insulă în articolul nostru. Aflată în proprietatea familiei Robinson din 1864, Niihau, supranumită “Insula Niihau”, este singura insulă din lume care a fost deținută de familia Robinson. insula interzisă “Niihau este un Eldorado privat și adesea uitat la vest de Kauai, unde locuiesc 160 de locuitori care vorbesc dialectul hawaiian. Total închisă publicului pentru a păstra cultura locală, Niihau este un teritoriu prețios, cu o floră și o faună excepționale: un pământ arid și promis, perfect pentru creșterea animalelor. Un mic paradis pe pământ, bine păzit, unde turismul de masă nu-și va găsi niciodată locul.

Cu toate că inițiativa a fost bine primită, familia Robinson a continuat să deschidă ușile pentru vizitatori. Pentru doar câteva ore, acum se poate opta pentru diverse expediții. Zboruri cu elicopterul, vânătoare de vânat, snorkelling și scufundări… Toate activitățile sunt organizate la periferia sau pe o plajă a insulei vulcanice, departe de populația locală. Atenție însă, dacă experiența promite să fie de neuitat, petrecerea câtorva ore pe Niihau are prețul ei!

14. Alte lucruri de văzut în Hawaii

Nuuanu Pali Lookout

Credit foto: Flickr – TheKarenD

  • Sunset Beach este o plajă populară și sălbatică, unde înotul este interzis. Este o mică bijuterie care trebuie descoperită cu precauție.
  • Palatul Iolani : fostă reședință a ultimilor conducători hawaiieni de pe insula Oahu, palatul își deschide porțile pentru o tur ghidat istoric asupra regalității din Hawaii
  • Peninsula de Kalaupapa pe insula Molokai.
  • Golful Kihola, la nord de Kona, pe Insula Mare.
  • Satul Kukui’ula din Kauai.
  • Zona de recreere de stat Polipoli Spring din cadrul Rezervația forestieră Kula în Maui.
  • Priveliștea Nuuanu Pali Lookout din Oahu, care oferă, de asemenea, o priveliște minunată.
  • Plaja Papakōlea, pe insula Hawaii.
TravelMax.ro