14 lucruri pe care trebuie să le faci în Dresda

Te îndrepți spre est, spre Germania? Descoperiți ce trebuie să vedeți și ce trebuie să faceți pentru a vizita Dresda, “Florența de pe Elba”.

Capitala landului Saxonia și al doilea cel mai populat oraș din land, Dresda este al patrulea oraș ca mărime din Germania (după Berlin, Hamburg și Köln). Cu o populație de 530.754 de locuitori (2013), Dresda este cunoscută drept “Florența de pe Elba” și este un important centru politic și cultural din Germania de Est. Arhitectura barocă și colecțiile de artă fac din Dresda un oraș cu un bogat patrimoniu arhitectural și artistic. Răvășit și rănit de bombardamentul britanic din februarie 1945, orașul a fost reconstruit și patrimoniul său restaurat de către RDG-ul sovietic.

Vă întrebați ce să faceți în Dresda? Fondat pe un fost sat slav de pescari, orașul Dresda este astăzi un muzeu în aer liber: între orașul vechi și orașul nou, majoritatea activităților din Dresda se află în centrul orașului.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru sejurul dumneavoastră, am selectat o listă de lucruri pe care trebuie neapărat să le faceți și să le vedeți atunci când vizitați Dresda.

1. Orașul vechi (Altstadt)

Dresda Altstadt Străbătut de râul Elba, orașul vechi al Dresdei este cartierul în care se concentrează marea majoritate a monumentelor istorice care trebuie neapărat vizitate atunci când vizitați Dresda. Răvășit după 1945, centrul orașului a fost complet reconstruit abia după reunificare, în 1990! Un lucru bun este că centrul vechi al orașului este rezervat exclusiv pietonilor și bicicliștilor. De la Piața Teatrului până la castelul orașului și la neuitatul Opera Sepmeroper .Lasă-te purtat de Dresda și de istoria sa fascinantă!

2. Biserica Frauenkirche

Frauenkirche, Dresda Frauenkirche, Biserica Maicii Domnului, este un punct de reper în Dresda: dacă nu știți ce să faceți în Dresda, nu veți dori să ratați această clădire impunătoare construită între 1726 și 1743. Este o biserică luterană – și, prin urmare, protestantă – cu o cupolă de piatră de 96 de metri înălțime, de arhitectură barocă. Distrus în 1945, a fost reconstruit în mod identic între 1994 și 2005. De la construirea sa în secolul al XVIII-lea, monumentul a fost considerat un simbol al protestantismului.

Puteți urca în vârf, urcând 127 de trepte pentru a ajunge pe platforma panoramică, la 67 de metri înălțime: de acolo, aveți o priveliște panoramică uluitoare asupra întregului oraș reconstruit!

3. Catedrala Sfânta Treime din Dresda

Catedrala Hofkirche, Dresda Situat la câțiva pași de malul râului Elba, hotelul Catedrala Sfânta Treime – Hofkirche – Hofkirche este o vizită obligatorie în Dresda și în orașul vechi al acesteia. Construită între 1739 și 1755 pentru a concura cu biserica protestantă Frauenkirche, catedrala catolică Sfânta Treime este considerată una dintre cele mai mari biserici din Saxonia.

4. Terasa Brühlsche

Terasa Brühlsche, Dresda Așa-numitul “Balcon al Europei” este o promenadă lungă de 500 de metri de-a lungul râului Elba, care conține o serie de clădiri istorice din orașul vechi – cum ar fi Academia de Arte Frumoase și Albertinum – și este un loc preferat de turiști și localnici deopotrivă pentru a se plimba, a privi Elba curgând pe lângă ea sau a discuta cu prietenii.

5. Opera Samper

Semperoper, Dresda Doriți să vedeți una dintre cele mai faimoase opere din lume atunci când vizitați Dresda? Dresda este un oraș care îi va atrage pe toți iubitorii de muzică clasică! Opera Samper – sau Semperoper – a fost construită între 1838 și 1841 de Gottfried Semper (18036-1879), distrusă în 1945 și reconstruită în 1977. A atras cei mai mari artiști ai muzicii clasice: Wagner, Schumann și Chopin.

6. Zwinger

Zwinger, Dresda Un alt monument pe care nu trebuie să-l ratați dacă vizitați Dresda este Zwinger situat nu departe de teatrul de operă. Zwinger este o mare esplanadă înconjurată de galerii și pavilioane în stil baroc. Complexul muzeal adăpostește Colecțiile Naționale din Dresda, o colecție de 11 muzee (Galeria de pictură a vechilor maeștri, Armurăria, Armurăria etc.).

Zwinger este, de asemenea, un loc de desfășurare a concertelor și evenimentelor de gală, unde cele Patru Anotimpuri de Vivaldi sunt interpretate alături de marile piese clasice ale lui Mozart. De-a lungul anotimpurilor, mai multe companii și grupuri vin la Zwinger pentru o experiență unică!

7. Castelul Residence

Toate ghidurile turistice vorbesc despre ea: “La Castelul Residence este un obiectiv obligatoriu pentru oricine vizitează Dresda. Distrus în timpul bombardamentelor Aliaților din februarie 1945, a fost reconstruit și el la starea sa inițială: este fosta reședință a prinților-electori saxoni și, de asemenea, un complex care prezintă unele dintre cele mai importante muzee din Europa, situat între Frauenkirche și Palatul Zwinger.

8. Muzeul Grünes Gewölbe

Situat în Castelul de reședință, hotelul Muzeul Grünes Gewölbe este muzeul “bolții verzi”, cea mai mare colecție de comori din Europa.

Fondată în 1723, este o colecție de artă unică în Europa, deoarece adăpostește minuni ale orfevrăriei, ornamente din pietre prețioase, creații din chihlimbar și fildeș, vase din pietre prețioase și statuete din bronz. În sala istorică a seifului verde sunt expuse 3.000 de opere de artă, iar în “noul seif verde” sunt expuse aproximativ 1.000 de obiecte.

9. Muzeul Gemäldegalerie Alte Meister

Muzeul Gemäldegalerie Alte Meister este galeria de picturi Old Master, aflată în colecția națională. Muzeul atrage peste 500.000 de vizitatori pe an și, prin urmare, este foarte popular.

Fondată în 1560, prima colecție a lui Augustus I a reunit diverse tipuri de obiecte de artă ale vremii. Veți găsi, de asemenea, picturi italiene din Renaștere, inclusiv lucrări de Rafael, Giorgione și Botticelli. Nu ezitați să vizitați acest muzeu dacă vă place istoria artei sau istoria europeană în pictură.

10. Fürstenzug

Să vorbim puțin despre arta stradală. The Fürstenzug – “Procesiunea prinților” – este cea mai lungă pictură murală din porțelan din lume și cea mai faimoasă din Dresda. Cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante fresce din Germania, aceasta ocupă o întreagă secțiune a fostului palat regal: un mozaic uriaș de 25.000 de plăci de porțelan asamblate pe o lungime de 102 metri. Fresca descrie istoria tronului săsesc, ai cărui conducători au domnit timp de aproape 750 de ani, între 1127 și 1873.

11. Pasajul Kunsthof

Pasajul Kunsthof, Dresda

Credit foto: Flickr – Fred Romero

Nu sunteți sigur ce să faceți în Dresda? Înainte de a părăsi orașul, nu uitați să faceți o plimbare prin Pasajul Kunsthof.

Renumit printre localnici, este foarte frecventat și pe bună dreptate: aici puteți vedea casa muzicală albastră, o clădire care cântă atunci când plouă. Serios? Da. Construit în 1999 de către arhitectul Heike Bottcher Apa de ploaie care curge prin jgheaburi și țevi rezonează și creează note melodice, formând astfel o mică muzică naturală. Sau cum să-i faci pe oameni să vrea să viziteze Dresda chiar și atunci când plouă!

12. Grădina zoologică din Dresda

Ce altceva mai este de făcut în Dresda? Copiii vor iubi Grădina zoologică din Dresda care este un parc zoologic cu aproape 3.000 de animale din 300 de specii diferite, pe 13 hectare de spațiu verde. Înființată în 1861, grădina zoologică este specializată în maimuțe și atrage aproximativ 900.000 de vizitatori pe an. Nu este doar o vizită ornitologică, ci și un loc bun de plimbare, de mers pe jos sau de alergare.

13. Panometrul

Ce-ar fi să te întorci în timp pentru a învăța despre istoria Dresdei printr-o experiență unică? Mergeți spre Panometru Fostul gazometru, proiectat de artistul Yadegar Asisi, găzduiește acum o serie de expoziții la 360 de grade cu imagini panoramice ale istoriei orașului. O călătorie în timp care merită cu siguranță o vizită dacă vă întrebați ce să faceți în Dresda în timpul șederii dumneavoastră. Originală, amuzantă și îmbucurătoare, o vizită la Panometru promite o experiență imersivă de sine stătătoare!

14. Fabrica de bere Radeberger

Să treci prin Dresda înseamnă și să descoperi faimoasa sa băutură locală: berea! Pentru o vizită cu aromă locală, puteți opta pentru o excursie la Radeberger Prima fabrică de bere cu acest nume, care și-a lăsat amprenta asupra istoriei Dresdei de-a lungul secolelor. Profitați de ocazia de a gusta celebra bere a fabricii, care la rândul ei vă va povesti despre tradițiile locului!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro