14 locuri de degustat vinuri și brânzeturi în Paris

Doriți să vă adunați prietenii epicurieni în jurul plăcerilor palatului? Iată cele 14 locuri unde puteți face o degustare de vinuri și brânzeturi în Paris.

Vinurile și brânzeturile sunt demne reprezentante ale gastronomiei franceze. Mai puțin convențională decât o masă, dar mai elegantă decât un simplu aperitiv, o degustare de vinuri și brânzeturi este, de asemenea, alianța perfectă pentru a conferi un aer gourmet și sofisticat aperitivelor sau meselor dumneavoastră.

Relația dintre vin și brânză nu este nouă. Cu consumul de brânză se asociază, în general, consumul de vin, de preferință roșu, dar nu numai! Albe seci, albe dulci, rosé, există o multitudine de vinuri care pot fi savurate cu o brânză bună. DOP, brânzeturi de fermă, brânzeturi tari sau moi, brânzeturile, în special cele franțuzești, sunt, de asemenea, remarcabil de diverse. Pentru o degustare de vinuri și brânzeturi, combinațiile sunt infinite. Dar, pentru a nu face o greșeală, este mai bine să fii sfătuit. De câțiva ani încoace, multe săli de degustare au fost amenajate pentru a vă învăța.

Sunteți gata să fiți copleșit de arome? Iată cele 14 locuri unde puteți merge pentru o degustare de vin și brânză în Paris.

1. Cuvinte de la producătorii de brânză

Ieșiți dintr-o săptămână lungă și vreți să vă relaxați cu o degustare de vinuri și brânzeturi la Paris? Mergeți la una dintre cele mai frumoase fabrici de brânzeturi din capitală. În timpul atelierelor, veți descoperi toate misterele brânzei datorită experților care vă vor împărtăși secretele lor.

Adresa Les paroles de Fromagers, 41 rue du Faubourg du Temple, 75 010 Paris

2. Bar Inaro

Vin, brânzeturi și mezeluri, Inaro, Paris

Credit foto: Facebook – INARO

În cartierul République, barul Inaro este un bar de vinuri, frumos decorat și care oferă o gamă largă de sticle. Vă vor fi propuse planșe frumoase de brânzeturi, mezeluri, dar și fructe de mare, însoțite de vinuri care variază în funcție de sosire. Numele lor vă vor face deja să călătoriți. Lasă-te ispitit de placa “Vin să te salut” sau “Bine, voi împărtăși totul”. Vă așteaptă câteva surprize plăcute!

Adresa Inaro, 38 Rue René Boulanger, 75 010 Paris

3. Ô Château

Căutați o degustare de vin și brânză de înaltă calitate în Paris? Mergeți la Ô Chateau! Nu ar trebui să fiți dezamăgit. Acest bar de vinuri, situat în arondismentul 1, oferă un curs de degustare pentru iubitorii de vinuri care doresc să descopere soiuri originale de struguri. Cantal, Gorgonzola sau Beaufort vă vor însoți degustarea.

Adresa Ô Château, 8 Rue Jean-Jacques Rousseau, 75 001 Paris

4. Hotel 1K

brunch, 1K, Paris

Credit foto: Facebook – 1K Paris

Pentru o degustare ieșită din comun, mergeți la hotelul 1K din arondismentul 3 din Paris. Într-o zi de joi pe lună, puteți participa la un curs de oenologie pentru a descoperi cele mai bune vinuri argentiniene. Însoțită de brânzeturi locale delicioase, este un deliciu!

Adresa 1K Paris Hôtel, 13 Boulevard du Temple, 75 003 Paris

5. Les Caves du Louvre

Pentru a îmbina plăcerea palatului cu patrimoniul istoric, luați parte la o degustare în pivnițele fostului castel Louvre. Cele cinci simțuri vă vor fi trezite în timpul acestei vizite distractive și gustoase. Una dintre degustările de vinuri și brânzeturi din Paris care nu trebuie ratată!

Adresa Les Caves du Louvre, 52 Rue de l’Arbre Sec, 75 001 Paris

6. Vaca din vie

Bine ați venit în această mică pivniță-boutique de-a lungul Canalului Saint-Martin. Din 2013, doi prieteni pasionați de brânzeturi oferă la Paris degustări de vinuri și brânzeturi. Sunt disponibile doar cincisprezece locuri, iar localul se închide la ora 22:00. Prin urmare, este recomandabil să nu mergeți acolo prea târziu pentru a vă bucura de Saint-Nectaire, Bries de Melun și alte Cantals AOP.

Adresa La vache dans les vignes, 46 Quai de Jemmapes, 75 010 Paris

7. Târgul de brânză Hisada

Dacă sunteți în căutarea unui loc original pentru degustarea de vinuri și brânzeturi în Paris, încercați Hisada cheese lounge. Aici, primirea și serviciile sunt rafinate, cu o notă japoneză, absolut rafinate. Într-o sală foarte mică, cu doar cincisprezece locuri, puteți degusta brânzeturi în toate formele lor: platouri, quiche, tartine, toate însoțite de un pahar de vin. De asemenea, puteți cumpăra brânzeturi de fermă și brânzeturi DOP în magazinul expoziției.

Adresa Salon du fromage Hisada, 47 rue de Richelieu, 75 001 Paris

8. Le Claque-Fromage

Fără îndoială, unul dintre cele mai bune locuri din capitală pentru a savura un platou de brânzeturi bun, însoțit de un pahar de vin. Alegerea este incredibilă, iar primirea este excelentă.

Adresa Le Claque-Fromage, 49 Avenue Trudaine, 75009 Paris

9. Pigalle Fromage Club

În acest restaurant, nu cu vin, ci cu sake vă veți însoți platourile de brânzeturi. Căsătoria este surprinzătoare, dar foarte reușită. O idee foarte bună!

Adresa Pigalle Fromage Club, 35 Rue Jean-Baptiste Pigalle, 75009 Paris

10. Carusel Français

La fel ca în cazul sushi-ului, vă luați farfuria de brânzeturi și mezeluri direct de pe o bandă rulantă și o acompaniați cu vinuri bune. Original și delicios!

Adresa Carrousel Français, 12 Rue de Turbigo, 75001 Paris

11. Les Petits Crus

În această mică braserie sunt oferite numai vinuri și brânzeturi organice, într-o atmosferă relaxată. O adresă de ținut minte pentru o degustare de vinuri și brânzeturi la Paris.

Adresa Les Petits Crus, 13 Rue St Sabin, 75 011 Paris

12. Le 17.45

17.45 Paris

Credit foto: Facebook – Le 17.45

Aici, vă compuneți propria placă de brânză. Un loc ideal pentru un după muncă între colegi.

Adresa Batignolles 45 rue des Dames, 75017 Paris
Adresă Republica 7 rue René Boulanger, 75010 Paris

13. Formaticus

Într-o locație superbă, vă veți bucura de platouri delicioase de brânzeturi însoțite de vinuri rafinate. Echipa este acolo pentru a vă oferi sfaturi. O adresă care nu trebuie ratată în Paris.

Adresa Formaticus, 16 Rue Brochant, 75017 Paris

14. Le Monbleu

Acest restaurant-restaurant cu brânzeturi oferă brânzeturi la farfurie, dar și mâncăruri bune, burgeri sau covrigi cu Comté. Brânza este în centrul atenției peste tot. O listă de vinuri bine aprovizionată vă permite să vă însoțiți cu vinurile de calitate pe care le alegeți. O experiență încântătoare.

Adresa Le Monbleu, 37 Rue du Faubourg Montmartre, 75009 Paris

Cunoașteți câteva adrese bune pentru o degustare de vinuri și brânzeturi în Paris? Împărtășiți sfaturile dvs. în comentarii.

Lasă un comentariu