14 idei de tururi ghidate în New York

Plănuiți un sejur în Big Apple și nu vreți să ratați nimic? Descoperiți selecția noastră de cele mai bune tururi ghidate din New York!

Să vizitezi New York înseamnă să intri în bârlogul tuturor posibilităților. Indiferent de profilul tău, New York este un oraș care îți taie respirația și care te va face să te răzgândești mai mult decât oricare altul. Când spunem că nu doarme niciodată, nu este o exagerare. În orice moment al zilei sau al nopții, Big Apple este viu, plin de viață, luminat și plin de viață. Pentru o experiență de neuitat, vă oferim o selecție a celor mai bune tururi ghidate din New York. În acest fel, puteți afla totul despre acest oraș mondial, simbol al libertății și al luxului. Aceste tururi sunt cel mai sigur și mai simplu mod de a descoperi un oraș de o asemenea amploare.

Așadar, pentru a vă ajuta în timpul șederii dumneavoastră, Generation Voyage a realizat un ghid al tururilor ghidate din New York.

New York în câteva cuvinte

Bursa de Valori din New York și un semn stradal de pe Wall Street

Credit foto: Shutterstock / Javen

Orașul New York este o minune turistică. Sunt atât de multe surprize diferite. Așadar, este foarte ușor să te pierzi în lista tuturor locurilor care trebuie vizitate în oraș. Time Square, Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue… Atât de multe locuri celebre pe care ar trebui să le descoperiți. Așa că de ce să nu înveți să trăiești ca un adevărat newyorkez și să te plimbi pe străzile pline de aburi ale orașului ca în filme? Nu te poți vedea deja acolo? New York vă întâmpină cu brațele deschise!

Este orașul-lume care se adaptează la toată lumea. Fie că sunteți o familie, un prieten, un cuplu sau un călător solo, acesta este locul potrivit pentru dumneavoastră. Nu vă fie teamă să vă aventurați. De aceea, tururile cu ghid din New York sunt perfecte. În funcție de ceea ce alegeți, veți cuceri cel mai faimos oraș american și îl veți lăsa să vi se dezvăluie. Urmărind și ascultând un ghid, fiecare tur are un aer autentic de odisee newyorkeză… de ce nu?

De remarcat, însă, că se face adesea o greșeală: reducerea orașului New York la un singur cartier. Într-adevăr, se obișnuiește să se considere Manhattan ca fiind o reprezentare a întregului oraș. Filmele și serialele de televiziune care au loc acolo au ceva de-a face cu acest lucru. Cu toate acestea, în New York se află și Wall Street, Staten Island, Bronx și Queens. Despărțite de Manhattan de Hudson sau de East River, acestea sunt totuși cartiere interesante de vizitat.

Vizitați New York în franceză

The Vessel, New York

Credit foto: Shutterstock / Francois Roux

Există multe site-uri în care sunt menționate tururi ghidate în limba franceză. Acesta este avantajul unui oraș pe care mulți francezi îl visează: mulți se stabilesc acolo. Aceasta este o oportunitate pentru turiștii francezi de a descoperi orașul care nu doarme niciodată în limba lor maternă.

În mod similar, unii americani nativi vorbesc limba lui Molière și, prin urmare, sunt capabili să creeze tururi ghidate în limba franceză în New York. Lasă-te ghidat de noi și scufundă-te în inima orașului libertății!

Obiectivele de neratat din New York

Reperele din New York

Statuia Libertății

Credit foto: Shutterstock / TZIDO SUN

New York este un oraș ale cărui clădiri amețitoare și alți zgârie-nori i-au forjat reputația. Linia orizontului din New York este foarte bine cunoscută, la fel ca și cea din Paris, datorită Turnului Eiffel sau Arcului de Triumf. În New York, Empire State Building, Statuia Libertății, Flatiron sau Top Of The Rock sunt cele care alcătuiesc linia orizontului. De aceea este atât de interesant să le vizităm.

Fiecare dintre ele are propria sa istorie, care datează adesea de la începutul secolului XX. Cu excepția New York One World, cea mai înaltă clădire din oraș, care a fost construită după atentatele din 11 septembrie 2001. Puteți urca la Observator și să vă bucurați de o vedere de 360 de grade a întregului oraș și a împrejurimilor sale.

Statuia Libertății este specială pentru că va trebui să traversați râul Hudson cu un mic feribot pentru a ajunge pe insulă.

Parcul Central

parcul central

Credit foto: Shutterstock / GagliardiPhotography

Dacă există o vizită de care să te bucuri, aceea este Central Park. Într-adevăr, în mijlocul tumultului orașului, acest spațiu verde este un interludiu natural. Unele dintre clădirile care îl mărginesc au o istorie frumoasă, la fel ca și anumite zone ale parcului. Acesta este cazul lui Podul Bowunul dintre podurile emblematice, sau Pajiștea de oiunde newyorkezilor le place să se plimbe în zilele însorite.

De asemenea, este un loc foarte cinematografic, este cel mai filmat parc din lume. Nu este exclus să vizitați locul în timp ce se filmează un film…

Muzee în New York

Interiorul Muzeului Guggenheim, New York

Credit foto: Shutterstock / ItzaVU

Practic, New York fără muzeele sale nu mai este New Yorkul. Cultura fiind esențială în acest oraș, muzeele din New York sunt adevărate bijuterii care nu trebuie ratate pentru nimic în lume. Iar pe unele dintre ele le cunoașteți deja:

Patru muzee selectate dintr-o listă lungă. Totuși, acestea sunt cele pe care le recomandăm cu tărie. Pe de o parte, acestea fac parte integrantă din oraș, iar pe de altă parte, fiecare dintre ele vă rezervă cu siguranță surprize. Desigur, sunt disponibile tururi ghidate în limba franceză. Cu un ghid, un ghid audio oferit de muzeu sau o aplicație gratuită, nu veți fi lăsat de izbeliște!

În cele din urmă, pentru cei care reușesc să își depășească emoțiile, în mai 2014 s-a deschis un muzeu dedicat evenimentelor de la 11 septembrie. Memorialul și Muzeul Național 11 septembrie expune în subteran, exact în locul unde a avut loc tragedia, sub memorialul în aer liber, care este la rândul său foarte emoționant.”

Artă stradală în New York

artă stradală NY

Credit foto: Shutterstock / Leonard Zhukovsky

Unele dintre cele mai bune opere de artă stradală pot fi găsite chiar pe stradă. Totul stă în nume, de fapt. Artiștii newyorkezi, atât profesioniști, cât și amatori, se distrează de minune, oferind trecătorilor câteva piese frumoase. De aceea, unele tururi din New York se concentrează pe arta stradală, pentru a vă oferi o mostră din ce este mai bun. De asemenea, puteți vizita galerii specializate în arta stradală, cum ar fi Colectiv Bushwick.

Doriți să mergeți mai departe? Participă la un curs de graffiti pentru a contribui la construirea artei stradale!

Tururi ghidate ca în filme și emisiuni TV

New york prieteni

Credit foto: Shutterstock / Norbertas

Pentru că atât de multe filme și seriale sunt filmate în New York, orașul a devenit un oraș al fanteziei. Acesta este și motivul pentru care mulți turiști aleg să viziteze locurile de filmare ale filmelor și serialelor lor preferate. Este fascinant să te afli într-un loc pe care nu l-ai cunoscut decât pe micul sau marele ecran.

Așadar, redescoperiți locurile mitice văzute în serialul de succes Sex and the City, Friends, Person of Interest… Sau în unele filme precum American Bluff sau Spiderman. Cufundați-vă într-o vizită între ficțiune și realitate, unde, pe lângă descoperirea orașului, veți afla multe anecdote despre filmări.

Tururi speciale și originale

Ce-ar fi să vizitați New York-ul într-un mod original, care să vă lase o impresie de neuitat în minte? Nu ezitați și îmbunătățiți-vă descoperirea orașului cu un pic de atmosferă specială.

New York bântuit

Broadway

Credit foto: Shutterstock – EQRoy

Îți plac poveștile cu fantome? Apoi vizitați teatrele bântuite de pe Broadway în căutarea sufletelor rătăcitoare.

Sau ieșiți pe străzile din Greenwich Village O dată cufundate în întuneric… Poate că veți întâlni aceste spectre obsedante atașate prezentului de istoria tragică a trecutului? Fantomele bântuie New York-ul, și asta nu e nimic nou!

Urmăriți-i deci pe cei care cunosc orașul și tragediile sale. Sunteți gata să fiți zguduiți și chiar speriați?

New York-ul gangsterilor și al criminalilor

Poliția din New York

Credit foto: Shutterstock / BrandonKleinVideo

La pomenirea gangsterilor newyorkezi, muzica filmului cult Nașul ar trebui să vă sune deja în urechi. Mafiile prezente în New York au făcut parte din faima sa, de-a lungul secolului XX. O istorie bogată și uneori surprinzătoare, dar întotdeauna captivantă.

Revedeți Marele Măr, redescoperiți-l prin trecutul său: prohibiție, povești criminale… Nu totul a fost roz! Într-adevăr, orașul a văzut de toate pentru a deveni ceea ce este astăzi!

New York-ul benzilor desenate

comic con

Credit foto: Shutterstock / Sam Aronov

Știi ceva despre supereroi? Ei bine, New York este locul de naștere al multora dintre ele. Dacă Batman este legat de Gotham City, Spider-Man a trăit în New York. Am văzut acest lucru în filmele francizei Marvel, care au avut loc în acest oraș cu mulți zgârie-nori.

De la tururi ghidate sunt organizate pentru a vă ajuta să descoperiți lumea supereroilor. Anecdote, secrete, locuri neobișnuite, veți afla mai multe despre personajele voastre preferate și despre autorii lor!

Gastronomia din New York

În America de Nord, mâncarea este o adevărată instituție. Acesta este motivul pentru care există tururi ghidate în New York. Aceste tururi se concentrează pe degustare, descoperire și arome americane. Sunt momente bogate și surprinzătoare de trăit, de devenit expert în alimente ! Deci, ești gata să guști din viața newyorkeză?

Pizza Tour

Grimaldi's Pizza, New York

Credit foto: Flickr – Chun Yip So

Inițial italiană, pizza este acum adesea asociată cu americanii, care au făcut-o să fie a lor. Atât de mult încât sunt consumatorii numărul unu.

Pentru o experiență surprinzătoare și gustoasă, tururile ghidate vă oferă șansa de a gusta cele mai bune pizza din New York. Un ghid vă va dezvălui toate secretele orașului printr-un traseu optimizat. Porniți într-un tur de neuitat!

Chinatown

Chinatown, cazare în Manhattan

Credit foto: Flickr – Thomas Hawk

Istoria chinezilor din New York este o adevărată epopee. Așadar, descoperiți cartierul Chinatown, a cărui reputație este bine stabilită. Cămin al comunității asiatice, sunt prezente multe restaurante care oferă specialități. Există tururi care trec prin Chinatown, vă povestesc istoria și se opresc pentru a vă lăsa să gustați mâncarea.

Ghizii locali vă va cufunda într-o atmosferă neobișnuită, pentru o experiență imersivă!

Turul dulciurilor

cheesecake ny

Credit foto: Shutterstock / Lia Koltyrina

Pentru cei cu dinți dulci, nu vă faceți griji! Într-adevăr, există și tururi ghidate pregătite special pentru tine! În Greenwich Village, străbateți străzile în căutarea celor mai bune bunătăți culinare. Gelato, cupcakes, biscuiți și biscuiți, există ceva pentru toată lumea!

În timp ce vă delectați cu tot ceea ce New York are de oferit, lăsați-l să vă dezvăluie și secretele sale non-culinare. Împreună cu ghidul tău, îți vei hrăni stomacul și mintea!

Muzica în New York

NY muzică

Credit foto: Shutterstock / Debby Wong

Oricare ar fi gusturile dumneavoastră muzicale, veți găsi ceva care să vi se potrivească în New York. Profitați de tururile cu tematică muzicală din New York.

  • De exemplu, oferiți-vă un concert de gospel într-o biserică (gratuit, dacă nu faceți un tur complementar).
  • Alternativ, de ce să nu faceți o excursie documentată la originile hip-hop-ului sau un moment de relaxare jazzy în Harlem ? New York are totul de oferit, trebuie doar să știi când să asculți.

Mergeți mai departe

Lower Manhattan la apus de soare văzut din Hudson River Park, Tribeca, New York

Credit foto: Shutterstock / Mihai_Andritoiu

  • Urmăriți un tur de degustare în Brooklyn (Williamsburg)
  • Vizitați fabrica de bere Brooklyn Brew sau fabrica de bere pentru câini
  • Încearcă New York noaptea
  • Navigație pe Hudson sau East River

Tururi gratuite

New York City - apus de soare frumos peste Manhattan cu Manhattan și podul Brooklyn

Credit foto: Shutterstock / IM_photo

De fapt, există multe tururi gratuite ale orașului New York. În primul rând, vederile stradale și exterioare ale clădirilor sunt gratuite. Acesta este un prim punct bun, deoarece, chiar și din exterior, clădirile, zgârie-norii și alte monumente sunt foarte impresionante. Acestea fiind spuse, rețineți că unele dintre ele sunt accesibile gratuitde la intrare.

  • Ca și în cazul Grand Central Station, Cea mai mare stație din New York, care este în mod constant aglomerată, dar care merită vizitată.
  • De asemenea, podurile sunt puncte de interes de văzut: Podul Brooklyn, Podul Williamsburg și Podul Manhattan. Așa că nu ratați ocazia de a le traversa în ambele sensuri.
  • De asemenea, puteți intra într-un Comedy Club (pentru bilingvi), pentru a asista la faimoasele stand-up-uri în stil american. Foarte frecvente, veți găsi multe unități care organizează acest tip de seară. Imersiune și emoții garantate.
  • Pentru a vă reconecta cu natura sau pentru a lua o pauză de la beton, Central Park este gratuit, așa că vă puteți bucura de el. La fel ca și High Line, în partea de est a Manhattanului, o cale de verdeață împletită între clădiri.

Diferite modalități de a vizita New York-ul

Pe jos

Femeie care aleargă în aer liber - fată sportivă care aleargă la apus pe podul Brooklyn, prim-planul pantofilor

Credit foto: Shutterstock / oneinchpunchpunch

Deși New York este un oraș imens, se poate merge pe jos. Este foarte plăcut să te deplasezi. Atmosfera multiculturală și plină de viață a orașului este ceva ce se simte imediat. Aproape că te simți ca un newyorkez, doar mergând pe Broadway spre Time Square.

Nu vă fie teamă să vă pierdeți, să mergeți pe o stradă sau pe un bulevard la întâmplare. În mod inevitabil, veți da peste un punct de interes în oraș, deoarece New York-ul este bogat în atracții.

Cu bicicleta

Semnul East Side Bike Path din Times Square, New York.

Credit foto: Shutterstock / pisaphotography

Aventurierii și pasionații de sport vor dori să încerce experiența ciclismului în New York. În Central Park, Harlem sau Lower Manhattan, mergeți și lăsați orașul să se dezvăluie.

Însoțit de un ghid, Porniți într-un tur personalizat de una sau mai multe ore. În șa!

Pe pedicab

pedicab New York

Credit foto: Shutterstock / Vladimir Korostyshevskiy

Pedicab, kesako? Cu alte cuvinte, este versiunea ciclistă a căruciorului de modă veche. Lasă-te purtat prin Central Park, pe lângă monumente sau pe străzile din New York, de un ghid de ciclism. Este un mod diferit și mult mai distractiv de a vedea orașul.

Luați aer curat fără să vă obosiți! Pedicabul este soluția alternativă între bicicletă și mașină, de ce nu?

Cu autobuzul

Autobuz NY

Credit foto: Shutterstock / Tupungato

La fel ca în multe alte orașe, în New York, tururile ghidate se fac la bordul autobuzelor turistice. Fie că sunt în aer liber sau cu mai multe etaje, aceste autobuze vă poartă pe străzile din New York.

În toate cazurile, aceste tururi sunt comentate de ghizi locali cu experiență care nu cruță niciun detaliu.

În metrou

NY metro

Credit foto: Shutterstock / littlenySTOCK

Metroul newyorkez este o necesitate pentru a vă deplasa. Puteți lua acest mijloc de transport și vă puteți amesteca în mulțime. Harta subterană este de fapt foarte simplă și ușor de înțeles. Acesta vă va ajuta să vizitați New York fără să vă faceți griji. Cu toate acestea, majoritatea atracțiilor nu sunt situate în subteran.

Cu elicopterul

NY elicopter

Credit foto: Shutterstock / Benny Marty

Pentru cei care își permit, un zbor cu elicopterul deasupra orașului este o idee ideală. Vedeți zgârie-norii, străzile, viața din New York și orizontul din aer. Descoperiți cele mai bune obiective turistice și istorice din New York cu ușurință și fără probleme.

Cei care doresc, pot opta pentru o experiență și mai completă: zburați cu elicopterul ! Sub privirile pilotului și după un mini-antrenament, preia comenzile mașinii. Surprinde-te pe tine și familia sau prietenii tăi!

TravelMax.ro