13 lucruri pe care trebuie să le faci în Tokyo

Mergeți în Japonia și nu știți ce să vizitați în Tokyo, consultați cele 13 obiective obligatorii din Tokyo! Urmați ghidul!

Să vizitezi Tokyo înseamnă să te confrunți cu un megalopolis de aproape 14 milioane de locuitori. Nu vă faceți griji, pentru că capitala este de fapt un mozaic de cartiere, fiecare cu un suflet aparte. Fiecare dintre ele este ușor de vizitat pe jos sau cu bicicletași pentru a ajunge de la una la alta, trebuie să se metrou este foarte ușor de învățat. Totul este perfect indicat în alfabetul roman și japonez, iar tu trebuie doar să urmărești culorile liniilor.

Veți fi în continuă mișcare între tradițiile străvechi și viața futuristă, ambele formând un patchwork colorat. Vă invităm să descoperiți cele 13 lucruri pe care trebuie să le faceți în Tokyo.

1. Cumpărături în Ginza, Shibuya și Shinjuku

Shibuya

Credit foto: Shutterstock / f11photo

Este imposibil să vizitezi Tokyo fără să mergi cel puțin o dată la Shibuya. Probabil că știți deja această zonă, deoarece are una dintre cele mai aglomerate intersecții din lume. Ce priveliște este să vezi mulțimea de oameni care se încrucișează în rânduri continue! Toți acești pietoni se îndreaptă spre una sau alta dintre clădirile magazinelor de modă din această zonă.

A GinzaAtmosfera este diferită, ne aflăm în templul luxului. Dacă sunteți în căutarea a ceva ieșit din comun, acesta este cu siguranță locul unde trebuie să mergeți.

Pentru o experiență de cumpărături mai diferențiată, este mai bine să mergeți la Shinjuku este locul unde trebuie să mergeți. Veți găsi de toate în nenumăratele centre comerciale, iar pe Electric Street veți găsi cele mai noi echipamente foto.

2. Akihabara

Akihabara

Credit foto: Shutterstock / Sean Pavone

Japonia înseamnă electronice de înaltă tehnologie. În Akihabara, nu este o stradă, ci un oraș care poate fi descris ca fiind electric! La aproximativ zece minute de gara principalăveți fi scufundați într-o atmosferă foarte animată. Semne de neon intermitente și reclame zgomotoase anunță marile magazine specializate în electronice. Aveți răbdare, sunt multe.

Puteți lua o pauză într-o sală de jocuri video sau într-o cafenea pentru cameristeunde băuturile vă vor fi servite de chelnerițe în uniforme de cameriste. Acest cartier este, de asemenea, regatul manga și al figurinelor, un suvenir care nu trebuie ratat în orice vizită la Tokyo.

3. Muzeele

Lucrări pe hârtie, Muzeul Național din Tokyo

Credit foto: Shutterstock – Yasemin Olgunoz Berber

Ce să faci în Tokyo pentru a te educa? Nu puteți vizita Tokyo fără a vizita unul dintre muzeele sale, pentru a afla mai multe despre oraș și țară. Recomandăm în special :

  • Edo-Tokyo: Situat în districtul Ryogoku, acest muzeu este găzduit într-o clădire construită în 1993. Arhitectura clădirii este inspirată de un vechi depozit și totul a fost conceput pentru a face vizita cât mai distractivă. În interior, veți fi purtați prin istoria Japoniei, de la epoca EDO din anii 1600 până în prezent. Alocați cel puțin 4 ore pentru această vizită. La exterior, muzeul de arhitectură în aer liber prezintă locuințele japoneze de-a lungul secolelor.
  • Muzeul Hokusai: Nu departe de Edo-Tokyo se află noul Muzeu Hokusai. Aici puteți vedea peisajele caracteristice operei acestui artist japonez, născut în 1760 în acest district. Autorul celebrului tablou “Valul” nu este străin de oraș.
  • Ghibli : dacă ți-a plăcut Călătoria lui Chihiro și Vecinul meu TotoroMergeți la Mitaka, în suburbia de vest. Acest muzeu este dedicat regizorului Miyazaki și lumii sale de basm.

Citește și: Vizitează Muzeul Național din Tokyo: bilete, prețuri, ore de deschidere

4. TeamLab Borderless

Clădirea MORI MUSEUL DE ARTĂ DIGITALĂ

Credit foto: Shutterstock / R.Bordo

Galeria de artă Clădirea MORI MUSEUL DE ARTĂ DIGITALĂ nu este un muzeu, ci un fel de laborator pentru experimente digitale. Cealaltă denumire a acestuia este TeamLab Borderless.

Aproximativ o sută de participanți din lumea digitală, științifică sau artistică, vă vor cufunda în lumea imaginii virtuale. Fie că sunteți tineri sau bătrâni, veți deveni și voi actori, datorită instalațiilor interactive și a spațiilor special concepute pentru copii.

5. Piața Toyosu

Piața Toyosu

Credit foto: Shutterstock / EQRoy

Probabil că ați auzit de piața Tsukiji, cunoscută ca fiind una dintre atracțiile obligatorii din Tokyo. Acesta nu mai corespundea standardelor actuale și s-a deschis un nou templu pescăresc. 3 km de cel vechi. Prezența vizitatorilor pe aleile din Tsukiji nu a fost lipsită de probleme de igienă.

De aceea, Toyosu poate părea prea aseptic, deoarece vizita se face dintr-un circuit în spatele unui geam. Spectacolul nu este mai puțin interesant, mai ales dacă puteți participa la licitație, de la ora 4.30 dimineața, timp de una sau două ore. O degustare de sushi proaspăt este o necesitate!

6. Cosplay în Harajuku

Cosplay în Harajuku

Credit foto: Shutterstock / FiledIMAGE

Tinerii japonezi adoră să scape de regulile rigide ale vieții lor sociale. În special la sfârșit de săptămână, mulți dintre ei se îmbracă în haine inspirate de desene animate pentru a defila prin Harajuku.

Distrează-te recunoscându-ți eroii favoriți în cosplay-ul colorat sau în spectacolul de costume. De asemenea, în această zonă vă puteți cumpăra propriul costum de Cosplay.

7. Templele

Două gheișele îmbrăcate în kimono tradițional japonez în mijlocul templului Sensoji din Asakusa Tokyo, Japonia.

Credit foto: Shutterstock / Phattana Stock

În Japonia sunt reprezentate multe religii, cele două principale fiind budismul și shintoismul. Clădirile emblematice care merită vizitate în Tokyo sunt:

  • Sanctuarul Meiji Jingu: Construit în 1920, acest sanctuar a devenit unul dintre cele mai venerate din Tokyo. Porticul său (Tori) a fost sculptat din lemn vechi de 1.500 de ani și este cel mai mare din Japonia. Se află în mijlocul unei zone împădurite mari, cu o mare varietate de specii. Aceștia sunt cei care au vrut să ofere acești copaci ca un omagiu împăratului Meiji.
  • Templul budist Senso-Ji Situat în cartierul tradițional Asakusa, acesta este cel mai vechi templu din Tokyo. Acesta datează din anul 645 d.Hr.

8. Tokyo Dome

Tokyo Dome

Credit foto: Shutterstock / Osugi

Nu există un mod mai bun de a vizita Tokyo decât cu un eveniment care să atragă mulțimea! Stadionul Tokyo Dome, cu o capacitate de 55.000 de locuri, este principala locație pentru antrenamente și meciuri ale Yomiuri Giantsprecum și meciuri de baschet și lupte, de exemplu.

Aici au loc și cele mai mari concerte ale formațiilor și cântăreților actuali. Un timp bun petrecut într-o atmosferă japoneză este cu siguranță o necesitate în Tokyo.

9. Turnul Skytree

Turnul Skytree

Credit foto: Shutterstock / Phattana Stock

Este greu să îți faci o idee despre aspectul general al orașului Tokyo atunci când mergi pe jos sau cu metroul. Pentru a avea o vedere de ansamblu asupra capitalei, puteți cumpăra un bilet de acces la platformele de observare ale Skytree, cel mai înalt turn de emisie din Japonia.

Un pic mai puțin înalt, dar gratuit, la Primăria din Tokyo oferă, de asemenea, imagini de ansamblu ale orașului.

10. Parcurile

Parcul Yoyogi

Credit foto: Shutterstock / Chansom Pantip

Ce să faci în Tokyo pentru a te relaxa între vizite? Mergeți într-un parc sau într-o grădină pentru a vă reîncărca bateriile, cum ar fi :

  • Shinjuku Gyoen: Între stațiile Shinkuju și Sendagaya, acest fost parc imperial reunește trei grădini în stil englezesc, francez și japonez. Un must în timpul sezonului de înflorire a cireșilor.
  • Parcul Yoyogi: În Harajuku, între Shibuya și Shinjuku, acest parc este locul perfect pentru a face o pauză după cumpărături. Duminica, veți găsi aici chiar și fani Cosplay.
  • Grădina Palatului Imperial: Deși este destul de dificil să vizitați Palatul Imperial, nu este la fel de dificil să vizitați părți din grădina exterioară. Intrarea este gratuită și vă permite să vedeți părți ale clădirii în timp ce vă plimbați într-un mediu plăcut.

11. Roppongi

Turnul Tokyo, Japonia

Credit foto: Shutterstock / Blue Planet Studio

Ce să faci în Tokyo pe timp de noapte? Dacă vă place să petreceți și visați să descoperiți locuri obraznice, districtul Roppongi este locul unde trebuie să mergeți. Este un cartier cosmopolit, unde străinii sunt bineveniți.

Puteți vedea un spectacol, dansa și chiar încerca să vă descurcați la karaoke. Atenție, însă, că unele nopți sunt destul de agitate…

12. Specialități culinare japoneze

ramen

Credit foto: Shutterstock / HikoPhotography

Nu vă puteți imagina să vizitați Tokyo fără să încercați câteva restaurante. De obicei, acestea sunt specializate în sushi și sashimi excelente, dar și în ramen sau tăiței soba, tempura de fructe de mare, anghilă sau yakitori, mici frigărui de pui.

Pentru a afla ce conține un fel de mâncare, este ușor, trebuie doar să vă uitați la poza sau la reprezentarea din matriță.

13. Muntele Fuji

Muntele Fuji, Japonia

Credit foto: Shutterstock / Sakarin Sawasdinaka

Încă mai aveți timp să vizitați Tokyo și împrejurimile sale? Profitați de această ocazie pentru a vă oferi o excursie la miticul Munte Fuji.

Veți avea nevoie de aproximativ 2 – 2,5 ore cu autobuzul pentru a ajunge acolo, astfel încât puteți face cu ușurință turul într-o zi. Încercați să includeți un răsărit sau un apus de soare.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro