13 lucruri pe care trebuie să le faci în Mexico City

În vizită în Mexico City: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în capitala Mexicului? Descoperiți obiectivele turistice de neratat ale unui oraș care vă va face cu siguranță să vă îndrăgostiți!

Mexico City, un oraș atipic, plin de folclor, invită vizitatorii să se piardă pe străzile sale colorate și pline de surprize. O destinație obligatorie în America Centrală, capitala Mexicului este unul dintre cele mai mari orașe din lume, cu obiective turistice impresionante și o scenă artistică și culinară deosebită. Veți găsi muzee, situri arheologice, monumente istorice și piețe pline de viață, suficient pentru a satisface pe toată lumea.

Sunteți gata să vizitați Mexico City? Iată care sunt cele mai importante 13 lucruri de făcut în acest oraș plin de culoare.

1. Plaza de la Constitución sau Zócalo

Considerată una dintre cele mai mari piețe din lume, piața Plaza de la Constitución este situat în centrul istoric al orașului Mexico City. Este mărginit de Palatul NaționalZócalo este locul unde se desfășoară diverse evenimente, festivaluri și demonstrații. Zócalo este locul în care au loc diverse evenimente, festivaluri și demonstrații. Există, de asemenea, vânzători ambulanți care vând mici obiecte cu imaginea lui Frida Kahlo. Un loc excelent pentru a vă începe explorarea orașului.

2. Catedrala Metropolitană din Mexico City

Situat în partea de nord a Zócalo, acest catedrală imensă a fost construită pe o perioadă de 250 de ani și a fost inclusă în patrimoniul mondial din 1987. Cu amestecul său de stiluri arhitecturale, este un adevărat punct de atracție. Dacă vă frapează aspectul său înclinat, nu vă panicați! La fel ca multe clădiri din centrul istoric al Ciudad de Mexico, a fost construită pe un teren mlăștinos și se scufundă încet în pământ. Un fir cu plumb în naos indică chiar și înclinarea clădirii. În anii 1990 a fost realizat un proiect de inginerie pentru a salva clădirea și pentru a se asigura că aceasta se scufundă uniform.

3. Templul primar

Îngropat timp de secole, acest sit extraordinar a fost dezvăluit publicului în 1978, în timpul construirii noului oraș Mexico. Prima descoperire a fost făcută de muncitori: un disc de piatră uriaș (3,25 metri în diametru) cu un basorelief sculptat care o înfățișa pe Coyolxauhqui – zeița aztecă a lunii – dezmembrată. Săpăturile arheologice de mare amploare care au urmat au scos la iveală peste 7.000 de obiecte și o parte din uriașul Templo Mayor o importantă structură religioasă din vremea lui Tenochtitlan. Faceți un tur pe jos al acestui vestigiu care a supraviețuit veacurilor.

4. Palatul Național

Palatul Național De asemenea, în Zócalo, se află și Palatul Național este sediul puterii executive federale din Mexic. Acesta găzduiește Trezoreria Federală și Arhivele Naționale. În interior, puteți admira mai multe picturi murale realizate de faimosul pictor Diego Rivera, care înfățișează mii de ani de istorie mexicană.

5. Palatul de Bellas Artes

Acest teatru grandios, planificat inițial pentru a comemora centenarul independenței mexicane în 1910, a fost finalizat abia în 1934. Locul de desfășurare a spectacolelor de operă, dans și teatru, Palacio de Bellas Artes este, înainte de toate, o capodoperă neoclasică și art nouveau, unde sunt expuse splendide picturi murale. Descoperiți interiorul art deco al palatului, care găzduiește frecvent expoziții mici. Pentru a vă bucura de o priveliște magnifică a Palatul de Bellas Artes să bea o cafea în magazinele de tip “department store Sears situat chiar peste drum.

6. Grădinile plutitoare din Xochimilco

Grădinile plutitoare din Xochimilco Căutați un refugiu liniștit, departe de agitația unui oraș plin de viață? Nu ezitați să vizitați grădinile plutitoare din Xochimilco. Urcați-vă la bordul uneia dintre bărcile colorate (trajineras) și lăsați-vă ghidați prin canale, unde muzica, gastronomia și distracția sunt la ordinea zilei. Un loc ideal pentru a petrece dimineața și a face un picnic la fața locului.

7. Teotihuacan

Teotihuacan La 48 de kilometri nord-est de Mexico City se află orașul Teotihuacan (“locul unde sunt creați zeii), un mare complex de piramide precolumbiene. Este, fără îndoială, o oprire obligatorie în Mexico City. “Orașul zeilor”, un oraș uriaș ocupat între anii 200 î.Hr. și 800 d.Hr., a avut o populație de 200.000 de locuitori la apogeu. Influența sa a fost atât de mare încât s-a făcut simțită în întreaga Mesoamerica. Admirați Templu de QuetzalcóatlPlimbați-vă de-a lungul Bulevardului Morților, urcați pe faimoasele Piramide ale Soarelui și Lunii. Vrei să ajungi și mai sus? Faceți o plimbare cu balonul cu aer cald deasupra orașului Teotihuacan.

8. Muzeul Național de Antropologie

Muzeul Național de Antropologie

Credit foto: Flickr – Kefith

Situat în pădurea Chapultepec, hotelul Muzeul Național de Antropologie este una dintre bijuteriile istoriei mexicane. Împărțită în 23 de săli tematice, aceasta conține cea mai impresionantă colecție de obiecte mesoamericane din lume. Dacă alegeți să vizitați acest muzeu fantastic, veți găsi sectorul arheologic la parter, unde douăsprezece camere descriu cronologic așezarea regiunii până la apariția aztecilor. La etaj, există mai multe expoziții etnologice.

9. Muzeul Frida Kahlo (Museo Frida Kahlo)

Muzeul Frida Kahlo

Credit foto: Flickr – Aldar Adame

La Casa Azul sau Muzeul Frida-Kahlo, situat în inima orașului Coyoacan, a fost casa familiei celebrei artiste și soția pictorului Diego Rivera, unde a locuit cu acesta în ultimii 14 ani de viață. Casa lor, decorată în stil mexican, vă oferă o privire în viața privată a acestor artiști excentrici. În Coyoacan, profitați de ocazia de a vizita centrul istoric al acestei suburbii a Ciudad de Mexico, care a păstrat o atmosferă de sat.

10. Gastronomie

Gastronomie în Mexico City Mexico City are încă o mulțime de surprize plăcute pregătite pentru tine. Printre acestea, o gastronomie nebună – inclusă pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO – care încântă palatele. Vizitați unele dintre puestos – vânzători ambulanți – și încercați mâncarea de stradă cu un tacoa burritoa chorizo sau quesadillas.
Pentru mâncăruri mai consistente, mergeți la fondas. Aceste restaurante tradiționale, accesibile și cu o atmosferă familială, servesc meniuri complete, inclusiv comida corrida, care constă într-o supă, un fel principal de orez și fasole roșie și un desert.

11. Piețe în Mexico City

Piețe în Mexico City

Credit foto: Flickr – Lucy Nieto

După ce v-ați satisfăcut pofta de mâncare, vizitați faimosul Mexico City’s piețe. Treceți prin cea din Sonora O piață zilnică renumită pentru ceramică de toate felurile. Există, de asemenea, plante medicinale, șamani și vindecători. Cel din Ciudadela De asemenea, zilnic, este cunoscut pentru meșteșugurile locale colorate. Un pic mai puțin frecventată, la Piața de artizanat și curiozități mexicane este un loc de neratat în Mexico City. Puteți găsi textile, mobilier, obiecte de argintărie și alte bizarerii.

12. La Lucha Libre

Lucha Libre

Credit foto: Flickr – Phil King

Dacă există un lucru pe care îl puteți face în Mexico City pentru o imersiune totală, acela este să urmăriți o luptă Lucha Libre. Luptele mexicane sunt asemănătoare luptelor libere și se practică în arene care vibrează de fervoare. Mai mult decât un sport, Lucha Libre este un spectacol în care protagoniștii se luptă mascați și îmbrăcați în ținute extravagante, în care pietrele și paietele fac parte din spectacol.

13. Parcul Six Flags

Vrei să-ți pui adrenalina la bătaie? Mergeți la unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din America Latină: Six Flags. Perfect pentru o zi cu familia, veți descoperi un spațiu împărțit în mai multe universuri: mexican, polinezian, francez, universul DC Comics și multe altele.

Dacă zburați din Franța, estimați o medie de 11,57 ore pentru zborul de la Paris la Mexico City.
Comparatorul nostru de zboruri Skyscanner vă va permite să beneficiați de cele mai bune prețuri în funcție de disponibilitate.
După ce ajungeți la aeroportul din Mexico City, aveți mai multe opțiuni pentru a ajunge în centrul orașului:

Situat la 200 de metri de Terminalul 1 al aeroportului, hotelul ” Zona terminalului “Metroul” oferă acces rapid și ieftin la centrul orașului. Cu toate acestea, metroul nu este cea mai convenabilă opțiune pentru călătorii cu bagaje.

Mai convenabil decât metroul, metrobuzul are dulapuri pentru bagaje. Puteți găsi opririle liniei 4 la rubrica Puerta 7 din Terminalul 1 și Puerta 3 din Terminalul 2.

Bazate pe un sistem de bilete cu tarif fix, taxiurile licențiate reprezintă o alegere sigură. Fiecare bilet permite un număr maxim de patru pasageri. Le puteți cumpăra de la ghișeele situate în sala E1 și în apropierea ieșirii de la sala A. Va dura aproximativ 45 de minute pentru a ajunge în centrul orașului.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro