13 lucruri pe care trebuie să le faci în Lanzarote

Vizitați Lanzarote: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut pe insula vulcanilor?

Lanzarote, adesea numită insula celor o mie de vulcani este o mică insulă din Insulele Canare, situată în nord-estul arhipelagului, în apropiere de Fuerteventura. Aceste insule spaniole se află în inima Oceanului Atlantic, chiar vizavi de Maroc, și sunt cunoscute pentru climatul lor plăcut pe tot parcursul anului.

Ideală atât iarna, cât și vara, insula Lanzarote atrage toate tipurile de călători pentru peisajele sale lunare, plajele sale de nisip și atmosfera sa exotică. Deși are o suprafață mică, de 845 km², este plină de puncte de interes și de lucruri de descoperit.

Vrei să știi ce să faci în Lanzarote? Iată o listă cu 13 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a vizita Lanzarote fără să ratezi nimic!

1. Playa Papagayo

plaja-canarii

Credit foto: Shutterstock – lumea interlopă

Aceasta este una dintre cele mai faimoase plaje din Lanzarote și, ca să nu spunem altceva, nu și-a furat popularitatea. Aceasta fâșie lungă de nisip cuibărită între două stânci vă va oferi un moment plăcut de relaxare.

Bucurați-vă de o baie în apa cristalină pentru a admira peștii și profitați la maximum de vacanță. De asemenea, vă permite să observați apusuri de soare frumoase în fiecare seară.

2. O excursie cu barca

Lanzarote-boat-visitează

Credit foto: Shutterstock – lunamarina

Pentru a profita la maximum de insulă și de apele sale cristaline, ce este mai bine decât o excursie cu barca?

Într-adevăr, vă veți bucura de priveliști uluitoare, între stânci și golfulețe așezate într-un cadru paradisiac.

De asemenea, având propria barcă mică, puteți alege să vă opriți oriunde doriți pentru a explora bogăția fundului insulei. O experiență de neuitat de care să vă bucurați cu familia și prietenii!

3. Parcul Național Timanfaya

Lanzarote este cunoscută pentru numeroșii săi vulcani. De fapt, insula a suferit o erupție impresionantă în 1730, care a provocat numeroase pagube prin fluxurile de lavă. Parcul Național Timanfaya vă permite să admirați acești vulcani, acum mult mai liniștiți, precum și peisajele complet pustii care îi înconjoară.

Puteți explora parcul național pe jos sau cu mașina. Există, de asemenea, un tur cu autobuzul unde sunt prevăzute mai multe opriri pentru a admira diferitele puncte de vedere. Între cratere, absența vegetației și spații largi, veți fi cucerit de aceste peisaje lunare.

4. Grădina de cactuși

Într-un loc pitoresc, proiectat de Cesar Manrique ascunde un grădină exotică cu o mie și una de soiuri de cactuși. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Lanzarote, această vizită, pentru tineri și bătrâni, oferă o plimbare plăcută în împrejurimi frumoase. Nu uitați să vă încheiați vizita la grădina de cactuși cu priveliștea de la moară, singura care a supraviețuit pe insula Lanzarote.

5. La Cueva de los Verdes

Această peșteră impresionantă, cu o lungime de 10 km, a fost formată de o mare scurgere de lavă. Îl puteți vizita cu ajutorul unui ghid care vă va conduce prin coridoarele sale. Aceasta este o ocazie de a admira stalactitele și alte formațiuni evidențiate de un joc de lumină, precum și multe alte elemente naturale surprinzătoare. La finalul turului, vă așteaptă o surpriză! Dar nu vă vom spune mai multe.

6. La Playa de Famara

Insulele Canare sunt binecunoscute pentru pasionații de surfing, iar Lanzarote nu face excepție. Dacă doriți să vă jucați cu valurile sau pur și simplu să faceți o baie în apă, o puteți face aici. prima ta lecție mergeți la Plaja Famara în partea de nord a insulei. Această plajă de pietriș a rămas destul de sălbatică și liniștită. Dar dacă nu vreți să alunecați, puteți oricând să faceți o baie. Nu poți vizita Lanzarote fără să o vizitezi!

7. Descoperiți satele tipice ale insulei

Punta Mujeres, Lanzarote

Credit foto: Flickr – Os Putos

În afară de orașele de coastă, adesea turistice și aglomerate, în Lanzarote veți găsi multe sate mici și tipice, cum ar fi Arrieta, Punta Mujeres, Guatiza sau Los Cocoteros. Casele vopsite în alb le conferă un farmec aparte și se simte o adevărată liniște, tipică pentru viața pe insulă. Nu ratați micul sat de pescari din Orzola și să vă faceți timp să vă bucurați de un pește proaspăt prăjit.

8. Los Hervideros

Los Hervideros, Lanzarote

Credit foto: Flickr – alkainel

Lanzarote și vulcanii săi oferă posibilitatea de a observa un fenomen natural deosebit, tipic pentru Insulele Canare. Acesta este țărmul mării format din lavă uscată care curge spre ocean. Site-ul de Los Hervideros Plaja este bine echipată și vă permite să admirați valurile care se lovesc de aceste stânci atipice. Aceasta vizită care nu trebuie ratată în Lanzarote este o modalitate bună de a observa puterea acestui element.

9. Fundația César Manrique

Fundația César Manrique, Lanzarote

Credit foto: Flickr – Kent Wang

În Tahiche, în nord-estul insulei Lanzarote, puteți descoperi una dintre casele artistului César Manrique, pe care acesta a transformat-o în galerie de artă. The vizita la fața locului te va duce prin coridoare tăiate în lavă între fiecare cameră, ceea ce îi dă un aer foarte jucăuș. Aici se află operele celebre ale artistului și o arhitectură uimitoare.

César Manrique (1919-1992) a fost un artist dedicat care a contribuit în mare măsură la dezvoltarea și protecția insulei Lanzarote. Valorile sale ecologice și proiectul său artistic au făcut ca insula să fie declarată Rezervație a Biosferei de către UNESCO. A inițiat mai multe proiecte creative și turistice în Lanzarote, cum ar fi dezvoltarea de puncte de vedere, galerii și grădini.

10. La Playa de Janubio

Puteți să vă întindeți prosopul într-un decor vulcanic. Acesta este situat în apropiere de Salina Janubio care merită, de asemenea, o privire, deși nu pot fi vizitate. Playa de Janubio este, de asemenea, un loc ideal pentru a vă bucura de apusul soarelui.

11. Vulcanul Montana Colorada

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Lanzarote, escaladarea unui vulcan este o necesitate pe insulă. De obicei, este nevoie de mai puțin de o oră pentru a ajunge în vârful craterului și a admira priveliști uluitoare. Aceasta este o vizită distractivă pentru întreaga familie, traseele sunt bine marcate și ușor accesibile. Vulcanul Montana Colorada poate fi o oprire bună înainte de a vizita Parcul Timanfaya. Pasionații de drumeții se pot îndrepta, de asemenea, spre vârfurile din apropiere, cum ar fi vulcanul Santa Catalina sau Montana Ortiz.

12. Regiunea viticolă Geria

Podgoriile La Geria, Lanzarote

Credit foto: Flickr – Katchooo

Oricât de surprinzător ar părea, în Lanzarote se cultivă viță de vie. Dar într-o astfel de regiune vulcanică, trebuie să fii viclean pentru a ajunge la pământul de sub cenușă. Acesta este motivul pentru care vița de vie din Lanzarote este plantată în găuri. Fiecare viță de vie este apoi înconjurată de un perete protector semicircular, numit zoco, care le protejează de vânt, adesea prezent pe insulă. Vizitați muzeul vinului El Grifo vă va permite să aflați mai multe despre această tehnică și să vă bucurați de câteva degustări, în special prin tururi de vin. Pentru a ajunge acolo, nu uitați să urmați ruta vinului din centrul insulei.

13. Insula La Graciosa

O oportunitate de a vizita satul Caleta de Sebo dar mai ales să vă odihniți pe una dintre frumoasele sale plaje de nisip. La Graciosa nu este foarte bine dezvoltată, drumurile nu sunt asfaltate… Dar este un mic paradis care este interesant de descoperit. Dacă nu vă place să înotați, puteți admira peisajul din vârful vulcanului insulei, la care se poate ajunge ușor pe jos.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro