13 lucruri pe care trebuie să le faci în Jakarta

Mergeți în Indonezia? Profitați de această ocazie pentru a vizita Jakarta! Descoperiți selecția noastră de locuri de neratat din capitală.

În inima Oceanului Indian, pe insula Java se află un oraș uriaș numit Jakarta, capitala arhipelagului indonezian. Al doilea cel mai populat oraș din lume, după Tokyo, această caracatiță întinsă vibrează zi și noapte. Clădiri, cartiere de afaceri, muzee culturale, cartiere muncitorești… Jakarta oscilează constant între tradiție și modernitate. În ciuda ambuteiajelor și a poluării, se bucură de un dinamism cultural și gastronomic în continuă evoluție. Locuitorii săi aduc aici un amestec minunat de culturi și credințe, deoarece se adună aici în fiecare an din cele 17.000 de insule ale Indoneziei în căutarea unei vieți mai bune. Orașul are multe surprize în magazin pentru tine!

Căutați ce să vedeți și să faceți în Jakarta? Atunci citiți selecția noastră de 13 locuri de vizitat în acest megalopolis plin de viață!

1. Districtul Kota Tua

Vizitarea Jakarta, începând cu Kota Tua

Credit foto: Shutterstock – antoni halim

Kota Tua înseamnă orașul vechiAcesta este cu siguranță locul potrivit pentru a începe vizita în Jakarta. Un oraș aparte în uriașul megalopolis, acesta combină străzile pline de viață ale cartierului chinezesc din Glodok cu rămășițele trecutului colonial olandez al orașului Kota. În Chinatown, plimbați-vă prin cele mai vechi case chinezești din Jakarta, răsfoiți piața tradițională și admirați artizanii caligrafiei chinezești.

Districtul Kota Tua, cunoscut și sub numele de Batavia Veche, este o mărturie a epocii coloniale a Indoneziei. Există palate vechi cu arhitectură olandeză.

2. Piața Fatahillah

Printre locurile de vizitat în Jakarta: Piața Fatahillah

Credit foto: Shutterstock – Soni Herdiana

Epicentrul centrului istoric al Jakartei, piața poartă numele unui războinic musulman din Aceh care a cucerit portul Sunda Kelapa în 1527. În Piața Fatahillah există numeroase muzee, printre care Muzeul Sejarah și Muzeul de Istorie a Orașului. Locul este deosebit de animat în weekend. Mergeți la sfârșit de săptămână, când tinerii indonezieni vin să interacționeze cu turiștii și să-și exerseze engleza!

Luați-vă timp pentru o băutură la cafeneaua Batavia, o instituție în Jakarta. Construită în secolul al XIX-lea, a fost folosită ca reședință, depozit și birou până când a fost restaurată ca cafenea în 1992. Atmosfera sa colonială și bucătăria olandeză vă vor duce cu gândul la zilele Indiilor Olandeze.

3. Muzeul Fatahillah

Muzeul Fatahillah

Credit foto: Flickr – Brian Giesen

Construit în 1627 ca primărie în epoca colonială olandeză, Stadhuis (sau Primăria) este situat în Piața Fatahillah. În prezent, găzduiește Muzeul de Istorie din Jakarta. Este cunoscut și sub numele de Muzeul Batavia și Muzeul Fatahillah.

În interior, 37 de camere prezintă istoria orașului, perioadă cu perioadă. În săli sunt expuse obiecte din epoca colonială, inclusiv mobilier din secolul al XVIII-lea. Printre principalele puncte de interes se numără temnița în care luptătorul indonezian pentru libertate Prințul Diponegoroa fost încarcerat. Un sfat: încheiați vizita cu o vizită în grădinile muzeului, una dintre mândria și bucuria orașului!

4. Clădirea Jakarta Arts Building sau Gedung Kesenian Jakarta

Gedung Kesenian Jakarta

Credit foto: Wikipedia – Albertus Aditya

Îți plac teatrul și concertele? Nu ratați clădirea Jakarta Arts Building atunci când vizitați Jakarta! Un templu al artelor indoneziene, oferă pe tot parcursul anului evenimente și spectacole ale artiștilor locali și străini. Stilul colonial olandez al clădirii face ca aceasta să fie un loc care merită vizitat, chiar și fără a vedea un spectacol.

5. Muzeul Național al Indoneziei

Muzeul Național al Indoneziei

Credit foto: Shutterstock – saiko3p

Acest muzeu în stil greco-roman a fost construit în 1868. În 2007 a fost adăugată o clădire. Se mai numește și Muzeul GajahMuzeul Gajah există încă de pe vremea regelui Rama al V-lea din Regatul Siamului. Regele Rama al V-lea a dăruit poporului indonezian o statuie de bronz a unui elefant. Acum este expusă în grădina de la intrarea în muzeu. Situl adăpostește o colecție de peste 115.000 de obiecte, datând din preistorie până în secolul al XIX-lea.

Muzeul Național al Indoneziei este cu siguranță unul dintre cele mai fabuloase locuri pentru iubitorii de ceramică javaneză și de artă din Asia de Sud-Est.

6. Muzeul de wayang

Vizitați Jakarta și Muzeul Wayang

Credit foto: Shutterstock – Sony Herdiana

Îți plac ieșirile culturale și cauți ce să faci în Jakarta în acest domeniu? Muzeul de wayang ar trebui să vă satisfacă! The wayang este un teatru de umbre tradițional din insulele Java și Bali. Din 2008, a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al umanității de către UNESCO.

Acest muzeu este unul dintre cele mai renumite din Indonezia. Păpușarii sunt talentați, figurile lor sunt frumoase, cu haine și măști colorate. Spectacole de înaltă calitate sunt oferite vizitatorilor, care se bucură de precizia dansurilor și de muzica tradițională.

7. MONAS sau Monumen Nasional

MONAS

Credit foto: Shutterstock – Takashi Images

Situat în Piața Merdeka, vizavi de Palatul Prezidențial, MONAS simbolizează lupta pentru independența Indoneziei, proclamată la 17 august 1945. Această clădire înaltă de 137 de metri este unul dintre simbolurile identității Jakartei. Inaugurată în 1975 de președintele Suharto, este realizată din marmură italiană și este acoperită cu o flacără de aur de 14 kg. Pentru câteva rupii indoneziene, puteți lua un lift până în vârf.

Cu toate acestea, este mai bine să Vino dimineața. în zilele lucrătoare pentru a vedea orașul și monumentele din jur fără aglomerație. La intrare se află un mic muzeu care prezintă povestea Indoneziei și a luptei sale pentru independență.

8. Marea Moschee Istiqlal

Moscheea Istiqlal, Jakarta

Credit foto: Shutterstock – Herdik Herlambang

Vizitarea Jakartei nu se poate face fără a trece pe lângă marea Moschee Istiqlal! Acest punct de reper al orașului este, într-adevăr, cea mai mare moschee din Asia de sud-est! Aproape 120.000 de credincioși se adună aici în mod regulat. Este imposibil să nu o găsești: oriunde te-ai afla, vei auzi chemări la rugăciune.

Situată chiar vizavi de frumoasa catedrală Sfânta Maria din Jakarta, cupola principală dreptunghiulară este acoperită de o cupolă emisferică cu diametrul de 45 de metri și împodobită cu aur și ornamente. Chiar dacă nu sunteți musulman, puteți intra în grădinile sale și îi puteți admira exteriorul. Moscheea este atât de mare, încât vă veți simți foarte mic pe lângă ea.

9. Catedrala Sfânta Maria din Jakarta

Catedrala Sfânta Maria din Jakarta

Credit foto: Shutterstock – cpaulfell

Singura catedrală din Jakarta este pe cât de maiestuoasă, pe atât de atipică în peisajul capitalei indoneziene. Într-adevăr, doar 3% din populația țării este catolică. Construit în stil neogotic la începutul secolului al XIX-lea, a fost distrus de un incendiu în 1826 și reconstruit în 1901.

Fațada pare a fi din piatră, dar este de fapt din cărămizi roșii acoperite cu tencuială cu modele. În interior, există sculpturi cu influențe olandeze, cum ar fi altarul impunător. Tavanul este realizat din lemn de tec, proiectat să reziste la cutremure.

10. Galeria Națională din Indonezia

Galeria Națională din Jakarta

Credit foto: Flickr – Francisco Anzola

Sunteți un iubitor de artă? Vizitarea Jakartei înseamnă mai mult decât monumente istorice și religioase. Galeria Națională a Indoneziei oferă colecții permanente și temporare ale unor artiști indonezieni și internaționali. Este explorată o gamă largă de stiluri și perioade. Printre cele 1.700 de lucrări de artă expuse se numără cele ale indonezienilor Raden Saleh, Affandi, Basuki Abdullah. Veți vedea, de asemenea, lucrări de Wassily Kandinsky, Hans Hartung, Victor Vasarely, Sonia Delaunay sau Pierre Soulages.

Această instituție culturală joacă un rol important în creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la operele de artă prin conservarea, dezvoltarea și expunerea artelor vizuale.

11. Piața Merdeka

Piața Merdeka din Jakarta

Credit foto: Shutterstock – cpaulfell

Această imensă piață publică de 1 km², cunoscută și sub numele de “Piața Independenței” sau “Piața Libertății”, este a doua cea mai mare piață din lume, după Piața Xinghai din Dalian, China. În centrul său se află Monas, înconjurat de câteva spații verzi. Locuitorii orașelor vin aici pentru a se plimba, a alerga sau a merge cu bicicleta pentru a scăpa de trafic. Aici au loc, de asemenea, ceremonii și evenimente oficiale.

12. Portul Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Credit foto: Shutterstock – astarik

Portul este un loc neobișnuit de descoperit. Bărci vechi din lemn, goelete vechi phinisi navele cu două catarge au venit în acest port încă din secolul al XII-lea. Cândva un centru al comerțului cu mirodenii în timpul perioadei coloniale olandeze, acum servește ca punct de plecare între Jakarta și insulele Sumatra, Kalimantan și Sulawesi.

De la Jakarta, aceste nave transportă materii prime, cum ar fi lemnul Meranti sau tecul. Apoi pleacă cu ciment, orez și kapok. Dacă vă faceți timp să vă plimbați și să vorbiți cu marinarii, s-ar putea să vi se ofere o plimbare la bord sau o plimbare între bărci.

13. Ancol Dreamland

Ancol Dreamland

Credit foto: Shutterstock – Impola Tonatua S A O

Situat la nord-est de centrul modern al orașului, Ancol Dreamland găzduiește un mare parc de distracții pe malul apei. Această zonă este ideală pentru a vizita Jakarta cu familia. Are un oceanariu uriaș, un mare parc acvatic, o lagună pentru pescuit și plimbări cu barca, un parc tematic și atracții de care copiii se vor bucura cu siguranță. Cadrul natural este foarte plăcut și reprezintă o schimbare perfectă față de ritmul agitat din Jakarta.

Multe companii aeriene zboară spre Indonezia și vă permit să ajungeți în orașul Jakarta din Franța. Majoritatea zborurilor internaționale au o escală în Singapore, înainte de a ateriza pe Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta din Jakarta. Vizitând un site web precum UlyssePuteți compara prețurile zborurilor în funcție de datele de călătorie. După ce ajungeți la aeroportul din Jakarta, există mai multe modalități de a ajunge în centrul orașului, care se află la 40 de kilometri distanță:

    • Cu trenul : Din 2018, un tren face legătura între aeroportul Soekarno-Hatta și centru în 55 de minute. Aceasta este o soluție ideală pentru a evita traficul monstruos din oraș (de multe ori este nevoie de mai mult de două ori mai mult timp pentru a face această călătorie cu mașina);
    • Autobuz: Acesta este cel mai ieftin mod de a ajunge la gara Gambir, situată în centru și aproape de cazare. Trebuie să luați autobuzul local DAMRI. La ieșirea din terminalul aeroportului, urmați indicatorul pentru stațiile de autobuz;
    • Taxi: cel mai ușor mod de a ajunge la hotelul dumneavoastră. Preferați BlueBird sau Silver Bird, care au o reputație bună;
    • Taxi cu motocicleta: se numesc ojek și sunt foarte convenabile pentru a evita problema ambuteiajelor din Jakarta. Desigur, dacă aveți o valiză, acest lucru poate fi destul de complicat, dar este totuși fezabil cu un rucsac de dimensiuni medii.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro