13 lucruri pe care trebuie să le faci în Insulele Cook

Ați visat întotdeauna să descoperiți Polinezia? Ieșiți de pe cărările bătătorite și vizitați Insulele Cook, bijuteriile Oceanului Pacific de Sud!

Dacă ești interesat să călătorești în cealaltă parte a lumii, aproape că ai ajuns acolo atunci când te cazezi în Insulele Cook! Situate în partea de nord-vest a Oceanului Pacific de Sud, Insulele Cook sunt un stat independent, în liberă asociere cu Noua Zeelandă. Arhipelagul este format din două grupuri distincte. Grupul sudic este format din nouă insule și atoli vulcanici, inclusiv insula capitală, Rarotonga. Zona de nord are șase atoli de corali. Cea mai sudică insulă, Mangaia, și cel mai nordic atol, Penrhyn, sunt separate de peste 1.500 km. Capitala acestui arhipelag ceresc se numește Avarua.

Insulele Cook nu sunt doar peisaje de carte poștală, cu nisip fin, palmieri de cocos, apă turcoaz și păduri luxuriante. În acest arhipelag, cultura Maori se întâlnește cu relaxarea neozeelandeză. Cântece, dansuri, tradiții polineziene și terenuri de rugby verzi și acide, asta înseamnă să vizitezi Insulele Cook! Veți aprecia, de asemenea, respectul profund pe care localnicii îl au pentru mediul înconjurător, pe care l-au protejat de ravagiile turismului de masă.

1. Un spectacol de cântece și dansuri în Rarotonga

Spectacol de dans în costum tradițional în Rarotonga, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / ChameleonsEye

Să vizitezi Insulele Cook înseamnă să combini comorile naturale cu cele culturale. Cultura Maori poate fi văzută în multe feluri, dar cântecul și dansul sunt cele mai comune forme de exprimare. Dacă seara auziți melodii fermecătoare, este normal! Pe plaje sau în unele hoteluri și restaurante au loc frecvent spectacole organizate sau improvizate. Veți fi amețit de amestecul subtil de dansuri Maori și muzică polineziană.

Fiecare insulă și-a dezvoltat propriul stil de dans, așa că nu ezitați să faceți un tur cultural al insulelor pentru a compara spectacolele!

2. Sporturi nautice în Muri Beach

Cuplu stand up paddling la Muri Beach, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / Greg-Ward

Situată în partea de vest a insulei Rarotonga, plaja Muri este cunoscută pentru sporturile nautice care pot fi practicate în apele calme protejate de recif.

Ce să faci în Insulele Cook? Între snorkeling, canotaj, canotaj, canotaj, caiac-canoe sau vâslit, nu veți avea decât de ales când vine vorba de a descoperi misterele apelor lagunei! Puteți chiar să vă încercați mâna la yoga-paddle !

3. Insulele din sud cu barca cu pânze

Navigare în Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / Umomos

Pentru a vizita Insulele Cook în cel mai frumos mod, alegeți o barcă cu pânze. Insulele sudice ale Insulelor Cook formează un buchet de perle care sunt destul de ușor de conectat într-o excursie cu barca.

4. Laguna Aitutaki

Laguna Aitutaki, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / BlueOrange Studio

Ce să faci în Insulele Cook care este spectaculos? Intrați în paradis! Dacă există un Eden pe pământ, acela este Aitutaki! Așadar, în acest caz, singura activitate este de a admira locul în care te afli și de a lua măsura frumuseții peisajelor pe care Pământul le poartă în suflet. Sosirea cu avionul este deja un sentiment incredibil!

5. Piața de artizanat Punanga Nui din Avarua

Stand de smoothie la piața Punanga Nui, Avarua

Credit foto: Shutterstock / Andrea Izzotti

Cultura polineziană se bazează, de asemenea, pe meșteșuguri. Aveți chef de culoare și bună dispoziție? Vizitați Insulele Cook vizitând una dintre piețele locale de artizanat, cum ar fi Punanga Nui, care are loc în fiecare sâmbătă dimineața în Avarua. Pe lângă pălării și pareo, veți găsi și toate produsele alimentare locale.

Piața este, de asemenea, o ocazie de a cunoaște locuitorii insulei și numeroșii kiwi.

6. Masa

Localuri la Mass, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / Andrea Izzotti

Ce să faci în Insulele Cook? Mergeți la slujbă! Indiferent dacă sunteți credincios sau nu, evenimentul săptămânal care nu trebuie ratat este, fără îndoială, slujba de duminică. Oricare ar fi biserica pe care o alegeți, vă puteți bucura de convivialitatea acestui moment, marcat de respect, deschidere, spiritualitate și bunăvoință.

7. Bucătărie tradițională

Mâinile unei tinere femei poartă o mâncare tropicală de pește la grătar, fructe și legume servite pe insula tropicală pustie Aitutaki Lagoon, Insulele Cook.

Credit foto: Shutterstock / ChameleonsEye

Vizitarea Insulelor Cook înseamnă, de asemenea, descoperirea tradițiilor culinare locale. Înscrieți-vă la o clasă sub formă de cină progresivă. Acesta este un curs de gătit itinerant, în care veți cunoaște cultura locală. Veți pregăti un aperitiv în casa primei gazde, veți participa la elaborarea unui bufet în casa celei de-a doua gazde și veți încheia prin pregătirea unui desert delicios în casa celui de-al treilea profesor. În acest fel, veți cunoaște populația locală și bucătăria tradițională într-o atmosferă distractivă și prietenoasă.

Fie că descoperiți bucătăria locală la o cină progresivă sau la piața de noapte de pe plaja Muri Beach, în ceea ce privește ingredientele, alegerea este limitată. Așa că, dacă nu vă place peștele și fructele exotice, stomacul dumneavoastră s-ar putea să aștepte mult timp! Pentru ceilalți, încercațiika matacare este un fel de mâncare din pește crud marinat în lămâie și lapte de cocos. Pentru desert, este destul de obișnuit să se mănânce pokeun fel de budincă făcută din fructe exotice și acoperită cu lapte de cocos.

8. Plajele pustii din Atiu

Palmier pe plaja Atiu, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / teeshirt

Dacă plajele din Atiu sunt meritorii, ele au avantajul de a fi pustii și asemănătoare unui peisaj de carte poștală. Dacă nu vă place contemplarea, puteți adăuga și un pic de sport la ziua voastră leneșă, făcând drumeții în pădurile din Atiu.

9. Insula Rarotonga cu autostopul, autobuzul, scuterul sau tuk tuk!

Turiști pe scutere în Rarotonga, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / ChameleonsEye

Insula Rarotonga are o formă perfect circulară. Pentru a vă deplasa, va trebui să urmați drumul care formează un inel în jurul insulei, cu o lungime de 35 km. Puteți organiza un scurt tur al plajelor și satelor din Rarotonga urmând una dintre rutele de autobuz (în sensul acelor de ceasornic sau anti în sensul acelor de ceasornic) sau tuk tuk, sau închiriind un scuter. Autostopul este, de asemenea, unul dintre sporturile naționale!

Fie că sunteți singur sau în patru, nu ar trebui să aveți probleme în a găsi un suflet bun care să vă lase să vă ducă de la un punct la altul. Toată lumea urmează același traseu, așa că ar fi bine să-ți ajuți semenii!

10. Faceți o croazieră pentru a explora laguna

Scafandru care privește peștii în Rarotonga, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / ChameleonsEye

Pentru a profita la maximum de fiecare centimetru pătrat de lagună, o opțiune excelentă poate fi o scurtă croazieră în apele limpezi ale Pacificului. Mergeți pe plaja Muri Beach din Rarotonga, unde puteți găsi cu ușurință o barcă cu fund de sticlă sau un alt tip de ambarcațiune.

Dacă nu ați avut ocazia să încercați să faceți snorkelling de când ați sosit, aveți suficient timp să o faceți în laguna Titikaveka din sudul insulei.

11. O plimbare cu avionul

Avion spre Aitutaki, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / gg-foto

Ce mod mai bun de a vizita Insulele Cook și de a le aprecia frumusețea? Pentru a lua măsura splendoarei acestui arhipelag, a culorii apei, a contrastului dintre vulcani și lagune, avionul este cel mai bun mijloc. Amintiri de neuitat garantate!

12. Tururi pe jos

Vedere panoramică dintr-un loc numit "Acul" pe Rarotonga, insula principală a Insulelor Cook din Pacificul de Sud. La acest punct de belvedere se poate ajunge făcând o drumeție pe "Cross Island Walk".

Credit foto: Shutterstock / Juergen_Wallstabe

Ce să faci în Insulele Cook pentru a-ți dezmorți picioarele? Încearcă drumeția pe insulă prin aculMuntele Te Rua Manga, care are o înălțime de peste 400 de metri. Cel mai bine este să faceți această drumeție pe vreme uscată, altfel riscați să vă plimbați prin noroi! În afară de priveliștile minunate de la jumătatea drumului, veți traversa râul, veți trece pe lângă o cascadă și veți șerpui prin pădure.

Alocați între trei și patru ore pentru călătorie. Bicicliștii montani se pot bucura, de asemenea, în inima insulei.

13. Nu faceți nimic!

Hamac agățat între doi palmieri, laguna Aitutaki, Insulele Cook

Credit foto: Shutterstock / Brian S

Ești la capătul celălalt al lumii, într-un cadru paradisiac! Ce-ar fi dacă ai profita de ea pentru a nu face nimic! Vizitarea Insulelor Cook este, de asemenea, o modalitate de a vă reîncărca bateriile, de a medita, de a respira și de a contempla…

Dacă există un loc în care îți ești dator să te rupi de rutina zilnică, acela este aici!

TravelMax.ro