13 lucruri care nu trebuie ratate în Nîmes

Vizitați Nîmes: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în acest oraș candidat la Patrimoniul Mondial UNESCO în 2018?

Nîmes își are originile în antichitate și, ca atare, orașul din sudul Franței este candidat pentru a fi inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Bogat din punct de vedere istoric, orașul de pe Via Domitia este un oraș identitar care se bucură de statutul de oraș de artă și istorie. Pe lângă faptul că este un oraș-cheie în sudul Franței, Nîmes este memorabil pentru monumentele sale cu o bogată încărcătură educațională. Dacă aveți ocazia să vizitați Nîmes, există câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le faceți. De aici și importanța celor 12 lucruri pe care trebuie să le faceți în Nîmes.

Știați că? Cuvântul “denim” (de la Nîmes) provine din acest grup de textile și a fost fabricat la Nîmes încă din perioada medievală.

Înainte de a pleca să vizitați Nîmes, este important să știți care sunt cele 13 lucruri pe care trebuie să le faceți în Nîmes:

1. Arena din Nîmes

Arena din Nîmes

Credit foto: Flickr – Nathan Hughes Hamilton

Arena simbolizează un amfiteatru roman care a fost construit la sfârșitul secolului I în orașul Gard. În timpul marilor invazii, amfiteatrul a fost folosit ca loc de refugiu. A devenit emblema cartierului și a orașului, cu străzile și magazinele sale datând din Evul Mediu până în secolul al XIX-lea. O vizită la Nîmes nu poate fi făcută fără a vizita amfiteatrul roman. În fiecare an, arena din Nîmes găzduiește concerte, spectacole și chiar jocuri romane. Din exterior, lângă intrare, puteți vedea capetele sculptate ale taurilor chiar deasupra nivelului superior al arcadelor.

2. Casa Pătrată

Casă pătrată în Nîmes

Credit foto: Flickr – sKCUB Ma

În comparație cu arena, Maison Carrée era un templu roman de formă hexagonală la începutul secolului I d.Hr. la Nîmes. A fost fondată de Augustus la începutul secolului I. În urma recentelor renovări, acesta oferă acum un cinematograf care proiectează un film numit “Nemausus, nașterea orașului Nîmes”. care este proiectat în fiecare zi, în mod continuu.

De la casa consulară la muzeu și biserică, interiorul acestei case merită, de asemenea, o vizită la Nîmes pentru a descoperi istoria orașului și antichitatea sa. Maison Carrée este clasificată ca monument istoric.

3. Muzeul roman

muzeul romanității nimes

Credit foto: Shutterstock / Goran Bogicevic

Muzeul de la Romanité, inaugurat în 2018, este o clădire de arhitectură contemporană care adăpostește artefacte romane neprețuite. Prin fațada sa ondulată, muzeul creează un contrast cu Arena. Acesta invită vizitatorii să facă o călătorie de-a lungul secolelor datorită numeroaselor colecții de obiecte romane și mozaicuri provenite din săpături. Puteți observa istoria orașului Nîmes prin intermediul noilor tehnologii, cum ar fi realitatea augmentată sau tehnologiile audiovizuale monumentale, ceea ce vă transpune cu atât mai mult într-o altă epocă.

Muzeul este, de asemenea, un loc de viață, deoarece are un restaurant, o grădină și o terasă verde pe acoperiș, unde este plăcut să te plimbi. Pe scurt, Muzeul Roman pune în valoare bijuteriile romane pe care le deține orașul.

4. Feria de la Nîmes

Feria de Nîmes

Credit foto: Flickr – Julien

Feria de Nîmes are particularitatea de a se axa pe luptele cu tauri, care au loc în fiecare an, începând din 1952, la Rusalii și în timpul Vendanges. În timpul acestor festivități, puteți urmări procesiunile fanfarelor, precum și carele alegorice și călăreții. Și, bineînțeles, standurile cu băuturi sunt cele care au făcut celebră Feria. Participarea la Feria din oraș face ca excursia la Nîmes să merite și să fie o experiență minunată.

5. Lemnul Espeisses

Pădurea Espeisses este ideală pentru drumeții și bicicliști. De fapt, mesele de picnic și numeroasele spații de joacă sunt o încântare pentru familiile care vin aici. Veți avea ocazia de a explora patrimoniul, fauna și flora sălbatică și exploatarea acvatică. Prin urmare, vizitarea orașului Nîmes este, de asemenea, un prilej de distracție și relaxare.

6. Festivalul de la Nîmes

În timpul sărbătorilor, Festivalul de la Nîmes îi atrage pe cei mai mari iubitori de muzică. Festivalul are loc în Nîmes Arena. De aceea, dacă aveți ocazia să vizitați Nîmes, trebuie neapărat să participați la dansul din cadrul Festivalului de la Nîmes.

7. Turnul cu ceas

Turnul cu ceas din Nîmes

Credit foto: Flickr – Stephen Colebourne

Turnul cu Ceas este unul dintre monumentele pe care trebuie să le vizitați în Nîmes. Acesta este situat în centrul istoric al orașului. Este un turn înalt de 31 de metri. Mai exact, interesul vizitei sale constă în clopotul din fier forjat care este agățat în partea superioară. În plus, din 2011, turnul a fost declarat monument istoric. În cele din urmă, o terasă de cafenea oferă o priveliște magnifică de unde se pot aprecia pavajul, fântâna și jocul de lumini.

8. Castellum Aquae

Castellum Aquae, Nîmes

Credit foto: Flickr – rene_beignet

Castellum Aquae este un bazin cu un diametru de 5,90 m și o adâncime de 1,40 m, care este de fapt punctul de sosire al apeductului din Nîmes. Apa era transportată prin conducte la fântânile publice și în diversele cartiere ale orașului. Pentru reglarea debitului a fost utilizată o supapă. Țevile din Castellum Aquae erau adaptate la cele zece orificii circulare dispuse în formă de evantai. În cele din urmă, revărsarea a ajuns în sistemul de canalizare, contribuind astfel la salubrizarea orașului. Atunci când vizitați Nîmes, un tur al Castellum este foarte interesant pentru a înțelege sistemul de canalizare al vremii.

9. Halles de Nîmes

Les Halles de Nîmes

Credit foto: Facebook – Les Halles de Nîmes Officiel

Vă veți minuna de exponatele somptuoase de produse regionale, inclusiv măslinele picholine și peștele, cum ar fi dorada sau stridiile, capturate dimineața și vândute la tejghelele pescarilor câteva ore mai târziu. Mergeți cu un apetit minim, deoarece la prânz vă puteți bucura de barurile gastronomice cu preparate locale precum brandade, cassoulet și chiar paella.

10. Pont du Gard

Pont du Gard la Nîmes

Credit foto: Flickr – Gordon

Pont du Gard se află la aproximativ 20 de kilometri de Nîmes. Este un loc pe care trebuie să-l vizitați dacă vă aflați în regiunea Occitanie. Cu o istorie de peste patruzeci de secole, Pont du Gard se caracterizează prin arcurile sale mari și mici care traversează Gardon. În cele din urmă, dacă vă petreceți ziua acolo, puteți face un picnic pe micile plaje de-a lungul Gardon, în timp ce câteva restaurante cu arome mediteraneene pot fi găsite nu departe de sit.

11. Le Carré d’Art

Carré d'Art din Nîmes

Credit foto: Flickr – jean-louis Zimmermann

După inundațiile din 1988 din Nîmes, orașul a decis să întinerim piața din jurul Maison Carrée și să construim o bibliotecă și un spațiu de artă modernă. Norman Foster a câștigat concursul de arhitectură, iar creația sa din oțel, beton și sticlă se află acum chiar vizavi de templu. Deși are nouă etaje, clădirea este departe de a strica peisajul, deoarece etajele inferioare sunt toate subterane. Galeriile găzduiesc expoziții temporare ale artiștilor contemporani, o colecție de 480 de lucrări și expoziții permanente care se reînnoiesc în fiecare an. Descoperiți mișcările secolului XX din sudul Franței și din zona mediteraneană, cum ar fi Noul Realism și Arte Povera italiană.

12. Zidul roman

Poarta lui Augustus, Nîmes

Credit foto: Flickr – Allie_Caulfield

Drumul roman Via Domitia trecea prin Porte d’Auguste până la Cadiz, în Spania, legând extremitatea sudică a Peninsulei Iberice de Roma. Împăratul Augustus a fost cel care a dăruit orașului Nîmes unul dintre cele mai mari ziduri din Galia romană. Porte d’Auguste și Porte de France sunt singurele porți încă vizibile.

13. Grădinile Fântânii

Turnul Magne din Nîmes

Credit foto: Flickr – Nicolas Garcia

O plimbare prin Grădinile Fântânii din Nîmes dezvăluie două dintre cele mai importante monumente antice ale orașului: Templul Dianei și Turnul Magne. Acestea se numără printre cele mai memorabile parcuri publice din Europa. De aceea, aceste grădini sunt unul dintre lucrurile pe care trebuie să le vedeți neapărat în Nîmes.

Nîmes este ușor de accesat cu trenul sau cu mașina, deoarece se află pe linia Paris-Montpellier-Barcelona sau de-a lungul autostrăzii A9. Nîmes are, de asemenea, propriul aeroport, dar Marsilia și Montpellier au mai multe zboruri de intrare și ieșire. Pentru a găsi un zbor ieftin către Nîmes, puteți căuta pe site-ul partenerului nostru Skyscanner.

TravelMax.ro