12 lucruri pe care trebuie să le faci pe insula Noirmoutier

Atrași de Vendée și de numeroasele sale stațiuni balneare a căror reputație este bine stabilită? Vino să vizitezi Noirmoutier, perla Atlanticului!

Vizitarea insulei Noirmoutier este un lucru pe care ar trebui să-l faci cel puțin o dată în viața unui călător. Cunoscută pentru sarea care se produce acolo, insula Noirmoutier poate fi descoperită prin vânt, plaje și mlaștini.

Lasă-te sedus de frumusețea locului, de poezia rezonantă și vino să observi caracterul încă sălbatic al Noirmoutierului. Insula Mimosas (așa cum este cunoscută) are multe de oferit și vă rezervă multe surprize. Descoperiți atracțiile obligatorii ale destinației și aveți un sejur plăcut.

1. Noirmoutier-en-l’Île

Noirmoutier en Ile

Credit foto : Shutterstock – Altitude Drone

Noirmoutier-en-l’île este principalul oraș al insulei și ocupă vârful nordic. Descoperiți inima istorică a orașului, străzile sale înguste și faimosul cartier Banzeau, unul dintre cele mai vechi (ocupat încă din secolul al XI-lea).

Noirmoutier-en-île este un oraș foarte dinamic, animat de numeroși comercianți și restauratori care vă vor primi cu brațele deschise, gata să vă ofere tot ce este mai bun din insula lor. Este, de asemenea, o bază excelentă pentru vizitarea insulei Noirmoutier.

2. Pasajul lui Gois

Pasajul Gois

Credit foto: Shutterstock – Thomas Pajot

Aceasta este alternativa incongruentă la Podul Noirmoutier. Nu departe de Pointe de la Casie, Passage du Gois este de fapt un drum, parțial asfaltat, scufundat la maree mare. O experiență inedită, cei 4 kilometri ai pasajului pot fi parcurși pe jos, cu bicicleta sau cu mașina.

Ferește-te de valuri Aveți la dispoziție un interval de trei ore pe maree pentru a traversa. De exemplu, dacă mareea joasă este la ora 15:00, puteți traversa între 13:30 și 16:30. Nu așteptați până în ultimul moment.

3. Mlaștinile sărate

Mlaștinile sărate de pe insula Noirmoutier

Credit foto:©Alamoureux 2016

Ar fi o greșeală să vizitezi insula Noirmoutier fără să recomanzi cu tărie descoperirea mlaștinilor sărate. Acestea ocupă o mare parte din insulă și oferă peisaje destul de atipice. “Sauniștii”, așa cum sunt numiți profesioniștii în domeniu, oferă vizite la propriile ferme în timpul sezonului estival.

Sarea a reprezentat un adevărat atu economic pentru insulă încă din secolul al XVI-lea. În anii ’90, existau doar 35 de producători de sare, dar astăzi sunt aproximativ o sută care vă oferă acces la iazurile lor.

4. Sealand, acvariul din Noirmoutier-en-l’île

Acvariu Sealand Noirmoutier

Credit foto: Shutterstock – Alexey Gorshenin

Programează-ți scufundarea în lumea mării! Acvariul Sealand vă urează bun venit și vă introduce într-un univers minunat: fauna acvatică! În diferitele bazine, peste 500.000 de litri de apă de mare adăpostesc aproape 200 de specii diferite de animale!

Veniți să le întâlniți: lei de mare, caracatițe, homari, broaște țestoase, piranha… Veți fi uimit pe tot parcursul drumului!

5. Pescuit pe jos

Pescuit Noirmoutier

Credit foto: Shutterstock – Thomas Pajot

Plajele insulei se pretează cu ușurință la jocul de pescuit pe jos. Așa că nu ezitați să vă suflecați mânecile, să luați o găleată cu apă și să vă puneți în valoare buna dispoziție. În plus, vă permite să vizitați insula Noirmoutier într-un mod foarte original. Creveții roz, midii, midii, perișoare, scoici și alte stridii sunt ale tale!

Cu toate acestea, asigurați-vă că vă informați cu privire la condițiile, instrucțiunile și autorizațiile de pescuit în momentul călătoriei! Acest lucru este foarte important, deoarece toxinele lipofile distrug în mod regulat golfurile din Oceanul Atlantic.

6. Castelul-muzeu Noirmoutier

Muzeul Castelului Noirmoutier

Credit foto: Shutterstock – Christian Musat

Castelul-muzeu Noirmoutier este o modalitate excelentă de a descoperi istoria insulei de-a lungul timpului. De asemenea, aflați mai multe despre clădirea în sine, construită în secolul al XII-lea și clasificată ca monument istoric.

Muzeul oferă o expoziție permanentă, precum și expoziții temporare ale căror teme variază de la an la an. În plus, nu ratați ocazia de a urca în temnițe, de unde puteți vedea întreaga insulă de sus.

7. Oceanile, parcul acvatic

Oceanile

Credit foto: Facebook – Océanile Parc Aquatique

Aici este un loc destinat atât celor mici, cât și celor mari, unde distracția și plăcerea sunt garantate! Descoperiți numeroasele atracții ale sitului, de la tubul cu geamandură la plută, piscina cu valuri și bazinele cu hidromasaj.

Complet adaptat pentru o ieșire în familie, veniți să vă reîmprospătați în deplină libertate! Océanile este pe primul loc în Franța în categoria sa, în ceea ce privește activitățile oferite, și asta de trei ani. O garanție a calității!

8. Insula Fluturelui

Insula Fluturelui

Credit foto: Facebook – L’Ile aux Papillons

În apropiere de La Guérinière, Ile aux Papillons vă oferă posibilitatea de a descoperi numeroase specii, printre cele mai frumoase din lume. Ele evoluează liber într-o seră imensă cu flori, cea mai mare din Franța.

Veți putea observa întregul ciclu de viață al acestor insecte zburătoare, uneori chiar și unele nașteri! Insula Fluturilor este un loc minunat de vizitat cu întreaga familie.

9. Vizitați insula Noirmoutier cu bicicleta

Insula Noirmoutier cu bicicleta

Credit foto : Shutterstock – Thomas Pajot

Insula Noirmoutier are peste 80 de kilometri de piste de biciclete, cu trei bucle simbolice și tematice. O hartă a traseelor este disponibilă pe site-ul Insulei Noirmoutiers.

Avantajul de a descoperi insula cu bicicleta este că aveți libertatea de a vă alege ritmul și opririle. Deoarece pe insulă aproape că nu există relief, aceste plimbări cu bicicleta sunt accesibile tuturor. Puteți închiria biciclete la fața locului, la unul dintre cele 11 puncte de închiriere.

10. Le Noirmout’Train

Noirmout'Train

Credit foto: Shutterstock – Pierre-Olivier

Atracție turistică prin excelență, trenulețul este un clasic. Noirmout’Train vă va oferi posibilitatea de a vizita insula Noirmoutier în câteva momente. În funcție de traseul ales (între 35 de minute și 2 ore), puteți descoperi insula, istoria sa, satele sale sau mlaștinile sale.

Biletele pot fi cumpărate direct de la șofer la ora plecării trenulețului din Place du Château din Noirmoutiers.

11. Grădina Medievală

Grădina Medievală a Insulei Noirmoutier

Credit foto: esnov

Sub impulsul lui Asociației ESNOV Călătoriți înapoi în timp și descoperiți, printr-o grădină extraordinară, viața vegetală și botanică a ultimului mileniu. Da, ați citit bine, o mie de ani.

Inspirată de scrierile regale din 812, asociația a recreat o grădină capabilă să producă ierburi, fructe și plante textile pentru a contribui la autosuficiența monahală, așa cum era în acele vremuri. Vizita este gratuită, dar poate fi comentată la cerere.

12. Le Bois de la Chaise

Scaun din lemn

Credit foto: Facebook – Corinne Rolkowski

Puțin mai la est de Noirmoutier-en-l’île, descoperiți Bois de la Chaise, un loc unic, cu o istorie la fel de veche. Se spune că pădurea a fost ras la pământ de două ori în trecut, înainte de a reveni vizibil la viață și de a găzdui astăzi câteva zeci de vile în căutare de liniște și pace.

Se poate face o plimbare, mai ales că vegetația sa este, împotriva tuturor așteptărilor, mai degrabă mediteraneană… Într-adevăr, arbuști, pini marini și mimoze cresc liniștiți acolo. Bois de la Chaise găzduiește, de asemenea, câteva locuri de vizitat: plaja Dames, farul Anse Rouge și Pointe de Saint-Pierre.

Mergeți mai departe…

  • Luați în considerare posibilitatea de a vă înscrie la unul dintre numeroasele tururi ghidate ale insulei Acest serviciu este înființat de Office de Tourisme noirmoutrin.
  • Vizitați site-ul morile de la Guérinière structuri elegante care împânzesc insula
  • Descoperiți Portul Morin situat în L’Épine, foarte plăcut pentru o plimbare digestivă, de exemplu
  • Odihniți-vă pe unul dintre cele mai lungi plajele de pe insula Noirmoutier o adevărată plăcere pentru trup și minte
  • Supravegherea autenticului sat Le Vieil unde veți putea vedea magnifice case albe cu obloane albastre, emblematice pentru regiune.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro