12 lucruri pe care trebuie să le faci în Vancouver

Este Vancouver următoarea ta destinație de vacanță? Descoperiți cele 12 lucruri de făcut în acest maiestuos oraș din vestul Canadei!

Să vizitezi Vancouver înseamnă să descoperi o lume în care natura sălbatică se îmbină cu viața urbană nord-americană. Peisajele sunt uluitoare, între mare, munți, clădiri și păduri imense. În acest cadru se filmează în mod regulat multe filme. Deși acest oraș din Columbia Britanică este mai puțin cunoscut decât Montreal sau Toronto, este totuși un loc unic în lume și unul dintre cele mai plăcute pentru a trăi.

Ce să faci în Vancouver? Care sunt locurile de vizitat? Cum ajungi acolo și unde te cazezi? Iată ce nu trebuie să ratați.

1. Parcul Stanley

Vizitarea orașului Vancouver fără a trece prin Parcul Stanley este de neimaginat. Este cel mai mare spațiu verde al orașului, unde toți locuitorii își găsesc liniștea și seninătatea. În fiecare an, opt milioane de turiști vin să descopere bijuteria orașului.

Parcul de 400 de hectare poate fi explorat pe jos sau cu bicicleta de-a lungul faimosului Digul de larg. Plimbarea este pur și simplu magnifică, între mare, munte, pădure și clădiri. Pe lângă pădurea care adăpostește 500.000 de arbori nord-americani, vă puteți opri și în fața stâlpilor totemici realizați de amerindieni. Bucurați-vă de plajă și de apusul soarelui la Golful Englezesc sau Kitsilano Beach. Iar dacă vreți să știți ce să faceți în Vancouver cu familia, acvariul din interiorul parcului este o activitate ideală.

2. Centrul orașului

Este dificil să vizitezi Vancouver și centrul orașului fără să te doară gâtul, deoarece clădirile din ce în ce mai înalte se profilează în centrul orașului. Pentru o schimbare de atmosferă, există Gastown. Acesta este cartierul istoric al orașului, cu străzile sale pietruite, clădirile victoriene și faimosul Ceas cu aburi, care sună la fiecare 15 minute. Yaletown este, de asemenea, frumos de văzut și ideal pentru a ieși noaptea. Este o zonă la modă, cu o mulțime de cafenele, restaurante și hoteluri. Pentru cumpărături, mergeți la Strada Robson.

3. Lumea științei

Ce este acea minge uriașă care apare în toate imaginile din Vancouver? Este un muzeu de știință pe malul lui False Creek, în special pentru copii. Există multe activități și exponate distractive pentru a învăța totul despre fizică. Sunet, lumină, dinozauri, viață sălbatică, un loc perfect dacă nu știi ce să faci în Vancouver într-o zi ploioasă.

4. Zbor deasupra Canadei

Ce să faci în Vancouver ca o atracție? Încercați Zbor deasupra Canadei ! Luați loc și experimentați emoția și intensitatea zborului deasupra țării. Cu ajutorul tehnologiei 4D, scaunul tău se mișcă și poți simți efectele vântului asupra ta, stropii și mirosurile, toate acestea în fața unor imagini gigantice și spectaculoase ale celor mai frumoase peisaje din Canada. Păcat că filmul durează doar opt minute.

5. Insula Granville

Insula Garnville, Piața publică, Vancouver

Credit foto: Flickr – heipei

Vizitarea orașului Vancouver înseamnă, de asemenea, degustarea de produse proaspete de la producătorii locali și descoperirea creațiilor autentice ale artizanilor. Pe acest peninsula este marea piață publică acoperită, un loc relaxant în Vancouver.

Bucurați-vă de prânz în food court, un loc rezervat pentru a mânca și a degusta bere de la microberării. În timpul verii, malul mării este un loc popular pentru a mânca în timp ce se ascultă muzicienii de stradă. Puteți călători în jurul lumii prin intermediul mâncărurilor oferite. Este, de asemenea, o ocazie pentru a face o scurtă plimbare cu feribotul Aquabus.

6. Acvariul din Vancouver

Situat în Stanley Park, acest acvariu este, de asemenea, cel mai mare din Canada. Cu cele 50.000 de animale și 11 teme acvatice, acesta atrage tineri și bătrâni deopotrivă, care vin să admire vidre, balene beluga, reptile, foci, pinguini și diverși alți pești. De asemenea, oferă numeroase ateliere, 30 de expoziții și 20 de spectacole, dintre care unele în 4D. Dacă acvariul este atât de cunoscut în lume, acest lucru se datorează în parte faptului că se concentrează foarte mult pe cercetarea vieții subacvatice, cu scopul de a proteja speciile.

7. Grădina Botanică VanDusen

Un alt mod de a vă bucura de natură este să vedeți Grădina Botanică VanDusen. Cele 7.500 de soiuri de plante și amenajarea extraordinară merită o vizită. Cascade, poduri, iazuri și chiar un labirint vă vor face ziua mai frumoasă.

Deși grădina este cel mai bine vizitată primăvara și vara, ea rămâne deschisă pe tot parcursul anului. Toamna, minunați-vă de roșul, portocaliul și galbenul arțarilor. Dacă doriți să vizitați Vancouver în luna decembrie, veți fi încântați de magia luminilor de Crăciun.

8. Digul de larg

Seawall, Vancouver

Credit foto: Flickr – Mike

Pentru a vizita Vancouver pe jos sau pe bicicletă, se poate vizita Digul de larg vă va încânta. Este o plimbare de aproape 22 km de-a lungul mării, trecând pe lângă Stanley Park, Granville Island, False Creek până la Muzeul Științei Mondiale. Poteca asfaltată este împărțită în două pentru a separa pietonii și bicicliștii. Pentru toți iubitorii de natură, aceasta este o plimbare de făcut în Vancouver. Peisajele sunt uluitoare, iar partea urbană care se îmbină cu natura este absolut incredibilă.

9. Vancouver Lookout

Puteți vizita Vancouver din ceruri, urcând în vârful Turnul Lookout 170 de metri deasupra solului. Ascensorul este vitrat pentru a vă arăta cât de repede puteți urca, în doar 40 de secunde. Odată ajuns în vârf, veți avea parte de o panoramă de 360°. Pentru a vedea apusul și luminile orașului, biletul este valabil toată ziua. Și, bineînțeles, puteți mânca și la restaurantul rotativ: restaurantul Restaurantul Top of Vancouver Revolving.

10. Chinatown

În ultimii ani, asiaticii s-au stabilit în Vancouver, mai ales în zona de Chinatown. Este al doilea cel mai mare cartier chinezesc din America de Nord, după San Francisco. Nu puteți rata această zonă cu ușa sa impunătoare, Poarta Mileniului, și cu comercianții și restaurantele sale chinezești. Dacă sunteți în căutarea unor suveniruri ieftine, acesta este locul unde trebuie să mergeți.  Grădina doctorului Sun Yat-Sen este un loc de vizitat, având în vedere că a fost prima grădină de acest gen creată în afara Chinei.

11. North Vancouver

Dacă luați autobuzul sau Seabus (vaporașul-taxi), veți ajunge rapid pe coasta de nord a orașului Vancouver, unde natura sălbatică este o priveliște de neuitat. Și da, să vizitezi Vancouver înseamnă să te bucuri de împrejurimile frumoase!

Vezi podul suspendat din Capilano o pasarelă de 137 de metri lungime și 70 de metri înălțime peste canion. O altă atracție similară este Parcul Lynn Canyon. Puțin mai puțin lung și mai puțin înalt, este totuși gratuit și mai puțin invadat de turiști.

Pentru a admira priveliștea uluitoare a orașului Vancouver, urcați pe Muntele Grouse Mountain cu telecabina. Între iarnă și vară, această stațiune se schimbă complet, dar este un loc de vizitat în orice anotimp.

Ultimul must-see este Deep Cove mai la est. Un mic și fermecător sat de la malul mării, este un refugiu de liniște în care pasionații de drumeții își vor găsi fericirea.

12. Insula Vancouver

Chiar dacă Insula Vancouver este mai departe și este o necesitate dacă călătoriți în British Columbia. Plimbarea cu feribotul durează 1,5 ore și merită doar călătoria. Principala atracție turistică este Victoria, capitala Columbiei Britanice, situată la capătul sudic al insulei. Aici veți găsi calmul și farmecul englezesc, cu arhitectură victoriană, grădini de flori, bărci, parlament și ceainării.

Cu o mașină și timp (insula este de 4 ori mai mare decât Corsica), mergeți să vedeți Tofino un autentic sat de pescari din partea de vest a insulei. La est, Cathedral Grove este un loc minunat pentru a vedea frumusețea brazilor. Douglas Fire. Când știi că unele dintre ele au o vechime de aproape 800 de ani, 50 de metri înălțime și o circumferință de nouă metri, poți simți puterea din jurul tău.

Pentru a vă încheia călătoria, opriți-vă la Calea Telegraph Cove Mai la nord, mergeți într-o excursie de observare a balenelor și a orcilor. Este cel mai bun loc din lume.

Vancouver fiind la celălalt capăt al Canadei, zborurile din Romania sunt mai puțin numeroase decât cele spre Quebec. De la Paris, există întotdeauna o escală. Este nevoie de minimum 12 ore de zbor cu avionul, la prețuri foarte variabile în funcție de sezon. Pentru a verifica prețurile și a le alege pe cele mai interesante în funcție de datele de plecare, utilizați următoarele site-uri de comparație Ulysse.

Aeroportul Internațional Vancouver este situat în suburbia sudică Richmond. Există mai multe opțiuni pentru a ajunge în centrul orașului:

Pentru a ajunge în centrul orașului Vancouver cu SkyTrain, mergeți la stația de la terminalul aeroportului. Apoi, luați Canada Line care deservește trei stații din centrul orașului Vancouver (Yaletown-Roundhouse, Vancouver City Centre și Waterfront). Durata medie a călătoriei este de 25 de minute.

La sosirea la aeroport sunt disponibile mai multe autobuze de transfer. Cele mai multe vă lasă în centrul orașului, dar unele hoteluri oferă și ele servicii. De asemenea, liniile de autobuz 430 și 144 circulă spre Vancouver: deși călătoria este puțin mai lungă (1 oră), autobuzul este cea mai economică opțiune.

O opțiune puțin mai scumpă este să luați un taxi până la Vancouver, care costă în medie 50 de euro pe călătorie. Închirierea unei mașini de închiriat este alegerea călătorilor care doresc mai multă libertate de mișcare, în special pentru a descoperi împrejurimile orașului Vancouver (atâta timp cât vă simțiți confortabil să conduceți într-un oraș necunoscut și luați în considerare prețul parcării).

Lasă un comentariu

TravelMax.ro