12 lucruri pe care trebuie să le faci în Rovaniemi

Visezi să-l vizitezi pe Moș Crăciun? Porniți într-o călătorie magică cu selecția noastră de lucruri de făcut pentru a vizita Rovaniemi!

Reconstruită după război, Rovaniemi, deși a fost proiectată de celebrul arhitect Alvar Aalto, nu are atracții deosebite. Cu toate acestea, regiunea sa nu este lipsită de farmec. Amplasarea sa în apropierea Cercului Arctic oferă o serie de activități unice. Iar prezența casei lui Moș Crăciun face din această stațiune o destinație obligatorie atunci când vizitați Finlanda. Haideți să aruncăm o privire la experiențele pe care le puteți trăi în timpul șederii în capitala Laponiei. Totuși, unele dintre activități pot fi practicate doar iarna, deoarece necesită un strat de zăpadă!

1. Faceți cunoștință cu Moș Crăciun

Biroul lui Moș Crăciun, Rovaniemi

Credit foto: Shutterstock – Roman Vukolov

Acesta este adesea primul obiectiv atunci când te decizi să vizitezi Rovaniemi: să vezi biroul lui Moș Crăciun. După ce ați traversat un labirint de magazine dedicate celebrei sărbători, puteți intra gratuit în birou. O fotografie cu Moș Crăciun? Bineînțeles că poți, dar va trebui să plătești pentru asta! În orice perioadă a anului, chiar și vara, este garantată întâlnirea cu celebrul personaj. De asemenea, puteți profita de oportunitatea de a vă face poze pe linia Arctic Circle, care trece chiar prin mijlocul orașului.

Satul este situat la 8 km de Rovaniemi și se poate ajunge la el cu autobuzul numărul 8 sau cu autobuzul Autobuzul Santa Express.

2. Divertisment în Santa Park

Interiorul Santa Park, Rovaniemi

Credit foto: Shutterstock – Roman Vukolov

Parcul de distracții Santa Claus este situat chiar lângă satul lui Moș Crăciun. Are particularitatea de a fi subterană, fiind construită într-o peșteră. Puteți să vă plimbați prin Sala Oglinzilor și să participați la o serie de ateliere, inclusiv la fabricarea de figurine din turtă dulce, pe care le puteți apoi degusta. De asemenea, puteți merge la școala elfilor, puteți viziona spectacole și îl puteți întâlni din nou pe Moș Crăciun. Un moment de neuitat pentru copii.

3. Vizitați Muzeul Arktikum

Zăpadă și lumină, Muzeul Arkitkum, Finlanda

Credit foto: Shutterstock – Sergey_1974

Acesta este un muzeu pe care nu trebuie să-l ratați atunci când vizitați Laponia. Este într-adevăr foarte completă și captivantă. Este dedicată culturii și studiului Arcticii. Veți vedea costume tradiționale lapone, animale din nordul îndepărtat și veți învăța cum să trăiți într-un mediu uneori ostil. Puteți petrece două ore aici fără să vă plictisiți, deoarece numeroasele activități fac vizita foarte accesibilă pentru toată lumea.

Vă rugăm să rețineți Este posibil să combinați această vizită cu cea de la Centrul științific Pilke, care are ca temă pădurea.

4. Învățare la Muzeul Korundi

Vedere aeriană a Muzeului Korundi, Finlanda

Credit foto: Facebook – Korundi

Ce să faci în Rovaniemi când plouă? Petreceți ziua la Casa de Cultură Korundi! Fostul depou de autobuze, construit din cărămidă roșie, este una dintre puținele clădiri care a fost cruțată de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Renovat de arhitect Juhani Pallasmaa Acesta a fost transformat într-un muzeu și centru de concerte. Muzeul expune lucrări contemporane ale artiștilor finlandezi. În sala de concerte puteți asculta lucrări clasice și moderne. Acustica este deosebit de bună.

5. Admirați Casa Lappia

O altă sală de concerte, cuplată cu un teatru, dar de data aceasta într-o clădire futuristă, care, singură, merită o vizită. Alvar Aalto și-a demonstrat încă o dată talentul prin proiectarea unei clădiri în care lumina este folosită ca o scenă. Primăria și biblioteca din cartier sunt, de asemenea, inovatoare prin arhitectura lor.

6. Plimbare prin Ranua Zoo

Urs brun în zăpadă, Ranua Zoo, Rovaniemi

Credit foto: Shutterstock – Hiphippoz

Visezi să vezi urși polari, lupi, râs sau păsări arctice? Faceți o excursie pentru a vizita grădina zoologică Ranua, la aproximativ 30 de kilometri de Rovaniemi. Puteți vedea animalele urmând o potecă de 3 km prin pădure. Este o plimbare minunată, în care veți avea parte de întâlniri minunate cu fauna locală. Parcul are, de asemenea, un loc de joacă și un traseu de aventură.

7. Cină la un restaurant de înghețată

Ce să faci în Rovaniemi pentru a te încălzi? Bucurați-vă de mâncare locală bună într-un cadru de gheață sculptată! Aventura începe la bar, unde se bea din pahare de gheață, și continuă în restaurant. Veniți cu haine de iarnă, deși atmosfera este foarte caldă.

Veți alege meniul Wild Lapland sau Arctic Sea? Snowman World se află la Cercul Polar Arctic, în satul lui Moș Crăciun, iar restaurantul Arctic Hotel se află pe malul lacului Lehtojärvi, la aproximativ 30 km.

8. Faceți o plimbare cu sania trasă de câini

Sanie trasă de câini, Finlanda

Credit foto: Shutterstock – Roman Babakin

Locuitorii din nordul îndepărtat folosesc de foarte mult timp câini pentru a călători cu sania. În zilele noastre, sania este înlocuită din ce în ce mai mult de snowmobil. De aceea, proprietarii de câini de sanie (musheri) au înlocuit treptat sania cu sania pentru distracție și oferă excursii turiștilor. După explicații despre munca musherului și viața câinilor, veți putea să călătoriți pe traseele înzăpezite, fiind pe rând pilot sau pasager.

9. Experimentați săniușul cu reni

Săniuș cu renii în Finlanda

Credit foto: Shutterstock – Andrei Kobylko

În Laponia, renii, care abundă în această regiune, erau mai degrabă folosiți pentru a trage săniile. Vizitarea Rovaniemi este, de asemenea, o modalitate de a experimenta această tradiție de lungă durată! Veți avea multe ocazii de a o practica, inclusiv în inima satului lui Moș Crăciun. Renii sunt animale foarte blânde și se deplasează mai încet decât câinii. Prin urmare, această activitate este foarte potrivită pentru copiii mici, care pot merge pe sanie împreună cu un adult.

10. Plimbare cu snowmobilul

Lună plină și snowmobile în Rovaniemi

Credit foto: Shutterstock – b-hide the scene

Îți place viteza? Dacă aveți permis de conducere, puteți încerca să faceți snowmobiling. Plimbările sunt adesea sub forma unui safari, în care mergeți în căutarea animalelor din pădure. De obicei, sunt incluse și alte activități, cum ar fi o vizită la o fermă tradițională sau pescuitul la copcă. Această formă de călătorie rapidă vă permite să explorați mai mult zona Rovaniemi.

11. Urmărind aurora boreală

Cine nu a visat vreodată să fie martor la spectacolul magnific al voalurilor verzi de lumină care dansează pe cer? Atunci când vizitați Rovaniemi, veți putea vedea acest fenomen electromagnetic. Aflați unde și când le puteți vedea sau, mai bine, alăturați-vă unei expediții organizate. Veți obține câteva fotografii minunate – dacă vă puteți lua ochii de la spectacol!

12. Băiatul în apă rece ca gheața

Zăpadă pe râul Kemijoki, Finlanda

Credit foto: Shutterstock – Traveller70

Îndrăznești să pășești în apa de 4°? Faceți ca finlandezii și petreceți câteva minute în apa râului Kemijoki, între două ședințe de saună. O experiență revigorantă!

Există mai multe opțiuni pentru a vizita Rovaniemi.

  • Cu avionul Cea mai rapidă cale, mai ales dacă alegeți opțiunea unui zbor direct de la Paris la Rovaniemi, care vă va lua mai puțin de 6 ore. Vă rugăm să consultați Ulysse pentru a găsi cele mai bune tarife pentru datele dumneavoastră de plecare. De la aeroport, puteți lua un autobuz sau taxi până în centrul orașului, aflat la 3 km.
  • Cu trenul sau cu autobuzul Călătoria este destul de lungă și vă va lua între două și trei zile. Poate fi parte a unei călătorii în mai multe etape prin mare parte din Europa de Est, cu o excursie în Rusia. La sosire, există autobuze care circulă din oră în oră până în centrul orașului, în jumătate de oră. Călătoria cu taxiul durează mai puțin de 10 minute.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro