12 lucruri pe care trebuie să le faci în Montreal

Călătorind în Canada, aveți de gând să vizitați Montreal? Iată lista de lucruri de făcut și de văzut în acest oraș simbolic!

Montreal este unul dintre cele mai atractive orașe din lume, atrăgând peste zece milioane de turiști în fiecare an. Diversitatea orașului, cele patru anotimpuri distincte, primirea călduroasă și gastronomia autentică sunt motivele pentru care orașul atrage atât de mult interes.

Montreal este, de asemenea, capitala culturală a Canadei, cu aproximativ 250 de teatre și săli de concerte, peste 90 de festivaluri organizate pe tot parcursul anului și un melanj fascinant de cartiere în care artiști, scriitori și muzicieni au contribuit la consolidarea reputației orașului. În cele din urmă, Montreal are un pic din vechea Europă în designul său contemporan.

Deci, ce să faci în Montreal cât timp ești aici? De la parcuri până la străzile și monumentele simbolice, descoperiți obiectivele de neratat din Montreal, orașul celor o sută de clopotnițe!

1. Vechiul Montreal

Vechiul Montreal

Credit foto: De ProDesign studio / Shutterstock.com

Unul dintre primele lucruri dacă vrei să vizitezi Montreal este cu siguranță Vechiul Montreal. Această parte a orașului, atât de diferită de restul, și-a păstrat tot farmecul autentic. Străzile sale mici și pietruite reflectă fortificațiile de piatră ridicate în jurul Montrealului în secolul al XVIII-lea. Atmosfera este relaxată, cu mici restaurante tipice și plimbări cu trăsura trasă de cai (acestea nu vor mai exista din ianuarie 2020).

2. Parcul Mount Royal

Mount Royal, Montreal

Credit foto: De Cagkan Sayin / Shutterstock.com

Mount Royal cunoscut și sub numele de Muntele, este cel mai înalt punct al orașului. Cu o înălțime de 233 de metri, acest parc de 190 de hectare este imens și reprezintă plămânul verde al orașului. Acest sit natural a fost observat pentru prima dată de Jacques Cartier în 1535, apoi a fost dezvoltat în 1876 de același creator ca și Central Park din New York.

Urcați la punctul de belvedere pe jos sau cu bicicleta, merită. Priveliștea este splendidă, cu toate clădirile care par atât de mici. Mai jos, ar trebui, de asemenea, să mergeți și să vedeți Lacul Beaver care iarna se transformă într-un patinoar.

3. Cartierul de divertisment

Quartier des spectacles, Place des Arts, Montreal

Credit foto: De la Benoit Daoust / Shutterstock.com

Acesta este unul dintre cele mai pline de viață cartiere din Montreal, unde au loc cele mai multe concerte și festivaluri.

Coborâți la stația de metrou Place des Arts înainte de a descoperi un complex cultural bogat. L’Opera din Montreal Cu muzeul său de artă contemporană, cu casa sa simfonică, cu numeroasele sale teatre etc., este imposibil să nu știi ce să faci în Montreal.

În timpul verii, acest cartier este plin de oameni cu Doar pentru a râdela Francofolii, Montréal în Lumière și multe altele.

4. Oratoriul Sfântul Iosif

Oratoriul Sfântul Iosif, Montreal

Credit foto: De la Andriy Blokhin / Shutterstock.com

Aceasta este una dintre cele mai prestigioase clădiri de vizitat din Montreal, situată în cartierul multicultural Côte-des Neiges. Oratoriul Sfântul Iosif primește aproape două milioane de vizitatori în fiecare an pentru a-și vedea bazilica, capela, Calea Crucii și cupola de cupru. Aceasta din urmă este a doua ca mărime din lume, după Sfântul Petru din Roma. Nu vă faceți griji, o puteți vedea de la distanță. Intrarea este gratuită.

5. Stadionul Olimpic

Stadionul Olimpic din Montreal

Credit foto: Flickr – abdallahh

Pentru a vizita Montreal așa cum trebuie, trebuie să mergi și să vezi Stadionul Olimpic un alt punct de reper al orașului este Stadionul Olimpic. Pe lângă terenurile și sălile de sport, șapte piscine și un cinematograf, continuă să uimească turiștii cu structura sa ovală din beton.

Turnul său înclinat este, de asemenea, un simbol al orașului Quebec, deoarece este cel mai înalt turn înclinat din lume (165 de metri). Puteți urca la observator cu ajutorul unui funicular.

6. Orașul subteran

Centru comercial, orașul subteran din Montreal

Credit foto: De la Andriy Blokhin / Shutterstock.com

Ce să faci în Montreal iarna când ninge și afară sunt -30°C? De cele mai multe ori, locuitorii din Montreal profită de ocazie pentru a se plimba prin orașul subteran. Orașul subteran este un centru comercial de 30 km lungime, cu peste 2.000 de magazine și restaurante, birouri, cinematografe și tot felul de activități.

Totul este conectat la stațiile de metrou, astfel încât puteți petrece întreaga zi în aceste galerii fără a fi nevoiți să înfruntați frigul.

7. Platoul Mont-Royal

Plateau Mont-Royal, Montreal

Credit foto: De la Richard Cavalleri / Shutterstock.com

Ați auzit vreodată de faimoasele scări din Montreal? Acestea sunt într-adevăr o caracteristică a metropolei canadiene pe care nu o veți vedea nicăieri altundeva. Toate casele de o parte și de alta a străzii sunt accesibile prin scări din fier forjat, care iau forme ciudate.

Întrebarea care se pune în mintea tuturor este de ce să punem scările afară când iarna sunt acoperite de zăpadă? Ei bine, iată răspunsul: în secolul al XIX-lea, primarul orașului i-a obligat pe locuitorii de duplexuri și triplexuri să aibă o grădină în fața casei, de teama deteriorării calității aerului. Pentru a economisi spațiu, clădirile au fost construite la înălțime, iar scările din zonele comune au fost mutate în exterior, ceea ce a permis, de asemenea, reducerea costurilor de încălzire a clădirilor.

A vizita Montreal înseamnă și a-i înțelege istoria!

8. Piața Jean Talon

Pentru a te îmbiba de viața liniștită din Montreal, ce modalitate mai bună decât să vizitezi Piața Jean Talon În cartierul Little Italy? Această piață acoperită plină de culoare este plină de specialități locale și alte alimente tradiționale. De asemenea, puteți mânca acolo pentru o atmosferă mai prietenoasă.
Piața este deschisă în fiecare zi, toată ziua.

9. Strada St Catherine

Strada St. Catherine, Montreal

Credit foto: De la Andriy Blokhin / Shutterstock.com

Ce să faci în Montreal în afară de a descoperi farmecul Orașului celor o sută de vârfuri? Shopping, desigur (sau cumpărături, după cum spun cei din Quebec)! Pentru aceasta, mergeți la strada Sainte-Catherine principala stradă comercială. Așadar, veți găsi cu siguranță ceea ce căutați și veți aduce suveniruri din Montreal.

10. Portul Vechi

Portul vechi din Montreal

Credit foto: De la Richard Cavalleri / Shutterstock.com

Portul Vechi, nu departe de centrul orașului, este locul ideal pentru a petrece un moment plăcut cu familia, prietenii sau cuplurile. Plimbați-vă de-a lungul cheilor și admirați priveliștea râului St. Lawrence.

Turnul cu ceas a fost construit în memoria marinarilor din marina comercială și vă puteți relaxa pe șezlongurile de pe plaja urbană. Sute de evenimente și activități sunt oferite pe tot parcursul anului.

11. Grădina Botanică

Pentru iubitorii de natură, la grădina Botanică este un loc de vizitat în Montreal. Adevărat muzeu viu, care se întinde pe 75 de hectare, acesta are peste 22.000 de specii de plante și aproximativ 30 de grădini tematice. Nu degeaba este una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume!

Indiferent de perioada anului în care ajungeți în Montreal, va exista întotdeauna un divertisment incredibil, verificați programul. Între Maison de l’Arbre, Grădina Chinei, insectariul etc., vizitarea orașului Montreal poate dura ceva timp.

12. Parcul Jean-Drapeau

Parc Jean-Drapeau, Montreal

Credit foto: De R.M. Nunes / Shutterstock.com

Ce să faci în Montreal dacă vrei să te îndepărtezi pentru o vreme de viața de oraș? Trebuie doar să luați metroul și veți ajunge în curând pe insulele Sainte-Hélène și Notre-Dame. Acolo, vă așteaptă un alt decor, în special cu Parcul Jean-Drapeau. Acesta a fost conceput special pentru ca locuitorii să se distreze.

Acesta este format din :

 • Biosfera (muzeu de mediu) ;
 • La Ronde (mare parc de distracții);
 • Cazinoul din Montreal;
 • Plaja de nisip;
 • Circuitul auto (Marele Premiu de Formula 1 al Canadei);
 • Trei piscine olimpice.

Pe tot parcursul anului, vă puteți bucura de spectacole gratuite în aer liber și Piknic Electronik.

13. De asemenea, în Montreal

Mâncând poutine în Montreal

Credit foto: De Foodio / Shutterstock.com

În timp ce vă aflați în vacanță în Montreal, asigurați-vă că :

 • Mănâncă un poutine la La Banquise, un restaurant tipic din Plateau Mont Royal și
  deschis 24 de ore pe zi;
 • Urmăriți un meci de hochei pe gheață la Bell Centre sau într-unul dintre baruri
  baruri la modă din oraș;
 • Savurând o bere într-o microberărie;
 • Patinaj pe gheață, săniuș sau schi fond în Parcul Mount Royal în timpul sezonului
  sezonul de iarnă;
 • Mergem să vedem tombolele vara, la poalele Muntelui Regal;
 • Leapfrog pe râul St. Lawrence (barcă de senzații tari);
 • Admirați focurile de artificii Loto-Québec pe tot parcursul verii.
TravelMax.ro