12 lucruri pe care trebuie să le faci în Manchester

Plănuiți să vizitați Manchester? Consultați selecția noastră de locuri pe care trebuie să le vizitați în timpul unui sejur în această metropolă dinamică!

Manchester este un oraș mare din nord-vestul Angliei, cu un bogat patrimoniu industrial și cultural. Această mare metropolă a fost, într-adevăr, primul oraș din lume care a intrat în revoluția industrială! Cu o istorie lungă și bogată, Manchester este inima culturală a țării. Călătorii pot descoperi numeroase muzee, fiecare mai interesant decât celălalt. Manchester este, de asemenea, un mare oraș fotbalistic. Este casa a două echipe celebre, dar mai ales a Muzeului Național de Fotbal, care vă va cufunda în istoria acestui sport fascinant! Orașul este cunoscut și pentru viața de noapte vibrantă, datorită populației studențești numeroase.

Vă întrebați ce să faceți și ce să vedeți în Manchester? Cu acest top 11 al celor mai importante 11 obiective de vizitat, veți fi siguri că nu veți rata nimic în timpul șederii dumneavoastră!

1. Castlefield

Barge, Castlefield

Credit foto: Shutterstock – cowardlion

În această zonă ușor depărtată de centru se află fortul antic roman reconstruit Mamucium, după care orașul a fost denumit. Cu numeroase canale, baruri pe malul apei și spații verzi frumoase, Castelfield este un loc relaxat și foarte prietenos. Veți găsi, de asemenea, multe case victoriene.

De asemenea, puteți vedea Canalul Bridgewater, primul canal industrial din lume, construit în 1764! Există, de asemenea, Castlefield Bowl, care găzduiește concerte de muzică rock și clasică, și centrul de artă HOME. Centrul artistic HOME oferă proiecții de filme, expoziții și piese de teatru. Nu ratați această zonă culturală și plină de viață, atât ziua cât și noaptea, ca început al vizitei dumneavoastră în Manchester!

2. Muzeul Manchester

Muzeul Manchester, în aer liber

Credit foto: Shutterstock – Alastair Wallace

Deschis publicului încă din anii 1880, Muzeul Manchester este cel mai mare muzeu universitar din țară. Acesta găzduiește aproape 6 milioane de obiecte din întreaga lume. Găzduit într-o clădire gotică magnifică, este o comoară de arheologie și istorie naturală.

Dacă plănuiți o vizită la Manchester, nu trebuie să o ratați. La fața locului veți găsi expoziții dedicate istoriei naturale a orașului, un vivariu cu o colecție de reptile și amfibieni vii și scheletul bine conservat al lui Stan, T-Rex-ul!

3. Primăria Manchester

Primăria orașului Manchester, Manchester City Hall

Credit foto: Shutterstock – Tupungato

Primăria din Manchester este punctul de reper al orașului și se află în inima acestuia. Clădirea în stil gotic datează din 1877. Înainte de a-i explora interiorul bogat, faceți-vă timp pentru a admira această primărie magnifică din pitoreasca Piață Albert. Veți putea admira magnificul turn cu ceas, care are o înălțime de 85 de metri!

Interiorul merită, de asemenea, o vizită, cu plafoanele înalte boltite și frumoasele scări în spirală aurii. De asemenea, în Sala de sculptură puteți admira statuile și busturile care celebrează personalitățile importante din Manchester. Dacă vizitați Manchester, trebuie să vedeți această primărie magnifică!

4. Biblioteca John Rylands

Biblioteca John Rylands, Manchester

Credit foto: Shutterstock – Alastair Wallace

Această bibliotecă este cu siguranță cea mai faimoasă din Manchester! Deschis pentru public în 1900, este găzduit într-o clădire neogotică din gresie. Deținută de Universitatea din Manchester, această bibliotecă merită vizitată. În primul rând, nu poți să nu admiri arhitectura clădirii. Plafoanele boltite, iluminatul discret și arcadele ornamentate fac din acest loc un loc magic.

În al doilea rând, adăpostește o serie de manuscrise medievale, texte vechi și scrisori personale ale unor persoane celebre. Dar mai presus de toate, această bibliotecă este un adevărat refugiu de pace în inima unui oraș aglomerat! Acesta este locul ideal pentru a vă absorbi istoria și a vă relaxa.

5. Catedrala din Manchester

Catedrala din Manchester

Credit foto: Shutterstock – Tupungato

Ce să faci în Manchester? Descoperiți mai multe dintre clădirile ilustre ale orașului, bineînțeles! Construită în secolul al XV-lea, impunătoarea catedrală din Manchester nu poate să nu uimească cu exteriorul său gotic sublim. Locul este, de asemenea, încărcat de istorie. În primul rând, pietrele folosite pentru a construi podelele sale sunt fosile mici. Dar se află și în locul unei biserici construite în anul 700!

În interior, puteți admira diverse artefacte antice și sculpturi frumoase din lemn. Dacă doriți să aflați mai multe despre istoria orașului, nu ratați această frumoasă clădire în timpul vizitei dumneavoastră în Manchester!

6. Muzeul de Știință și Industrie

Muzeul de Știință și Industrie, Manchester

Credit foto: Shutterstock – Tupungato

Bogatul patrimoniu industrial al orașului Manchester este prezentat în acest muzeu vast și interesant. Găzduit în fosta gară Liverpool Street, acesta este o mărturie a incredibilei istorii științifice, tehnologice și industriale a orașului englez. Prin intermediul diferitelor colecții, puteți afla informații despre transport, energie, industria textilă, telecomunicații și calculatoare.

Acest muzeu este ideal în special pentru familiile care doresc să viziteze Manchester într-un mod distractiv, deoarece include multe activități practice! Puteți încerca diferite experimente științifice, puteți învăța mai multe prin intermediul jocurilor sau al prezentărilor de realitate virtuală. Dacă doriți să aflați mai multe despre oraș, industria și rolul său în știință, acest muzeu este o necesitate!

7. Chinatown

Chinatown, Manchester

Credit foto: Shutterstock – SAKhanPhotography

Cartierul chinezesc din Manchester este al doilea ca mărime din Marea Britanie! Veți găsi o mare varietate de restaurante, magazine și supermarketuri. Zona este foarte diversă și plină de viață. Puteți gusta specialități din toată Asia de sud-est! Dacă vă place mâncarea, nu uitați să vizitați și să revedeți Chinatown în timpul șederii dumneavoastră.

De asemenea, vă recomandăm să faceți cumpărături în faimoasa piață Chinatown. Puteți cumpăra suveniruri sau jucării, sau ingrediente pentru a vă găti un fel de mâncare delicioasă acasă!

Galeria de Artă Manchester

Credit foto: Shutterstock – Alastair Wallace

Situat în centrul orașului, acest vast muzeu celebrează atât artiști locali, cât și internaționali. Deschis în 1824, acesta ocupă în prezent trei clădiri sublime. Cea mai veche, inițial Royal Manchester Institution, a fost proiectată de Sir Charles Barry în 1824.

În interiorul muzeului, puteți admira colecții impresionante de arte frumoase, decorative și costume! Vă așteaptă câteva mii de opere de artă, inclusiv 2 000 de picturi și 350 de sculpturi, desene, acuarele, gravuri și fotografii. Muzeul costumului vă va permite să vizitați Manchester prin aproape 21.000 de articole de îmbrăcăminte și accesorii!

9. Teatrul Royal Exchange

Teatrul Royal Exchange

Credit foto: Shutterstock – Alastair Wallace

Royal Exchange este unul dintre cele mai populare complexe de divertisment din oraș. Situat în centrul orașului, teatrul este, în mod evident, cea mai impresionantă clădire din punct de vedere arhitectural. Finalizat în 1921, a supraviețuit bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și apoi unui bombardament. Considerat cel mai bun teatru din oraș, acesta produce în fiecare an o gamă largă de spectacole de diferite genuri. Deci, există ceva pentru toată lumea!

De asemenea, în complex există mai multe cafenele și restaurante, pe care le puteți vizita înainte sau după un spectacol. Clădirea este cunoscută ca fiind bântuită de câteva fantome. Dacă aveți curaj, încercați să le căutați! Dacă nu, puteți merge oricând la centrul comercial din apropiere sau vă puteți bucura de atmosfera istorică a locului.

10. Muzeul de Istorie a Poporului

Muzeul de Istorie a Poporului, Manchester

Credit foto: Shutterstock – 4kclips

Acest muzeu este pur și simplu unic și profund informativ! Instituția colectează, conservă și studiază istoria clasei muncitoare din Marea Britanie. Acesta oferă o perspectivă complet neașteptată asupra istoriei țării. Proiectată de arhitectul Henry Price, clădirea care o găzduiește este o fostă stație de pompare a apei.

În acest muzeu neobișnuit puteți afla mai multe despre istoria democrației în Marea Britanie și despre modul în care oamenii au trăit, au lucrat și s-au distrat în Marea Britanie în ultimii 200 de ani. Dacă vizitați Manchester, nu trebuie să ratați această descoperire emoționantă!

11. Parcul Heaton

Heaton Park, Manchester

Credit foto: Shutterstock – Katie Manchester

Încă te întrebi ce să faci în Manchester? Între vizite culturale, evenimente de seară sau aventuri gastronomice, puteți descoperi unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa. Acest vast spațiu verde este perfect pentru relaxare sau picnic departe de oraș pentru o zi sau o jumătate de zi.

În parc, puteți descoperi Centrul pentru animale, construit în jurul unor foste grajduri. De asemenea, puteți face o plimbare în pădure sau puteți merge cu tramvaiul istoric Heaton Park Traimway din secolul XX. De asemenea, călătorii pot vizita Heaton Hall, o casă domnească ce se află pe acest loc încă din Evul Mediu! Parcul găzduiește în mod regulat evenimente muzicale și culturale. Pe scurt, aici este întotdeauna ceva distractiv de făcut!

12. Stadionul Manchester

Stadionul Etihad, Manchester

Credit foto: Shutterstock – Bundit Sriusaneemorakot

Să vizitezi Manchester este, fără îndoială, ca și cum ai vizita unul dintre simbolurile sale sportive. Indiferent dacă sunteți sau nu un fan al fotbalului sau al rugby-ului, stadionul Etihad Stadium vă oferă un interludiu cultural. Da, fotbalul și rugby-ul fac parte integrantă din Manchester! Dacă terenul acestui celebru stadion este terenul de joc al clubului de fotbal Manchester City, acesta a găzduit și etapa finală a Cupei Mondiale de Rugby din 2015. Aflat pe podiumul Premier League, stadionul din Manchester poate găzdui până la 55.000 de persoane!

Pe lângă evenimentele sportive și muzicale, locul de desfășurare oferă o privire în culisele clubului de fotbal Manchester City. De la istoria clubului la anecdotele jucătorilor, veți descoperi o lume de locuri simbolice și de neratat (sala de presă, muzeu, vestiare…).

Lasă un comentariu

TravelMax.ro