12 lucruri pe care trebuie să le faci în Kathmandu

Să vizitezi Kathmandu este visul multor globe-trotteri! Descoperă în acest articol cele 12 activități pe care trebuie să le faci în timpul călătoriei tale în Nepal.

Valea Kathmandu este locul de naștere al Nepalului și o destinație populară pentru pasionații de drumeții și drumeții. Orașul Kathmandu este adesea punctul de plecare pentru drumeții în căutare de senzații tari și peisaje care îți taie respirația. Deși capitala Nepalului este cunoscută ca fiind zgomotoasă și agitată, are un patrimoniu cultural impresionant care o face un oraș care trebuie vizitat în toată țara.

1. Stupa Bodnath

Stupas sunt monumente budiste tipice care pot fi vizitate în India și în Asia de Sud-Est. The Bodnath Stupa Bodnath Stupa este cea mai mare din Nepal și este un loc de pelerinaj foarte important pentru budiști. Maiestuos și bogat în istorie, vă va fascina mai ales prin mărimea sa: 40 de metri înălțime și aproximativ 100 de metri în circumferință, nu aveți cum să nu-l remarcați! Acoperișul său impozant de aur este decorat cu doi ochi uriași, reprezentând ochii lui Buddha.

Templul Swayambunath, cunoscut și sub numele de ” Templul Maimuțelor “Templul Maimuțelor”, datorită prezenței multor maimuțe, a fost într-adevăr construit în secolul al V-lea.th secolul pentru a-l onora pe Buddha. O adevărată comoară nepaleză, acesta este unul dintre cele mai vechi monumente religioase din țară. Poziția sa pe înălțimile orașului oferă o priveliște uluitoare asupra Kathmandu și a văii.

2. Piața Durbar

O parte vibrantă a orașului, nu ratați Piața Durbar dacă vizitați Kathmandu. Aici, o concentrație de temple și statui vă va oferi o perspectivă asupra religiei hinduse.

Acest loc este literalmente plin de oameni, dar este cu adevărat inima orașului. Este unul dintre cele mai populare locuri pentru tururi ghidate ale orașului. Șoferii, vânzătorii ambulanți și ghizii vor încerca să negocieze cu dumneavoastră, de exemplu, să vă însoțească în drumeție. Poate veți găsi un suvenir pe care să-l aduceți înapoi?

3. Festivalul Holi

Călătoria dumneavoastră este programată pentru luna martie și vă întrebați ce să faceți în Kathmandu în această perioadă? Dacă sunteți într-o dispoziție jucăușă, nu căutați mai departe de Festivalul Culorilor de pe Festivalul Holi ! Acesta este unul dintre cele mai bune festivaluri din Nepal, sărbătorit de hinduși. Ideea este de a sărbători triumful binelui asupra răului în cadrul unui eveniment gigantic de o zi.

Toți participanții aruncă pudră colorată și dansează pe muzică – o ocazie minunată de a face fotografii colorate și de a cunoaște localnicii și alți călători în timpul călătoriei tale! Dacă vreți să participați la festival, nu uitați să vă aduceți haine vechi pentru această ocazie, pentru că vă veți încheia ziua colorați din cap până în picioare!

4. Gastronomia locală

Cititori gurmanzi, trebuie neapărat să încercați momos cât timp sunteți acolo! The momos sunt un fel de ravioli aburite umplute cu carne sau legume. Este o specialitate tibetană la origine, dar este atât de populară în Nepal încât este inevitabil să o găsiți la vânzare pe străzile sau în restaurantele din Kathmandu. Iar dacă vă simțiți nostalgici când ajungeți acasă și vă întrebați ce să faceți pentru a vă aminti de timpul petrecut aici, atunci mergeți la pescuit de rețete într-un curs de gătit ținut de un bucătar nepalez și, la rândul tău, fă-ți prietenii și familia să guste aceste ravioli delicioase!

În ceea ce privește băuturile, încercați berile locale: berea chang sau tongba. Primul, cel cu lapte, este făcut din mei, orz sau orez fermentat. Cea de-a doua, tongba, este o băutură pe bază de mei servită într-un pahar imens în care se adaugă apă fierbinte pe măsură ce se adaugă.

5. Vrăjitorii de șerpi

Vrăjitorii de șerpi, Kathmandu

Credit foto: Flickr – supercake

În timp ce vă plimbați pe străzile orașului, este posibil să întâlniți fermecători de șerpi. Pentru un pic de adrenalină, dați-i fermecătorului de șerpi câteva monede și lăsați-l să vă pună reptila pe umeri pentru câteva clipe… Sau, pur și simplu, faceți-i o fotografie, dacă vă este frică de exercițiu! Suflete sensibile, vă rog să vă abțineți…

6. Valea din Kathmandu

În afară de drumeții și drumeții, vă întrebați ce să faceți în Kathmandu ca activitate sportivă? Gândiți-vă la ciclism montan! Este o modalitate excelentă de a descoperi valea Kathmandu, orașul Plimbări cu bicicleta de munte Tururile cu bicicleta de munte se dezvoltă de câțiva ani în jurul orașului Kathmandu. Unii ghizi vă oferă posibilitatea de a face una dintre cele mai extraordinare (și sportive!) coborâri cu bicicleta de munte din viața dumneavoastră, sau chiar de a face o excursie 100% pe două roți! Pentru asta, un mic sfat, antrenați-vă puțin acasă înainte de a pleca, o să vă bucurați și mai mult odată ajunși acolo!

7. Thamel

Fără indicatoare, fără nume de străzi și cu o atmosferă foarte animată datorită numărului mare de locuitori în comparație cu dimensiunile reduse ale aleilor. Dar aici veți găsi o gamă largă de hoteluri, restaurante și magazine de sport: dacă vă lipsește echipamentul pentru sesiunile de drumeție, atunci acesta este locul potrivit pentru a face rost de el! În ciuda agitației din zonă, unii vor găsi un farmec hippy în numeroasele magazine locale de artizanat și în atmosfera de “bazar vesel” care predomină.

8. Grădina de vise

După toate aceste activități, încă mai cauți ce să faci în Kathmandu? Ei bine, de ce să nu alegi, pentru o clipă, să nu faci nimic? Ei bine, nu chiar. Vizitând site-ul Grădina de vise Situat la intrarea în cartierul Thamel, nu veți avea decât o singură dorință: să admirați fântânile, iazurile cu rațe și volierele, care formează un ansamblu bucolic ce îndeamnă la calm și seninătate. Și pentru asta, nimic nu se compară cu un pui de somn pe gazon în timp ce asculți cântecul păsărilor! În parc au fost ridicate șase pavilioane, fiecare reprezentând unul dintre cele șase anotimpuri nepaleze: primăvara, musonul, toamna timpurie, toamna târzie și iarna.

9. Kumari

Este o spiritualitate emblematică a Nepalului. Considerat o divinitate de sine stătătoare, zeul Kumari (Kumari este o fetiță cu vârsta cuprinsă între 3 și 4 ani, aleasă în funcție de 32 de criterii de selecție pentru a întruchipa forma vie a zeiței hinduse Durga. Idolatrizată și venerată, fata întronată este izolată într-un templu și beneficiază de un tratament special până la prima menstruație.

În Nepal, există o duzină de astfel de zeițe vii. În Kathmandu, Kumani locuiește într-un palat. A reședința oficială în Piața Dubar, pe care nu o părăsește niciodată, cu excepția festivalului nepalez de la începutul lunii septembrie, care adună mii de oameni în jurul casei sale. Câteva apariții anuale de binecuvântare a “viețuitoarelor”, la care turiștilor le place să asiste, integrează pe deplin acest ritual tantric.

10. Bhaktapur

Oraș regal situat la câțiva kilometri de Kathmandu, Bhaktapur este una dintre cele mai populare destinații. Acasă la mai multe temple, inclusiv la Templul Nyatyapola (cel mai înalt din Nepal), Bhaktapur este apreciat mai ales pentru micile sale străduțe pietruite, pe care vizitatorii se bucură să se plimbe și să descopere arta Newa între două vizite. Și pe bună dreptate, spre deosebire de Kathmandu, străzile sunt curate și bine întreținute! Circulația vehiculelor motorizate este chiar interzisă. Aici puteți descoperi frumoase lucrări de ceramică, puteți târgui câteva bucăți de țesături și vă puteți opri în fața unor sculpturi și a altor păpuși.

Se percepe o taxă de intrare în Bhaktapur (aproximativ 10 euro, sau o taxă fixă pentru vizite din Kathmandu), cei care pleacă sunt unanimi: mica perlă a văii merită fiecare rupie cheltuită!

11. Pashupatinath

Suprem al locurilor sacre, al Templul Pashupatinath este cel mai important lăcaș de cult din Nepal, un loc de vizitat obligatoriu pentru tururi ghidate din vale. Construit pe 281 de hectare pe malul râului Bagmati Este dedicată zeului hindus Shiva și primește mii de credincioși din toate castelele sub acoperișurile sale de aur. Dacă intrarea este deschisă hindușilor, ea le este rezervată și acestora: niciun străin nu are voie să intre în templu, paznicii ținând cont chiar de culoarea pielii lor, pentru a-i exclude pe unii localnici al căror aspect ar fi prea departe de strămoșii lor nepalezi.

Dacă, în calitate de turist, nu veți avea acces în interiorul acestui loc conservat, împrejurimile merită o vizită. În jurul templului se pot descoperi scenele locale (intrarea și ieșirea credincioșilor), dar mai ales se poate asista la un ritual mult mai puțin vesel, dar la fel de sacru: incinerarea. De cealaltă parte a râului se află ghats de incinerație de la templul Pashupatinath. Mici capele locuite de sadhus care veghează asupra sufletelor celor decedați. În fiecare zi, mai multe familii vin aici cu rămășițele unei persoane dragi: meditează și adoptă un anumit ritual înainte de a pune corpul pe un soclu și de a-i da foc. În cele din urmă, familiile fac o baie purificatoare în râul Bagmati, unde eliberează cenușa care va fi dusă de curent.

Chiar dacă totul se petrece la distanță, este inutil să mai spunem că ritualul este captivant pentru oricine asistă la el. Prin urmare, este evident că nu este recomandat copiilor sau oricărei persoane care ar putea fi sensibilă la acesta.

12. Muntele Everest

Ce-ar fi dacă ați zbura pentru a experimenta totul? Kathmandu este, de asemenea, misteriosul Muntele Everest și munții săi înțesate care oferă un peisaj uluitor. Luați loc la bordul unui avion și zburați spre cel mai înalt punct de pe pământ: de la vârfuri acoperite de zăpadă la pante abrupte până la Himalaya și natura sa uluitoare de la fereastra dumneavoastră. A cățărându-te cu capul în noricare promite amintiri intense.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro