12 lucruri pe care trebuie să le faci în Guatemala City

Veniți să petreceți câteva zile în Guatemala? Planificați o oprire pentru a vizita Guatemala City! Acest oraș puțin cunoscut merită o vizită.

Guatemala City este adesea orașul uitat de turiștii care vin în Guatemala. Prea mare, prea murdară, prea periculoasă, capitala Guatemalei are o reputație proastă. Cu toate acestea, chiar dacă nu este la fel de atractivă ca sora sa mai mare, Antigua, are multe de oferit. Doar cei care au ales să nu se lase impresionați de “zvonuri” vor putea să descopere și să aprecieze orașul Guatemala.

Situat în Valea Hermitage, la o altitudine de aproximativ 1.500 de metri în sudul Guatemalei, Guatemala City a devenit capitala țării în secolul al XVIII-lea. Un cutremur a distrus parțial Antigua, fosta capitală a țării. Cu o populație de aproximativ patru milioane de locuitori, Guatemala City este un oraș plin de viață și dinamic.

Sunteți intrigat de capitală? Ai dreptate! Nu știi ce să faci în Guatemala City? Descoperiți apoi cele douăsprezece obiective turistice obligatorii ale acestui oraș.

1. Plaza de la Constitucion

Plaza de la Constitucion, Guatemala City

Credit foto: Flickr / John Pavelka

Cum poți vizita o țară din America Latină fără să treci prin Plaza de Armas? Puteți vedea pe acest Parc Central sau zocaloUnele dintre cele mai frumoase monumente ale orașului, cum ar fi Palatul Național al Culturii, Catedrala și Biblioteca Națională.

2. Casa Museo MIMA

Interiorul Casei MIMA, Guatemala City

Credit foto: Facebook / Casa MIMA

Această vizită vă va oferi ocazia de a vă întoarce în timp și de a trăi viața unui burghez guatemalez de la sfârșitul secolului al XIX-lea, în această casă care a aparținut familiei Escobar Vega. Veți aprecia eleganța mobilierului și veți descoperi obiectele de viață cotidiană ale vremii.

3. Gastronomie locală

Dobladas, Guatemala City

Credit foto: Flickr / Clark & Kim Kays

Ce să faci în Guatemala City? Mănâncă! Cum să vizitezi Guatemala și să nu te lași pradă acelui ritual delicios de a descoperi un fel de mâncare locală tradițională. Fie că optați pentru tapadope fiambre sau joconnu ratați rellenitos. Acest desert guatemalez nu va cuceri toate palatele, dar are meritul de a te face să călătorești. Făcută din plantain și piure de fasole dulce, această minge mică de dragoste și calorii este prăjită și apoi acoperită cu zahăr!

4. Teatrul

Spectacol la Teatro Abril, Guatemala City

Credit foto: Facebook / Teatro Abril (oficial)

Vizitarea orașului Guatemala înseamnă și relaxare. Fie că alegeți Teatro Abril, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, sau mai recentul Teatro Las Mascaras, vă veți distra de minune.

5. Avenida de la Reforma

Avenida Reforma, Guatemala City

Credit foto: Wikimedia / Fering123

Când nu știi ce să faci în Guatemala City, mergi pe Avenida de la Reforma! Creată în urmă cu mai bine de o sută de ani, această arteră găzduiește unele dintre cele mai frumoase statui din capitală: Monumentul lui Michelangelo de Asturias, bustul lui Henri Dunant, etc. Avenida de la Reforma este, de asemenea, un loc plăcut de plimbare, bucurându-se pur și simplu de aleile mărginite de copaci care dau orașului un aer diferit.

6. Berea locală

Bere în producție, Cerveceria Centro americana

Credit foto: Facebook /
Cervecería Centro Americana, S.A.

Vizitarea orașului Guatemala este o oportunitate unică. De ce să nu adăugați la asta învățând cum să fabricați o bere locală? Veniți să descoperiți tehnicile guatemaleze la Cerveceria Centroamericana, de la producție la îmbuteliere!

7. Mercado de Artesanias

Rochie tradițională, Mercado de Artesanias, Guatemala City

Credit foto: Wikipedia / Hermann Luyken

Ah, piețele din America Latină! Pur și simplu nu te poți sătura de ele. Încă te întrebi ce să faci în orașul Guetamala? Pierdeți-vă în piața sa! Sute de culori, un labirint de străduțe pe care se întrepătrund tarabele, zâmbete și întâlniri unice… Este, fără îndoială, un popas care nu trebuie ratat pentru cei care doresc să interacționeze cu populația guatemaleză și să guste mâncărurile tradiționale locale.

8. Muzeele

Expoziție la Museo Ixchel del Traje Indigena, Guatemala City

Credit foto: Facebook / Museo Ixchel del Traje Indigena

Muzeul Național de Arhitectură și Etnologie vă oferă o idee despre ceea ce puteți experimenta în Guatemala și despre ceea ce vă interesează cu adevărat. Vizitați împreună Muzeul Popol Vuh și Muzeul Ixchel. Primul adăpostește o colecție vastă de descoperiri arheologice, în timp ce al doilea se concentrează pe viața și meșteșugurile populației indigene din Guatemala.

9. Jazz

La Esquina Jazz Cafe, Guatemala City

Credit foto: Facebook / La Esquina Jazz Cafe

V-ați petrecut ziua vizitând Guatemala City și ați dori să faceți o pauză bine meritată? La Esquina Jazz Cafe este locul unde trebuie să fii. Fie că vă place jazz-ul sau pur și simplu doriți să încheiați ziua într-un ritm lin, Café Esquina vă va convinge. Boem și romantic în același timp, acest loc este o ocazie excelentă de a descoperi capitala dintr-un alt unghi.

10. Ecovilla La Armonia

Ecovilla La Armonia, Guatemala City

Credit foto: Facebook / Ecovilla La Armonía

Dacă vreți să scăpați pentru o vreme de agitația capitalei, veniți să vă relaxați la Ecovilla La Armonia. Respirați aer curat, departe de aglomerația din centrul orașului. Bucurați-vă de o plimbare prin pădure și de cântecul păsărilor, la numai 30 de minute de Guatemala City.

11. El Tular

El Tular, Guatemala City

Credit foto: Facebook / El Tular

Vizitarea orașului Guatemala înseamnă, de asemenea, să te bucuri de atuurile periferiei sale. La 26 de kilometri de capitală, puteți înota în piscinele naturale, puteți lua prânzul într-un cadru minunat, puteți face o plimbare cu bicicleta sau puteți face yoga. Pacea și liniștea acestui loc reprezintă o pauză plăcută de la agitația orașului.

12. Împrejurimile orașului Guatemala

Vulcanul Pacaya, Guatemala

Credit foto: Shutterstock / Byron Ortiz

Ce să faci în Guatemala City? Descoperiți frumusețile țării din capitală! Guatemala City este într-adevăr un punct de plecare interesant pentru a vă bucura de comorile culturale și naturale ale Guatemalei.

Nu ratați o vizită la Antigua, care se află la doar 40 km de capitală și are reputația de perlă a Guatemalei! De asemenea, este posibil să vizitați vulcanul Pacaya și izvoarele sale termale într-o singură zi. Dacă doriți să combinați efortul și confortul, această excursie vă va satisface. Dacă aveți noroc, puteți urca mai întâi pe versanții vulcanului Pacaya și puteți vedea craterul acestuia. Acest lucru va depinde de activitatea vulcanică recentă.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro