12 lucruri pe care trebuie să le faci în Atlanta

În vizită la Atlanta: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în capitala statului Georgia?

Atlanta, capitala statului Georgia, atrage mulți vizitatori în fiecare an. Orașul are multe de oferit atât din punct de vedere istoric, cât și cultural. A jucat un rol cheie în Războiul Civil și în Mișcarea pentru Drepturile Civile din 1960, o moștenire care se reflectă în arhitectura și muzeele orașului. Însă participarea orașului Atlanta la Jocurile Olimpice de vară din 1996 a fost cea care i-a adus recunoașterea internațională.

Astăzi, vizitatorii se bucură de linia orizontului, de spațiile verzi și de numeroasele atracții ale orașului. Din centrul orașului puteți ajunge cu ușurință la unele dintre cele mai importante locuri din oraș, cum ar fi Georgia Aquarium, Centennial Olympic Park și sediul CNN World Headquarters.

Sunt atât de multe de văzut și de făcut în Atlanta, încât probabil că vă întrebați cum să profitați la maximum de șederea dumneavoastră în oraș. Pentru a vă ghida, am alcătuit o listă cu cele mai importante obiective de vizitat.

1. Parcul Olimpic Centenar

Este imposibil să vizitezi Atlanta fără să te interesezi de sport. Pe lângă faptul că este casa unor echipe sportive celebre, orașul a găzduit și Jocurile Olimpice din vara anului 1996. Parcul Centennial, situat în inima orașului, a fost unul dintre principalele locuri de desfășurare a jocurilor. Astăzi, acest parc de nouă hectare este unul dintre principalele spații verzi din Atlanta. Așadar, nu uitați să vă plimbați pe aleile parcului sau să faceți un picnic. Parcul Olimpic Centennial oferă, de asemenea, priveliști minunate ale orașului. De asemenea, puteți profita de vizita dumneavoastră în oraș pentru a vedea un meci de baschet al celebrei Hawks.

2. Lumea lui Coca-Cola

Descoperiți secretele celei mai renumite băuturi răcoritoare din lume. Acest muzeu urmărește istoria sucului prin diversele campanii de marketing, prin fabricarea sticlelor de sticlă autentice și printr-un film de scurt metraj care vă va duce în căutarea rețetei secrete. Cireașa de pe tort este că veți avea privilegiul de a degusta aproximativ 60 de sortimente diferite de Coca-Cola.

3. Acvariul Georgia

Situat în inima orașului, hotelul Acvariul Georgia Aquarium este un loc de vizitat neapărat atunci când vizitați Atlanta. Veți găsi peste 120.000 de specii marine, inclusiv rechini, delfini și mulți pești tropicali. Nu ratați Ocean Voyager, unde puteți vedea faimoșii rechini balenă printre raze manta într-un bazin de 9 metri adâncime. Există, de asemenea, un spectacol cu delfini de mai multe ori pe zi, care este inclus în taxa de intrare.

4. Parcul Stone Mountain

La aproximativ o jumătate de oră de mers cu mașina la nord-est de Atlanta, descoperiți Parcul Stone Mountain. Parcul este renumit pentru cea mai mare sculptură din granit din lume. Sculptat în peretele muntelui, acesta înfățișează trei mari figuri ale Războiului Civil: Jefferson Davis, Robert Lee și Thomas “Stonewall” Jackson. Există numeroase trasee de drumeție pentru a explora zona de 1.295 de acri, care oferă, de asemenea, restaurante, magazine și o varietate de alte atracții, inclusiv pereți de cățărare și minigolf. Parcul este deschis pe tot parcursul anului, dar vara este perioada în care vă puteți bucura de focuri de artificii și de spectacole de lumini pe munte.

5. Micul Five Points

Little Five Points, Atlanta, Georgia

Credit foto: Flickr – Pawel Loj

Dacă vă întrebați ce să faceți în Atlanta pentru un tur neobișnuit al orașului, vă recomand să vă îndreptați spre cel mai hippy cartier: Micul Five Points. Faceți cumpărături în buticurile de epocă de pe Moreland Avenue, savurați preparate din bucătăria etiopiană într-unul dintre numeroasele restaurante sau mergeți la un concert la Variety Playhouse, o sală de concerte amenajată într-un vechi cinematograf din anii 1940. Acest cartier atipic, foarte popular printre tineri, vă va surprinde!

6. Martin Luther King, Jr. Parcul Național Istoric

Vizitarea orașului Atlanta este, de asemenea, o ocazie de a pătrunde în istoria americană. Situat în cartierul Sweet Auburn, hotelul Locul istoric național Martin Luther King Jr. urmărește viața și activitatea laureatului Premiului Nobel pentru Pace. Veți descoperi casa în care a locuit, biserica în care a oficiat și locul în care a fost înmormântat. Vă recomandăm să faceți un tur ghidat al sitului, dar locurile sunt limitate și este recomandabil să ajungeți din timp.

7. Muzeul de Artă High

Pentru iubitorii de artă, la Muzeul de Artă High este principalul muzeu din Atlanta. Colecția sa permanentă cuprinde peste 14.000 de lucrări, de la clasice la contemporane, precum și lucrări ale lui Richard Meier și Renzo Piano. Intrarea pentru adulți costă 14,5 dolari. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 6 ani. Muzeul găzduiește numeroase expoziții și evenimente speciale pentru tineri și vârstnici.

8. BeltLine

Pentru o vizită neobișnuită a orașului Atlanta, vă recomandăm o plimbare de-a lungul BeltLine. Construită pe foste căi ferate, această pasarelă poate fi folosită atât pe jos, cât și cu bicicleta. Acesta leagă mai multe zone ale orașului, inclusiv piața Ponce City. De-a lungul drumului, veți descoperi artă publică, parcuri și priveliști ale orașului. BeltLine este un loc popular pentru locuitorii din Atlanta care fac jogging.

9. Grădina Botanică din Atlanta

Grădina Botanică din Atlanta, Georgia

Credit foto: Flickr – JR P

Un alt obiectiv de neratat în Atlanta este grădină botanică. Situată în Parcul Piedmont, această grădină superbă de 12 hectare vă invită să descoperiți flora. Grădina este împărțită în mai multe secțiuni tematice care prezintă o mare varietate de plante și arbori. Nu ratați Rotonda tropicală și Conservatorul Fuqua este un loc în care puteți vedea vegetație tropicală luxuriantă. Puteți vedea chiar și păsări tropicale, broaște țestoase și broaște otrăvitoare.

10. Centrul CNN

În timp ce vă aflați în Atlanta, aruncați o privire în interiorul sediului faimosului CNN. Înființată în 1980, rețeaua emite 24 de ore pe zi de la sediul său din Atlanta, precum și din birourile sale din întreaga lume. Vizitați Centrul CNN oferă publicului posibilitatea de a intra în culisele canalului prin intermediul unor tururi ghidate de 55 de minute. Găsiți toate informațiile necesare pe site-ul oficial al CNN.

11. Six Flags Over Georgia

Dacă vă întrebați dacă există activități de senzații tari în Atlanta, răspunsul este da. Pentru asta, mergeți la Six Flags Over Georgia ! Aflat la câțiva kilometri de centrul orașului, acest parc de distracții îi va încânta pe cei mici și pe cei mari cu montagne russe și atracții acvatice. Veți întâlni cu siguranță unele dintre cele mai faimoase personaje Warner Bros, cum ar fi Liga Dreptății din DC Comics. Emoții garantate!

12. Skyview Atlanta

Obțineți o priveliște din ochi de pasăre a orașului Atlanta urcând la bordul uneia dintre cabinele de pe Skyview. Această roată panoramică oferă o priveliște uluitoare a capitalei Georgiei. Costă aproximativ 14 dolari pentru adulți, 13 dolari pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani și 10 dolari pentru copiii sub 12 ani. Pentru și mai multă magie, vă recomandăm o plimbare pe timp de noapte pentru a vedea luminile orașului.

Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson este cel mai mare aeroport din Statele Unite și chiar din lume în ceea ce privește traficul aerian. De la Paris este nevoie de aproximativ zece ore pentru a zbura non-stop spre Atlanta. Mai multe companii aeriene oferă zboruri regulate pe tot parcursul săptămânii, printre care Air France, Jet Airways și American Airlines. În ceea ce privește prețurile, Atlanta rămâne o destinație destul de scumpă, iar biletele tind să crească vertiginos în timpul vacanțelor școlare, așa că vă sfătuim să comparați ofertele din timp pe site-uri specializate.

Odată ajunși acolo, este important să rețineți că aeroportul din Atlanta se află la aproximativ 20 de minute de oraș, așa că este foarte ușor să ajungeți acolo. Puteți opta pentru închiriere de mașini (există 13 agenții de închiriere de mașini în aeroport), luați un taxi (aproximativ 30 de dolari până în centrul orașului) sau alegeți ușurința/practicitatea transportului public.

Metro Atlanta (sau MARTA) este cea mai accesibilă opțiune și deservește principalele zone turistice ale orașului. Puteți cumpăra bilete pentru o singură călătorie (aproximativ 2,50 $) sau abonamente de o zi de la automatele de vânzare. Breeze în toate stațiile de metrou, precum și în magazine. Magazinele MARTA Ride.
. În cele din urmă, odată ajunși în centrul orașului, puteți ajunge pe jos la principalele atracții. Este o modalitate excelentă de a face mișcare în timp ce descoperiți comorile din Atlanta!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro