12 lucruri pe care trebuie să le faceți în Strasbourg

Verde, cosmopolit, istoric… Vizitarea Strasbourgului vă rezervă multe surprize!

Doriți să vizitați Strasbourg? Ați venit la locul potrivit. Prefectură a Bas-Rhinului, orașul este, de asemenea și mai ales, capitala Alsaciei. La granița cu Germania, străbătut de Rin și de râul Ill, clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO… Orașul vă va arăta multe fețe diferite. Veți rămâne înmărmuriți de catedrala sa, de Petite France și de Grande Île. Vă veți bucura de vizitarea muzeelor și a străzilor sale pline de istorie. Papilele gustative vor fi încântate să mănânce sau să bea într-unul din winstub tradiționale. Dar să nu credeți că Strasbourg trăiește în trecut. Pentru că Strasbourg este, de asemenea, capitală europeană și sediu al multor instituții ale UE.

Pe jos, cu tramvaiul, cu autobuzul, cu bicicleta… Există numai moduri bune de a vizita Strasbourgul. Așa că ia-ți geanta și pregătește-te: peisajul său urban îți va schimba cu siguranță mintea la fel de mult ca o călătorie în cealaltă parte a lumii. Ați înțeles? Iată, așadar, doar pentru dumneavoastră, sfaturile noastre pentru cele 11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Strasbourg.

1. Insula Mare

Grande Île, Strasbourg

Credit foto: Shutterstock – Anatolii Lyzun

Dacă există un lucru pe care trebuie neapărat să îl faceți în Strasbourg, acela este să vizitați Grande Île. Nu este nimic mai puțin decât inima istorică a orașului. În întregime inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este foarte reprezentativ pentru ceea ce a fost un oraș medieval. Atunci când vizitați Strasbourg, nu puteți rata Grande Île, deoarece aici se află principalele atracții turistice ale orașului.

Într-o zonă mică se află Catedrala Notre Dame, Place Gutenberg, Place Kléber, Casa Kammerzell și Palais Rohan. Toate acestea sunt obiective de neratat în Strasbourg.

2. Catedrala Notre-Dame din Strasbourg

catedrala din Strasbourg

Credit foto: Shutterstock – Izabela23

Catedrala este, cu siguranță, un obiectiv de neratat atunci când vizitați Strasbourg. Cu o înălțime de 142 de metri în vârful turlei sale, este a doua catedrală ca înălțime din Franța, după Notre-Dame de Paris. Construită în întregime din gresie roz, puteți admira vitraliile magnifice și un frumos ceas astronomic. În plus, urcarea celor 330 de trepte care duc la platforma sa panoramică este un sport la fel de bun ca oricare altul de făcut în Strasbourg, pentru a elimina covrigii și tartele flambate.

3. La Petite France

Case tradiționale pline de culoare în La Petite France, Strasbourg, Alsacia, Franța

Credit foto: Shutterstock – Southtownboy Studio

Petite France se află la sud-vest de Grande Île. Este, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și oferă un peisaj fermecător, tipic al Alsaciei. A vizita Strasbourg înseamnă, de asemenea, să te plimbi printre casele sale cu pereți cu colț de lemn, să admiri barajul Vauban și Podurile Acoperite și să te pierzi pe străzile sale medievale.

Cartierul european

Cartierul European

Credit foto: Shutterstock – olrat

La fel ca Bruxelles, în Belgia, și Luxemburg (în… Luxemburg, bravo celor care ne urmăresc!), Strasbourg este o capitală europeană. Ca atare, găzduiește sediile multor instituții. Deși, desigur, nu este posibil să le vizitați pe toate din interior, puteți totuși să le admirați clădirile făcând o plimbare în cartierul european al orașului în drumul dumneavoastră spre Strasbourg.

4. Parlamentul European

Admirarea clădirii curbate a Parlamentului Uniunii Europene este cu siguranță unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți la Strasbourg. Sticla, metalul și lemnul se îmbină pentru a crea figura unui pachebot. În plus, și asta e bine de știut dacă vreți să vizitați Strasbourgul noapteaAceastă clădire magnifică este iluminată în fiecare seară. Iar pentru cei interesați de funcționarea instituțiilor noastre, este posibilă vizitarea hemiciclului, care are peste 800 de locuri.

5. Consiliul Europei

Consiliul European se află în prezent în cadrul Palais de l’Europe. Clădirea Parlamentului și cea a Consiliului sunt legate de o pasarelă magnifică peste râul Ill. Inaugurată în 1977, clădirea pătrată este foarte impresionantă, și cu atât mai bine. În acest caz, protecția drepturilor omului și a democrației reprezintă o preocupare, dar și cultura, educația și mediul.

Dacă sunteți în căutarea unor lucruri de făcut în Strasbourg, puteți vizita interiorul Palatului Europei, doar în grupuri. Dacă doriți să veniți în vizită cu familia, puteți fi încorporat într-un grup existent.

6. Palatul Drepturilor Omului

Construit de Richard Rogers și inaugurat în 1995, sediul Curții Europene a Drepturilor Omului este o clădire care nu poate fi ratată atunci când vizitați Strasbourg. Arhitectura sa îndrăzneață reprezintă echilibrul justiției într-un stil foarte modern. O vizită în familie în timpul unei audieri este o activitate de educație civică excelentă pe care o puteți face la Strasbourg cu copiii.

7. Pivnița istorică a Hospices Civils de Strasbourg

Pivnița istorică a ospiciilor din Strasbourg

Credit foto: Facebook – Cave Historique des Hospices de Strasbourg

Dacă sunteți în căutarea unei vizite neobișnuite în Strasbourg, luați în considerare crama de vinuri a spitalului din Strasbourg. Datând din Evul Mediu, acest loc în afara timpului a fost probabil creat în spital pentru a depozita vinul din parcelele de viță de vie oferite ca plată pentru îngrijire. Din 1995, a fost din nou folosit pentru scopul său inițial și aici se produc vinuri alsaciene delicioase.

O altă curiozitate: în pivnița Hospices Civils de Strasbourg se află cel mai vechi vin în butoaie din lume. Datând din 1472, a fost degustat doar de trei ori până în prezent, cu ocazia unor evenimente istorice.

Gastronomia alsaciană

Gastronomia alsaciană

Credit foto: Shutterstock – JPC-PROD

Ar fi păcat să vizitați Strasbourg fără să descoperiți secretele din spatele celor trei piloni ai gastronomiei alsaciene: covrigeii, berea și varza murată.

8. La Maison de la Choucroute

Dacă sunteți în căutarea unei excursii tematice de făcut în Strasbourg, mergeți la Maison de la Choucroute Le Pic. Timp de cinci generații, familia Muller a fermentat varză, iar astăzi, 5.000 de tone de varză pleacă din compania lor în fiecare an. Turul ghidat al incintei vă va permite să descoperiți istoria varzei, de la câmp până în farfurie. Și, bineînțeles, la final, gurmanzii vor putea să o guste.

9. Fabrica de bere Perle

Dar ce ar fi varza fără o bere bună? Pentru a vă completa educația gastronomică în timpul vizitei la Strasbourg, mergeți acum la fabrica de bere artizanală Perle. Redeschisă de stră-strănepotul fondatorului mărcii în 2009, după 40 de ani de închidere, aceasta produce acum șase tipuri diferite de bere. Și aici, turul ghidat se va încheia cu o degustare… Cu moderație, desigur!

Două muzee neobișnuite și originale

Muzeul Ungerer

Credit foto: Facebook – Musée Alsacien de la Ville de Strasbourg – oficial

Chiar dacă nu sunteți un mare fan al muzeelor, iată două care merită vizitate atunci când vizitați Strasbourg.

10. Muzeul Tomi Ungerer – Centrul Internațional de Ilustrație

Tomi Ungerer a fost un autor, pictor și ilustrator alsacian născut la Strasbourg. Din 1975 și până la moartea sa, a donat o mare parte din colecția personală și din lucrările sale orașului său natal, care a deschis un muzeu dedicat operei sale în 2007. Este, de asemenea, singurul muzeu francez dedicat exclusiv ilustrației secolului XX. Puteți admira operele originale ale lui Tomi Ungerer, un autor de cărți pentru copii care a considerat că este “bine să traumatizezi copiii”. O vizită obligatorie în Strasbourg!

11. Castelul Vodou

Castelul Vodou este un muzeu privat unic, deoarece găzduiește o colecție uriașă de obiecte legate de cultul Vodou din Africa de Vest. Scenografia vă permite să descoperiți această cultură, care este încă foarte vie astăzi. Statuetele, costumele, craniile și fostele voturi sunt, de asemenea, expuse într-un loc magnific: un vechi turn de apă din secolul al XIX-lea, cu pereți din lemn. Un loc pe care trebuie să-l vizitați dacă veniți la Strasbourg.

12. Atelierul nostru de la Strasbourg

Gastronomia alsaciană

Credit foto: Shutterstock – nadianb

V-ați îndrăgostit de frumosul oraș Strasbourg și doriți să luați acasă un suvenir “handmade”? Lasă-te tentat de un atelier culinar și prepară-ți singur covrigeii de la A la Z cu Léonie, o brutăriță artizanală. Pentru 50€ pe persoană, urmează un curs de formare de 2h30 și plecați cu 5 covrigi delicioși făcuți de voi! Această specialitate culinară nu va mai avea niciun secret pentru tine!

Lasă un comentariu