12 lucruri pe care trebuie să le faceți în Anvers

Vă pregătiți să călătoriți în Flandra, în Belgia? Descoperiți apoi ce trebuie să faceți sau să vedeți în frumosul oraș Antwerp!

Situat în Flandra, Antwerp sau Antwerpen în flamandă este a doua cea mai populată aglomerare din Belgia, după Bruxelles. Acest oraș istoric este arhetipul orașului burghez și negustor al Evului Mediu târziu. În secolul al XVI-lea, a fost centrul comerțului internațional și al finanțelor înalte.

Chiar și astăzi, Anvers este un oraș de importanță economică majoră, concentrând numeroase activități financiare. Portul Anvers este chiar al doilea cel mai mare port comercial din Europa, după portul vecin Rotterdam din Olanda! Dar, mai presus de toate, o vizită la Anvers este o oportunitate de a descoperi un patrimoniu arhitectural, istoric și cultural excepțional. Datorită importanței sale din trecut și din prezent, orașul a atras arhitecți și artiști iluștri. Aici se află câteva muzee, galerii de artă, clădiri și biserici superbe! Deci, ce să faci în Anvers în timpul șederii tale? Ce trebuie neapărat să vedeți sau să descoperiți în frumosul oraș flamand?

Pentru a vă ajuta să vă bucurați de o excursie minunată, am enumerat pentru dumneavoastră cele 10 lucruri și mai multe lucruri pe care trebuie să le vizitați în Antwerp!

1. Gara centrală din Anvers

Gara centrală din Anvers

Deci, ce să faci în Anvers? Indiferent dacă veniți cu trenul sau nu, prima oprire pe care o veți face atunci când vizitați Anvers ar trebui să fie faimoasa gară ! Situată în Piața Regina Astrid, în apropiere de centrul orașului Anvers, este considerată unul dintre cele mai frumoase monumente din Belgia și una dintre cele mai frumoase gări din lume.

2. Grădina zoologică din Anvers

În spatele gării centrale se află grădina zoologică istorică din Anvers este una dintre cele mai importante din Belgia. Înființată în 1843, grădina zoologică găzduiește acum peste 950 de specii din întreaga lume, inclusiv pinguini, feline și lei de mare! Este un loc minunat de vizitat în Anvers, fie la începutul călătoriei, fie la sfârșitul acesteia, când v-ați săturat de muzee.

3. Casa lui Rubens

Rubenshuis este fosta casă și atelierul pictorului Peter Paul Rubens (1577-1640). Proiectat de artistul însuși, a fost inspirat de palatele renascentiste italiene. Astăzi, casa sa găzduiește un muzeu, care reunește mobilier din secolul al XVII-lea, lucrări ale lui Rubens, precum și ale elevilor și prietenilor săi!

4. Meir și Palatul Meir

The Meir, Anvers

Credit foto: Flickr – Fred Romero

De la Gara Centrală, trecând pe lângă Casa Rubens, se întinde bulevardul larg De Keyserlei, care vă va duce la The Meir cea mai mare stradă comercială din oraș. Aici veți găsi multe magazine mici, magazine mari de îmbrăcăminte și diverse buticuri, toate adăpostite în clădiri istorice frumoase – farmecul acestor bulevarde. Pe drum, nu ezitați să admirați magnificul Palatul Meir. Proiectat în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea de către arhitectul Jan-Peter van Baurscheit, a fost cumpărat de împăratul Napoleon, care a dorit să locuiască acolo, înainte de a fi folosit ca reședință secundară pentru familia regală belgiană.

5. Muzeul Plantin-Moretus

  Muzeul Plantin-Moretus, Anvers

Credit foto: Flickr – Kotomi_

Vizitarea orașului Anvers înseamnă și descoperirea numeroaselor sale muzee! Printre acestea, se numără Muzeul Plantin-Moretus este o vizită obligatorie. Această fostă tipografie a devenit muzeu în 1877, iar acum este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO! Vizitați muzeul și veți descoperi hărți vechi, unele dintre cele mai vechi tipografii din lume, o bibliotecă importantă care include chiar și o copie a Bibliei lui Gutenberg, precum și câteva picturi de Rubens.

6. Catedrala Notre-Dame

Catedrala Maicii Domnului, Anvers

Credit foto: Wikipedia – Catifea

Ce să faci în Anvers în timpul șederii tale? Admirarea și vizitarea uneia dintre cele mai frumoase catedrale din țară ar trebui să fie pe itinerariul dumneavoastră! Situat între Meir și Grote Markt din Anvers, hotelul Catedrala Maicii Domnului este, în orice caz, un spectacol care trebuie văzut. Este imensă și impresionantă atât la interior, cât și la exterior. La exterior, puteți admira sublimul său turn nordic, care se înalță spre cer. În interior, bogăția detaliilor vă va lăsa uimit de această comoară a arhitecturii gotice. Începută în 1352, a fost nevoie de 169 de ani pentru a finaliza această catedrală catolică, care este acum unul dintre cele mai vizitate și apreciate monumente din Anvers.

7. Grote Markt din Anvers

Datând din secolul al XVI-lea, clădirea Grote Markt Antwerpen (Grote Markt în limba olandeză) este un loc de neratat în Anvers. Aici se află al doilea cel mai emblematic monument al orașului: Primăria, în stil renascentist și gotic. De asemenea, puteți admira fântâna Brabo din piață, cu statuia legendarului soldat roman care a ucis un uriaș. În jurul pieței, puteți admira superbele case ale breslelor.

8. Muzeul aan de Stroom (MAS)

Dacă plănuiți să vizitați Anvers, atunci trebuie să știți că orașul Museum aan de Stroom, cunoscut și sub numele de Muzeul MAS, este cu siguranță unul dintre cele mai interesante muzee din oraș. MAS găzduiește colecții superbe de artă maritimă, folclor și etnografie, precum și artă aplicată și antichități din orașul Anvers. Pentru o scufundare în istoria orașului Antwerp și nu numai, nu se poate cere ceva mai bun!

9. Bucurați-vă de mâncarea și berea locală

Ce să faci în Antwerp? Beți bere și mâncați chipsuri delicioase, bineînțeles! Profitați de șederea dumneavoastră în acest fermecător oraș belgian pentru a gusta mâncăruri tipice, însoțite de beri locale, cum ar fi De Koninck, produsă în Anvers (puteți, de asemenea, să vizitați fabrica de bere Antwerp). De asemenea, cei care au poftă de dulciuri pot comanda o delicioasă napolitană pentru a-și însoți plimbarea prin centrul orașului. Despre asta este vorba în vizitarea orașului Antwerp!

10. Het Steen

Dacă plănuiți să vizitați Anvers, atunci ar trebui să faceți o excursie la acest vechi castel fortificat situat pe malul drept al Scheldt! Este cea mai veche clădire din Anvers, construită în jurul anilor 1200 – 1225. Porecla sa de ” Het Steen “înseamnă “stânca”, deoarece a fost prima construcție din piatră din oraș! Fotografii amatori nu pot să nu aprecieze acest gigant de piatră gigantic și statuia uimitoare de la picioarele sale.

11. Muzeul Red Star Line

Încă vă întrebați ce să faceți în Anvers? The Muzeul Red Star Line este cu siguranță de interes pentru iubitorii de istorie. Găzduit în hangarele fostei companii de transport maritim, acesta conține colecții care prezintă poveștile numeroșilor emigranți care au părăsit Belgia pentru America prin intermediul uriașelor nave ale Red Star Line! Cireașa de pe tort: la finalul vizitei, un turn în formă de coș de fum de navă vă va conduce la o platformă de unde veți avea o priveliște magnifică a orașului.

Pentru a ajunge la Antwerp, puteți folosi avionul, trenul, autobuzul sau mașina. Din Franța, se poate ajunge ușor la Anvers cu diferite mijloace de transport.

Cu avionul, de multe ori va trebui să faceți o escală înainte de a ajunge în orașul flamand. Este mai ușor să zburați la Bruxelles și apoi să călătoriți la Anvers cu autobuzul sau cu trenul. Pentru a găsi cele mai bune prețuri și cele mai bune conexiuni, puteți consulta site-ul web al partenerului nostru Ulysse.

De asemenea, din Franța, puteți folosi trenul sau autobuzul pentru a vizita Anvers. Cu trenul, numărați 2H30 de la Paris cu Thalys, de exemplu. Pentru a ajunge la Antwerp cu autobuzul, este nevoie de cel puțin 5 ore cu companiile Flixbus sau Ouibus.

De asemenea, puteți ajunge și vizita Anvers cu propriul vehicul. De la Paris, călătoria durează în medie 4 ore, 2 ore de la Lille și 7 ore de la Lyon. Puteți folosi site-ul Blablacar pentru a găsi persoane care să facă carpooling sau pentru a împărți mașina în frumosul oraș flamand.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro