12 lucruri pe care nu trebuie să le ratați în Lombardia

Doriți să descoperiți Lombardia? Descoperiți cele 12 orașe și locuri de vizitat în Lombardia!

Lombardia este una dintre cele mai cunoscute regiuni din Italia. Situată între Elveția, Piemont, Veneto, Trentino-Alto Adige și Emilia-Romagna, Lombardia oferă vizitatorilor săi locuri excepționale. Munți, câmpii, orașe, muzee, lăcașuri de cult sau gastronomie, sunt atâtea lucruri de vizitat în Lombardia!

Dar regiunea este renumită pentru numeroasele sale lacuri, care atrag milioane de vizitatori în fiecare an. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri gastronomice din Italia! Lombardii sunt responsabili pentru mâncăruri precum risotto milanez, polenta și gnocchi.

Cu o populație de zece milioane de locuitori, este cea mai populată regiune din țară. De la Alpi până la Brescia și Cremona, vă veți da seama în curând că Milano nu este singurul loc care vă va uimi. Sunteți convins? Descoperă aceste 12 lucruri pe care trebuie să le faci în Lombardia!

1. Milan

Domul din Milano

Credit foto: De la Boris Stroujko / Shutterstock.com

Numai Milano este suficient pentru o lună de zile! Capitala Lombardiei oferă nenumărate locuri de descoperit. Între La Scala, modă, modă și Domul din Milano, biserica Santa Maria delle Grazie, La Cina cea de Taină sau la San Siro, nu știi încotro să te îndrepți! Și aceasta este doar o scurtă prezentare generală. După cum puteți vedea, Milano este orașul care nu trebuie ratat atunci când vizitați Lombardia.

2. Bergamo

Città Alta din Bergamo

Credit foto: Shutterstock / leoks

Bergamo este un oraș situat la nord-est de Milano. Orașul a devenit faimos pentru Città Alta (“vilă înaltă” în franceză), un vechi oraș medieval care și-a păstrat zidurile intacte. O performanță rară. Acest lucru i-a adus orașului un loc pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Dar Bergamo este, de asemenea, o oportunitate pentru o vizită gastronomică. Într-adevăr, provincia Bergamo este cunoscută pentru polenta taragna, o polenta asociată cu o brânză locală (Branzi, sau Valtellina în Alpi). Crezi că polenta nu are gust? O să te răzgândești!

3. Cremona

Cremona

Credit foto: Shutterstock / Karol Kozlowski

Cremona este un oraș situat pe malul râului Po. Orașul este popular pentru vioara sa, precum și pentru turta sa, făcută din migdale și alune. Bucurați-vă și de Domul și de Baptisteriul său. În plus, Domul are o clopotniță specială. Într-adevăr, Torrazzo este cel mai înalt turn din epoca premodernă. Acest lucru face din Cremona un oraș care nu trebuie ratat atunci când vizitați Lombardia.

4. Districtul Lacurilor

Frumoasă vedere panoramică aeriană din dronă spre Varenna - celebrul oraș vechi din Italia, pe malul lacului Como.

Credit foto: Shutterstock / shirmanov aleksey

De asemenea, este greu să nu vizitezi Lombardia fără să mergi să vezi niște lacuri! Lombardia are mai multe lacuri, printre cele mai frumoase din lume.

Lacul Maggiore

Lago Maggiore este un lac care servește drept graniță naturală între Lombardia și Piemont. De asemenea, lacul traversează granița alpină în Elveția. Turiștii adoră să viziteze cele două insule ale sale: Insulele Borromee și Insulele Brissago. Cadrul este ideal pentru iubitorii de natură.

Lacul Garda

Mai bine cunoscut ca un must-see în Veneto, există un front de lac Garda în Lombardia! Și nu în ultimul rând pentru că în Lombardia se află orașul Sirmione. Un oraș deja locuit de romani. Vă puteți bucura de lac, dar puteți vizita și castelul medieval și parcul Maria Callas.

O altă destinație din apropierea lacului este Salò. Acest oraș fermecător de pe malul mării este renumit în întreaga lume pentru republica cu același nume creat de Benito Mussolini la începutul căderii regimului fascist.

Lacul Como

Lacul Como este cel mai nordic lac din Lombardia. În timp ce în partea de nord lacul este uniform, acesta se împarte apoi în două brațe, una mergând spre Como și cealaltă spre Lecco. Astăzi, lacul este una dintre cele mai populare stațiuni balneare pentru italieni. Dacă vizitați lacul, profitați de ocazie pentru a vizita Como. Acolo vă așteaptă locuri precum Villa Olmo, zidurile medievale și castelul său sau templul Volta.

5. Monza

Catedrala din Monza

Credit foto: Shutterstock / cad_wizard

Când spui să vizitezi Lombardia, înseamnă să vizitezi Monza pentru toți fanii sportului. Dacă Autodromo di Monza și Marele Premiu de Formula 1 reprezintă într-adevăr atracția turistică numărul unu, orașul merită, de asemenea, o vizită!

De exemplu, puteți vizita Catedrala Monza. În interior, puteți vedea coroană de fier. Coroana a fost folosită pentru regii Lombardiei, Sfântul Imperiu Roman și regii Italiei. Dar ceea ce a făcut-o celebră a fost faptul că în ea se afla unul dintre cuiele de la Pasiune.

6. Mantua

Mantua dinspre lac

Credit foto: Shutterstock / Matteo Masini

Mantua este un oraș din sud-estul Lombardiei. Este adesea asociat cu orașul Sabbioneta. Motivul? Ambele orașe sunt incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Această alegere se explică prin trecutul lor comun, când Casa de Gonzaga a condus simultan ambele orașe. În jurul orașului, un alt lac merită vizitat, cel de la Lago Inferiore.

Profitați de vizita dumneavoastră pentru a admira legătura istorică dintre Mantova și Renașterea, foarte prezente în arhitectură. Plimbare prin orașul vechi, numit Civitas vetus. În timpul plimbării, veți descoperi Castelul Saint-Georges.

Orașul găzduiește, de asemenea, festivalul anual Festivaletteratura, un festival care îi reunește pe cei mai mari iubitori de literatură.

7. San Pellegrino Terme

San Pellegrino Terme

Credit foto: Shutterstock / michelangeloop

Un oraș din provincia Bergamo, cu siguranță ați auzit de San Pellegrino Terme. Renumit pentru apa sa spumoasă, orașul atrage întreaga Lombardia pentru vacanțe. Cum face acest lucru? Fie prin intermediul caselor secundare, fie pentru băile sale termale.

Dacă vizitați San Pellegrino, veți vedea Grand Hotel și Cazinoul, inaugurate în 1906. Lipsa de activitate economică a dus la abandonarea locului. Dar astăzi, Cazinoul Municipal a fost renovat și se poate chiar mânca acolo.

8. Pavia

Pavia și Ponte Coperto

Credit foto: Shutterstock / Mate Karoly

Un alt oraș drăguț de vizitat în Lombardia este orașul Pavia. Situat la sud de Milano, orașul se învecinează cu Ticino. Râul este cel care îi dă numele. Romanii o numeau Ticinumo derivare a lui Ticino (Ticino).

Nu mai puțin de 9 biserici sau catedrale vă așteaptă. Dar nu vă faceți griji, nu există doar clădiri religioase. De asemenea, veți vedea Castelul Visconti, unde a locuit Petrarca. Universitatea din Pavia, una dintre cele mai vechi din Europa, merită, de asemenea, o vizită. La fel și turnurile medievale și Ponte Coperto.

9. Lecco

Lecco

Credit foto: Shutterstock / Stefano Borsa

Lecco este unul dintre cele mai populare orașe vizitate de turiști în Lombardia. Acest lucru se datorează în principal faptului că brațul sud-estic al lacului Como trece pe lângă oraș. Odată ajuns acolo, puteți admira masivele din fundal. Plimbați-vă prin inima orașului și vizitați Bazilica San Nicolò, construită pe ruinele fortificațiilor medievale.

Pentru fanii literaturii italiene, mergeți la Villa Manzoni. Actualul muzeu este nimeni altul decât reședința familiei scriitorului Alessandro Manzoni.

10. Brescia

Loggia, o clădire din Brescia

Credit foto: Shutterstock / milosk50

Brescia este un oraș fermecător în apropiere de Lacul Garda. Este un popas perfect pentru o călătorie între Milano și Lacul Garda. Se deosebește de celelalte prin cele două cupole: Duomo Vecchio, cunoscut sub numele de La Rotonda și Duomo Nuovo. Dar nu există doar cupole, multe alte lăcașuri de cult sunt de vizitat și vor permite să admirați munca de Il Romanino.

Dar Brescia are, de asemenea, piețe mari și numeroase clădiri. Dintre acestea din urmă, castelul medieval nu trebuie ratat. Este o adevărată dovadă a istoriei locale și puteți vizita, de asemenea, Muzeul Risorgimento. În ceea ce privește piețele, Piazza della Loggia este excepțională, în special pentru ceasul său situat pe Loggia, care este acum Primăria. Piața, după cum puteți vedea, este una dintre cele mai frumoase realizări ale Renașterii din Lombardia.

Anul acesta, Brescia este redescoperită de întreaga lume datorită revenirii echipei sale de fotbal, Brescia Calcio, în prima divizie. Printre jucători s-a numărat și Mario Balotelli, băiatul local.

11. Bormio

Vedere aeriană a orașului Bormio și a muntelui Stelvio

Credit foto: Shutterstock / AerialVision_it

Și de ce să nu vizitați Lombardia cu o gură de aer proaspăt? În Bormio, ocazia este perfectă. Situat în Parcul Național Stelvio, Bormio este cea mai populară stațiune de iarnă și de vară din regiune. A găzduit de două ori Campionatele Mondiale de schi alpin pe legendara pistă Stelvio.

Prin urmare, Bormio este locul ideal pentru o vacanță de drumeții sau de schi. De asemenea, sunt disponibile toate sporturile extreme. Un loc perfect pentru familii.

12. Chiavenna

Chiavenna

Credit foto: Shutterstock / LianeM

O altă oprire în apropiere de Lacul Como, Chiavenna își are originile în epoca romană. Într-adevăr, orașul pe care romanii îl numeau Clavenna Clavenna a fost o etapă pe drumurile romane care se îndreptau spre Alpi. Frumusețea sa merită, de asemenea, o vizită, mai ales pentru Alpii care domină orașul.

Chiavenna, situată în Valchiavenna, găzduiește festivalul anual Sagra dei Crotti. The crotti sunt peșteri alpine naturale. Aceste peșteri sunt mândria localnicilor, care transformă aceste peșteri în locuri de trai, cum ar fi restaurante. Astfel, pentru a promova acest patrimoniu, regiunea a creat un festival în care toată lumea se adună în jurul unei mâncăruri bune.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro