12 lucruri gratuite de făcut și de văzut în Londra

Pentru a profita la maximum de timpul petrecut în capitala Marii Britanii, nu este nevoie să vă goliți portofelul. Iată o selecție a celor mai bune activități și vizite gratuite de făcut în Londra!

Vizitarea Londrei este o adevărată plăcere. Este un oraș dinamic, deschis și foarte bogat. Pe de altă parte, activitățile cu plată sunt destul de costisitoare. Nu intrați în panică! Pentru a descoperi Londra fără un buget astronomic, puteți profita de numeroase activități gratuite! Acestea vă vor permite să ieșiți de pe traseul bătut și să vedeți Londra altfel. Plimbați-vă pe străzi, porniți pe urmele londonezilor și ale eroilor dvs. preferați, învățați despre istoria orașului – fără să cheltuiți niciun ban!

1. Un tur ghidat al Londrei

Tur ghidat la Londra

Credit foto: Shutterstock / ESB Professionnal

Printre activitățile gratuite de făcut în Londra, turul ghidat este unul dintre preferatele vizitatorilor. Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă rezervați locul online, apoi să vă prezentați la ora și la locul care vi s-a spus. Aceste tururi sunt de obicei în limba engleză, așa că este recomandabil să aveți un nivel bun de cunoștințe lingvistice pentru a le putea urma.

2. Ceremonia cheilor de la Turnul Londrei

Turnul Londrei deține și astăzi bijuteriile coroanei. În fiecare seară, Turnul Londrei este încuiat de două ori de către gardieni. Garda urmează un ritual neschimbat de aproape șapte sute de ani. Dintre activitățile gratuite de făcut în Londra, aceasta este cu siguranță una dintre preferatele turiștilor! Între 30 și 40 de persoane sunt autorizate să participe, în condiții stricte. Trebuie să faceți rezervări cu câteva luni în avans pentru a vă garanta locurile. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune tururi gratuite din Londra – dacă reușești să faci rost de bilet! Biletul în sine este gratuit, dar veți plăti 1£ de persoană pentru taxa de administrare.

3. Vizitați locațiile filmelor Harry Potter

Londra liber Harry Potter

Credit foto: Shutterstock / De c.muangkeaw

Nu poți să treci prin Londra fără să te gândești la celebrul Harry Potter. Unele dintre decorurile folosite în filme au fost reale! Așadar, dacă sunteți un fan, acesta ar trebui să fie unul dintre cele mai bune tururi gratuite de făcut în Londra!

 • Catedrala Sfântul Paul: conține, în dreapta sa, scara folosită de elevii de la Hogwarts pentru a ajunge la ora de divinație.
 • Ambasada Australiei (Înaltul Comisariat): aceasta este de fapt Banca Gringotts. Nu aveți voie să intrați în clădire, dar exteriorul merită să aruncați o privire!
 • Leadenhall Market: aceasta este una dintre atracțiile obligatorii ale Londrei. A fost folosit ca platou de filmare pentru “Drumul Crucii”! Fostă piață acoperită victoriană, aceasta găzduiește acum diverse magazine.
 • Stația King’s Cross: Hogwarts Express este numele stației… Da, Harry Potter pleca din King’s Cross pentru a merge la școala de magie! Poți face o fotografie cu aparatul tău de fotografiat în fața reproducerii căruciorului de bagaje care intră în perete – gratuit! Va trebui să așteptați puțin.

4. Bucurați-vă de o priveliște panoramică a Londrei la Sky Garden

Vedere la London Sky Garden

Credit foto: Shutterstock / de ZGPhotography

Sky Garden este o clădire înaltă de 160 de metri, care oferă o vedere panoramică de la ultimul etaj asupra întregului oraș. Și totul fără să cheltuiți un cent! Tot ce trebuie să faceți este să vă rezervați biletul pe site-ul lor pentru a vă bucura de această activitate gratuită în Londra.

5. Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham

Londra Gărzile Palatului Buckingham

Credit foto: Shutterstock / Phil12

Schimbarea gărzii există de sute de ani. Este unul dintre lucrurile gratuite pe care le puteți face în Londra – și este un loc de vizitat! Aceasta durează între treizeci și patruzeci și cinci de minute, în jurul orei 11.00. Din mai până în iulie, circulă zilnic, iar apoi o dată la două zile. Verificați site-ul web pentru date și ore.

6. Decorurile Dragoste la prima vedere în Notting Hill

Londra vizită gratuită Notting Hill

Credit foto: Shutterstock / De Juan Garcia Hinojosa

Pentru cei mai romantici și/sau fani ai filmului, veți putea vedea ușa casei lui Hugh Grant (în film) și magazinul care a fost librăria acestuia.

7. Muzeele

Londra gratuit - British Museum

Credit foto: Shutterstock / de Claudio Divizia

Marea majoritate a muzeelor din Londra sunt gratuite! Așa că vă puteți bucura de una sau mai multe vizite gratuite de făcut în Londra și puteți descoperi câteva dintre ele:

 • British Museum (istorie și cultură)
 • Tate Modern (artă contemporană)
 • Războiul Imperial (muzeu de război)
 • Muzeul Forțelor Aeriene Regale (Armata)
 • Galeria Națională (picturi)

8. Spectacolele

Londra gratuit - spectacole la Royal Albert Hall

Credit foto: Shutterstock / ExFlow

Dacă doriți să vedeți o piesă de teatru în limba engleză, Teatrul Regal își deschide porțile în fiecare luni seara pentru un spectacol gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să faceți o rezervare pe site-ul lor.

La fel și Angel Comedy Club din Campden Town, mai multe seri pe săptămână. În Covent Garden, veți vedea o mulțime de divertisment stradal. The Scoop are un program regulat de divertisment gratuit, inclusiv concerte și filme.

9. Piețele

vizite gratuite la Londra - piețele

Credit foto: Shutterstock / I wei huang

Nimic nu se compară cu piețele pentru a te cufunda în atmosfera locală. Profitați de ocazia de a mânca din mers:

 • Camden Lock Market (veți găsi de toate)
 • Brick Lane duminica (cu accent pe produsele de epocă)
 • Borough Market (faimoasa piață de alimente)
 • și multe altele!

10. Faceți o plimbare

Tururi gratuite în Londra - Podul Londrei

Unele locuri din Londra trebuie neapărat vizitate. Mersul pe jos acolo este un must-do când mergeți în această capitală! Așa că, dacă aceasta este prima ta vizită, scoate aparatul foto și deschide bine ochii!

 • Piccadilly Circus
 • Big-Ben
 • Parlamentul
 • Piața Trafalgar
 • Palatul Buckingham
 • Tower Bridge
 • Ochiul Londrei
 • De-a lungul râului Tamisa, pe malul sudic, o secțiune a fost rezervată pietonilor. Puteți să vă plimbați de-a lungul ei și să vedeți obiectivele turistice.

Ați ales să vă luați un card de călătorie pentru a vă ușura șederea? Apoi, aveți dreptul la o călătorie gratuită cu unul dintre cele mai vechi autobuze de pe linia 15, care vă duce într-un tur de 25 de minute al celor mai reprezentative repere din Londra. Dintre tururile gratuite de făcut în Londra, acesta este original!

Există și alte zone ale orașului pe care trebuie să le vizitați:

 • Camden Town
 • docurile
 • zona Shoreditch

11. Luați verdele

Londra Hyde Park

Credit foto: Shutterstock / I Wei Huang

Londra și-a câștigat porecla The Old Smoke (fumul vechi) de la un episod de poluare care a acoperit orașul cu o ceață groasă timp de câteva zile la mijlocul anilor 1950. Chiar dacă acest lucru nu mai este cazul, profitați de călătoria dumneavoastră la Londra pentru a vizita parcurile sale! Este o activitate gratuită de făcut în Londra, care vă va cufunda în viața de zi cu zi a locuitorilor săi!

 • Hyde Park (cel mai mare parc din centrul orașului)
 • Parcul Saint James (unde se pot vedea multe veverițe)
 • Regent’s Park (grădina japoneză)
 • Richmond Park (pentru iubitorii de animale)
 • Greenwich Park (cu o priveliște incredibilă asupra Tamisei)

12. Artă stradală

Artă stradală londoneză - opera lui Banksy

Credit foto: Shutterstock / SamuelThomas

Londra este cunoscută ca fiind capitala artei stradale. Este locul unde trebuie să fie toți artiștii care doresc să se facă un nume în domeniu. Dacă sunteți un fan al genului, veți găsi cu ușurință ceea ce căutați – și asta vă oferă un tur gratuit de făcut în Londra! Camden este o zonă emblematică, la fel ca și Shoreditch. Bethnal Green și Bricklane sunt mai populare.

Sunteți convinși de sugestiile noastre de excursii gratuite în Londra? Acum tot ce trebuie să faceți este să vă rezervați un zbor spre Londra? Consultați comparatorul de zboruri Skyscanner!

TravelMax.ro