12 locuri neobișnuite în care să mănânci în întreaga lume

Excentrice, impresionante sau de-a dreptul nebunești… Iată selecția noastră de 12 locuri neobișnuite de mâncat în lume!

Ați luat vreodată prânzul într-un restaurant pe o stâncă în mijlocul mării? Într-o mină de sare? În aer, pe o platformă ridicată de o macara? Departe de micul bistro local, ieșiți din comun și pariați pe originalitate cu lista noastră de locuri neobișnuite de mâncat în lume.

Experiențe incredibile și derutante care pot justifica o călătorie…

1. Restaurantul The Rock, Michamvi Pingwe, Zanzibar

Ce zici să înoți până la prânz? Este ceea ce oferă restaurantul The Rock din Zanzibar. Cocoțat pe o stâncă în mijlocul apei, oferă o priveliște care îți taie respirația și o bucătărie rafinată cu influențe tanzaniene. Dar originalitatea sa constă în modul în care se ajunge la ea. Plimbare în apă, înot, plimbare cu vâsla… Sunteți pe o insulă din Oceanul Indian și vă simțiți cum nu se poate mai bine în vacanță! Acest loc magic este, de asemenea, un loc fabulos pentru un prânz romantic.

2. Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Italia

O cină la lumina lumânărilor într-un restaurant de pe coasta italiană este deja un vis. Imaginați-vă că aceasta este sculptată într-o stâncă, cu vedere la Marea Adriatică? Amplasată într-o peșteră din satul Polignagno a Mare din Puglia, Grotta Palazzese este unul dintre cele mai frumoase și neobișnuite locuri din lume unde se poate mânca.

Stabilimentul vă invită să luați masa în sunetul valurilor care se sparg de stâncă. Bucătăria italiană este tradițională, cu fructe de mare proaspete și o listă extinsă de vinuri. Pentru a extinde experiența, petreceți o noapte într-una dintre camerele de hotel alăturate!

3. Sunetele tăcerii, Ayers Rock, Australia

Nu suporți agitația orașului? Vă vom duce la cel mai liniștit restaurant din lume. În mijlocul deșertului australian, în Yulara, doar sunetul didgeridoo vă poate tulbura liniștea.

Apusurile de soare de aici îți taie răsuflarea, iar mâncarea este delicioasă. bush tucker tipic pentru aborigeni. Spectacolele de dans vă cufundă în această cultură tradițională. După cină, sub un cer înstelat, veți primi sfaturi de specialitate pentru a observa constelațiile din emisfera sudică.

4. Restaurantul Snowland’s Igloo, Rovaniemi, Laponia

Pentru o cină răcoroasă, mergeți în țara lui Moș Crăciun! Îmbracă-ți cea mai bună geacă de puf și pregătește-te pentru o adevărată aventură. Amplasat printre pini acoperiți de zăpadă din Laponia, restaurantul Snowland’s Igloo arată ca un palat de gheață. De la bar, la mese și până la scaune, totul este sculptat în blocuri de gheață.

Scoateți aparatul de fotografiat, dar țineți mănușile aproape: sunt 10°C în cameră. Sculpturile de gheață iluminate și lumânările frumoase care pâlpâie încălzesc oarecum atmosfera. Dar mai ales mâncarea este cea care te face să uiți de temperatură. Supă aburindă, specialități locale de ren și pește, experiența gustativă este delicioasă. Pentru a înrăutăți situația, ți se oferă o băutură la sosire!

5. Mina de sare Wieliczka, Polonia

Mina de sare Wieliczka, restaurant

Dacă sunteți claustrofobici, acest restaurant nu este pentru dumneavoastră. Pentru ceilalți, această experiență la o adâncime de 125 de metri merită distracțiile! Situat într-o fostă mină de sare, restaurantul l’Auberge des Mineurs (Taverna Minerilor) din Wieliczka oferă preparate poloneze ușoare și ieftine… gătite cu sare din mină, desigur!

Mina de sare Wieliczka este una dintre cele mai importante atracții turistice din Polonia, fiind inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 1978. Ar fi păcat să nu o vizitați!

6. The Bustronome, Londra (și Paris)

Uitați de clasicul tur al Londrei cu autobuzul. Și mai bine, luați loc la bord… la cină! Acest tur este la fel de pitoresc ca și gastronomic și promite să fie o experiență unică. Din confortul punții superioare, vă veți bucura de o priveliște incredibilă prin acoperișul complet vitrat al autobuzului imperial. În timp ce vă bucurați de bucătăria franco-britanică excelentă, veți vedea cele mai importante obiective turistice ale orașului. Bucătarii de renume sunt la îndemână pentru a vă încânta palatele. Cel mai bine ar fi să o încerci seara, când luminile orașului sunt în cea mai bună formă. Un mic sfat: Bustronome există și la Paris.

7. Dans le Noir ?, Paris, Franța

Didier Roche, în vârstă de patruzeci de ani, și-a pierdut vederea la vârsta de șase ani, într-un banal accident. El este omul din spatele conceptului de restaurant Dans le Noir. Principiul? Mâncatul în întuneric total. Celelalte simțuri sunt trezite și vă pierdeți orientarea. Meniul este o surpriză (să ghicești ce mănânci face parte din aventură și nu este ușor!) și este servit de persoane nevăzătoare. Această experiență senzorială și convivială este acum disponibilă în mai multe țări, dar restaurantul original se află la Paris, în arondismentul 4.

8. Ithaa Undersea Restaurant, Insula Rangali, Maldive

Să te bucuri de o masă delicioasă undeva la aproape cinci metri sub nivelul mării… Este posibil în Maldive! Restaurantul Ithaa Undersea servește preparate din bucătăria gourmet în adâncurile Oceanului Indian. Vecinii de la masă vor fi pești multicolori, raze manta, rechini și baracude.

În farfurie, orez maldivian, pește de recif și homari perfect condimentați, nucă de cocos, curry, fistic, ghimbir sau vanilie… The Ithaa Undersea face parte din Hilton Maldives Resort and Spa și merită o vizită în timpul unei excursii în Maldive.

9. Dinner in the Sky, Bruxelles, Belgia (11-21 iunie 2020)

Nu ai auzit încă de Dinner in the Sky? Născut la Bruxelles în 2006, acest concept neobișnuit și gourmet este acum exportat în întreaga lume. Așezați pe o platformă care poate găzdui 22 de persoane, o macara vă ridică pentru o masă în aer, la 50 de metri deasupra solului.

Mâncărurile sunt gătite pe loc și în fața dumneavoastră de un bucătar cu stele. De acolo de sus, calitatea mâncării este egalată doar de priveliștea panoramică a orașului Bruxelles. În fiecare an, bucătari de renume internațional fac cu rândul pentru a le oferi oaspeților lor o experiență excepțională.

10. Labassin Waterfall Restaurant, San Pablo, Filipine

Prânzul cu picioarele în apă, ce concept revigorant! Situat pe marginea unei mici și minunate cascade, restaurantul Labassin Waterfall oferă un mediu natural unic. Mesele sunt făcute din bambus și puteți lua prânzul cu picioarele gâdilate de apa cristalină. Nu este nevoie de un aparat de ceață, picăturile de apă care ies din cascadă sunt suficiente pentru a înmuia aerul.

În acest cadru încântător, vă puteți bucura de un bufet tradițional filipinez în timp ce observați păsările și flora locală. Deseori sunt prezentate spectacole de dans și muzică. Acest stabiliment original este situat în Filipine, în complexul Villa Escudero Plantations & Resorts, construit pe foste plantații de orez.

11. Ninja New York, New York, SUA

În New York, chelnerii nu sunt foarte tradiționali! Cel puțin nu cele de la Ninja New York. Pentru a ajunge în cel mai neobișnuit loc de mâncat din lume, trebuie să luați un lift care vă duce într-un sat japonez subteran. Acolo, mesele sunt aranjate în mici pasaje și colțuri.

Îmbrăcați ca niște războinici japonezi, ospătarii vă întâmpină în stil samurai și vă livrează mâncarea cu acrobații. Nu intrați în panică: sunt prietenoși și vor doar să vă surprindă cu glumele lor. Bucătăria japoneză este delicioasă.

12. Restaurant Vertigo și Moon Bar, Bangkok

Mâncatul în vârful unui zgârie-nori poate deveni rapid antrenant. Ambele situate la etajul 61 al hotelului Banyan Tree Bangkok, restaurantul Vertigo și Moon Bar oferă o vedere de 360° asupra capitalei thailandeze.

Oriunde te-ai uita, priveliștea este splendidă. Forma restaurantului este unică: puntea sa alungită, care depășește clădirea, dă impresia că zboară deasupra orașului! În plus, cocktailurile sunt delicioase, iar meniul este bine aprovizionat. E șic, e scump, dar te afli pe unul dintre cele mai bune acoperișuri din lume!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro