12 excursii rutiere de făcut în Europa

Plănuiți o excursie în Europa? Continentul este plin de rute unice și interesante: iată o selecție de 12 excursii de neuitat!

Fie că este vorba de un proiect bine gândit sau de un impuls subit, vrei să pleci într-o aventură pe drumurile europene? Continentul are o mare varietate de peisaje care îți taie respirația. Un road trip în Europa îți permite să le explorezi în deplină libertate: oprește-te unde dorești și revendică-ți călătoria cu majusculă V, și asta pentru un buget mult mai mic decât pentru o călătorie tradițională!

Treziți-vă curiozitatea și ieșiți din tiparele bătătorite într-o excursie în Europa: în acest articol vă prezentăm o selecție de 12 circuite care vă vor uimi cu siguranță.

1. Coasta Cantabrică, Spania

Coasta Cantabrică, Spania

Credit foto: Shutterstock / saiko3p

Traversați coasta de nord a Spaniei și porniți pe urmele pelerinajului spre Santiago de Compostela. Veți trece prin patru regiuni unice, destul de diferite de imaginea obișnuită a Spaniei: Țara Bascilor, Asturia, Cantabria și, în cele din urmă, Galicia.

Vremea este blândă și veți traversa peisaje sălbatice cu un caracter cu totul special… Mențiune specială pentru Galicia este o țară celtică, cu o coastă accidentată și sate de piatră vechi de secole. Aici, puteți scăpa de masa de turiști care se adună pe coasta mediteraneană și puteți admira valurile oceanului care se sparg pe escarpările maiestuoase, precum și relieful verde tipic acestei părți a Spaniei.

2. Drumul Trolilor, Norvegia

Miticul drum al trolilor, sau Trollstigen este una dintre cele mai spectaculoase excursii rutiere care pot fi făcute în Europa. Acesta traversează vestul Norvegiei și peisajele sale maiestuoase: câmpii verzi, munți abrupți, cascade cristaline, fiorduri adânci… Nu degeaba este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

Trollstigen oferă, de asemenea, o ocazie unică de a vă cufunda în folclorul norvegian prin pantele și priveliștile sale misterioase: descoperiți faimoșii troli din mitologia scandinavă, care întruchipează forțele naturii. Se spune că regiunea este plină de ele…

3. Marele Drum al Dolomiților, Italia

Dolomiți, Italia

Credit foto: Shutterstock / Gaspar Janos

Printre călătoriile rutiere de făcut în Europa, Marele Drum al Dolomiților (în italiană Grande strada delle Dolomite) este o destinație de elecție. Trece prin peste 100 de kilometri de peisaje uimitoare în nordul Italiei, constând în unele dintre cele mai impresionante vârfuri de granit din Europa. Peisaje care erau impracticabile înainte ca drumul să fie construit în secolul al XIX-lea…

Călătoriți prin această incredibilă regiune din Tirolul de Sud și vedeți munții italieni emblematici din Dolomiți cu numele lor sugestiv, care strălucesc în roșu când se lasă noaptea… Au mai fost numiți și “munții palizi” (monti pallidi) și sunt acum incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

4. Insula Skye, Scoția

Atmosfera mistică a ținuturilor scoțiene este poate cea mai bună pe Insula Skye. Înconjurată de Marea Hebrideană, este a doua insulă ca mărime din țară. Luați feribotul din Mallaig sau traversați cu mașina podul Skye Bridge pentru a începe această experiență unică.

Aici, verdele se îmbină cu griul pentru a crea un contrast izbitor. Pământul pare să fie scăldat într-un văl oniric, supranatural. Vizitați bătrânul din Storr, piscurile zânelor, stâncile din Quiraing scăldate în cascade… Locuri încântătoare, presărate cu lacuri de smarald și ai căror unici locuitori par a fi celebrele oi scoțiene.

5. Peloponez, Grecia

Peloponez, Grecia

Credit foto: Shutterstock / Georgios Tsichlis

Să părăsim ținuturile oceanice pentru soarele mediteranean! Peloponezul este o peninsulă grecească în care s-au succedat numeroase civilizații (micenieni, bizantini, venețieni, otomani…), construind monumente ale căror vestigii pot fi admirate și astăzi. Pe lângă istoria sa bogată, Peloponezul oferă vizitatorilor peisaje autentice: plantații de măslini, plaje paradisiace și cătune pitorești…

Această excursie rutieră în Europa este o modalitate excelentă de a vă relaxa: nu vă grăbiți și nu vă faceți timp să vă plimbați pe străzile mici și să vă bucurați de apa translucidă a lagunei.

6. Drumul Romantic, Germania

Castelul Neuschwanstein

Credit foto: Shutterstock / VOJTa Herout

Drumul Romantic se întinde pe o distanță de 350 de kilometri, de la Würzburg la Füssen. Acesta există din cele mai vechi timpuri și șerpuiește prin peisaje frumoase, presărate cu pietre vechi. De la castele desprinse direct din povești, cum ar fi celebrul Neuschwanstein, la podgorii vechi de secole, veți descoperi multe comori în timpul acestei excursii.

Treceți cu mașina prin Bavaria și vizitați numeroasele sate medievale de pe traseul romantic. Pasionații de istorie îl vor adora, dar nu numai, deoarece traseul poartă un nume potrivit: atmosfera sa romantică îl face o destinație ideală pentru îndrăgostiți!

7. Coasta Algarve, Portugalia

Dacă sunteți în căutarea unei excursii rutiere în Europa, vizitarea regiunii însorite Algarve din sudul Portugaliei promite o călătorie de neuitat. Începeți călătoria în Faro, un frumos oraș de coastă, și călătoriți de-a lungul coastei blânde.

Între câmpurile de portocali și plajele de vis, opriți-vă pentru a admira somptuoasele peșteri marine, Benagil fiind cea mai emblematică dintre toate. O minune a naturii care ia forma unei cupole gigantice străpunse de un fascicul de lumină, care se întinde între plajă și ocean… Foarte repede, pe drum, numeroase stânci ocru încep să sculpteze coasta, iar terenul devine mai sălbatic. O destinație foarte frumoasă pentru o excursie.

8. Ruta 1, Islanda

Ruta 1, Islanda

Credit foto: Shutterstock / Shane WP Wongperk

Ruta 1 sau șoseaua de centură, este principala șosea a Islandei. Acesta înconjoară insula pe o distanță de 1.339 de kilometri de-a lungul coastei, trecând prin mai multe orașe. În ciuda acestui fapt, Ruta 1 și-a păstrat farmecul pitoresc, fiind o rută ideală pentru a profita la maximum de frumusețea lunară a țării într-o călătorie cu mașina.

Bucurați-vă de atmosfera unică a Islandei și de peisajul misterios și accidentat. Vă așteaptă multe locuri magice: uimitorul lac Mývatn, formațiunile stâncoase ireale de la Dyrhólaey, plaja Reynisfjara cu faimosul său nisip negru, laguna glaciară Jökulsárlón și multe altele. Cine știe, poate chiar ai ocazia să vezi aurora boreală?

9. Coasta Amalfi, Italia

Coasta Amalfi, Italia

Credit foto: Shutterstock / IgorZh

Da, din nou Italia! Trebuie spus că țara are multe atuuri care o fac o destinație ideală pentru o călătorie cu mașina în Europa. Coasta Amalfi este o adevărată minune a sudului Italiei. Stânci abrupte surplombează Marea Tireniană, unde Ulise s-a întâlnit cu sirenele… Numeroase sate de pescari pline de culoare se agață de versanții munților, conferind peisajului un farmec inimitabil.

Pe lângă faptul că vă va permite să admirați acest tablou unic, această excursie pe Coasta Amalfi vă va oferi, de asemenea, ocazia de a gusta delicioasa bucătărie mediteraneană din această regiune a Italiei. O experiență încântătoare!

10. Drumul Transfăgărașan, România

Transfăgăraș, România

Credit foto: Shutterstock / ZaitsevMaksym

Trece prin Munții Făgăraș, de unde și numele său. Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, care traversează Munții Carpați, cu pantele sale ascuțite și curbele sale în ac de păr, garantând adevărate senzații tari!

Asigurați-vă că alegeți datele potrivite, deoarece drumul este adesea închis din cauza zăpezii, iar în sezonul de vârf, turiștii se adună pe drum pentru a admira peisajele uluitoare. Pe drum, nu uitați să vizitați Mănăstirea Curtea de Argeș, în stil bizantin, care este una dintre cele mai faimoase clădiri din România. Încă ceva: vă aflați în ținutul contului lui Dracula și se spune că acesta încă bântuie prin zonă…

11. Inelul Kerry, Irlanda

Inelul Kerry, Irlanda

Credit foto: Shutterstock / morrison

În vestul Irlandei, în Inelul Kerry este o buclă de 179 de kilometri în jurul peninsulei Iveragh. Oferă o mare varietate de peisaje extrem de sălbatice, care își dezvăluie magia prin trecători de munte accidentate, cascade furtunoase și mici sate autentice. Această excursie rutieră vă permite să admirați unele dintre cele mai frumoase panorame din țară! Orizontul oceanic presărat cu insule negre și verzi, cerul adesea întunecat și adânc… Fără îndoială, vă aflați în Irlanda.

Nu uitați să vă opriți în numeroasele orașe de pe traseu: Killarney, Waterville, Killorglin etc. Veți descoperi bunătatea și căldura irlandezilor!

12. Drumul Marilor Alpi, Franța

În cele din urmă, după cum știți, Franța este o țară cu peisaje frumoase. Deci, de ce să o lăsăm pentru o excursie în Europa? Luați drumul Grandes Alpes, care traversează celebrul lanț muntos de la Thonon-les-Bains la Nisa. Te duce la altitudini mari, oferind panorame uluitoare și traversând nu mai puțin de 18 trecători prestigioase!

Un traseu de 700 de kilometri care îi va atrage pe aventurieri și pe iubitorii de munte și vă va cufunda în tradițiile uitate ale teritoriilor pe care le traversează. O adevărată imersiune în ținutul alpin.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro