12 cele mai bune plaje din Milos – Grecia

Mulți oameni se îndreaptă spre insula Milos pentru că au văzut o imagine frumoasă a unei plaje ca o lună, numită Sarakiniko. În timp ce această plajă este, fără îndoială, una dintre cele mai bune plaje din Milos, există o mulțime de alte plaje minunate din Milos de explorat.

Cele mai bune plaje din Milos


Plaja Alogomandra

Plaja Alogomandra - cele mai bune plaje din Milos

Situată pe coasta de nord-est a insulei, această plajă uimitoare are unele dintre cele mai bune nisipuri din zonă. De asemenea, are apă limpede potrivită pentru înot. La un capăt îndepărtat al plajei, veți găsi o peșteră fascinantă care a fost creată de eroziunea falezei.


Plaja Firiplaka


Situată pe coasta de sud a insulei, plaja Tsigrado este o porțiune îngustă cu un amestec de nisip și pietricele. Lucrul pe care probabil că îl veți observa primul la această plajă este contrastul uimitor al stâncilor vulcanice multicolore și al apei clare și albastre. Este cu adevărat o destinație de vis în Grecia.

La fața locului, veți găsi un bar de plajă mic, câteva șezlonguri și umbrele. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă aduceți propriul prosop, deoarece este posibil să trebuiască să vă întindeți pe nisip.


Plaja Provatas


Această plajă este atât de frumoasă și accesibilă încât tinde să devină foarte aglomerată. Cu toate acestea, dacă ajungeți înainte de ora 11:00, nu ar trebui să aveți probleme în a vă asigura un loc frumos pe plajă pentru a face plajă. Preferați să vă petreceți ziua în apă? Atunci când nu bate vântul, această plajă cu apa sa limpede este perfectă pentru înot.


Sarakiniko Beach


Plaja Sarakiniko este situată pe coasta de nord a orașului Milos și este unul dintre cele mai pitorești locuri de pe insulă datorită structurilor sale de rocă vulcanică. Sarakiniko este cea mai faimoasă plajă din Milos și ceea ce a pus insula pe harta turiștilor internaționali. Vizitarea acestui loc este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Milos.

Golful său mic tinde să se aglomereze uneori, dar de obicei există suficient spațiu pentru ca toată lumea să își asigure un loc unde să se înmoaie în raze. Apa albastră este mai adâncă decât multe dintre celelalte plaje, așa că este populară printre cei care sar de pe stânci. Există totuși câteva părți mai puțin adânci, care sunt potrivite pentru toți înotătorii. Totuși, nu este cea mai bună plajă din Milos pe care să te întinzi, deoarece aici nu există cu adevărat nisip, iar majoritatea celor care merg pe plajă își așează un prosop pe stânca dură.

Asigurați-vă că nu ratati priveliștea de pe epava de înot Sarakiniko înainte de a pleca!


Plaja Kleftiko

Kleftiko Beach - - cele mai bune plaje din Milos

Cel mai notabil lucru despre plaja Kleftiko este incredibila faleză albă care o mărginește. Această plajă izolată este populară pentru snorkeleri și scafandri, dar este, de asemenea, un loc minunat pentru a face înot în peșterile marine și pentru a explora. Apa de pe această plajă este cristalină, iar priveliștile sunt spectaculoase. Cel mai bun mod de a vedea această plajă și această zonă este prin închirierea unei bărci.


Plaja Pollonia

Pollonia Beach -- cele mai bune plaje din Milos

Lungă, nisipoasă și ușor accesibilă sunt cuvinte care ar putea fi folosite pentru a descrie plaja Pollonia. De-a lungul marginii sale, veți găsi o mulțime de locuri umbroase sub copaci și o colecție de baruri, cafenele și restaurante. Am menționat că și aici apa este incredibil de limpede, la fel ca în restul Milos-ului?


Golful Voudia


Pacea și liniștea sunt destul de evazive în timpul sezonului de vârf în Milos, dar există câteva locuri off-the-radar care merită verificate dacă doriți doar să vă relaxați într-o locație izolată pe malul mării.

Golful Voudia este unul dintre aceste locuri, iar această plajă lungă, cu pietricele, mărginită de stânci vulcanice roz și ape limpezi și albastre, este evadarea perfectă. Această plajă frumoasă găzduiește, de asemenea, câteva peșteri fascinante.


Peșterile Papafragas

Papafragas Caves - - cele mai bune plaje din Milos

Această plajă mică, cu nisip fin, are o piscină adăpostită care se deschide spre mare printr-un arc natural. Înotul aici este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în toată Grecia! În timp ce înotați în apa limpede și albastră, veți putea, de asemenea, să înotați prin peșteri marine și formațiuni stâncoase unice.

Priveliștile sunt uimitoare aici, iar plaja este virgină, așa că nu vă așteptați să găsiți aici facilități de confort sau șezlonguri de închiriat! Pentru a ajunge la plajă va trebui să coborâți o serie de scări abrupte.


Plaja Ammoudaraki

Ammoudaraki Beach - cele mai bune plaje din Milos

Această bijuterie izolată este situată pe coasta de vest mai puțin dezvoltată a statiunii și o parte din aventura zilei este doar să ajungi acolo! Acestea fiind spuse, vă veți da seama că efortul dvs. a fost răsplătit atunci când vă veți da seama că aveți plaja doar pentru dvs. pentru că nu mulți oameni știu despre ea.

Zona este neatinsă, așa că vă veți bucura de un mediu sălbatic și natural, cu multă vegetație, apă limpede și lipsa facilităților create de om.


Plaja Tsigrado

Tsigrado Beach - cele mai bune plaje din Milos

Această plajă mică, dar pitorească, nu este pentru cei slabi de inimă. Pentru a ajunge la țărmurile sale nisipoase, trebuie să mergeți pe jos pe o potecă și să folosiți o frânghie și o scară pentru a parcurge ultima parte a călătoriei.

Cu toate acestea, odată ajuns acolo, veți privi cu uimire frumusețea pură a stâncilor sale înalte și a apei strălucitoare. Izolarea este unul dintre cele mai bune lucruri despre această plajă, dar și înotul este bun. Nu vă așteptați să găsiți facilități la fața locului, așa că veniți pregătiți! Este o plajă excelentă din Milos pentru a o combina cu plaja Firiplaka, deoarece sunt la doar două minute de mers cu mașina una de cealaltă.


Plaja Achivadolimni

Plaja Achivadolimni - cele mai bune plaje din Milos

Fiind cea mai lungă plajă de nisip de pe insulă, cu o mulțime de zone umbrite și ape limpezi și puțin adânci, potrivite pentru înot, nu e de mirare că plaja Achivadolimni este atât de populară! La fața locului veți găsi facilitățile standard de plajă și o serie de trasee naturale. Priveliștile de pe cel mai înalt munte al insulei sunt și ele o atracție populară, ca să nu mai vorbim de faptul că această plajă este singura din Milos unde se poate face kitesurf și windsurf.


Plaja Firopotamos


Plaja Firopotomos este ușor accesibilă din orășelul cu același nume de pe coasta de nord a Milos. Plaja este mică și cu pietricele, dar este un loc minunat pentru familii pentru înot și plajă în apa limpede.


Cele mai bune lucruri de făcut în Milos


Aceasta este doar o trecere în revistă a celor mai bune plaje din Milos, cu toate acestea, există mult mai multe lucruri de făcut acolo decât să te relaxezi pe plajă. Fie că este vorba de mâncare, cultură sau sărituri de pe stanci, există o mulțime de lucruri de făcut pentru a vă distra. Am petrecut cinci zile în Milos și ne-am dorit să avem mai mult timp pentru a explora. Alte lucruri de făcut în Milos includ:

  • Luați cina la Medusa în Mandrakia
  • Vizitați Teatrul Antic din Milos
  • Plimbare în jurul satului Klima înainte de apusul soarelui
  • Mergeți în subteran la catacombele din Milos

Transporturi în jurul Milos

Există trei opțiuni pentru a vă deplasa în Milos. Închiriere de mașină, motoretă sau 4×4.

Moped

Un moped este cea mai ieftină opțiune, dar în Grecia aveți nevoie de un permis de motocicletă pentru a închiria unul. Multe agenții de închiriere din Grecia vă vor permite să închiriați un moped fără acest lucru, dar nu am găsit pe nimeni în Milos care să ne închirieze un moped doar cu un permis standard.

4×4

Un 4×4 este cea mai distractivă opțiune pentru a vă deplasa în Milos. Cu toate acestea, la aproximativ 40 de euro pe zi, este una scumpă. De asemenea, în timpul sezonului de varf, veți avea nevoie de o rezervare în avans pentru a închiria. Eu prefer să nu închiriez mopede sau 4×4, deoarece apreciez umbra și aerul condiționat în timp ce mă deplasez prin Milos.

Închiriere mașină

Ultima opțiune este o mașină de închiriat. Pentru a închiria o mașină în Grecia aveți nevoie de un permis de conducere internațional standard. Dacă permisul dvs. nu este în limba engleză sau greacă, aveți o traducere, pentru orice eventualitate. De asemenea, trebuie să fiți pregătit să predați pașaportul. De asemenea, în funcție de locul în care încercați să închiriați, un permis internațional de conducere poate fi obligatoriu.

Cele mai multe companii de închirieri auto din Grecia vă vor cere să aveți 21 de ani și să fi deținut un permis de conducere în țara de origine timp de un an. Dacă aveți sub 25 de ani, este posibil să vă confruntați cu taxe suplimentare. Iată câteva site-uri pe care puteți compara prețurile:

Căutați și comparați prețurile pentru mașini de închiriat

  • DiscoverCars.com – Noi personal le folosim pentru a căuta și compara prețurile de închiriere a mașinilor în întreaga lume.
  • Auto Europe – Compară cele mai bune tarife!

Unde să stai în Milos?


Există atât de multe opțiuni de cazare în jurul orașului Milos încât s-ar putea să aveti batai de cap atunci când rezervați. Iată câteva opțiuni excelente de cazare în Milos.

Lucruri de făcut în Creta
Moara de vânt din Drougas

Știi acele mori de vânt despre care am vorbit mai devreme? Ei bine, poți sta de fapt în una!

Lucruri de făcut în Creta
Niki Savvas

Niki Savvas oferă apartamente și studiouri confortabile la doar 10 m de plaja din Pollonia. Acestea sunt locuri de cazare excelente dacă doriți o mică ascunzătoare și un cadru romantic.


Când este cel mai bun moment pentru a vizita Milos?


Sezonul de vârf (iunie-septembrie)

La fel ca în majoritatea locurilor din Europa, sezonul de vârf al Greciei se întinde din iunie până la jumătatea lunii septembrie. Acesta este momentul în care veți găsi cea mai bună vreme însorită, dar și mulțimi de oameni mai mari. Zilele sunt mai lungi; vremea este CALDĂ, așa că veți dori să fiți aproape de o piscină sau de ocean. Prețurile hotelurilor și ale închirierilor de mașini sunt la cel mai ridicat nivel. La jumătatea sau la sfârșitul lunii septembrie, am călătorit în Milos și am constatat că vremea și aglomerația sunt total ideale pentru o vacanță minunată în Grecia.

Sezonul mai putin aglomerat (aprilie-mai sau octombrie-noiembrie)

Vremea în Milos este mai răcoroasă în aceste luni; unii ar considera-o mult mai confortabilă decât vremea de vară de primă mână. Nu este la fel de aglomerat ca în timpul verii, dar veți vedea în continuare o mulțime de călători care zăbovesc. Prețurile la cazare și la închirierea de mașini vor scădea în această perioadă. Sezonul de umăr este, de obicei, o perioadă fantastică pentru a vizita Milos.

Sezonul scăzut (sfârșitul lunii noiembrie – aprilie)

Temperaturile sunt mai scăzute în timpul sezonului scăzut în Grecia. Veți vedea în continuare o mulțime de zile însorite, dar și zile înnorate și putini oameni care stau la soare pe plajele din Milos. Este prea frig pentru a face o baie în apă, dar vă puteți bucura în continuare de plaje cu niște haine pe voi pentru a vă încălzi în briză. Partea bună este că veți găsi prețuri mici și un număr foarte mic de turiști.

Sper că ți-a plăcut acest ghid despre cele mai bune plaje din Milos! Sperăm că l-ați găsit util. Iată câteva articole relevante pentru mai multe călătorii în jurul Greciei!

TravelMax.ro