11 lucruri pe care trebuie să le faci în Ubud

Ce să faci în Ubud? Descoperiți lista noastră de lucruri de făcut, ca să nu ratați nimic în timpul șederii dumneavoastră în acest oraș din inima Insulei Zeilor!

Considerat centrul cultural și spiritual al insulei Bali, Ubud a devenit un popas esențial în timpul unui sejur pe insulă. Orașul de peste 34.000 de locuitori este renumit pentru viața sa artistică, dar și pentru natura luxuriantă care îl înconjoară și pentru atmosfera sa relaxantă. Ubud este situat în zona muntoasă din Bali, între pădurea tropicală, râul Ayung și terasele de orez, unde se ascund temple maiestuoase. Și, în ciuda afluxului de turiști pe tot parcursul anului, locul nu-și pierde farmecul.

Conform legendei, acest refugiu liniștit a fost descoperit de preotul javanez Rsi Markendya în secolul al VIII-lea. Ubud, din indoneziană Ubad (medicină), a fost mult timp un sat simplu în care plantele medicinale creșteau din abundență. Înainte de a atrage primii turiști, Ubud a găzduit familia regală Sukawati (secolul al XIX-lea) și apoi artiștii occidentali care s-au stabilit acolo (secolul al XX-lea), contribuind astfel la dezvoltarea artelor în oraș.

1. Jalan Raya Ubud și piața centrală

Doi kilometri lungime, Jalan Raya Ubud este strada principală și plină de viață a orașului. Acesta reunește numeroase magazine, restaurante, galerii și muzee (Blanco Renaissance Museum, Neka Ubud Gallery), dar și temple (Pura Gunung Lebah, Saraswati, Royal Palace…).

Chiar în fața Palatul Regal La Palais Royal se află o piață tradițională balineză, deschisă în fiecare zi. Este locul ideal pentru a găsi suveniruri originale (opere de artă, obiecte de artizanat, haine…) și pentru a cunoaște oameni!

2. Pădurea sacră a maimuțelor din Ubud

Pădurea sacră a maimuțelor din Ubud

Credit foto: Flickr – shankar s.

Dacă aveți de gând să vizitați Ubud, acest nume nu trebuie să vă fi scăpat! The pădure de maimuțe (pădure de maimuțe) este un loc spiritual, o atracție turistică și o importantă rezervație naturală pentru programe de conservare și cercetare. Aici trăiesc peste 700 de macaci liberi, trei temple hinduse și 186 de specii de copaci pe o suprafață de 12,5 hectare de pădure. O experiență de neratat în Ubud pentru a observa maimuțele într-un cadru încântător!

3. Templele

Templu în Ubud

Credit foto: Flickr – _paVan_

Spre deosebire de restul Indoneziei, care este predominant musulmană, peste 90% din populația balineză practică hinduismul. Și, ca peste tot în Insula Zeilor, Ubud are multe temple și ofrande care se înșiră pe străzi.

Goa Gajah sau Peștera Elefantului (secolele IX-XI)

Situat la câțiva kilometri de Ubud, Goa Gajah este un templu hindus, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde se pot observa, printre altele, bazine de epocă a căror apă se spune că este sacră.

Pura Taman Kemuda Saraswati (1951)

Aceasta Templu hindus Templul hindus din centrul orașului Ubud, dedicat lui Sarasvati, zeița artei și a învățăturii, se remarcă prin iazul cu lotus care îi întâmpină pe vizitatori la intrare. Aici au loc în mod regulat spectacole de dansuri tradiționale.

Gunung Kawi (secolul al XI-lea)

Aceasta complex superb din orașul Tampaksiring, situat la câțiva kilometri de Ubud, adăpostește, printre altele, câteva mausolee înalte de șapte metri, sculptate direct în stâncă și acoperite parțial de vegetație. Se poate ajunge la ele coborând 200 de trepte în mijlocul teraselor de orez.

Pura Tirta Empul (secolul al X-lea)

Așa-numitele ape sacre, cu proprietăți vindecătoare, fac din acest loc un loc important pentru hindușii de pe insulă, care se duc acolo pentru ritualuri de purificare. La 30 de minute de mers cu mașina de Ubud, Tirta Empul este considerat unul dintre cele mai importante temple din Bali.

Bonus: templele din Yeh Pulu, Pura Dalem sau Pura Gunung Kawi Sebatu merită, de asemenea, o vizită.

4. Un spectacol de dans tradițional

Spectacol de dans, Ubud

Credit foto: Flickr – Tiomax80

Este imposibil să vizitezi Ubud fără să participi la un spectacol tradițional balinez într-un templu. Îmbinând dansul, cântecul și teatrul, aceste spectacole reprezintă întreaga cultură din Bali și vă permit să înțelegeți miturile și legendele sale.

Lasă-te fermecat de un spectacol de Legong, Ramayana, Kekak, Barong sau Wayang Kulit!

5. Yoga și bunăstare

În fiecare an, în Ubud au loc nenumărate retrageri și cursuri de yoga și meditație. Atmosfera sa relaxantă și cadrul uluitor din mijlocul orezăriilor au făcut din acest loc o destinație de top pentru wellness.

De asemenea, vă puteți răsfăța cu un masaj balinezesc la unul dintre numeroasele centre spa din oraș.

6. Specialități culinare balineze

Cu nenumăratele sale restaurante, Ubud este unul dintre cele mai bune locuri de pe insulă pentru a încerca delicioasele specialități culinare din Bali (Nasi sau Mie Goreng, Urab, Bebek Betutu, Babi Guling…), sau pur și simplu pentru a savura o cafea sau un suc proaspăt într-un cadru idilic.

Apropo, să iei un curs de gătit balinez este o idee excelentă dacă încă te întrebai ce să faci în Ubud!

7. Câmpurile de orez

Vizitarea Ubud nu se oprește la centrul și templele sale. Orașul este înconjurat de vegetație, inclusiv de frumoase terase de orez, iar zona înconjurătoare oferă priveliști incredibile la o oră de mers cu mașina. Câmpurile de orez din Tegallalang și Jatiluwih printre altele, nu vă vor lăsa indiferenți!

8. Palatul Ubud (secolul al XIX-lea)

Palatul Regal Ubud

Palatul Ubud (Palatul Regal) sau Puri Saren Agung Puri Saren Agung este format din mai multe monumente istorice balineze, unde a domnit odată familia de monarhi Sukawati. Situat în centrul orașului, este încă reședința oficială a familiei regale din Ubud și găzduiește în mod regulat spectacole de dans balinezesc.

9. Muzee și galerii

Muzeele și galeriile din Ubud, capitala culturală a insulei, sunt gardienii artei balineze. Am selectat câteva pe care să le faceți în Ubud atunci când ne vizitați.

  • The Muzeul Neka pentru a descoperi o selecție largă de lucrări ale unor artiști influenți din Bali și din Occident care au trăit pe insulă
  • The Muzeul Puri Lukisan cel mai vechi muzeu de artă din Bali și este specializat în picturi tradiționale, sculpturi în lemn și lucrări mai contemporane
  • The Muzeul interactiv de artă Agung Rai cu lucrări tradiționale și contemporane ale unor artiști indonezieni și europeni
  • The Muzeul Renașterii Blanco dedicat lui Antonio Blanco, un artist spaniol excentric care a trăit o parte din viață în Ubud.

10. Plimbare pe creasta Campuhan

Plimbare pe creasta Campuhan aceasta este o plimbare de făcut în Ubud pentru a scăpa de agitația din centrul orașului. După ce ați luat-o pe o cărare mică, chiar la capătul lui Jalan Raya Ubud, veți da peste această potecă pavată care vă va conduce după câțiva kilometri de mers pe jos în interior. Nu trebuie ratat!

11. Cascada Tegenungan

După doar 20 de minute de condus, veți ajunge la acest cascadă impresionantă amplasat într-un cadru verde. Deși este foarte aglomerat, rămâne locul perfect pentru a te răcori după o zi de vizitare a obiectivelor turistice din Ubud!

Cel mai apropiat aeroport internațional este situat la Denpasar este situat în sudul insulei Bali, Indonezia. Din Franța, tarifele de zbor variază, în general, între 500 și 900 de euro, iar această călătorie de 17 ore, cu cel puțin o escală, este oferită de multe companii aeriene.

Ubud se află la 40 de kilometri nord de aeroport, la aproximativ o oră de mers cu mașina. Puteți închiria un scuter – dacă vă simțiți confortabil cu acest mijloc de transport – sau puteți lua un taxi pentru a ajunge acolo.

Odată ajuns acolo, cel mai bun mod de a vizita Ubud și zona înconjurătoare este cu bicicleta sau pe jos. Pentru destinații mai îndepărtate, puteți închiria cu ușurință un scuter sau găsi un șofer care să vă ducă acolo.

Lasă un comentariu