11 lucruri pe care trebuie să le faci în Sevilla

În vizită la Sevilla: care sunt cele mai bune lucruri de văzut și de făcut în Sevilla?

Sevilla este genul de oraș de care oamenii se îndrăgostesc la prima lor călătorie. Să vizitezi Sevilla înseamnă să întâlnești cel mai însorit oraș din Europa, care evocă imagini cu castele și alei medievale, piețe însorite și flori de portocal, până la arta flamenco și tapas. Acest oraș din sudul Spaniei are o bogată moștenire maură și îi răsfață pe vizitatorii din regiunea Andaluzia cu mâncarea, frumusețea și ritmul de viață.

Pentru a vă ajuta să vă planificați sejurul, aflați ce trebuie să faceți în Sevilla, supranumită pe bună dreptate “Perla Andaluziei”!

1. Catedrala din Sevilla și La Giralda

Catedrala din Sevilla Dacă vă întrebați ce să faceți în Sevilla în ceea ce privește monumentele istorice, îndreptați-vă spre Catedrală și Giralda! Dacă nu mai este nevoie să prezentăm aceste două simboluri, este pentru că ele caracterizează aproape de una singură puterea patrimoniului Sevillei.

Fostă islamică, Catedrala a fost inițial o moschee înainte de a fi transformată în moschee. Puternică și impunătoare, domnește peste oraș ca a treia biserică ca mărime din lume, după Sfântul Petru din Roma și Sfântul Paul din Londra. Pe lângă arhitectura sa superbă, monumentul găzduiește și un patrimoniu cultural incredibil: o colecție de aur și argintărie, picturi și mormântul lui Cristofor Columb.

Giralda este un alt punct de atracție al site-ului. Fost minaret al moscheii, acesta servește acum drept clopotniță a catedralei. Cu o înălțime de aproape 100 de metri, domină orașul și oferă o priveliște uluitoare asupra capitalei andaluze. Dacă priveliștea este mai mult decât îți poți imagina, este pentru că trebuie să o câștigi! Sunt multe trepte de urcat înainte de a ajunge la panoramă, dar un lucru este cert: dacă există un confort după efort, acela este cel care te așteaptă acolo sus!

2. Alcazarul

Real Alcázar, Sevilla Din nou, numele său este suficient. Un alt simbol al Sevillei, situat la câțiva pași de Arhivele generale ale Indiei pe care vă sfătuim să o descoperiți și pe cea Palatul Alcázar Palatul Alcázar oferă un spectacol unic în lume.

Declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, acesta spune povestea unuia dintre cele mai vechi palate regale, cu o cultură și un stil cosmopolit. O moștenire uluitoare care vă va captiva de la podea până la tavan, până la grădinile somptuoase pe care le găzduiește. Improbabil și uluitor, Alcázarul promite un adevărat interludiu în timp pe care ochii tăi nu-l vor uita prea curând!

3. Plaza de España și Parque María Luisa

Spectaculoasă, grandioasă, splendidă… Departe de casă încă de la nașterea sa în 1929, a Plaza de España este una dintre cele mai frumoase piețe din Sevilla, dacă nu chiar cea mai frumoasă, construită inițial pentru Expoziția Iberoamericană.

De la inconfundabilul său hemiciclu până la superbele sale bănci cu plăci reprezentând toate provinciile spaniole, comorile sale invită la o călătorie și la o istorie puternică: cea a Peninsulei Iberice. Pe lângă această moștenire arhitecturală care o face atât de reușită, piața este, de asemenea, un loc de cult pentru toți fanii unei saga celebre! Și pe bună dreptate, a fost locul de filmare pentru “Războiul Stelelor – Episodul II și Lawrence al Arabiei”, servind drept decor pentru planeta Naboo.

The Parcul María Luisa este situat chiar vizavi. Un loc preferat atât de turiști, cât și de localnici, este locul unde te poți plimba la umbră, un loc de refugiu în cele mai călduroase zile. Adevărat plămân verde, parcul María Luisa nu este altceva decât cea mai faimoasă grădină din oraș: un succes care i-a adus titlul de “bun de interes cultural”. După cum puteți vedea, ar fi păcat să vizitați Sevilla fără să vizitați această mică bijuterie! În timpul plimbării, permiteți-vă să vă plimbați până la Fântâna Broaștelor și la mica insulă a rațelor înainte de a merge la Plaza de las Palomas (Plaza de América), care, la rândul său, găzduiește Muzeul de Arte și Tradiții Populare, Muzeul Arheologic din Sevilla și Pavilionul Regal. Un spectacol garantat!

4. Santa Cruz

Cum ar fi dacă ați plonja în inima culturii andaluze? Un loc de vizitat în timpul șederii dumneavoastră, cartierul istoric din Santa Cruz are o anumită reputație. Și pe bună dreptate, odată ce te afli pe străzile sale înguste, este ușor de înțeles. Cufundați-vă în acest loc tipic andaluz, unde curțile andaluze, casele în culori însorite și micile grădini trăiesc în ritmul fântânilor murmurând. În timp ce vă plimbați prin micile pasaje umbroase, lăsați-vă surprindeți de mirosul dulce al florilor de portocal, care vă va ghida prin acest labirint de comori.

5. Plaza de Toros de la Maestranza

Plaza de Toros de la Maestranza, Sevilla

Credit foto: Flickr – Joe Lin

Oricare ar fi părerile tale despre luptele cu tauri, spectacolul Plaza de Toros de la Maestranza Plaza de Toros de la Maestranza merită o vizită, fie și numai pentru a aprecia fațada barocă a arenei de tauri. Supranumit ” Catedral del Toreo “Este deținută de Real Maestranza de Caballería de Sevilla (în traducere “Cavaleria Regală din Sevilla”), o organizație care datează din 1248. Adevărată instituție locală, Maestranza are un decor superb de nisip ocru, încolțit în arena de 12.000 de locuri, care continuă tradiția de secole. Sub tribune se află un mic muzeu care reconstituie istoria luptelor cu tauri, care vă va povesti despre momentele importante ale acestei practici, în special prin intermediul câtorva obiecte de colecție.

6. Specialități locale

După cum probabil ați ghicit, vizitarea Sevillei este, de asemenea și mai presus de toate, despre gastronomia locală. Cu adevărat extraordinară, bucătăria sevilliană, pe lângă faptul că este o adevărată plăcere pentru palat, este accesibilă la un preț mai mic! Pentru a descoperi cultura culinară a Andaluziei, vă sfătuim să găsiți câteva baruri de tapas, unde puteți comanda mai multe feluri de mâncare gustoase. De la croquetas la patatas bravas și lomo, descoperiți orașul în cele mai bune condiții! Pentru o vizită originală, puteți opta pentru un tur al barurilor de tapas sau, și mai bine, pentru un curs de gătit local pentru a reproduce acasă cele mai bune preparate din Sevilla.

7. Triana

Barrio Triana, Sevilla Leagănul flamenco-ului născut pe malurile Guadalquivirului, Triana vă invită la viața boemă. Autentic, călduros și primitor, numele său este din ce în ce mai des repetat de vizitatorii care, seduși de atmosfera sa, îl transformă într-unul dintre obiectivele obligatorii ale orașului.

Ce să faci în Sevilla, în acest cartier la modă? Plimbarea, hoinăreala, totul începe aici, în Triana. Lasă-te purtat de ” călătorie lentă “Nu vă uitați la ceas și nu vă stabiliți un orar, doar bucurați-vă. De la casele colorate, la micile cafenele autentice de-a lungul canalului, la magazinele fermecătoare și piața locală (posibilitate de vizită cu degustare) Pierdeți-vă pe străzile umbroase și lăsați-vă ghidați de notele de flamenco, ADN-ul cartierului. Savurați o băutură pe terasă pentru a aprecia prestația unui chitarist sau, pentru cei mai pasionați, mergeți la unul dintre spectacolele de flamenco din zonă!

8. Casa de Pilatos

A vizita Sevilla înseamnă, de asemenea, să te bucuri de bogăția sa seigneorială. După Alcázar, prelungiți vizita aristocratică la Casa de Pilatos. Construită în secolele al XV-lea și al XVI-lea, această reședință superbă (surprinzător de discretă în ghidurile turistice) uimește prin eleganță și finețe. O adevărată bijuterie arhitecturală și tradițională, Casa de Pilatos este un portret al unui loc marcat de stilurile mudejar, gotic și renascentist. În interiorul acestuia, azulejos, grădini, galerii, terase, picturi murale și decorațiuni somptuoase vă cufundă într-o adevărată operă de artă.

9. Metropol Parasol Metropol

Acesta este un monument extraordinar. Dacă încă vă întrebați ce să faceți în Sevilla, faceți o diversiune la Metropol Parasol Metropol. Această structură din lemn, înaltă de 28 de metri, este o realizare arhitecturală a unui arhitect berlinez care a construit-o pentru a reabilita Plaza de la Encarnacion. Fascinant, așa-numitul “Setas de la Encarnacion” (Ciuperca Întrupării) intrigă prin ciudățenia sa și a fost mult timp subiect de controversă, tocmai din cauza extravaganței sale (financiare și arhitecturale), care este în contradicție cu patrimoniul local.

Cu toate acestea, Metropol Parasol are o panoramă superbă a orașului, care merită vizitată. De asemenea, puteți profita de plimbare pentru a vizita piața locală și muzeul arheologic.

10. Acvariul din Sevilla

Acvariul din Sevilla

Credit foto: Flickr – J VB

Tineri și bătrâni deopotrivă vor aprecia paranteza de la Acvariul din Sevilla. Acvariul din Sevilla găzduiește o mare varietate de specii și oferă o imersiune în cultura marină, fiind martor al călătoriei de doi ani făcută de Magellan în 1519 pentru a ajunge în Insulele Molucca. Programul include 35 de rezervoare și câteva mii de metri cubi de apă care vă invită să descoperiți o floră și o faună excepționale. Acvariul din Sevilla este, de asemenea, cel mai mare acvariu de rechini din Europa, așa că profitați la maximum de explorare pentru a observa cele mai frumoase specimene!

E bine de știut Site-ul este gratuit pentru copiii cu vârsta sub 4 ani.

11. Viața de noapte în Sevilia

Flamenco, Sevilla Cum rămâne cu petrecerea? Ce să faci în Sevilla când vrei să te bucuri de viața de noapte? Capitala andaluză este cunoscută pentru viața de noapte, iar dacă vă place să stați afară până la primele ore ale dimineții, vă puteți aștepta la multă distracție! De la baruri de tapas, la restaurante, la diverse spectacole și cluburi din oraș, urmați ritmul andaluz! Pentru a afla unde să ieșiți în oraș, consultați articolul nostru despre viața de noapte din Sevilla, care promite să vă ofere o mostră de febră locală…

Lasă un comentariu

TravelMax.ro