11 lucruri pe care trebuie să le faci în Salou

Sunteți în vizită la Salou? Descoperă cele 11 must-dos din această stațiune balneară spaniolă!

Salou este o stațiune balneară spaniolă situată pe malul Mării Mediterane, în nord-estul țării, mai exact în afara provinciei Tarragona. Orașul este, de asemenea, capitala turistică a Costa Daurada (Golden Side) și, prin urmare, atrage numeroși vizitatori pe tot parcursul anului.

Plajele sale, climatul mediteranean, numeroasele sale centre de interes și proximitatea sa față de Barcelona (110 km) fac din această localitate un loc ideal de ședere pentru tineri și vârstnici.

Pentru a profita la maximum de vizita dumneavoastră în Salou, am pregătit o mică selecție de 11 activități obligatorii în această destinație turistică spaniolă. Urmați ghidul!

1. Lumea Port Aventura

De neratat atunci când vizitați Salou este, desigur, descoperirea parcului tematic Lumea Port Aventura. Acest parc, care se întinde pe o suprafață de aproape 120 de hectareEste cel mai vizitat parc din Spania și al treilea din Europa, cu patru milioane de vizitatori pe an. Complexul este format din trei parcuri:

Parcul Port Aventura

Veți descoperi 40 de atracții pentru tineri și vârstnici, precum și numeroase spectacole. Toate centrate în jurul 6 teme Polinezia, Vestul Sălbatic, Mexic, China, Marea Mediterană și Caraibe. O adevărată invitație la călătorie care vă va oferi o mulțime de senzații tari. Într-adevăr, parcul își datorează faima diferitelor roller coastere pe care le găzduiește.

Parcul acvatic Port Aventura Caribe

Acesta oferă un spațiu ideal pentru a vă reîmprospăta, între piscine, tobogane și parc acvatic. Locul ideal pentru a petrece timp cu familia sau prietenii și pentru a vă recupera din emoții.

Ferrari Land

Deschis în 2017, Ferrari Land este cea mai recentă adăugire la parcul de distracții. Totul se concentrează pe lumea mărcii Ferrari. Veți găsi diverse simulatoare, dar și unul dintre cele mai înalte roller coastere din lume.

Pentru a vă bucura pe deplin de acest parc, vă recomandăm să petreceți cel puțin o zi acolo. Pentru cei care au ceva mai mult timp la dispoziție, veți găsi 6 hoteluri în interiorul parcului, pentru a prelungi aventura.

2. Promenada de la malul mării

Promenada de la malul mării, Salou

Credit foto: Shutterstock / Alexey Broslavets

Dacă există un loc pe care nu trebuie să-l ratați în Salou, acesta este cu siguranță promenada de la malul mării, cunoscută și sub numele de Jaume. Este mărginit de palmieri maiestuoși, fiind locul ideal pentru a face o plimbare și a savura o înghețată în timpul zilei.

La căderea nopții, Jaume este luminată cu fântâni care se aprind în fața ochilor celor mici și mari deopotrivă. Peste 100 de fântâni prind viață în ritm de muzică și lumini sincronizate. În sezonul de vârf vă puteți bucura de acest spectacol în fiecare zi.

3. Biserica Santa Maria del Mar

Biserica Santa Maria del Mar, Salou

Credit foto: Instagram – tany_mtv

Deși micul oraș Salou nu mai este un simplu sat de pescari, el păstrează încă o amprentă puternică a acestui trecut. Biserica Santa Maria del Mar care datează din secolul al XVIII-lea, este o dovadă în acest sens. Este un tribut adus activității de pescuit care a dat naștere orașului. Descoperiți această clădire și scufundați-vă în Salou de altădată.

4. Torre Vella

Salou nu este doar o destinație însorită. Rezervați-vă puțin timp pentru a descoperi bogatul său patrimoniu istoric, cum ar fi Torre Vella. Inițial, acest turn – construit în 1530 – a fost de a proteja orașul de atacurile piraților.

Astăzi, este un paradis pentru iubitorii de artă, care pot admira expoziții de pictură și sculptură. Cea mai bună parte este că intrarea este gratuită, așa că nu ratați!

5. Muzeul meșteșugăresc Masia Catalana

Faceți cunoștință cu localnicii și cu bogăția culturală a Cataloniei în timp ce vă plimbați pe culoarele pieței de artizanat Masia Catalana. Această piață de noapte oferă ocazia de a descoperi munca meșteșugarilor locali în timp ce vă bucurați de aerul răcoros al nopții. Este deschis în fiecare zi de la ora 19:00 până la miezul nopții.

6. Le Bosc Aventura

Bosc Aventura, Salou

Credit foto: Bosc Aventura

Dacă sunteți în căutarea unei activități pe care să o faceți cu familia în Salou, mergeți la Bosc Aventura. Situat în inima orașului, acest parc oferă o multitudine de activități în mijlocul naturii, cum ar fi tiroliana, cățăratul sau paintball, printre altele. Ceva care să satisfacă atât pe cei mici cât și pe cei mari!

7. Poteca de coastă

Camí de Ronda

Credit foto: Shutterstock / karnavalfoto

Dimineața devreme sau la apusul soarelui, faceți o plimbare de-a lungul Camí de Ronda. Această veche potecă de coastă a fost transformată într-un traseu de drumeție din 6,5 km.

Acest traseu vă permite să descoperiți litoralul din Salou fără dificultăți tehnice. Priveliștile de la mare și de pe coasta înconjurătoare sunt uluitoare. Țineți ochii deschiși pentru a vedea multe păsări marine.

8. O excursie cu barca

salou-spain

Credit foto: Shutterstock – freel00k

Vizitarea orașului Salou înseamnă, de asemenea, să te bucuri de frumusețea coastei sale. După o plimbare de-a lungul căii de coastă, o altă opțiune este de a naviga!

Într-adevăr, daca inchiriati o barca vă va permite să explorați litoralul mediteranean, golfurile și plajele sale. Veți avea ocazia să descoperiți peisajul într-un mod diferit, văzut de pe apă. O experiență minunată de care să vă bucurați cu familia și prietenii pentru a vă completa sejurul în Salou!

9. Litoralul din Salou

Salou

Credit foto: Flickr – marina

După cum puteți vedea, principalul atu al orașului Salou este linia sa de coastă superbă, care se întinde pe 14 km. Acesta oferă 9 plaje și golfulețe unde toată lumea se poate bucura de înot, plajă și o varietate de sporturi nautice. Așa că lăsați-vă tentați de o mică excursie cu jet ski-ul, cu barca cu vâsle, cu caiacul sau cu canoea.

Plajele din Salou

Fiecare plajă are particularitățile sale, dar toate oferă garanția nisipului fin și a mării calde. Cele mai apropiate de centrul orașului sunt plaja Ponent – unde se poate juca volei pe plajă – și plaja Llevant, o plajă de familie prin excelență. Pentru un pic mai multă agitație, mergeți la plaja Capellans. Pentru o plimbare lungă pe nisip, vă recomandăm la Llarga care este cea mai extinsă dintre ele.

Golfulețele sau Cala de Salou

Pe lângă plaje, există și multe golfulețe care pot fi găsite de o parte și de alta a stațiunii. Acestea sunt adevărate colțuri de paradis! Cele mai multe dintre ele sunt înconjurate de roci, cum ar fi :

  • La Cala Crancs la est
  • Cala Font este foarte popular printre scafandri.
  • Cala Llenguadets Acesta este un peisaj de carte poștală cu cele mai limpezi ape.

10. Viața de noapte în Salou

Dacă vă întrebați ce să faceți în Salou atunci când veniți în vizită, răspunsul este, fără îndoială, să vă bucurați de atmosfera festivă. Stațiunea este cunoscută în toată Europa pentru atmosfera sa tânără și festivă. Aceasta atrage mii de vizitatori în fiecare an, care vin să se distreze după lăsarea întunericului.

Cu vreo cincisprezece discoteci, printre care și uriașa Pacha la Pineda care găzduiește DJ internaționali, aproape 50 de baruri și o multitudine de restaurante. Există ceva pentru toată lumea! Cel mai faimos loc este cartierul Carles Buigas, care este plin de locuri de distracție și de sărbătoare pentru a vă bucura de Salou.

Numeroase festivități animă centrul orașului în timpul sezonului estival (spectacole de stradă, focuri de artificii…), ceea ce conferă orașului Salou reputația de oraș care nu doarme niciodată!

11. În vizită la Barcelona

Cazarea în Salou este o ocazie excelentă de a vizita orașul Barcelona, aflat la doar 110 km. Este ușor de ajuns cu trenul sau cu mașina și puteți descoperi bogăția culturală a capitalei Cataloniei.

Orașul este renumit pentru arhitectura și arta de a trăi. Puteți admira operele lui Antoine Gaudi, cum ar fi Sagrada Familia și Parc Güell, sau puteți să vă plimbați de-a lungul faimosului Ramblas. Ziua poate fi încheiată cu niște tapas bune și un pahar de sangria.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro