11 lucruri pe care trebuie să le faci în Penang

Plecarea în Malaezia a fost doar un vis cu ceva timp în urmă, iar plecarea ta este iminentă? Află care este topul nostru de 11 lucruri pe care trebuie să le faci în Penang!

Penang este o insulă mică de pe coasta de vest a Malaeziei și face parte din statul omonim din nordul Peninsulei Malaeziene. Insula este separată de continentul asiatic prin două poduri peste râul Strâmtoarea Penang. Puțin cunoscut de cei care călătoresc în Asia, Penang trăiește în umbra Bangkok-ului, a insulelor din Golful Thailandei, a Singapore-ului sau a Kuala Lumpur-ului. Cu toate acestea, insula devine din ce în ce mai cunoscută și are multe farmece de oferit oaspeților săi: nu duce lipsă de activități de făcut. O vizită în Penang este o necesitate pentru oricine vizitează Malaezia. Cu o populație de 750.000 de locuitori, densitatea este destul de mare, iar dezvoltarea urbană este concentrată pe coasta de est a insulei.

Nu sunteți sigur ce să faceți în Penang? Am alcătuit o listă de lucruri pe care trebuie să le faceți și pe care trebuie să le vedeți atunci când vizitați Penang.

1. Centrul istoric al orașului George Town

Potrivit unora, orașul George Town este lipsit de interes. Cu toate acestea, moștenirea sa istorică merită o vizită. Centrul istoric, cu monumentele sale, se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Penang nu este doar un patrimoniu istoric și cultural, ci și unul culinar: este cunoscută ca fiind capitala gastronomică a Malaeziei. Clădirile din orașul vechi oferă un amestec unic de arhitectură în stil colonial și chinezesc. Este, de asemenea, o zonă foarte animată de vizitat în Penang.

2. Graffiti-ul din George Town

Centrul orașului George Town este o zonă foarte artistică și foarte renumită pentru arta stradală și graffiti, ceea ce face din Penang un “oraș-galerie” în aer liber. Municipalitatea a făcut apel la artiști locali pentru a-i decora pereții.

Ca urmare, nenumărate opere de artă și fresce pot fi văzute pe străzi, chiar pe fațade: o modalitate excelentă de a admira pereții și de a vâna graffiti pe fiecare alee!

3. Gurney Drive

Gurney Drive, Penang

Credit foto: Flickr – KeWynn Lee

Situat pe malul mării, în orașul Penang, Gurney Drive este o promenadă foarte populară și aglomerată pentru localnici. Bulevardul este, de asemenea, al doilea centru de afaceri din George Town, unde clădirile înalte au apărut chiar pe plajă. Există multe magazine și restaurante stradale unde puteți mânca mâncare locală la prețuri mici, precum și multe hoteluri în care vă puteți caza.

4. Muzeul Sun Yat-Sen

Muzeul Sun Yat-Sen, Penang

Credit foto: Flickr – shankar s.

The Muzeul Sun Yat-sen Penang situat în orașul vechi George Town, este dedicat Sun Yat-Sen (1866-1925), celebrul revoluționar chinez care a fondat Republica Chineză în 1912, considerat “părintele fondator al Chinei moderne”. Omul însuși a locuit aici și aceasta este casa în care a dezvoltat multe strategii pentru a doborî dinastia Qing, începând cu 1910.

5. Conacul lui Cheong Fatt Tze

Situat pe strada Leith din George Town, hotelul Conacul Cheong Fatt Tze este un punct de reper emblematic al orașului și un obiectiv obligatoriu pentru oricine vizitează Penang: culorile sale albastru indigo nu vor lăsa pe nimeni indiferent, fiind numit uneori “conacul albastru”.

Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, acesta este acum un hotel de lux pentru cazare în Penang. Acesta poate fi vizitat fără a fi cazat acolo, plătind un tur cu ghid. Acest loc plin de istorie a fost, de asemenea, locul de desfășurare a multor filme, cum ar fi lungmetrajul Indochina.

6. Wat Chaiyamangkalaram

Templul Wat Chayamangkalaram, Penang

Credit foto: Flickr – shankar s.

Faimosul templu budist situat în George Town, nu departe de Gurney Drive, Wat Chaiyamangkalaram adăpostește una dintre cele mai lungi statui de Buddha culcat din lume, precum și numeroase statui de creaturi mitice. Clădirea a fost construită în 1845 pe un teren acordat de regina Victoria unei comunități siameze. Statuia lui Buddha are o lungime de 33 de metri, fiind a treia cea mai lungă din lume.

7. Turnul cu ceas al reginei Victoria

Turnul cu ceas – numit și Turnul cu ceas Jubilee – Turnul cu ceas Jubilee a fost construit în onoarea reginei Victoria în 1897, pentru a sărbători Jubileul de Diamant, cea de-a 60-a aniversare a domniei sale (1837-1901). Este un turn în stil maur, situat la intersecția străzilor Light Street și Beach Street, și a fost desemnat în 2008 ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

8. Grădina Botanică din Penang

Grădina Botanică din Penang

Credit foto: Flickr – John Abel

Penang are mulți plămâni verzi, inclusiv grădini botanice. Ele sunt cunoscute și sub numele de grădini cu cascade” Grădinile sunt situate pe Jalan Air Terjun, la vest de George Town. Plimbați-vă printr-o junglă ecuatorială de poteci și scări până la grădina botanică, fondată în 1884, unde puteți contempla numeroasele specii de plante și le puteți mirosi numeroasele mirosuri.

9. Templul Kek Lok Si

Situat pe versantul dealului, pe drumul care duce la corpul de apă Ayer Itam, la sud-vest de George Town, complexul Templul Kek Lok Si este un loc de vizitat dacă nu știți ce să faceți în Penang.

Cunoscută de localnici sub numele de “Templul fericirii supreme”, clădirea este considerată cel mai mare templu budist din Asia de sud-est. Călugării taoiști îl folosesc ca loc special pentru retragere și meditație. Pagoda cu șapte etaje oferă o priveliște uluitoare asupra Penangului, pe măsură ce se înalță spre vârf. Construit între 1890 și 1905, cel mai bun moment pentru a vizita templul este în timpul Anului Nou Chinezesc.

10. Parcul Național Penang

Ce să faci în Penang după ce ai văzut toate templele? Mergeți la Parcul Național Penang în partea de vest a insulei ar putea fi o idee.

Parcul se întinde pe o suprafață de 1.213 hectare între mare și uscat și găzduiește numeroase specii de plante și animale. Zona este o rezervație naturală protejată în care se desfășoară numeroase cercetări geologice, arheologice, istorice și etnologice. În plus, plaja de Plaja Monkey Beach va oferi o oportunitate de a înota după drumeție.

11. Urcă pe dealul Penang

Vedere la Penang Hill

Credit foto: Flickr – stratman²

Penang Hill este o stațiune situată la 6 kilometri vest de George Town, în centrul insulei. Ce să faci în Penang dacă iubești natura? Faceți o plimbare cu funicularul cu același nume (Dealul Penang), pentru a urca la 900 de metri deasupra nivelului mării și a vă bucura de o priveliște superbă asupra orașului și a junglei tropicale.

Pentru a ajunge în Penang, există mai multe opțiuni, în funcție de locul de unde începeți. Am enumerat câteva exemple tipice:

TravelMax.ro