11 lucruri pe care trebuie să le faci în Mendoza

Zburați spre Argentina? Urmați ghidul nostru și descoperiți Mendoza, capitala viticolă a țării, renumită pentru mediul său de viață!

O adevărată perlă a Anzilor, orașul Mendoza este situat la câțiva kilometri de granița cu Chile, în vestul Argentinei. Îl iubim pentru podgoriile sale și pentru cadrul său excepțional. Într-adevăr, Mendoza are o climă plăcută pe tot parcursul anului, ceea ce o face una dintre destinațiile preferate de turiștii din Argentina.

Mendoza este, de asemenea, îndrăgită pentru peisajele sale. Oaze, ghețari, munți, deșert arid, podgorii… Există ceva pentru fiecare! Orașul găzduiește vârful Aconcagua, situat la o altitudine de 6.962 de metri. În ceea ce privește arhitectura, s-ar putea să fiți surprins. Plin de farmec, Mendoza este o acumulare de mici clădiri coloniale care datează de pe vremea coloniștilor spanioli.

Acest mic oraș de 120.000 de locuitori a devenit o destinație de referință în Argentina, atât pentru iubitorii de vinuri, cât și pentru pasionații de sport și familii. Așa că nu mai așteptați să vă rezervați biletele de avion și să vă îndreptați spre paradisul viticol al Argentinei. Urmați ghidul nostru cu cele mai bune 10 lucruri de făcut în Mendoza și trăiți o experiență de neuitat.

1. Piețe de oraș

Mendoza este compusă din cinci piețe principale: Plaza Independencia, España, Italia, Chile și San Martin. Acestea sunt ușor de vizitat pe jos și reprezintă un punct de ancorare în Mendoza. În apropiere veți găsi principalele hoteluri din oraș, supermarketuri, cinematografe și magazine pentru cumpărături. Există chiar și un cazinou pentru pasionații de jocuri de noroc.

Plaza Independencia este situata în inima centrului orașului. În fiecare săptămână, puteți vizita piața de fructe și legume și piața de produse locale, la doar câțiva pași de piață. Este, de asemenea, unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitați în Mendoza dacă doriți să admirați clădirile de epocă, stilul art deco și să aflați mai multe despre arhitectura acestui oraș colonizat de spanioli în secolul al XVI-lea. Aici, localnicii și vizitatorii deopotrivă se pot relaxa și se pot bucura de concerte, divertisment și alte spectacole care punctează viața orașului.

Pentru un eveniment 100% local, mergeți la Plaza España. În fiecare an, cea mai mică piață din oraș găzduiește alegerea Miss Mendoza (un eveniment foarte apreciat de turiști): un adevărat spectacol cu dansuri tradiționale!

2. Centrul istoric

Bazilica Sfântul Francisc, Centrul istoric, Mendoza

Credit foto: Flickr – RL GNZLZ

Pe lângă piețele sale, farmecul orașului Mendoza constă în micile comori din centrul său. În timpul unui tur ghidat, descoperiți Bazilica Sfântul Francisc, Catedrala Maicii Domnului din Loreto și Casa Guvernului. În cele din urmă, lasă-te purtat până la Paseo Sarmiento unde restaurante, baruri și gelaterii vă așteaptă pentru o pauză de relaxare.

3. Canalele orașului

De-a lungul plimbării în Mendoza, veți putea admira acequias, canale de irigații. Creat de către Indienii Huarpes, fără aceste canale, orașul și chiar și podgoriile sale ar fi fost distruse. Într-adevăr, Mendoza este un oraș arid și are nevoie de irigații pentru ca arborii să se mențină în formă: fără aceste canale, orașul și chiar și podgoriile sale nu ar putea fi întreținute. Fără acequias, nu există Mendoza!

4. Muzeul zonei Fundaționale

Museo Del Area Fundacional, Mendoza

Credit foto: Flickr – Miguel

A vizita Mendoza înseamnă, de asemenea, a descoperi toate secretele orașului. Pentru aceasta, vă recomand o vizită la Muzeul Fundațional. Aici veți afla totul despre cutremurul care a lovit orașul în 1861. Colecțiile sunt numeroase și variate și povestesc despre viața din Mendoza de-a lungul secolelor, de la obiecte de colecție, la documente de arhivă și ruine ale unor situri precum fântâna centrală.

Museo del Area Fundacional este un loc popular pentru vizitatori care doresc să afle despre istoria orașului Mendoza.

5. Podgoriile

Podgorii, Mendoza

Credit foto: Unsplah – Matt Broch

Renumit la nivel mondial pentru vinul său, orașul Mendoza include, fără îndoială, o vizită la bodegile sale. Un tur al podgoriilor, cu degustări în interiorul țării, este un must al călătoriei dumneavoastră. Din pivniță în pivniță, de la un producător la altul, descoperiți diferitele procese de fabricare a vinului înainte de a degusta vinurile locale!

6. La Enoteca

La Enoteca este locul în care puteți afla totul despre vin. Situat în inima centrului orașului și adăpostit în fosta Școală de Agronomie, nu îl puteți rata în timpul călătoriei dumneavoastră în Mendoza. Acesta găzduiește numeroase expoziții și vă puteți încheia vizita cu o degustare de vinuri.

7. Parcul Plaza Belgrano

La sfârșitul unei zile de vizitare a obiectivelor turistice, permiteți-vă un moment de relaxare în Parcul Plaza Belgrano. Acesta găzduiește o grădină zoologică, perfectă pentru copii, dar și o grădină de trandafiri pentru iubitorii de flori și un stadion pentru sportivi. Este, de asemenea, un loc popular pentru studenți, deoarece găzduiește Universitatea din Mendoza.

8. Valea Uco

Podgorie în Valea Uco, Mendoza

Credit foto: Flickr – David

Vizitarea orașului Mendoza înseamnă și descoperirea faimoasei Văi Uco. Situată la o oră de mers cu mașina de centru, această vale aridă este cel mai fotografiat loc din regiune. Zona viticolă farmecă prin diferențele sale: contrastul dintre florile de viță de vie și munții aride este izbitor și este ceea ce îi atrage cel mai mult pe călători. În depărtare se poate vedea cel mai înalt munte din regiune, Acacongua.

Și aici este o ocazie în plus pentru o excursie în inima podgoriilor! Pe lângă vizitarea pivnițelor și degustarea vinului, veți avea ocazia să gustați 5 feluri de mâncare tipice din regiune. Un bonus suplimentar este priveliștea superbă a Anzilor, care promite să fie un suvenir excepțional.

9. O drumeție pe Muntele Aconcagua

Ce să faci în Mendoza dacă îți plac munții? Mergeți în partea de sus a Acacongua la o altitudine de 6.962 de metri. O adevărată bijuterie naturală argentiniană, parcul se întinde pe mai mult de 71.000 de hectare. Escaladarea muntelui este posibilă, dar necesită un alpinist experimentat, așa că nu vă aventurați pe traseele Aconcagua dacă nu sunteți obișnuit!

Pentru a descoperi somptuoasele peisaje montane din Aconcagua, optați mai degrabă pentru o drumeție/trekking: în program, o drumeție de 20 de kilometri însoțită de un ghid montan profesionist pentru a descoperi comorile sălbatice…

10. Anzii

Când te gândești la Argentina, te gândești la Munții Anzi ! Renumit ca punct de plecare pentru aventuri montane superbe, Mendoza rămâne un loc de întâlnire popular pentru excursii la munte pentru a descoperi Anzii. De aici, dacă doriți să vedeți cât mai multe, puteți face un tur complet care include, pe lângă Muntele Aconcagua, explorarea podului natural Puente del Inca, satele din jur și alte obiective turistice de neratat.

Pentru un timp și mai distractiv, există plimbări călare pentru a explora o parte din Munții Anzi: o zi întreagă de aventură care include și degustare de vinuri și un grătar!

11. O zi de spa

Ce-ar fi dacă pentru o zi sau mai multe v-ați bucura de un parc termal? The Băile termale Cacheuta Spa-ul termal Cacheuta este locul perfect pentru cei care doresc să ia o pauză în timpul călătoriei lor în Argentina. Masaj, saună într-o peșteră, duș finlandez, piscină de relaxare și chiar un bufet creol vă așteaptă pentru o zi de relaxare 100% într-un cadru natural minunat.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro