11 lucruri pe care trebuie să le faci în Lemnos

Vă faceți bagajele în Grecia? Descoperiți o insulă pitorească cu selecția noastră de lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vizita Lemnos!

Lemnos este o insulă grecească situată în nord-estul Mării Egee. Cunoscută pentru diversitatea sa, ea combină o multitudine de peisaje pe mai puțin de 500 km²! Dealurile vulcanice, plajele, câmpiile și podgoriile alcătuiesc portretul unei insule autentice care invită la experiențe și descoperiri. Se spune că Lemnos este plin de secrete care abia așteaptă să fie dezvăluite…

Așadar, dacă vă întrebați ce să faceți în Lemnos, noi v-am pregătit. Îmbarcați-vă în selecția noastră de lucruri de făcut în Lemnos!

1. Myrina

Portul Myrina, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

Myrina este cel mai mare oraș de pe Lemnos. De asemenea, este cel mai aglomerat. Dar ce să faci în Lemnos atunci când te afli în capitala sa? Mai întâi de toate, urcați pe promontoriul principal timp de douăzeci de minute. Apoi, odată ajuns în vârf, mergi la castelul Myrina. Construit în secolul al XIII-lea, oferă un tur gratuit în jurul ruinelor sale și o priveliște minunată a orașului! Continuați descoperirea orașului Myrina cu muzeul arheologic. Găzduit într-un vechi conac neoclasic, acesta conține descoperiri din diferite situri arheologice din Lemnos.

Pentru o pauză de relaxare, mergeți pe plajele cu nisip. Nu departe de centru, vă recomandăm plajele din Rea Maditos și Romeïkos Gialos.

În cele din urmă, seara, bucurați-vă de atmosfera tipic elenă. Bucurați-vă de pește proaspăt pe malul apei: o experiență autentică garantată!

2. Sanctuarul Cabirus

Vizitarea orașului Lemnos este o oportunitate de a descoperi Sanctuarul Cabires. În partea de nord-est a insulei, acest sit arheologic situat în vârful unei stânci este cunoscut pentru că i-a impresionat pe mulți. Și pe bună dreptate, este un adevărat martor al istoriei cu mediul său deosebit de rezervat.

Descoperiți coloanele sanctuarului elenistic și coborâți pe poteca de pe faleză. Aici se află peștera lui Filoctetes, eroul Războiului Troian.

3. Hephaestia

Teatru roman antic, Hephaestia, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

În aceeași parte a insulei cu sanctuarul Cabires, puteți descoperi Hephaestia. Situat într-un vechi oraș micenian, acest teatru este dedicat lui Hephaestus, zeul focului și al metalurgiei. Recent restaurată, este folosită uneori pentru evenimente în aer liber. Profitați de vizita dumneavoastră pentru a vă bucura de priveliștea asupra golfului!

4. Sardis și Golful Gomati

Golful Gomati, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

Căutați ce să faceți în Lemnos în partea de nord? Vizitați Golful Gomati prin satul Sardis. După ce ați trecut de munții din interiorul țării, veți ajunge pe coastă. Peisajul din această zonă este unul de vis. Eroziunea și depunerea nisipului au creat dune de aur. Fenomen de aluviuni, raritate datorată întinderii sale mari.

5. Kontias

Morile din Kontias, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

Vizitarea orașului Lemnos vă va permite să descoperiți Kontias. Situat deasupra golfului Kontias, acest sat merită o vizită. Kontias a fost construită în epoca bizantină și este acum un cătun cu frumoase case de piatră. În plus, prezența morilor de vânt pe înălțimile sale contribuie la farmecul său.

Aici vă puteți plimba și pur și simplu vă puteți bucura de plimbare! Poate veți găsi deschisă galeria de artă modernă din Balcani? La ieșirea din sat, mergeți spre micul port Kontias. Acolo veți vedea ruinele unui vechi castel.

6. Cele trei lacuri sărate

Lacul Sărat, Asprolimni, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

Lemnos găzduiește trei lacuri marine numite Alyki, Asprolimni și Chortarolimni. Împreună, ele găzduiesc un număr mare de păsări migratoare. Este posibil chiar să observați flamingo roz! Din motive de conservare, aceste lacuri fac parte din rețeaua europeană NATURA 2000.

Dacă nu vă descriem decorul, este pentru că acesta se schimbă în funcție de anotimpuri. De primăvara până iarna, Alyki, Asprolimni și Chortarolimni au peisaje diferite și unice: un spectacol superb, tipic pentru Lemnos.

7. O excursie cu barca

Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Giovanni Rinaldi

Un alt must-do atunci când vizitați Lemnos este plimbarea cu barca! Într-adevăr, datorită închiriere de bărci în Lemnos si veți putea să descoperiți insula dintr-un unghi nou și să apreciați la maximum frumusețea teritoriilor.

Dacă nu aveți permis de navigație, puteți închiria un căpitan, care vă va face ziua de neuitat alături de familie.

8. Poliochni

Situl arheologic de la Poliochni, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – JOAN PHOTO

Vrei mai mult? Mergeți spre Poliochni. Acest sit arheologic este cunoscut ca fiind prima așezare preistorică din Marea Egee. Aici puteți vedea rămășițele a patru așezări antice. Orașul pre-micenian este deosebit de elocvent! Profitați de vizită pentru a vizita muzeul, care este martor al istoriei locului.

9. Thanos și Capela Panagia Kakaviotissa

Capela Panagia Kakaviotisa, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – JOAN PHOTO

La patru kilometri sud de Myrina se află Thanos. Situat la marginea dealurilor de coastă, acest mic sat pitoresc are 500 de locuitori (majoritatea fermieri).

Mergeți în centru pentru a vedea ruinele bisericii Agios Konstantinos. La 20 de minute de mers pe jos de centru, capela Panagia Kakaviotissa vă așteaptă în vârful dealului său. Amplasat într-o adâncitură stâncoasă și perfect conservat, acesta oferă o perspectivă superbă asupra patrimoniului local!

10. Capela lui Zoodochos Pigi

Statuia lui Maroula din Lemnos

Credit foto: Shutterstock – kokixx

Ce altceva este de făcut în Lemnos? Mergeți la Kotsinas și la capela Zoodochos Pigi. Datând din epoca bizantină, este cunoscut pentru izvorul său de apă sacră. Este, de asemenea, popular pentru statuia lui Maroula, o eroină locală cunoscută pentru lupta ei împotriva otomanilor. De pe dealul pe care se află biserica, vă puteți bucura și de o frumoasă priveliște panoramică.

Vă rugăm să rețineți Pentru a ajunge la capela Zoodochos Pigi, va trebui să mergeți pe jos câteva minute de la plaja Kotsinas.

11. Plaja Keros, kite surfing și windsurfing

Keros Beach, Lemnos

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

Plaja Keros este situată în golful cu același nume din Kalliopi. Este un loc de vis pentru kite-surferi și windsurferi! Aici au fost înființate mai multe școli de surf, unde atât începătorii, cât și surferii experimentați se bucură să intre în apă. Trebuie spus că combinația dintre lacurile sărate și Marea Egee oferă un cadru idilic.

Dacă ești mai degrabă o persoană leneșă, profită de ea! Plaja din Keros este vastă, veți găsi cu ușurință un loc liniștit unde să vă așezați.

Cu avionul din Franța

Franța, Atena, Lemnos

Pentru a vizita Lemnos, trebuie să știți că insula are un aeroport (între Moudros și Myrina), în apropiere de Varos. Cu toate acestea, nu există zboruri directe din Franța, așa că este necesară o escală la Atena. Capitala Greciei are zboruri zilnice către Lemnos.

Vă rugăm să rețineți Dacă doriți să vizitați alte insule din arhipelag, Lemnos are mai multe zboruri directe către Lesbos, Chios, Icaria, Rodos, Samos și Salonic. Din Franța sau Grecia, vă sfătuim să verificați frecvențele de zbor pe un comparator. Într-adevăr, prețurile și frecvențele variază în funcție de perioada anului.

De la aeroport la Myrina

Odată ajuns la aeroportul Lemnos, este nevoie de aproximativ 25€ pentru un taxi pentru a ajunge la Myrina. Puteți lua autobuz pentru 3 euro (linia Moudros-Aeroport-Myrina). Vă rugăm să rețineți, totuși, că autobuzul circulă doar de cinci ori pe zi, așa că verificați orarul în avans.

Cu barca din Grecia

De asemenea, puteți lua vaporul pentru a vizita Lemnos. În acest fel veți ajunge în noul port Myrina. Există legături spre Kavala, Salonic, Skyros, Lesbos și mica insulă Agios Efstratios.

Odată ajunși pe uscat, există mai multe opțiuni:

  • Cu autobuzul Moudros-Myrina: Vă puteți baza pe serviciul zilnic de autobuz Moudros-Myrina. Aceasta este o soluție economică, dar puțin frecventă.
  • Cu taxiul: Există o stație de taxi în piața centrală din Myrina.
  • Cu mașina: Dacă aveți chef de mișcare, mergeți la malul mării. Aici puteți închiria o mașină pentru sejurul dumneavoastră. La urma urmei, ce mod mai bun de a vizita Lemnos decât cu mașina sau cu scuterul?

Unde să stați în Lemnos?

entru a vizita Lemnos și pentru a vă bucura din plin de ea, există diverse opțiuni de cazare. Puteți opta pentru un apartament în oraș, în Myrina, prin intermediul Airbnb. În acest fel, vă puteți bucura de viața de noapte de pe malul mării fără nicio constrângere. Totuși, dacă doriți să stați într-un sat pitoresc, va trebui să mergeți mai departe: satul autentic Kontias vă va încânta cu siguranță! În cele din urmă, pentru cazare la est de Lemnos, luați în considerare un hotel în Moudros sau Varos. Oricare ar fi criteriile dumneavoastră, alegeți un comparator de hoteluri pentru a evalua recenziile și tarifele.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro