11 lucruri pe care trebuie să le faci în Las Vegas

Vizitarea Las Vegasului: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în orașul tuturor păcatelor?

Probabil că nu există niciun alt oraș din lume care să fie atât de cunoscut pentru miturile și legendele sale. Un oraș ciupercă care a crescut în mijlocul deșertului, un templu al bling-bling-ului și al spectacolelor grandioase, un oraș al păcatului unde sexul și pofta nu sunt niciodată departe, capitala mondială a cazinourilor și a aparatelor de joc, o metropolă cu hoteluri uriașe care sunt uneori kitsch și de prost gust, alteori fabuloase și de neuitat… Las Vegas este un oraș cu multe fațete.

Un popas pe drumul spre marile parcuri naționale din vestul american, este de neconceput să speri că o poți cuprinde în una sau două zile. Este frumos, șocant, trist și genial în același timp. Îl iubești sau îl urăști, dar un lucru este sigur: vizitarea Las Vegasului nu te va lăsa indiferent!

Pentru a vă ajuta să vă planificați sejurul, am enumerat cele mai bune lucruri de făcut în Las Vegas:

1. Muzeul Național al Testelor Atomice

Muzeul Național al Testelor Atomice

Credit foto: Flickr – Paul Huber

După ce v-ați instalat la hotel și ați vizitat principalele cazinouri și săli de jocuri de noroc, este timpul să vedeți ce mai are Vegasul de oferit. Iar vizitarea Las Vegasului poate fi destul de uimitoare!

Muzeul Național al Testelor Atomice este deopotrivă fascinant și înfricoșător. Prin intermediul unei frumoase muzeografii, acesta explorează și documentează testele nucleare care au fost efectuate în deșertul Nevada, la nord de Las Vegas. Din anii ’50 până în prezent, se simte un ușor miros de război rece, plutoniu și bombe cu capacități de distrugere infinite.

2. Muzeul Mafiei

Muzeul mafiei

Credit foto: Flickr – Phil Guest

Dacă vă plac muzeele, Muzeul Mafiei este foarte interesant, deoarece prezintă relația controversată dintre crima organizată și forțele de ordine în contextul istoric al orașului Las Vegas și al SUA în general.

Și dacă vă plac muzeele, luați în considerare Muzeul Neon, Muzeul de Istorie Naturală din Las Vegas și Muzeul pentru copii DISCOVERY, dacă veniți cu copiii.

3. CSI Experiența

Dacă vă place serialul “Les Experts” (CSI ), atunci aceasta este experiența potrivită pentru tine! Imaginați-vă un joc de televiziune în care, în locul echipei, trebuie să rezolvați enigmele uneia dintre cele trei scene ale crimei. Imersați într-o scenă multisenzorială cu efecte speciale și reconstituiri șocante, este timpul să vă puneți la încercare abilitățile de observație!

4. Mandalay Bay Beach

Mandalay Bay Beach

Credit foto: Flickr – dronepicr

Toate hotelurile au, de obicei, o piscină. Trebuie spus că temperatura din Las Vegas poate deveni rapid sufocantă. Deci, ce mod mai bun de a vă răcori și de a vă distra decât să faceți o baie în apă? Dar, și aici, Las Vegas nu se comportă deloc ca restul lumii.

Una dintre cele mai distractive piscine este, fără îndoială, cea de la Mandalay Bay cu valul său uriaș, cu valul său uriaș care se formează la intervale regulate, cu plaja sa falsă de nisip și cu râul său magic.

5. Turnul Stratosfera

Pentru cei care sunt în căutare de senzații tari, se află în Turnul Stratosfera la care ar trebui să vă adresați. Acest turn înalt, situat la nord de Strip, oferă o priveliște de 360 de grade asupra Las Vegasului, dar oferă și o serie de atracții care pot fi rezervate pentru cei curajoși și cu o inimă puternică. Cine a spus că vizitarea Las Vegasului înseamnă doar cazinouri?

6. Mergeți la un spectacol sau la un musical

Este greu să nu menționăm numeroasele concerte, spectacole, show-uri de magie sau spectacolele Cirque du Soleil care au loc zilnic în oraș. Există și alte spectacole.

7. Marele Canion

Marele Canion

Pentru că, după ce ai experimentat tot ce are Las Vegas de oferit, te poți simți copleșit, este bine să te reîncarci în mijlocul naturii. Pentru a vizita Las Vegas, puteți face cea mai mare parte pe jos, dar trebuie să vă alegeți mijlocul de transport: sunt disponibile mai multe excursii de o zi cu mașina sau cu elicopterul, în funcție de dorințele și bugetul dumneavoastră.

Primul loc pe care trebuie să-l vedeți, și cel mai mare dintre toate, este Marele Canion, pe care îl puteți survola din Las Vegas sau pe care îl puteți privi de pe faimosul SkyWalk. Ai cu adevărat sentimentul că mergi prin vid. Această atracție foarte profitabilă vă permite, de asemenea, să apreciați imensitatea faimosului canion.

8. Barajul Hoover

Barajul Hoover

În sfârșit, la 45 de minute de centrul orașului Vegas, nu mai puțin celebrul baraj Hoover Dam (văzut în mai multe filme) primește un milion de turiști pe an. Construit în anii 1930 pentru a regla debitul râului Colorado și a produce energie electrică, construcția sa a fost un adevărat tur de forță pentru epoca sa.

În urma retenției a fost creat Lacul Mead, care este, de asemenea, o zonă turistică și de navigație vastă de explorat, în ciuda numeroaselor probleme și controverse ecologice în curs de rezolvare.

9. Valea Morții

Valea Morții

La două ore distanță de Las Vegas, Death Valley își deschide porțile pentru dumneavoastră. În spatele acestui nume neatrăgător se ascunde unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale americane, situat în California.

Dacă plecați foarte devreme dimineața pentru a evita aglomerația și căldura, drumul dus-întors poate fi parcurs fără probleme în timpul zilei. Dacă încercați să o faceți vara, asigurați-vă că vă luați măsuri de precauție, deoarece temperaturile pot atinge 50 de grade.

10. Hoteluri și cazinouri

Las Vegas Oricât de surprinzătoare ar părea vizitarea hotelurilor, în Las Vegas acestea sunt o necesitate. Toate cele care mărginesc Strip – numele principalului bulevard în jurul căruia gravitează toate centrele turistice majore – sunt unice prin stilul lor, prin arhitectura lor și prin numeroasele activități de agrement pe care le oferă.

Acestea nu sunt doar hoteluri, ci și locuri de locuit, de unde unii vizitatori nu pleacă niciodată și continuă să joace cărți, să meargă la bar, să joace la aparate sau să se relaxeze la spa și la piscină. Este imposibil să fim cu adevărat exhaustivi, având în vedere numărul de hoteluri-cazino, dar unele dintre ele sunt totuși mai impresionante decât altele.

Luxor Hotel & Casino

Începând dinspre sud, primul care sare în ochi este Luxor, construit în 1993, cu o temă egipteană antică. 4400 de camere pe cele 30 de etaje ale piramidei și turnurile exterioare adăugate în 2001. Este al patrulea cel mai mare hotel din lume.

Hotelul Excalibur

Alături, Hotelul Excalibur a fost cel mai mare din lume când a fost deschis în 1990. Bazat pe tema medievală a regelui Arthur, decorul său tipic de castel colorat este foarte inspirat pentru numeroasele familii care vin aici.

Hotel New York New York

Las Vegas, hotel New York-New York

Credit foto: Wikimedia – cisko66

Puțin mai sus, New York New York este unul dintre acele hoteluri tematice care combină parcurile tematice și hotelurile de lux. Big Apple este condensat aici cu toate reperele sale iconice și cu un roller coaster incredibil care atinge 108 km/h ca simbol.

MGM Grand

LasVegas MGM

Credit foto: Wikimedia

Vizavi, MGM Grand, numit după faimoasa companie de producție Metro-Goldwyn-Mayer, se impune prin dimensiunile sale masive. Imaginați-vă: 6800 de camere și rangul de cel mai mare hotel din lume când a fost deschis în 1993. Acesta este conectat la alte hoteluri din același grup printr-un monorail.

Hotel Cosmopolitan

Și mai șic, unul dintre cele mai noi, hotelul Cosmopolitan, a fost deschis în 2010. Acest lucru este departe de luxul sau kitsch-ul excesiv de vulgar al hotelurilor din anii ’90. Este clasic, elegant, dar la fel de nebunesc în ceea ce privește jocurile și divertismentul.

Hotel Bellagio

Puțin mai departe, există un clasic pe Strip: Bellagio, renumit pentru incredibilele sale jocuri de apă, printre multe alte atracții. O vizită la Las Vegas include o oprire la acest spectacol gratuit incredibil!

Palatul Caesar

Încheiem plimbarea noastră pe Strip cu două simboluri uriașe. Primul este Caesar Palace, care are ca temă Roma antică. Acesta este locul în care Celine Dion a susținut toate concertele sale din Las Vegas.

Un hotel cu rădăcini în anii 1960, care atrage o clientelă familială numeroasă și este încă foarte popular în ciuda problemelor sale financiare. Imensa sa galerie comercială este una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase din lume.

The Venetian Las Vegas

În cele din urmă, este imposibil să nu menționăm “Veneția”, unde principalele puncte de interes ale Veneției sunt recreate pentru încântarea turiștilor. Deschis în 1999, acesta include o rețea de canale pe care se poate naviga cu gondole asemănătoare unor gondole de viață!

Pe scurt, cel mai dificil lucru nu este să găsești un hotel în Las Vegas, ci doar să știi pe care să îl alegi!

11. Alte idei pentru a vizita Las Vegas

În concluzie, este imposibil să vizitezi Las Vegas fără să menționezi partea sa subterană, care atrage și ea un număr mare de vizitatori: petreceri ale burlacilor și burlăcițelor, fete de companie, prostituție, striptease, petreceri unde drogurile și alcoolul sunt legionare, spectacole pentru adulți, nunți expres în care bunul gust este de negăsit, șampanie care curge în voie, averi care se fac și se desfac în câteva minute la un joc de poker sau blackjack.

Chiar dacă Las Vegas a depus eforturi pentru a deveni un oraș frumos și dezirabil pentru familii, rămâne un oraș cu o reputație senzuală și decadentă, pe care trebuie să o ignori sau să o explorezi în funcție de gustul tău.

Și nu uitați… ceea ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas!

Las Vegas este un oraș foarte bine deservit de companiile aeriene americane. Nu există zboruri directe spre Las Vegas din Paris, dar se pot găsi cu ușurință zboruri cu escală.

Vă va lua mai puțin de zece minute să ajungeți în oraș, dacă ați ales închiriere de mașini Va trebui să aranjați închirierea unei mașini la sosirea la aeroport sau un transfer privat, iar dacă folosiți transportul public, aproximativ 30 de minute.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro