11 lucruri pe care trebuie să le faci în Kefalonia

Aveți de gând să vizitați Grecia, insulele și farmecele sale? Iată care sunt cele 11 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat în Kefalonia!

A șasea insulă ca mărime din Grecia, Kefalonia este situată în Marea Ionică, în largul Greciei de Vest și al insulei Elisabeta. Este, de asemenea, cea mai mare dintre Insulele Ionice. Are o populație de numai 35.590 de locuitori pe un teritoriu de 935 km². Este cea mai muntoasă dintre insulele Ionice și are un relief accidentat, cizelat, cu pante care se prăbușesc abrupt în mare, lăsând ca linie de coastă o fâșie îngustă de nisip.

Destinație turistică care îi atrage pe cei care merg pe plajă, este, de asemenea, o destinație populară pentru drumeții pe coloana sa vertebrală, Parcul Național Muntele Ainos, al cărui punct cel mai înalt se ridică la 1.628 de metri. Celebră pentru peșterile și dolinele sale, Kefalonia se află pe o falie tectonică majoră și este supusă unor cutremure regulate de intensitate variabilă. Ocupată încă din perioada paleolitică, Kefalonia are un bogat patrimoniu istoric și cultural, așa cum se întâmplă adesea în Grecia.

Între fortăreața Sfântului Gheorghe, Assos, peșterile din Melissani, plajele magnifice, orașele – Argostoli, Lixouri, Sami -, Muntele Ainos, abisurile sau satele pitorești, călătorul nu se va plictisi când vizitează Kefalonia.

Dacă vă întrebați ce să faceți în Kefalonia, iată selecția noastră de 11 activități pe care trebuie să le faceți pe această insulă.

1. Argostoli

Argostoli, capitala curată și modernă a insulei, cu o populație de aproximativ 13.000 de locuitori, este situată în sud-vestul insulei. Aflată în trecut sub dominație venețiană, a devenit capitala insulei în 1757. Nu departe de aeroport, este un punct de plecare ideal pentru a vizita Kefalonia. Există mai multe plaje unde vă puteți pune picioarele în apă – o lagună turcoaz – și vă puteți bucura de o masă sau de o băutură pe malul apei. Fundația Focas-Commetatos a înființat o grădină botanică nu departe de centrul orașului, într-o livadă de măslini. Orașul este construit mai mult în partea de est a peninsulei, în timp ce plajele se află în partea de vest.

2. Plaja Petani

Ce să faci în Kefalonia? Pe o insulă, te duci să înoți, bineînțeles! Plaja din Petani este una dintre atracțiile obligatorii. Situată pe coasta de vest a insulei – o peninsulă numită Paliki – este înconjurată de munți. Este o întindere de nisip lungă de 600 de metri.

3. Xi Beach

Nu, aceasta nu este o plajă din China, ci din sudul peninsulei Paliki, în Kefalonia, nu departe de orașul Lixouri. Este o fâșie de 4 kilometri de nisip de culoare roșiatică-ocru, cu multe baruri, restaurante și hoteluri unde vă puteți caza. Datorită reputației sale, este o plajă foarte populară, dar nu îi va atrage pe cei cărora le plac plajele pustii, amplasate într-o natură sălbatică.

4. Plaja Myrtos

Situată pe coasta de nord-vest a Kefaloniei, această plajă este emblematică pentru insulă și este una dintre cele mai frecventate, și pe bună dreptate: are nisip alb care se îmbină cu albul strălucitor al stâncii carstice, cufundându-și vânzările amețitoare într-o mare turcoaz care contrastează cu albul imaculat al întregii plaje. Acesta este Scala dei Turchi O versiune grecească a Siciliei, doar că este mult mai măreață. Accesul este asigurat de un drum sinuos care duce la plajă.

5. Plaja din Antisamos

Antisamos Beach, Kefalonia

Credit foto: Flickr – MattLake

Situată în partea de est a golfului Samos, plaja Antisamos merită o vizită, fiind înconjurată de munți verzi. Este o plajă de pietriș – care poate răni picioarele sensibile – dar culoarea apei într-o zi senină este pur și simplu minunată. Din păcate, această plajă este, de asemenea, foarte populară.

6. Plajele Kimilia și Dafnoudi

Vizitarea Kefaloniei departe de turismul de masă este încă posibilă. De la drumurile din nordul insulei și din satul Germenata, un drum duce spre nord, de unde trebuie să continuați pe jos pentru a ajunge la plaja Kimilia. De la Fiskardo sau Germenata, continuați spre Antipata: un drum duce la capătul nord-vestic al insulei: o plimbare vă va duce la plaja Dafnoudi. Aceste două plaje, departe de șosea, au avantajul de a fi puțin frecventate, cu excepția ambarcațiunilor care acostează acolo.

7. O excursie cu barca

Kefalonia

Credit foto: Shutterstock – Michael Papazissis

După ce ați vizitat plajele din Kefalonia, poate că aveți chef de o nouă aventură? Nicio problemă, mai există un must-do: o plimbare cu barca! La revedere nisip, bună ziua litoral!

Într-adevăr, cu închirierea de bărci în Kefalonia veți avea posibilitatea de a înota în Marea Mediterană! Mai presus de toate, veți putea să vă plimbați în jurul insulei pentru a admira măreția coastelor sale și pentru a aprecia cu atât mai mult micul colț de paradis în care vă aflați! Profitați de ocazie pentru a descoperi numeroasele sate mici de pescari de pe insulă.

8. Vizitați Fiskardo

Satul pescăresc Fiskardo nu a fost distrus de cutremurul din 1953. O vizită la Fiskardo este obligatorie, în special pentru restaurantele sale, pentru malul mării, pentru micul port de pescuit și de yachting, pentru biserica bizantină și pentru ruinele farului venețian, la care se poate ajunge pe jos.

9. Assos

Assos este un mic sat de pescari construit pe o peninsulă, al cărei vârf duce la o citadelă venețiană: castelul Assos, care domină maiestuos marea. Satul, situat între mare, munți și pini parfumați, este adesea citat ca fiind unul dintre cele mai fermecătoare din Kefalonia.

10. Lacul subteran din Melissani

La 2 km de Sami, peșterile Melissani sunt o destinație obligatorie pentru oricine vizitează Kefalonia. Situată în apropiere de Karavomilos, se spune că această peșteră ar fi fost peștera nimfelor din mitologia greacă. Acest loc este foarte popular datorită locației sale excepționale: un lac subteran adânc de 20 până la 30 de metri, în care pătrund razele soarelui de când acoperișul peșterii s-a prăbușit în 1953.

11. Muntele Ainos

Nu știți ce să faceți în Kefalonia? Mergeți la o “drumeție”! Cel mai înalt punct al insulei se află în Parcul Național Muntele Ainos, un punct de reper unic în Grecia pentru iubitorii de natură. Numeroase trasee duc prin păduri vaste, pe o suprafață de 1.973 de hectare de brad cefalonian (endemic pe insulă). Parcul are o lungime de 11 kilometri, se întinde pe 2.862 de hectare și are o altitudine de la 600 de metri la 1.628 de metri.

TravelMax.ro