11 lucruri pe care trebuie să le faci în Iraklia

A vizita Iraklia înseamnă să vă oferiți un moment de calm și seninătate în arhipelagul Ciclade. Dacă vă întrebați ce să faceți în aceste câteva zile, urmați sfaturile noastre!

Iraklia este o insulă din Insulele Ciclade, care face parte din arhipelagul Micile Ciclade. Este un grup de șase insule la sud-est de Naxos: Iraklia, dar și Keros, Kato Koufonissi, Pano Koufonissi, Schinoussa și Donousa. Dimensiunile sale îi surprind pe mulți: are 18 kilometri pătrați. În prezent, are o populație de aproximativ 150 de persoane pe tot parcursul anului. Trăiesc din agricultură și din turism în timpul verii.

Poate că vă întrebați ce să faceți în Iraklia dacă aveți de gând să petreceți câteva zile acolo? Ei bine, vei putea, doar că… bucură-te! Pe această insulă, nu există hoteluri de lux, nu există muzică până târziu în noapte, nu există magazine de suveniruri. Este un adevărat refugiu de pace, care este deosebit de apreciat după un sejur în Mykonos, de exemplu.

Aici veți găsi gustul lucrurilor simple: vizitarea Irakiei, plimbarea, înotul în apele sale turcoaz, admirarea peisajului și a naturii luxuriante. Stați liniștiți: în Iraklia sunt destule de făcut și de văzut pentru a vă ține ocupați câteva zile. Iată selecția noastră.

1. Agios Georgios

Satul Agios Georgios, Iraklia

Credit foto: Shutterstock / Milan Gonda

Acesta este portul insulei. Dacă vă întrebați ce să faceți în Iraklia, trebuie să știți că aici se concentrează aproape toată activitatea insulei. Profitați de acest sat pentru a vă plimba și a admira bărcile de pescuit. Nu ratați biserica Sfântul Georgious, construită în secolul al XIX-lea.

2. Plaja Livadi

Plaja Livadi, Iraklia

Credit foto: Shutterstock / Antoniadis Dimitrios X

Nisipul alb și apa turcoaz îi încântă pe cei care fac baie. Dar ceea ce apreciază cel mai mult este spațiul! Deoarece insula este foarte liniștită și nu este foarte turistică, nu veți avea nicio problemă în a vă lăsa lucrurile oriunde doriți. Cu toate acestea, nu uitați să vă aduceți propriul echipament, deoarece pe insulă nu veți găsi umbrele de plajă sau șezlonguri de închiriat. Dacă vă întrebați ce să faceți în Iraklia, trebuie să știți că plaja Livadi este o necesitate.

3. Peștera lui Agios Ioannis și Muntele Papa

Peștera Agios Ioannis, Iraklia

Credit foto: Shutterstock / ale7.grassi

Istoria Irakiei este foarte puțin cunoscută. Cu toate acestea, a fost, fără îndoială, o ascunzătoare pentru pirații și corsarii care operau în Ciclade. Cea mai cunoscută peșteră folosită în acest scop este cea din Agios Ioannis. Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Iraklia, acesta este locul potrivit, deoarece este imposibil să vizitați Iraklia fără a face o diversiune. Se spune că este cea mai mare peșteră din Ciclade (se întinde pe aproape doi kilometri). Acesta este situat în nordul insulei.

Se poate ajunge la el pe jos, după o drumeție de aproximativ două ore. Dacă doriți să intrați, aduceți o lanternă: nu este echipat pentru a primi turiști. Nu este conceput pentru turiști și trebuie să fiți atenți atunci când îl explorați. Acesta este format dintr-un total de 16 camere. Pereții sunt acoperiți de stalactite și stalagmite. Vizitarea peșterii mai durează aproximativ două ore.

Muntele Papa sau Pappas este cel mai înalt punct din Iraklia, dominând insula de la o înălțime de 419 metri. După ce ați terminat ascensiunea, veți putea admira cea mai frumoasă panoramă a zonei. Veți găsi, de asemenea, izvoare naturale de apă. Muntele Papa este situat lângă peștera Agios Ioannis, așa că nu ezitați să le planificați pe amândouă în aceeași zi.

4. Plaja Tourkopighado

Dacă vă place să înotați într-un golf drăguț, înconjurat de câteva bărci de pescuit și de nimeni în jur, plaja Tourkopighado este pentru dumneavoastră. Din fericire, nisipul și apa turcoaz sunt acolo pentru a confirma că vă aflați în Ciclade, această liniște nu este obișnuită aici.

5. O excursie cu barca

Iraklia-visitați

Credit foto: Shutterstock – Giovanni Rinaldi

Pentru a profita la maximum de insulă și de apele sale cristaline, ce este mai bine decât o excursie cu barca?

Într-adevăr, vă veți bucura de priveliști uluitoare, între stânci și golfulețe așezate într-un cadru paradisiac.

De asemenea, având propria barcă mică, puteți alege să vă opriți oriunde doriți pentru a explora bogăția fundului mării din jurul insulei. O experiență de neuitat de care să vă bucurați cu familia și prietenii!

6. Drumeție

Biserică mică tipică din Iraklia

Credit foto: Shutterstock / kokixx

Dacă vă plac drumețiile și vă întrebați ce să faceți în Iraklia, trebuie să știți că pe insulă există opt trasee. Astfel încât să o puteți descoperi în ritmul dumneavoastră.

7. Chora sau Panagia

Vedere aeriană a orașului Panagia, Iraklia

Credit foto: Shutterstock / ale7.grassi

Acesta este al doilea sat din Iraklia. Este formată doar dintr-o stradă și o biserică, dar arhitectura sa este fidelă insulelor Ciclade. Un drum asfaltat de aproximativ patru kilometri îl leagă de Agios Georgios.

8. Golfulețele din sudul insulei

Unele dintre plajele din Iraklia, cum ar fi cele din sud, sunt accesibile doar cu barca. Aceasta este o oportunitate pentru o mică excursie pe mare! Întrebați la unitatea de cazare sau în portul din Agios Georgious. Dacă mergeți la Alimia, este posibil să puteți vedea un hidroavion german pe fundul apei. A fost doborât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

9. Golful Merichas

Golful Merichas, stânci, Iraklia

Credit foto: Shutterstock / ale7.grassi

Acest golf magnific este înconjurat de stânci înalte de 100 de metri, care au devenit un paradis pentru animalele cu pene. Majoritatea speciilor care cuibăresc aici sunt protejate la nivel mondial. Dacă sunteți un iubitor de păsări și vă întrebați ce să faceți în Iraklia, acesta este un loc ideal pentru pasionații de păsări de toate nivelurile.

10. Agios Athanasios

village-grece-visit

Credit foto: Shutterstock – Georgios Kritsotakis

Acesta este un sat acum abandonat. Cu toate acestea, arhitectura sa tipică cicladică merită o vizită. Este un loc frumos pentru a vizita Iraklia și pentru a-i simți farmecul.

11. Lucruri de făcut și de văzut în zona Iraklia

Portul Koufonissi, Ciclade

Credit foto: Shutterstock / Constantinos Iliopoulos

După ce v-ați bucurat pe deplin de liniștea și pacea din Iraklia, nu ezitați să vă extindeți vizita cu celelalte insule din Cicladele mici. Toate acestea sunt ideale pentru un sejur liniștit, cu plimbări și plaje cu nisip alb.

  • Koufonissi Koufonissi: include trei insulițe (Kato Koufonissi, Pano Koufonissi și Keros). Acesta din urmă este inaccesibil, dar primele două oferă plaje frumoase, drumeții și chiar posibilitatea de a campa.
  • Schinoussa este cunoscută în special pentru festivalul din 15 august din Chora.
  • Donoussa Cele două biserici frumoase merită o vizită în sine.

Merită să vizitați Iraklia: traseul pentru a ajunge acolo este departe de a fi direct. Cel mai bine este să studiați posibilele treceri și datele în funcție de perioada călătoriei, pentru a nu pierde prea mult timp cu transportul. Acest lucru vă va permite să vă organizați explorările în cel mai bun mod posibil.

Pentru a ajunge în Iraklia, va trebui să mergeți mai întâi în Grecia. Cea mai rapidă cale este să zburați. Pentru a găsi zborul potrivit pentru datele și bugetul dumneavoastră, luați în considerare utilizarea unui comparator de zboruri. În funcție de sezon și de aeroportul de plecare, puteți ateriza la Atena sau direct în Mykonos.

  • Din Atena Pentru a vizita Iraklia, aveți două opțiuni la sosirea în Atena. Puteți lua un feribot spre Iraklia din portul Atena, Pireu, pentru o traversare de 8 până la 10 ore. Cu toate acestea, dacă sunteți predispus la rău de mare și doriți să reduceți la minimum călătoria cu barca, puteți lua un alt zbor spre Mykonos (40 de minute), urmat de un feribot spre Naxos (35 de minute) și apoi un al doilea feribot spre Iraklia (1 oră).
  • Din Mykonos Din Mykonos: Dacă ați aterizat în Mykonos, trebuie doar să luați un feribot până la Naxos și apoi, din Naxos, să luați un nou feribot până la Iraklia. Traversarea Mykonos-Naxos este zilnică. În plin sezon turistic, pot exista până la 5 plecări pe zi. Trecerea dintre Naxos și Iraklia are loc de trei ori pe săptămână.
  • De pe o altă insulă din Ciclade Iraklia este foarte bine conectată cu celelalte insule din micile Ciclade. Dacă plănuiți o excursie printre ele, puteți ajunge cu ușurință în Iraklia din Donousa, Koufonisi și Schinoussa. Acestea sunt insulele locuite din Micile Ciclade. Există, de asemenea, feriboturi din Amorgos, Paros și Syros.
  • Pe jos Iraklia : această mică insulă are o particularitate : te poți deplasa… pe jos. Dacă doriți să vizitați Iraklia în ritmul propriu și în funcție de dorințele dumneavoastră, va trebui să faceți drumeții.
  • Prin scuter În sezonul de vârf este posibil să închiriezi un scuter în Agios Georgios, deși acestea sunt rapid supraaglomerate.
  • Cu autobuzul Există, de asemenea, transport local cu autobuzul, dar acesta este foarte neregulat.

Lasă un comentariu