11 lucruri pe care trebuie să le faci în Ibiza – Generation Voyage

Vreți să vizitați Ibiza, cea mai faimoasă dintre Insulele Baleare? Descoperiți cele 10 lucruri pe care trebuie să le faceți pentru un sejur memorabil.

Ibiza, cunoscută și sub numele de Insula Pinilor, este una dintre cele mai mari insule din arhipelagul Baleare din Spania. Principalele sale orașe sunt Eivissa, Santa Eulària des Riu și Sant Antoni de Portmany. Ibiza se întinde pe o suprafață de 572 km2 și este situată la 80 de kilometri de coasta Valenciei. Locuitorii săi se numesc Ibicencos.

Vino să vizitezi Ibiza și lasă-te copleșit de frumusețea peisajului său. Marea Mediterană, de un albastru limpede, înconjoară frumoasa insulă, ca și cum ar vrea să o protejeze. Profitați de climatul său uscat, blând și foarte însorit pentru a vă bucura și a vă relaxa. Veniți să petreceți o vacanță de neuitat într-un loc cunoscut în întreaga lume pentru latura sa festivă, dar și pentru farmecul său incredibil.

Căutați ceva de făcut în Ibiza? Lasă-ne să te ghidăm cu acest articol care enumeră lucrurile pe care trebuie să le faci și să le vezi în Ibiza!

1. Situri din patrimoniul mondial UNESCO

Orașul vechi din Ibiza, Eivissa, Ibiza Dacă veniți să vizitați Ibiza, veți găsi câteva situri magnifice clasificate ca situri din patrimoniul UNESCO. Printre cele mai recomandate se numără Eivissa, ruinele feniciene din Sa Caleta și Dalt Vila.

Eivissa, cunoscut și sub numele de Orașul Vechi, este cu siguranță un loc de vizitat: vechi de 2600 de ani, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Eivissa vă invită să călătoriți pe străzile sale frumoase, colorate și istorice.

2. Plajele

Plaje în Ibiza Ce să faci în Ibiza în mijlocul zilei, pe căldură? Mergeți la plajă, desigur! Dacă vă place să faceți plajă veți fi serviți !

Ibiza are câteva plaje superbe și faimoase, cum ar fi Cala Bassa, Cala Conte sau Ses Salines, care este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă. Vă veți găsi un loc la soare pe această plajă de 1 km lungime, care este foarte populară printre celebrități. Pentru că a vizita Ibiza înseamnă și relaxare!

3. Piețele hippy

Piața Punta Arabi, Ibiza

Credit foto: De Artesia Wells / Shutterstock.com

Printre locurile pe care trebuie să le vedeți neapărat atunci când veniți să vizitați Ibiza se numără piețele hippie. Vă va plăcea să vă plimbați printre aceste tarabe colorate. Există mai multe piețe hippie răspândite pe toată insula, dar cea mai autentică este cea din Punta Arabi.

Este considerată a fi cea mai veche piață din Ibiza și, de asemenea, cea mai mare, cu aproximativ 500 de tarabe. Pentru a vizita Ibiza și a descoperi latura sa boemă, piețele hippie sunt cu adevărat recomandate!

4. Descoperiri culinare

Mâncând tapas în Ibiza

Credit foto: De Monkey Business Images / Shutterstock.com

Una dintre plăcerile unei vacanțe este, bineînțeles, să te înfrupți, mai ales din mâncarea locală! Ce să faci în Ibiza pentru a mânca bine? Mergeți pe alei și găsiți un restaurant grozav pentru a gusta o paella bună, bineînțeles!

Desigur, Spania nu se rezumă doar la paella. Lasă-te tentat de tapas și sangria. Imaginați-vă într-un restaurant superb pe o plajă, în timp ce luați masa în fața apusului de soare…

5. Muzeele

Muzeul de Artă Contemporană din Ibiza

Credit foto: DeArtesia Wells / Shutterstock.com

Vizita în Ibiza rimează și cu cultură. Într-adevăr, insula găzduiește mai multe muzee, dintre care unele sunt cu adevărat de neratat.

Dacă vă interesează secretele și istoria insulei, muzeul arheologic este locul unde trebuie să mergeți. Acesta conține obiecte antice care datează din preistorie.

Dacă sunteți un iubitor de artă, Muzeul de Artă Modernă este un loc de vizitat neapărat. Aici pot fi admirate sculpturi și picturi realizate de artiști din întreaga lume.

Muzeele sunt o alternativă excelentă atunci când nu știi ce să faci în Ibiza într-o zi ploioasă!

6. Petrecere

În mintea multora, Ibiza este sinonimă cu petrecerile. Și nu degeaba! Insula este un paradis pentru iubitorii de petreceri. Ce să faci în Ibiza pentru a te distra? Nimic mai simplu, lista cluburilor este foarte lungă!

Dar printre cele mai cunoscute se numără celebrul Pacha, un club mitic și emblematic al insulei. Acesta este urmat îndeaproape de Amnesia, un club care are luxul de a fi fost votat de mai multe ori cel mai bun club din lume.

Și, în cele din urmă, există Ushuaia Ibiza, un club superb în aer liber. Acolo, piscina și nucii de cocos vă vor însoți pentru a vă face să dansați de la ora 17:00 până la miezul nopții. Nu este un compromis rău!

7. Marina din Ibiza

Portul Ibiza, Marina

Credit foto: De Nikiforov Alexander / Shutterstock.com

The Marina d’Ibiza, sau portul vechi, este locul pe care trebuie să-l vedeți atunci când doriți să vizitați Ibiza.

Plimbare de-a lungul cheilor, arhitectură originală și plină de culoare semnată de Jean Nouvel, pentru clădirile sale numite ” Boas “. Aici se află Pacha Club. Sunteți un fan al tuturor tipurilor de iahturi? Vei fi cucerit!

În timpul zilei sau seara, veți găsi întotdeauna ceva de făcut în Ibiza. Restaurantele și barurile sunt aliniate pe chei. Intrați pe alei, mergeți la cumpărături. Marina din Ibiza este inima insulei!

8. O excursie cu barca

ibiza-boat

Credit foto: Shutterstock – Pawel Kazmierczak

După ce ați vizitat portul de agrement din Ibiza, de ce să nu profitați de ocazie pentru a închiria o barcă ?

Având propria barcă mică, veți putea explora insula și apele sale cristaline. Veți avea ocazia să descoperiți peisajul într-un mod diferit, văzut de pe apă. Golfulețe frumoase, plaje, peșteri și peșteri… atât de multe minuni de admirat de pe ocean.

O experiență de neuitat de care să vă bucurați cu prietenii sau familia pentru a vă completa sejurul în Ibiza!

9. Peșterile San Marca

Cova de can marça, Ibiza

Credit foto: Instagram -j_megafu

Ce să faci în Ibiza când ai nevoie de un loc mai liniștit, departe de ochii lumii? Iată o activitate de neuitat: o vizită la peșterile din San Marca, cunoscute sub numele de Cova de Can Marça. Fost refugiu pentru infractori, abia în 1980 aceste peșteri și-au deschis porțile pentru turism.

Vizitând acest sit, veți avea privilegiul de a descoperi stalactite și stalagmite pe o suprafață totală de 8500 m2. Dar nu numai atât! Acest loc magic oferă, de asemenea, un adevărat spectacol de sunet și lumină, precum și jocuri de apă.

10. O plimbare cu scuterul

Vizitați Ibiza cu scuterul

Credit foto: De la Pawel Kazmierczak / Shutterstock.com

Să vizitezi Ibiza în libertate totală, visul, nu-i așa? Un lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când veniți în vacanță pe insulă este să vă închiriați propriul scuter. Este esențial să vă deplasați cu ușurință, iar dacă aveți gustul aventurii, să vă deplasați singur este și mai bine!

Aveți propriile experiențe, faceți un tur al insulei. Chiar nu e nimic de făcut în Ibiza! Atât de multe locuri de descoperit. Veți fi uimit.

11. O sesiune de caiac-canoe

Canotaj în Ibiza

Credit foto: De la Aerial-motion / Shutterstock.com

Dacă visați să descoperiți coasta într-un mod diferit, închirierea caiacului este pentru dumneavoastră! Vizitați Ibiza într-o altă lumină, trecând pe lângă mare. Bucurați-vă de apele sale cristaline, explorați locuri ferite de turiști, unde puteți găsi mai multă liniște și pace.

Caiac-canoe este o activitate de care se poate bucura toată lumea, indiferent dacă este singur sau în familie. Stați pe spate și explorați peșteri sau golfulețe frumoase. De asemenea, puteți explora Formentera, insula învecinată cu Ibiza.

Lasă un comentariu