11 lucruri pe care trebuie să le faci în Edinburgh

În vizită la Edinburgh: care sunt cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în capitala Scoției?

Edinburgh este un oraș care așteaptă să fie explorat. Tavane boltite și wynds (străduțe înguste) care împânzesc orașul vechi până la noile cartiere de Stockbridge și Cramond, Edinburgh este plin de locuri ciudate și ispititoare care ne duc de fiecare dată puțin mai departe, până când ne dezvăluie priveliști bruște și neașteptate, cum ar fi dealuri verzi și însorite, stânci roșiatice sau o privire a mării albastre în depărtare.

Edinburgh este renumit pentru numeroasele sale festivaluri, de vară și de iarnă (cu Fringe în luna august, cel mai mare festival de artă din lume, și Hogmanay la Anul Nou). Dar cu magazinele sale elegante, mâncarea rafinată, orașul subteran și castelele medievale, capitala Scoției este o plăcere de vizitat în orice moment al anului.

Dacă plănuiești să vizitezi Edinburgh, fie pentru un weekend sau o săptămână, iată care sunt 11 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat în Edinburgh !

1. Castelul Edinburgh

Distribuția din Edinburgh. Primul lucru de făcut în Edinburgh este evident! Cocoțat pe dealul abrupt al Castle Rock, parcă veghind asupra orașului de jos, Castelul Edinburgh este atracția obligatorie din Edinburgh. Între zidurile sale de piatră înnegrită se află Distincții din Scoția (bijuteriile și bijuteriile Coroanei Scoției), care sunt adăpostite în inima Palatului Regal, unde pe pereți sunt atârnate picturi istorice. Tot în interiorul castelului se află și apartamentele reginei Maria I a Scoției pe Sala Mare (o sală din secolul al XV-lea în care s-a întrunit Parlamentul scoțian până în 1639) și Mons Megun tun de asediu uriaș din secolul al XV-lea, construit la Mons în 1449. Totul se învârte în jurul Place d’Armes, pe care se află Memorialul național de război scoțian.

De pe bastioanele crenelate ale castelului, aveți o priveliște uluitoare asupra Orașul Nou și estuarul Firth of Forth. Rețineți că în fiecare zi, la ora 13:00, se trage cu pistolul de la ora 13:00 pentru a da ora (cu excepția duminicilor și a unor sărbători legale). Este recomandabil să rezervați un tur ghidat cu bilet pentru a evita cozile de la intrare.

2. Scaunul lui Arthur

Scaunul lui Arthur Acest vârf, care se află de fapt în vârful unui vulcan stins, oferă una dintre cele mai bune priveliști ale orașului și ale comitatului Fife. Dacă vă întrebați unde se află Arthur’s Seat, trebuie doar să vă uitați în sus, spre Parcul Holyrood.

Acest vârf stâncos de 251 de metri domină orașul precum Castelul Edinburgh. Pentru a merge pe jos până în vârf (45 de minute), mergeți la ruinele Capelei Sfântului Anton și urmați indicatoarele de acolo. Ideal pentru un răsărit sau un apus de soare.

3. Muzeul Național al Scoției

Fațada lungă a Muzeului Național al Scoției domină elegantul Strada Chambers. Colecțiile sale vaste sunt adăpostite în două clădiri, una modernă și cealaltă victoriană. Piatra aurie și arhitectura modernă și izbitoare a noii clădiri, inaugurată în 1998, reprezintă unul dintre cele mai distinctive repere ale orașului. Cele cinci etaje ale muzeului prezintă istoria Scoției, de la originile sale geologice până în anii 1990, cu numeroase exponate originale și stimulante. Intrarea (10.00-17.00) este gratuită, iar ghidurile audio sunt disponibile în mai multe limbi.

Muzeul este legat de Muzeul Regal Victorian adiacent, cu colecții de știință, tehnologie, istorie naturală și culturi mondiale. Ambele clădiri trebuie neapărat vizitate. Lăsați-le cel puțin o jumătate de zi. Locul este perfect potrivit pentru copii, care vor fi rapid încântați de diferitele activități culturale.

4. Degustare de whisky scoțian

The Experiența Scotch Whisky este un muzeu dedicat istoriei și fabricării whisky-ului care se află pe Royal Mileîntr-o fostă școală, în josul dealului de la castel și de laEsplanada Castelului Edinburgh.
Vizitați The Scotch Whisky Experience pentru a vă face o imagine completă a modului în care este produsă băutura națională, de la orz până la sticlă. Acest muzeu este amplasat într-un cadru magic, unde vă puteți bucura de degustări.

Dar, dacă tot sunteți aici, de ce să nu mergeți să degustați diferite whisky-uri într-un bar tipic? The Camere de whisky de exemplu, are o reputație fără precedent.

5. Princes Street Gardens

Aceste frumoase grădini sunt situate într-o vale care a fost odată ocupată de Nor’Loch (North LochNorth Loch este un corp de apă mlăștinos care a fost drenat la începutul secolului al XIX-lea. Grădinile sunt împărțite la mijloc de Movila o “movilă” formată de aproximativ două milioane de căruțe de pământ, îndepărtate din fundații în timpul construcției Orașul Nou și aruncate aici, pentru a stabili o legătură rutieră peste vale spre orașul vechi. Drumul a fost finalizat în 1830.

În mijlocul părții de vest a grădinilor se află Ross Bandstand un loc pentru concerte în aer liber în timpul verii și în Hogmanay, și locul de desfășurare a concertului Concert de focuri de artificii la Festivalul de la Edinburgh. Chiar lângă The Mound puteți vedea Ceas floral Cel mai vechi ceas floral (funcțional) din lume, cu un design care se schimbă în fiecare an, a fost creat în 1903. Grădinile din Princes Street Gardens adăpostește și Monumentul Scott, un monument dedicat lui Walter Scott un mare scriitor născut în oraș. Sunteți invitați să urcați cele 287 de trepte până la mica platformă de observare din vârf.

6. Bolțile și aleile subterane din Edinburgh

Real Mary King's Close

Credit foto: Flickr – fw42

Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Edinburgh este să vizitați pasajele subterane ale orașului! Sub pavajul din orașul Edinburgh, mai ales sub pavajul din Camerele orașului (O adevărată lume interlopă se ascunde în întuneric și este martoră a vieții de zi cu zi a celor mai săraci în secolele XVIII și XIX. Astăzi, acest complex este cunoscut sub numele de Mary King’s Close, un labirint de alei și case originale care datează în principal din secolul al XVII-lea.

De la arterele principale ale Royal Mile până la străduțele mici și întunecate, veți descoperi clădirile istorice ale orașului într-un mod neobișnuit și de neuitat! Miturile și legendele abundă despre fantomele pacienților bolnavi de ciumă, despre numeroasele victime ale criminalilor în serie și despre conflictele din acea vreme care au avut loc chiar aici, pe aceste străduțe “apropiate” cunoscute la nivel local. Experimentați-o la Real Mary King’s Close, sau rezervând un turul aleii bântuite (în avans). Aceasta este o activitate excelentă pentru copii și foarte populară în Edinburgh.

7. Pe urmele marilor nume ale literaturii

https://www.instagram.com/p/BNjXm-ejyKz/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Orașul literar Edinburgh este inclus în patrimoniul mondial UNESCO din 1995. Este plină de monumente ale scriitorilor și puteți studia manuscrise vechi ale lui Walter Scott, Robert Burns și Robert Louis Stevenson la Muzeul Scriitorilor. De asemenea, puteți citi scrierile poetului Lord Byron la Biblioteca Națională a Scoției. Pentru a reflecta și a fi inspirat așa cum au făcut-o acești mari artiști, de ce să nu serviți un ceai gourmet la Casa Elefantului pe care Alexander McCall Smith, Ian Rankin și JK Rowling o iubesc ?

Este, într-adevăr, un must pentru toți fanii înțeleptului Harry Potter, deoarece în această cafenea autoarea și-a scris primele rânduri și și-a găsit inspirația! Dacă doriți să aflați toate secretele celor mai bine vândute cărți ale lui J.K. Rowling și să vizitați orașul în același timp, de ce să nu combinați cele două cu un Turul Harry Potter ?

8. Parlamentul scoțian

Parlamentul de la Edinburgh Clădirea Parlamentului Parlamentul scoțian construit pe locul unei foste fabrici de bere, a fost deschis în octombrie 2005. A fost proiectat de arhitectul catalan Enric Miralles (decedat în 2000) ca operă de artă. Planul complexului reprezintă o floare a democrației înrădăcinată în solul scoțian, care poate fi observată din Salisbury Crags.

Tururile ghidate gratuite de o oră (rezervați în avans pe site-ul oficial) includ o vizită la Cameră, la o sală de comisie, la Garden Lobby și la biroul unui membru al Parlamentului scoțian.

9. Galeria Națională Scoțiană de Artă Modernă

The Galeria de Artă Modernă din Edinburgh Galeria de Artă Modernă din Edinburgh se află în două clădiri neoclasice impresionante, înconjurate de grădini amenajate, la aproximativ 500 de metri vest de Dean Village. Galeria prezintă o colecție impresionantă de picturi ale unor populari coloristi și postimpresioniști scoțieni și este, de asemenea, un punct de plecare pentru o plimbare de-a lungul apei Leith, urmând un traseu de sculpturi realizate de Anthony Gormley. Colecția principală se concentrează pe arta secolului XX, cu diverse mișcări europene reprezentate de artiști precum Matisse, Picasso, Kirchner, Magritte, Miró, Mondrian și Giacometti.

Artiștii americani și englezi sunt de asemenea reprezentați, dar mai mult spațiu este acordat pictorilor scoțieni, de la coloristii scoțieni de la începutul secolului XX la artiști contemporani precum Peter Howson și Ken Currie.

10. Festivaluri scoțiene

Muzică scoțiană Edinburgh găzduiește un festival în orice moment al anului. Veți găsi de toate, de la jazz și tatuaje până la știință și Mela (o celebrare a diversității culturale). În iunie are loc Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh, care prezintă filme britanice și europene. Festivalul Internațional de la Edinburgh (muzică, teatru, operă și dans) începe în luna iulie și se suprapune cu faimosul Edinburgh Fringe Festival din august, cel mai mare festival de arte performative din lume.

11. Alte idei de vizite în Edinburgh și în împrejurimi

Highlands, Scoția Ce altceva să faci în Edinburgh? Dacă mai aveți timp, iată alte câteva idei de vizitare a obiectivelor turistice din capitala Scoției.

Este bine de știut: Edinburgh CityPass vă permite să vizitați gratuit anumite monumente și include, de asemenea, reduceri pentru diverse activități!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro