11 lucruri pe care trebuie să le faci în Cher

Gata: șederea dumneavoastră în Cher este rezervată și ați ajuns în etapa în care vă decideți programul de vizitare a obiectivelor turistice. Fă-ți viața mai ușoară și descoperă cele 11 lucruri de făcut în Cernavodă!

La mai puțin de 250 de kilometri sud de Paris, este posibil să vizitați Cher, un departament cu secrete bine păstrate. Între tradiții culinare de excepție și arhitectură de neegalat, curioșii vor fi răsplătiți pentru îndrăzneala lor și vor găsi o mie de lucruri de făcut în Cher.

De la Bourges la drumurile din Sancerre, veți fi uimit de castelele medievale și renascentiste, de excursiile în inima naturii și de descoperirea tradițiilor meșteșugărești din Berrichonne. Fără a uita de gastronomia rafinată a regiunii, care va trezi papilele gustative ale tuturor gurmanzilor!

Descoperiți fără alte comentarii lista cu cele mai bune 11 lucruri de făcut și de văzut în Cher.

1. Bourges

Catedrala Saint-Etienne

Catedrala Saint-Etienne, Bourges

Credit foto: Shutterstock – Felix Lipov

Bourges este, ca să spunem așa, orașul de vizitat în Cher. Cel mai faimos monument al său este, fără îndoială, catedrala Saint-Etienne. Această catedrală gotică maiestuoasă din Bourges, înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, domină întregul oraș. Ridicată din 1195, aceasta atinge o înălțime de 65 de metri în centrul istoric.

Din exterior, contemplați cele cinci portaluri frumos lucrate, care corespund celor cinci golfuri pe care le veți găsi în interior. Urcați apoi cele 396 de trepte pentru a vă bucura de o vedere panoramică a orașului Bourges din cel mai înalt turn al catedralei, admirați incredibila colecție de vitralii și ceasul astronomic și terminați prin vizitarea criptei.

Grădina Arhiepiscopului

Grădina Palatului Arhiepiscopal, Bourges

Credit foto: Shutterstock – ilolab

La poalele catedralei, această grădină franceză este opera unui elev al lui Le Nôtre. În centru este amplasat un mic chioșc de muzică, care îi conferă un farmec aparte. Cu numeroase flori și copaci, este un loc ideal pentru a vă relaxa după vizitarea catedralei.

La plecare, profitați de ocazie pentru a explora Bourges și casele sale medievale cu structură din lemn. Pierdeți-vă pe străzile înguste și pietruite pentru a vă face o idee despre atmosfera din Bourges (da, așa se spune!). Vizitarea străzilor înguste din Bourges este unul dintre principalele lucruri de făcut în Cher.

Palatul Jacques Coeur

Vizitați Bourges : Palatul Jacques Coeur

Credit foto: Facebook – Bourges Berry Tourisme

Situat chiar în centrul orașului Bourges, Palais Jacques Cœur este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți în timpul șederii dumneavoastră în Cher. Palatul poartă numele celebrului negustor și aventurier, care a fost trezorierul regelui Carol al VII-lea în secolul al XV-lea. Conacul pe care l-a construit pentru a-și onora rangul este astăzi al doilea cel mai emblematic monument din oraș, deși bărbatul nu a avut niciodată ocazia să locuiască acolo.

2. Castelele din Cher

Dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Cher, șederea dumneavoastră nu ar fi completă fără o vizită la unul sau două castele.

Într-adevăr, departamentul este atât de plin de castele fortificate și castele din perioada Renașterii, încât ar fi dificil să se întocmească o listă exhaustivă. Iată o selecție de patru castele de vizitat în Cher.

Castelul Culan

Castelul Culan

Credit foto: Shutterstock – Richard Semik

În sudul extrem al departamentului, în satul cu același nume, acest castel fortificat cu turnuri înalte și rotunjite domină valea înconjurătoare. O adevărată fortăreață medievală, este o oportunitate de a pătrunde în istoria sa, care datează din secolul al X-lea.

Castelul din Ainay-le-Vieil

Castelul din Ainay-le-Vieil

Credit foto: Flickr – Esther Westerveld

Construit în secolul al XIV-lea, acest monument maiestuos cu turnuri rotunde este foarte bine conservat. Descoperiți istoria sa, din Evul Mediu până la Revoluția Franceză și Imperiu, cu ajutorul ghizilor care vor fi bucuroși să dea viață zidurilor sale.

Continuați cu o vizită în parcul său superb, unde copaci centenari trăiesc în mijlocul unor frumoase bazine de apă.

Castelul Meillant

Castelul Meillant

Credit foto: Shutterstock – Richard Semik

Castelul gotic din Meillant este un loc de vizitat în Cher. Datând din secolul al XIII-lea, a trecut prin mai multe valuri de dezvoltare de-a lungul istoriei sale. Frumosul său parc este deschis publicului și poate fi vizitat liber.

Apoi alegeți între un tur clasic cu ghid sau un tur tematic al castelului pentru a afla mai multe despre zidurile acestuia și despre secretele arhitecturii medievale. Alegerea vă aparține!

Castelul Stuarts

Castelul Stuarts

Credit foto: Shutterstock – RYSAN

Situat în comuna Aubigny-sur-Nère, acest castel a aparținut cândva familiei Familia Stuart Primăria este o comoară a arhitecturii renascentiste care trebuie vizitată în Cher. Construit în secolul al XVI-lea, eleganța sa de neegalat este evidențiată de turnulețele sale înclinate.

În interiorul castelului sunt expuse tapiserii renascentiste magnifice. La parter, descoperiți, în cadrul unui tur ludic și interactiv, destinele legate ale orașului Aubigny-sur-Nère și ale Scoției.

3. Centrul de ceramică contemporană La Borne

Centrul de ceramică contemporană La Borne

Credit foto: Facebook – Centre céramique contemporaine

Atmosfera se schimbă atunci când vizitați această galerie de artă ceramică contemporană din Cher. În satul Henrichemont, puteți admira creații originale și de calitate, direct din patrimoniul olăritului francez. Echipa centrului va explica tehnicile și know-how-ul implicat în producția pieselor ceramice.

În plus, în cadrul centrului au loc în mod regulat întâlniri artistice internaționale.

4. Pôle des Étoiles

Polul de stele

Fotografie realizată la radiotelescop – Credit foto: Facebook – Pôle des étoiles : planétarium en Berry Sologne

În mijlocul pădurii, în comuna Nançay, se află această clădire curioasă, cu o arhitectură cel puțin futuristă. Un loc de cercetare, dar și un muzeu, misiunea sa este de a face astronomia și secretele sale accesibile tuturor. Lasă-te purtat într-o călătorie în inima misterelor universului! Va fi oferit un tur ghidat al centrului, precum și observarea planetariului. De asemenea, au loc expoziții temporare cu teme distractive. O vizită la Cher este o necesitate, atât pentru adulți, cât și pentru copii!

5. Ferma de capre The Gallands

Ferma de capre din Les Gallands

Credit foto: Facebook – Chèvrerie des Gallands

În Crézancy-en-Sancerre, vizitați ferma de capre Gallands și stomacul vă va mulțumi! Într-adevăr, atunci când vizitați regiunea Sancerre, este imposibil să ratați faimosul crottin de Chavignol. Această brânză gustoasă din lapte crud are o denumire de origine protejată. Această fermă de familie vă întâmpină din martie până în decembrie pentru a vă arăta procesele sale tradiționale de creștere și de fabricare a brânzei conform rețetelor ancestrale.

Bineînțeles, vizita se va încheia cu o vizită la magazinul fermei pentru a vă aproviziona cu aceste delicii proaspete și parfumate!

6. Viaductul Culan

Viaductul Culan

Credit foto: Flickr – Daniel Jolivet

În Culan, în sudul departamentului, se află un viaduct maiestuos, al cărui cel mai înalt arc măsoară 55 de metri. Această clădire din secolul al XIX-lea adăpostește vechea linie de cale ferată Montluçon-Châteauroux. Vizavi de castelul de Culan, puteți încerca să faceți bungee jumping.

Îndrăzniți să vă aruncați cu capul înainte, într-un cadru natural remarcabil, deasupra râului. Un mod original de a vizita Cher!

7. Abația de Noirlac

Abația de Noirlac

Credit foto: Shutterstock – Richard Semik

La 40 de kilometri sud de Bourges, această abație din secolul al XII-lea este o comoară istorică ce trebuie văzută în Cher. Cândva o fabrică de porțelan, în 1822, a intrat în domeniul public în 1909. În urma restaurărilor din secolul trecut, starea sa de conservare este de lăudat. Biserica sa de mănăstire, sobră și maiestuoasă, este de o mare frumusețe. Spațiul a fost golit de toate obiectele și mobilierul de epocă, astfel încât lumina să pătrundă și să amplifice arhitectura.

La ieșirea de la mănăstire, puteți face o plimbare plăcută prin verdeață sau puteți face un picnic.

8. Sancerre și podgoriile sale

Sancerre și podgoriile sale

Credit foto: Shutterstock – Gregory Guivarch

Cu vedere la podgorii și la râul Loire, Sancerre este un oraș medieval de văzut în Cher. Pe lângă străzile sale pitorești și înguste, castelul și clopotnița oferă un patrimoniu istoric excepțional. În apropiere de satul Sancerre, faceți-vă propriul traseu al vinului!

În această parte a regiunii Centre-Val de Loire, cele mai frecvente soiuri de struguri sunt Sauvignon pentru vinul alb și Pinot Noir pentru cel roșu. Pe mai mult de 2.800 de hectare, mergeți să vă întâlniți cu cei mai buni viticultori din zonă. Aceștia vor fi bucuroși să vă întâmpine, să vă spună secretele producerii vinului și să vă lase să gustați cele mai bune recolte.

9. Drumeția

Chavignol

Vedere asupra Chavignol, din drumeția omonimă – Credit foto: Instagram – peperejeanvins

Pasionații de drumeții pot zâmbi, deoarece există două circuite de descoperit în inima departamentului.

Bucla Chavignol

În Grand Sancerrois, această drumeție este unul dintre cele mai populare itinerarii de făcut în departamentul Cher. Pornind din satul Verdigny, se parcurg 11 kilometri prin satele Chavignol și Amigny, într-o succesiune de văi în mijlocul podgoriilor. Nu ezitați să faceți o pauză gastronomică: vinul roșu și crottin de chavignol din regiunea Berrichon vă vor da putere pentru restul plimbării!

Atenție: această drumeție de aproximativ 3 ore este destul de dificilă și, prin urmare, este destinată drumeților experimentați.

Circuit des Hirtaignes

Un nivel destul de ușor pentru această drumeție cu plecare din Chaon, pe care o puteți face în compania copiilor. Pe o distanță de puțin mai puțin de 9 kilometri, veți trece prin satele Les Hirtaignes și Les Fontaines. Aceasta este o ocazie de a admira câteva clădiri istorice, cum ar fi castelul Hirtaignes și vechea moară, trecând pe cărări mărginite de copaci maiestuoși și numeroase iazuri.

La începutul toamnei, culorile sunt strălucitoare. Alocați aproximativ două ore și jumătate pentru această plimbare.

10. Lacul Sidiailles

Lacul Sidiailles

Credit foto: Facebook – Lac de Sidiailles

Lacul Sidiailles este un loc de vizitat în Cher, dacă vă plac spațiile verzi și ceea ce au de oferit acestea. La numai o oră de mers cu mașina de Bourges, veniți să vă relaxați cu picioarele în apă, cu familia sau prietenii. Malurile amenajate vă așteaptă pe dumneavoastră și prosopul de plajă pentru a face plajă. Traseele de drumeție traversează pădurea din jur pentru a face plinul de aer curat.

În jurul lacului, puteți găsi o multitudine de activități. Accrobranche, pedalier, înot, petanque sau cățărare: alegeți ce vi se potrivește cel mai bine!

11. Muzeul Cuptoarelor Banale

Muzeul Cuptoarelor Banale

Credit foto: Facebook – Berry-Sologne Tourisme

Încheiem această listă de 11 lucruri de văzut în Cher cu un mic muzeu situat în orașul Vierzon. Acesta este situat în jurul a două cuptoare banale din secolul al XV-lea și onorează patrimoniul bogat al regiunii Centre-Val de Loire.

În epoca medievală, cuptorul comunal aparținea stăpânului, iar locuitorii veneau să-și coacă pâinea acolo plătind o taxă de intrare. Vizita este gratuită, iar un tur ghidat este oferit pentru o taxă foarte mică. Cufundați-vă în tradițiile și viața de zi cu zi din Evul Mediu fără să mai stați pe gânduri!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro