11 lucruri pe care trebuie să le faci în Alexandria

Călătoriți în Egipt? De ce să nu vizitați Alexandria? Așa-numita perlă a Mediteranei promite o călătorie pe care nu o veți uita prea curând.

În nordul Egiptului, în fața Marelui Albastru, Alexandria este supranumită Perla Mediteranei. Fondată în anul 331 î.Hr. de Alexandru cel Mare, frumoasa Alexandria este considerată de mult timp una dintre bijuteriile regiunii.

Al doilea oraș ca mărime al țării, cu peste cinci milioane de locuitori, este astăzi cosmopolit, încântător și misterios. Modern, bogat în istorie și monumente, Alexandria este un loc interesant de vizitat. Orașul său portuar fermecător îmbină diverse stiluri arhitecturale, conferindu-i o identitate europeană, greco-romană și egipteană în același timp. În cele din urmă, Alexandria este renumită și pentru linia de coastă, care se întinde pe 70 de kilometri, și pentru frumusețea golfului său.

Situată la doar 4,5 ore cu avionul de Paris, este o destinație perfectă pentru o schimbare de peisaj. Îmbinând istoria, frumusețea peisajului, descoperirea culturală și gastronomică, are totul pentru a vă mulțumi. Descoperiți acum selecția noastră de locuri de vizitat în Alexandria.

1. Vizitați cetatea Qaitbay

Royalty free stock photo number: 1046395528 Priveliștea fortului Qaitbay prin poarta sa de piatră, aleea tunurilor se vede în prim-plan, Alexandria, Egipt

Credit foto: Shutterstock / eFesenko

Vizitarea Alexandriei începe cu punctul său de reper. Cetatea Qaitbay își datorează numele sultanului. Qaitbay care, în 1480, l-a construit în stil medieval. Acesta este instalat pe locul vechiului far din Alexandria, distrus de cutremure. A fost una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, iar pietrele sale au fost folosite pentru a construi cetatea.

2. Plimbare pe Corniche și Stanley Bridge

Podul Stanley, considerat unul dintre cele mai remarcabile repere ale orașului, deosebit de frumos la apus, Alexandria, Egipt

Credit foto: Shutterstock / eFesenko

Acestea sunt locurile în care trebuie să te relaxezi și să admiri Golful Alexandria! Podul Stanley, cunoscut pentru arhitectura sa unică, este locul perfect pentru fotografii la apus.

Pentru o plimbare plăcută, mergeți de la cetate până la Biblioteca Alexandrina.

3. Citind o carte la Biblioteca Modernă din Alexandria

Biblioteca modernă din Alexandria

Credit foto: Shutterstock / Kayihan Bolukbasi

Această clădire înlocuiește vechea bibliotecă, care datează din anul 300 î.Hr. Între timp, vechea bibliotecă a fost complet distrusă și înlocuită cu o versiune nouă, extrem de modernă. Cu șapte etaje și un acoperiș de sticlă, Alexandrina este cea mai mare bibliotecă din lume. Ca urmare, poate găzdui 2000 de persoane! Uneori sunt organizate expoziții, precum și o zonă de muzeu, cu manuscrise vechi.

După cum puteți vedea, Alexandrina și caracterul său autentic este unul dintre locurile de neratat din Alexandria.

4. Vizitați grădinile Palatului Montaza

Palatul Montaza, Alexandria

Credit foto: Shutterstock / Konstantin Aksenov

Palatul Montaza este reședința președinților egipteni și nu poate fi vizitat. Cu toate acestea, parcul său de aproximativ 150 de hectare este deschis publicului. O oază magnifică în inima frumoasei Alexandria, care are privilegiul imens de a se afla lângă mare. În plus, locuitorii o apreciază foarte mult și mulți dintre ei merg acolo în weekend. Aceasta este o oportunitate pentru călători de a se relaxa în liniște și de a vizita Alexandria într-un mod diferit!

5. Descoperiți Muzeul Național: Muzeul Național din Alexandria

Intrarea la Muzeul Național din Alexandria, Alexandria

Credit foto: Wikipedia / D-Stanley

Căutați un muzeu de făcut în Alexandria? Vizitați Muzeul Național, care expune diversele descoperiri ale arheologilor din regiune. Găzduit într-un palat frumos restaurat, puteți vedea obiecte din antichitate, din perioada greco-romană, precum și din perioadele islamică și coptă.

6. Descoperiți amfiteatrul Kom-El-Dick

Amfiteatrul Kom-El-Dickil, Alexandria

Credit foto: Wikipedia / Neithsabes

Dintre numeroasele amfiteatre din perioada greco-romană, Kom-El-Dick este singurul încă vizibil. Este deosebit de bine conservat! Înăuntru, pe rândurile sale de marmură albă, se pot așeza peste 800 de spectatori.

Pe lângă rămășițele sale, amfiteatrul adăpostește și obiecte arheologice găsite pe mare.

7. Vizitați catacombele Kom-El-Chouqafa

Catacombele Kom El Shoqafa, Alexandria

Credit foto: Flickr / Rüdiger Stehn

Un sit arheologic de renume mondial, Kom-El-Shuqafa este considerat a fi una dintre cele șapte minuni ale Evului Mediu. Se spune că este cel mai mare loc de înmormântare din perioada greco-romană. Este, de asemenea, cel mai mare sit funerar roman din țară, ceea ce îl face unic. Ar fi păcat să vizitați Alexandria fără să vizitați catacombele!

Pentru a avea acces la galeriile subterane, mergeți în cartierul Karmouz.

8. Observați coloana lui Pompei

Coloana lui Pompei și sfinxul, Alexandria

Credit foto: Shutterstock / kerenby

Atunci când vizitați Alexandria, se obișnuiește să mergeți să vedeți această impresionantă coloană monolitică înaltă de 29 de metri. Situat în parcul arheologic din Alexandria, pe locul Serapium-ului, ar fi fost ridicat în onoarea împăratului Dioclețian.

9. Plimbare prin piața de pește din Anfushi

Bărci de pescuit, Anfushi, portul Alexandria

Credit foto: Shutterstock / EBONYEG

Alexandria este cel mai mare port maritim al țării. Prin urmare, pescuitul este o parte integrantă a vieții din Alexandria. Piața de pește Anfushi este un must-see în Alexandria și pe bună dreptate: promite o experiență autentică și tipică! Un sfat: pentru a vă face o idee despre acest loc, nu ezitați să vă treziți devreme pentru a-i vedea pe pescari cum descarcă.

10. Vizitați Muzeul Regal al Bijuteriilor

Muzeul bijuteriilor regale, Alexandria

Credit foto: Shutterstock / Ahmed.moustafa

Găzduit într-un palat din secolul XX, muzeul expune bijuteriile familiilor viceregelui Mehemet Ali. Ca fapt divers, palatul în care se află muzeul a aparținut prințesei Fatma Ali Heider Fadel. Astăzi, este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș.

11. Alte lucruri de văzut și de făcut în Alexandria

Moscheea Abu al-Abbas al-Mursi

Credit foto: Shutterstock / Kayihan Bolukbasi

Credeai că ai terminat de vizitat Alexandria? Nu așa de repede, orașul cunoscut ca orașul etern nu este de neglijat! Cu toate acestea, alte locuri merită atenția călătorilor.

  • Acesta este cazul, de exemplu, al unor monumente religioase precum moscheile Ibrahim Terbana și Abu el-Abbas el-Mursi, Catedrala coptă Sfântul Marcu din Alexandria sau Catedrala ortodoxă a Bunei Vestiri.
  • Printre muzee se numără și Muzeul Mahmoud Said (celebru pictor egiptean din secolul XX), situat într-o somptuoasă vilă italiană.
  • Vrei să te bucuri de mare? Mergeți să înotați pe plaja Mamoura.
  • Pentru a vă cufunda în atmosfera orașului, mergeți la cafeneaua Trianon. Acest mic local, cu un aspect de epocă, este locul de întâlnire al jucătorilor de domino. Nu trebuie să uităm, desigur, de souk-uri, pline de viață. Este o ocazie de a vă plimba și de a aduce suveniruri.
  • În cele din urmă, nu neglijați gastronomia. Este ocazia de a gusta hummus, piure de năut, sau tahina, cremă pe bază de susan. Nu trebuie să uităm, bineînțeles, preparatele din pește, precum și gustoasele produse de patiserie orientale.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro