11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Yangon (Rangoon)

În sudul Myanmarului (Birmania), o țară în care democrația se trezește, unde pagodele strălucesc cu mii de lumini, unde tradiția supraviețuiește, faceți-vă timp să vizitați Yangon (Rangoon).

De câțiva ani încoace, Myanmar a devenit o destinație din ce în ce mai populară în Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, această țară este încă relativ neatinsă de turismul de masă. Pentru cei care caută autenticitate, Myanmar este o destinație ideală.

Fostul Rangoon, numit acum Yangon, este cel mai mare și cel mai important oraș din țară. Orașul Yangon este cel mai mare și cel mai important oraș din țară. Este un oraș plin de viață, plin de folclor, contrast, emoție, modernitate, renovare, comerț, cultură, eliberare economică și politică. În timpul călătoriei dumneavoastră în Myanmar, nu puteți rata să petreceți ceva timp aici.

Pentru a vă ajuta să vă planificați sejurul, am selectat pentru dumneavoastră cele 11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Yangon.

1. Pagoda Schwedagon

Pagoda Shwedagon, Yangon Acesta este cel mai esențial dintre obiectivele obligatorii dacă sunteți în căutarea a ceva de făcut în Yangon!

The Pagoda Shwedagon este cel mai sacru loc budist din Myanmar. Sanctuarul se întinde pe șase hectare. În centru se află o stupa de o sută de metri înălțime, complet acoperită cu foiță de aur. Urcați pe una dintre cele patru scări acoperite pentru a ajunge la terasa principală. Pavată cu marmură, căptușită cu săli de rugăciune, plină de aur și presărată cu efigii ale lui Buddha, această primă sosire va fi o priveliște de admirat. Treceți printre pilonii planetari, prin muzeul plin de ornamente religioase și prin galeria foto.

2. Piețele din Yangon

În Asia de Sud-Est, piețele stradale sunt experiențe senzoriale unice și îmbietoare. Pentru a vizita Yangon, analizați aceste locuri pline de viață și absolut obligatorii.

Fiecare suburbie are propria sa piață, cu o gamă incredibilă de standuri de toate felurile. Piețele sunt cele mai bune locuri pentru a descoperi Yangon în timp ce vă distrați, învățați și cunoașteți oamenii. Textile, haine tradiționale, antichități, obiecte de uz casnic, ierburi tradiționale, produse cosmetice, produse alimentare, puteți petrece ore întregi plimbându-vă pe aceste străduțe pline de viață. Una dintre piețele care trebuie neapărat văzute în Yangon este cea a Bogyoke și cel de pe strada 26.

3. Parcul Poporului

Parcul Poporului, Yangon, Birmania

Credit foto: Instagram -tatatirafotos

Ce să faci în Yangon atunci când vrei să faci o pauză verde de la agitație? Mergeți la Parcul Poporului. Plin de flori, înfrumusețat cu bazine de apă și fântâni, acest parc oferă, de asemenea, o priveliște splendidă asupra pagodei Shwedagon. Veți aprecia această pauză în mijlocul șederii dvs. aglomerate și pitorești în Yangon.

4. Teatrul de păpuși Htwe Oo

  Teatrul de păpuși Htwe Oo, Yangon

Credit foto: Instagram – nuishow

De ce să vezi un spectacol de păpuși la Htwe Oo în Yangon? Pentru că teatrul de păpuși birmanez este o artă importantă în cultura și religia din Myanmar. În originile sale, teatrul de păpuși pune în scenă și militează pentru aspirațiile poporului, denunță abuzul de putere, transmite valori nobile și îi educă pe cei mai tineri prin intermediul poveștilor. Aceasta este o experiență unică în Yangon pentru a vă cufunda în istoria profundă a Myanmarului.

5. Lacurile din Yangon

Lacul Inya, Yangon, Birmania

Credit foto: Flickr – kaveman743

Lacul Kandawgyi este un loc de vizitat în Yangon, dacă sunteți în căutarea unui loc pentru o plimbare la amurg. Pe măsură ce soarele apune, reflecția Pagodei Swedagon devine magică pe apele sale liniștite. După aceea, petreceți seara la bordul unei replici a unei nave regale, savurând o băutură sau urmărind un eveniment local.

Turul de la Lacul Inya este un loc de vizitat în Yangon, dacă aveți ocazia să vă îndepărtați de centrul orașului. Acest parc, mai puțin turistic, este o adevărată invitație la plimbare într-o zonă bogată a orașului. Cunoscut drept parcul îndrăgostiților, veți întâlni multe cupluri birmaneze care se răcnesc sub copaci.

6. Statui uriașe de Buddha

Paya Chaukhtatgyi, Yangon, Birmania Printre lucrurile care nu trebuie ratate în Myanmar se numără și vizitarea a două dintre cele mai mari statui de Buddha din țară. Pentru asta, trebuie să vizitați Yangon și orașul Paya Chaukhtatgyi și Ngahtatgyi.

Chaukhtatgyi Paya este un sanctuar budist cunoscut pentru Buddha culcat, cu o lungime de 65 de metri. Lucrarea uriașă uimește prin frunza de aur și pietrele prețioase care îi împodobesc întreaga lungime. În ceea ce privește Ngahtatgyi Paya, Buddha așezat, înalt de 14 metri, vă va lăsa fără cuvinte. Statuia este smălțuită în mod opulent și strălucește, fiind pusă în valoare și de structura de lemn a templului.

În cadrul acestor tururi flamboaiante, veți vedea mulți localnici care îl onorează pe Buddha și acoperă locul cu tămâie și flori proaspete.

7. Cartierul Colonial

Cartierul Colonial, Yangon

Credit foto: Shutterstock / De Phuong D. Nguyen

Dacă vă decideți să vizitați Yangon printr-o călătorie în timp, veți fi impresionați de grandoarea și somptuozitatea clădirilor coloniale. Deși unele dintre fațade sunt dărăpănate, cartierul colonial este plin de istorie și farmec.

Clădirile pot fi descoperite prin simpla plimbare prin centrul orașului. Totuși, aceste pepite ale epocii coloniale britanice conferă orașului Yangon un aer de Havana. În timpul turului, nu ratați sensul giratoriu care adăpostește curiozitatea Pagoda Sule.

8. Muzeul Național

Muzeul Național din Myanmar, Yangon

Credit foto: Instagram – meryemtacyildiz

The muzeu național ar trebui să fie unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitați în Yangon dacă doriți să învățați despre istoria țării. Acest muzeu găzduiește colecții neprețuite și este plin de comori culturale. Între opere de artă, piese antice și relicve sacre, acest loc vă va introduce în viața de zi cu zi, credințele, civilizațiile dispărute și meșteșugurile din Myanmar.

9. Trenul circular

Vă întrebați ce să faceți în Yangon pentru o experiență autentică? Ei bine, aici este!

Trenul circular din Yangon face o buclă de trei ore prin toate suburbiile orașului. În interior, veți descoperi o lume aparte. Negustori ambulanți, turiști, localnici, toți trec continuu și încearcă să găsească un echilibru. De la alune la fructe și până la kebaburi, veți găsi tot felul de gustări la bordul vagoanelor.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le oferă trenul circular este să te amesteci cu birmanezii și să interacționezi cu ei. Veți descoperi în curând prietenia lor fabuloasă.

10. Dala

Dala, Yangon, Birmania

Credit foto: Shutterstock / De maodoltee

Treceți pe cealaltă parte a râului pentru a vedea Yangon dintr-o altă perspectivă. După o plimbare de 20 de minute cu feribotul, descoperiți districtul rural neatins din Dala. Contrastul este izbitor atunci când descoperi acest mic sat care este încă foarte tradițional. Nu sunt mașini sau turiști în jur. Veți putea gusta din viața rurală de la distanță.

11. Strada librăriilor

Căutați ceva de făcut în Yangon și vă plac cărțile? Apoi se plimbă de-a lungul graniței 37th Street O adevărată librărie în aer liber. Întâlnirea cu localnicii pe această stradă neobișnuită este minunată. Treceți din tarabă în tarabă, unde sunt îngrămădite un număr impresionant de cărți de toate felurile, și poate veți găsi suvenirul perfect.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro