11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Wellington

Wellington a fost supranumit “Cea mai tare mică capitală din lume” în 2011, și pe bună dreptate: fermecător, înconjurat de o natură incredibilă, bogat în artă și cultură, acest oraș are multe atuuri. Situată în extremitatea sudică a Insulei de Nord a Noii Zeelande, între Auckland și Christchurch, aceasta atrage numeroși turiști care caută o dimensiune umană și “cu multiple fațete”.

Dacă vă întrebați ce să faceți în Wellington, citiți acest articol și aflați ce are de oferit orașul!

1. Atelierul Weta/ Weta Cave

Atelierul Weta este un studio specializat în efecte speciale și recuzită pentru film și televiziune. Producția de costume, creaturi și arme pentru trilogia “Stăpânul inelelor” a făcut-o celebră în întreaga lume. Pentru fani, există excursii pentru vizitați locurile celebre din Stăpânul Inelelor și Hobbitul !

Echipa Weta Workshop a participat, de asemenea, la proiecte precum King-Kong, Avatar, Aventurile lui Tintin și District 9. Iubitorii de film, nu ratați vizita la Weta Cave și descoperiți secretele de fabricație ale echipelor, precum și expoziția cu cele mai faimoase creații ale acestora!

2. Strada Cuba

Strada Cuba este una dintre principalele artere de circulație ale orașului. Cu o atmosferă boemă, atrage trecătorii prin barurile și restaurantele sale la modă, precum și prin buticurile sale independente de designer.

Pentru o după-amiază de cumpărături și relaxare, aceasta este cu siguranță strada pe care trebuie să o vizitați… Atenție însă la “Fântâna cu găleți”, situată la intrarea pe stradă: această fântână din 1969, cu culori foarte pop, aruncă apa dintr-o găleată în alta: atenție la stropi!

3. Rezervația Zealandia

Zealandia este un eco-sanctuar de 225 de hectare dedicat protecției speciilor de animale și plante din Noua Zeelandă. Cunoscut și sub numele de Sanctuarul Karori, acesta a reușit să reintroducă 18 specii endemice de animale sălbatice, inclusiv 6 care au dispărut de peste 100 de ani în Noua Zeelandă continentală.

Iubitorii de natură, luați bilete pentru Zealandia și descoperiți păsări, reptile și plante pe care probabil nu le veți vedea nicăieri altundeva!

4. Telecabina

Telecabina Wellington Nu poți vizita Wellington fără să iei faimoasa telecabină roșie! Este una dintre atracțiile de top ale orașului. Acest funicular face legătura între principala arteră de circulație din Wellington, Lambton Quay, și suburbia Kelburn, situată pe un teren mai înalt. Cu o lungime de 612 metri și o înălțime de 120 de metri, este nevoie de cinci minute pentru a ajunge dintr-un punct în altul.

Din vârf, vă puteți bucura de o priveliște magnifică a orașului și puteți ajunge cu ușurință la grădinile botanice din apropiere.

5. Grădina Botanică Wellington

După ce ați luat faimoasa telecabină, mergeți la acest somptuos – Grădina Botanică are o suprafață de peste 25 de hectare, unde vă puteți pierde în peisaje unice, păduri exotice, arbuști indigeni și expoziții florale pline de culoare. În cadrul parcului, nu ratați Iazul cu rațe, Casa Begonia, Grădina de trandafiri a lui Lady Norwood, Cadranul solar al implicării umane (un cadran solar frumos) sau istoricul parc memorial Bolton Street, unde sunt îngropați mulți dintre pionierii orașului.

În partea de sus a parcului, veți avea acces direct și la un alt must-see din Wellington: Observatorul Carter’s Space Place. Copiii tăi o vor adora!

6. Muzeul Te Papa Tongarewa

Rezervați-vă bilet pentru Muzeul Național Te Papa Este un loc de vizitat și interesant pentru a descoperi Noua Zeelandă în toate formele sale: istoria, natura, patrimoniul artistic… Foarte interactiv și jucăuș, acest muzeu relativ recent (deschis în 1998) va atrage atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Puteți vizita mai multe expoziții tematice, în special cea dedicată culturii Maori, leagănul Noii Zeelande.

7. Insula Kapiti

Insula Kapiti este una dintre cele mai vechi și mai importante rezervații naturale din țară, accesibilă cu feribotul din Wellington. Aici trăiesc unele dintre cele mai rare păsări din Noua Zeelandă, printre care se numără takahe pe kokako saddleback sau saddleback kaka. Înconjurată de păduri luxuriante, insula Kapiti este accesibilă doar prin intermediul anumitor operatori turistici licențiați. Numărul de vizitatori pe insulă este foarte limitat, pentru a nu deranja flora și fauna locală.

În timpul escalei, veți avea ocazia să petreceți noaptea pe insulă și să plecați în căutarea kiwi, pasărea nocturnă rară care este, de asemenea, una dintre emblemele naționale.

8. Vedeți orașul de pe Muntele Victoria

Muntele Victoria La o înălțime de 196 de metri, la Muntele Victoria este accesibil prin cartierul de afaceri și oferă vederi panoramice asupra orașului Wellington. Din vârf, bucurați-vă de priveliștea dealului Tinakori, a golfului Hutt Valley, a golfului Harbor la est, a golfului Insula Matiu sau peninsula Miramar.

Pentru a profita la maximum de această experiență, mergeți la sfârșitul zilei, luați un picnic și bucurați-vă de apusul soarelui în Wellington Bay.

9. Courtenay Place Night Out

Courtenay Place, Wellington

Credit foto: Wikimedia – Gruyere

Courtenay Place este strada principală din zona Te Aro din Wellington. Seara, este un loc minunat pentru petreceri, datorită vieții de noapte pline de viață. Restaurantele și barurile sunt deschise până târziu, iar în ceea ce privește atmosfera, muzica și mâncarea, există ceva pentru toată lumea.

Dacă vizitați Wellington cu prietenii sau în cuplu, aceasta este strada pe care vă veți petrece cele mai plăcute seri!

10. Golful Oriental

Golful Oriental

Credit foto: Flickr – Khirol Amir

Oriental Bay este unul dintre locurile pe care trebuie să le vedeți în oraș! O plajă frumoasă, o priveliște frumoasă… Este foarte plăcut să te plimbi și să înoți acolo când vremea este bună. De asemenea, puteți închiria caiace sau bărci cu pedale sau vă puteți relaxa pe terasa uneia dintre cafenelele de pe malul apei.

11. Alte lucruri de văzut și de făcut în Wellington

Sfântul Paul Vechi Dacă vă întrebați ce să faceți în Wellington cu copiii, rezervați un safari special: faceți o excursie 4×4 de o jumătate de zi pentru a vă întâlni cu focile. ” Safari pe coasta focilor “Seal Coast Safari” oferă un tur pitoresc prin ferme private, care se încheie cu o brioșă și o cafea pe plajă, chiar lângă foci. Un moment pur magic.

Călătorești în Wellington cu prietenii în august? Îți place berea? Vă întrebați ce să faceți în timpul șederii dumneavoastră? Atunci nu căutați mai departe de Beerstival! Cel mai popular festival al berii din Noua Zeelandă, Beerstival este o ocazie excelentă de a descoperi o gamă largă de fabrici de bere artizanală, răspândite acum în toată țara. Beerstival se desfășoară pe parcursul a doar două zile în Stadionul Westpac în Wellington. Nu ratați evenimentul!

Pe strada Bowen se află o clădire originală și impunătoare din punct de vedere arhitectural: Parlamentul Noii Zeelande, cunoscut și sub numele de Stupul!

  • Vechea catedrală St Paul’s

Popular pentru interiorul său spectaculos din lemn (comparat cu coca unui galion), Old St Paul’s este prima catedrală anglicană din Wellington. Zăboviți asupra vitraliilor colorate care prezintă trecutul orașului Wellington și legătura sa istorică cu pușcașii marini americani.

Dacă sunteți un iubitor de artă, explorați suburbie a orașului Petone Aceasta este una dintre bijuteriile de patrimoniu ale Noii Zeelande, unde puteți găsi galerii de artă și cafenele la modă.

La aproximativ 4 km sud de centrul orașului se află Grădina zoologică Wellington Prima grădină zoologică înființată în Noua Zeelandă. Puteți vedea sute de animale, multe specii de insecte și reptile și, bineînțeles, păsări rare, cum ar fi Kiwi (una dintre emblemele Noii Zeelande).

Lasă un comentariu

TravelMax.ro