11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Marsilia

Aveți de gând să vizitați Marsilia? Descoperiți cele 11 lucruri pe care trebuie să le faceți în orașul însorit Marsilia, 2.900 de ore pe an!

Orașul Marsilia, situat în sudul Franței, pe malul cald al Mării Mediterane, este al doilea oraș ca mărime din Franța, cu o populație de 858.000 de locuitori. Să vizitați Marsilia înseamnă să vă bucurați de un oraș mediteranean încărcat de istorie și bogat în cultură, care vă invită să vă relaxați și să descoperiți.

Plajele, golfurile și monumentele acestui oraș de artă și cultură nu vor înceta să vă seducă, dar nu ați ajuns încă la capătul surprizelor. Într-adevăr, Marsilia este un oraș provensal care rămâne fidel tradițiilor sale, un aspect pe care îl puteți descoperi prin intermediul gastronomiei și al produselor locale, moșteniri ale trecutului. Această destinație vă promite o vacanță excepțională sub soarele sudic.

Descoperiți selecția noastră cu cele mai bune lucruri de făcut în Marsilia!

Pentru o vizită la Marsilia, optați pentru City Pass care vă oferă acces la sistemul de transport al orașului, la numeroase muzee și la alte avantaje!

1. Muzeul Civilizațiilor Europene și Mediteraneene

MuCEM, Marsilia

Credit foto: Flickr – Mat Distef

Deschis în 2013, MuCEM, Muzeul Civilizațiilor Europene și Mediteraneene, este un loc de vizitat dacă veniți în Marsilia. Situat la intrarea în port, veți fi seduși de la prima vedere de arhitectura unică a clădirii: un cub impresionant de dantelă de beton.

Construit pe locul Fort Saint-Jean, muzeul găzduiește expoziții fabuloase care îi invită pe cei mai curioși călători să descopere diferitele civilizații care au format identitatea Mediteranei, din preistorie până în prezent.

2. Portul Vechi

Vizitarea Marsilia înseamnă, de asemenea, să te bucuri de atmosfera care domină portul vechi, renumit pentru piața de pește, bărcile sale, clădirile de epocă din fundal și numeroasele restaurante și cafenele care se înșiră pe chei.

Luați loc la o masă pe una dintre terase și bucurați-vă de soare în fața unui spectacol unic și tipic.

3. Faceți o excursie cu barca

barcă-canaluri

Credit foto: Shutterstock – Daniel Harwardt

După ce vă veți plimba de-a lungul cheilor din portul vechi, de ce să nu profitați de ocazie pentru a închiriază o barcă ?

În cele din urmă, ar fi păcat să vizitați Marsilia fără să vă bucurați de frumusețea litoralului său. De asemenea, cu cele 2.900 de ore de soare pe an, o excursie cu barca este o idee excelentă pentru o ieșire cu familia sau prietenii. Iar dacă nu aveți permis de navigație, nu ezitați să solicitați serviciile unui skipper!

Așadar, închirierea unei ambarcațiuni în timpul șederii dvs. la Marsilia vă va permite să apreciați peisajele de pe coasta mediteraneană și, în același timp, să faceți plinul de vitamina D!

4. Catedrala La Major

Dintre numeroasele monumente din patrimoniul Marsiliei, Cathédrale de la Major este unul dintre cele mai importante obiective de vizitat. Numai arhitectura sa deosebită, cu influențele sale romanice și bizantine, merită o vizită.

Dacă exteriorul vă va fermeca cu fațadele sale dungate și cupolele sale splendide, interiorul vă va surprinde prin dimensiunile sale impresionante. Veți aprecia, de asemenea, arcadele, statuile, mozaicurile și un număr infinit de mici detalii care fac ca acest loc să fie special.

5. Turul monumentelor istorice

Notre Dame de la Garde, Marsilia

Credit foto: Flickr – emmrichard

Pentru a începe, portul antic vă va duce departe în istoria orașului Marsilia. În rest, majoritatea clădirilor religioase mari, cum ar fi binecunoscutul Bazilica Notre-Dame-de-la-GardeBazilica Notre-Dame-de-la-Garde[1945-9100]amintește istoria secolului al XIX-lea. Urcați în vârful lui “Bonne Mère”, așa cum este numit acolo, și descoperiți o vedere panoramică asupra acoperișurilor din Marsilia.

Turul istoric continuă în secolul al XIX-lea prin vizitarea castelul de la Buzine înainte de a ajunge în epoca contemporană cu modernul Cité Radieuse din Corbusier.

6. Cartierul Panier

quartier-panier

Credit foto: Shutterstock – Zyankarlo

Un loc de vizitat este cu siguranță cartierul Panier, cel mai vechi cartier din Marsilia, care este și unul dintre cele mai vizitate. Acesta este situat în inima centrului istoric al orașului, la o aruncătură de băț de Vieux Port.

Veți cădea imediat sub vraja străzilor sale abrupte care urcă pe deal, a clădirilor înalte și pitorești și a atmosferei sale unice. Veți descoperi aici o adevărată condensare a cărții poștale din Marsilia care a inspirat seria de succes “Plus belle la vie”.

7. Linia de coastă

Insula Riou

Credit foto: Flickr – Jopa Elleul

Marsilia oferă o diversitate excepțională, dar numai litoralul său merită o vizită. Lasă-te sedus de pârâurile sale, care te invită să te relaxezi și să evadezi.

Pentru plimbări și înot în familie, mergeți la parcul Prado, cunoscut pentru numeroasele sale plaje, spațiile verzi și parcul de skate.

O altă posibilitate este de a face o excursie în Insulele Frioul sau de a face scufundări pe insula Riou.

8. Relaxare și bunăstare în Calanques

În calanques, Marsilia își dezvăluie latura naturală și sălbatică în toată splendoarea sa. Relieful abrupt al calancilor ascunde pe alocuri mici plaje magnifice, accesibile după o plimbare plăcută.

Calanques din Cassis sunt printre cele mai frumoase din Bouches-du-Rhône. Acestea sunt situate la aproximativ 20 km de centrul orașului Marsilia.

Pe plaja din Morgiou sau pe cele din calcanul din En Vau, permiteți-vă să petreceți câteva ore de relaxare sau de înot în aceste mici colțuri de paradis care par a fi la capătul lumii.

9. Aromele din Marsilia

Bouillabaisse, Marsilia

Credit foto: Flickr – N Wong

Ce să faci în Marsilia? Descoperiți gastronomia sa! Fie că sunteți gurmand sau gurmand, oferiți-vă o mică pauză și descoperiți specialitățile locale.

Peștele proaspăt pescuit din Marea Mediterană, legumele din sud, ierburile provensale și alte condimente vă vor încânta papilele gustative. Faimoasa bouillabaisse și supa pistou sunt de încercat!

10. Château d’If

Castelul

Credit foto: Flickr – Ralf Smallkaa

Să vizitezi Marsilia fără să treci pe la Château d’If este ca și cum ai elimina accentul liric al orașului. Clasificată ca monument istoric, cu 100.000 de vizitatori pe an, fosta fortăreață închisoare este accesibilă cu o navetă maritimă și promite o priveliște uluitoare asupra Marsiliei.

Același care a inspirat cândva Alexandre Dumas pentru celebrul său roman Contele de Monte Cristo. Dacă doriți să vă bucurați de experiență, nu ezitați să optați pentru o vizită în interiorul castelului: promite o pauză de timp.

11. Realizarea propriului pastis

Nimic mai local și mai original decât să vă faceți propriul pastis aici, în Marsilia! Gazda dumneavoastră, Guillaume, vă va ghida în pregătirea propriului amestec unic de pastis.

Acest atelier lasă loc creativității fiecăruia, într-o atmosferă plăcută. La finalul atelierului, veți pleca cu propriul pastis de 700 ml.

Puteți alege între mașină, tren sau avion pentru a ajunge la Marsilia, în funcție de punctul de plecare. TGV-ul leagă Parisul de Marsilia în doar 3 ore, iar dumneavoastră veți ajunge în centrul orașului Marsilia, Gare St Charles, ceea ce este foarte convenabil. De asemenea, puteți zbura cu avionul, dar veți ajunge la aeroportul Marignane, care se află la aproximativ 24 km de Marsilia. Cu toate acestea, există numeroase autobuze de transfer între aeroport și Marsilia.

Unde să vă cazați în Marsilia ?

Dacă alegeți să vizitați Marsilia, există mai multe zone din care puteți alege, în funcție de dorințele dumneavoastră! Vieux-Port este un punct ideal pentru a vizita Marsilia pe jos, Canebière, foarte zgomotoasă și agitată, vă va permite să fiți aproape de tot, iar cartierul câmpiei este ideal dacă sunteți în căutarea unui loc tânăr, central și festiv.

Și, în cele din urmă, dacă sunteți în căutarea a ceva mai autentic și mai pitoresc, cartierul Panier este cu siguranță locul potrivit pentru dumneavoastră. Puteți găsi un hotel ieftin în Marsilia căutând pe o pagină de internet comparator de hoteluri.

Este ușor să cazi sub vraja Marsilia, o destinație care are tot ce-i trebuie. Indiferent de preferințele dumneavoastră, plajă, istorie, artă, cultură, gastronomie, orașul Phocéenne vă va satisface. Încă vă întrebați ce să faceți în Marsilia?

TravelMax.ro