11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Lausanne

Ce să faci în Lausanne? Descoperă cele 11 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în timpul unui sejur în capitala olimpică!

Situat în inima Elveției francofone, Lausanne își datorează reputația mondială vocației sale de oraș olimpic. Amplasarea sa între lac și munți îl face un loc ideal pentru practicarea multor sporturi în aer liber. Aici se află sediul central al Comitetul Olimpic Internațional și un muzeu care prezintă istoria acesteia din urmă. Dar Lausanne este, de asemenea, o destinație populară datorită patrimoniului său cultural și arhitectural. Orașul a reușit să combine perfect trecutul – cu catedrala sa gotică, printre altele – și viitorul, găzduind școli importante și companii internaționale.

Prin urmare, vizitarea orașului Lausanne este o oportunitate de a vă bucura de un sejur între natură și oraș, unde nu veți avea timp să vă plictisiți. Deci, ce să faci în Lausanne? Iată care sunt cele 11 lucruri pe care trebuie să le faceți și să le vedeți în timpul șederii dumneavoastră în capitala olimpică.

1. Muzeul Olimpic

O vizită la Lausanne implică în mod necesar o oprire la Muzeul Olimpic. Orașul elvețian este strâns legat de Jocurile Olimpice și chiar a primit titlul de Capitală Olimpică în urmă cu câțiva ani. Aici se află sediul Comitetului Internațional Olimpic și se pregătește să găzduiască Jocurile de iarnă din 2020.

Muzeul Olimpic, clasificat ca bun cultural de importanță națională din 1995, permite vizitatorilor să se cufunde în istoria sportului prin intermediul unor expoziții permanente și temporare prezentate pe trei etaje. La exterior, parcul olimpic prezintă diverse facilități sportive ca adevărate opere de artă, toate încununate de o panoramă excepțională cu vedere spre Lacul Geneva și Alpi. Vizita este contra cost, dar va fi atractivă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, datorită activităților interactive și a filmelor care sunt prezentate.

2. Catedrala din Lausanne

Este imposibil să nu observi impresionanta arhitectură gotică a Catedrala din Lausanne. Construită în secolul al XIII-lea, clădirea este un simbol puternic al orașului, iar influența sa a devenit chiar internațională. Pentru a afla mai multe despre originile catedralei, în fiecare zi sunt organizate tururi ghidate.

Dacă vă întrebați ce să faceți în Lausanne seara, așteptați până la ora 22:00 la poalele Catedralei. Apoi veți putea fi martori la o tradiție străveche în care ceasul este anunțat de către paznic prin strigăte. O experiență autentică care nu trebuie ratată!

3. Cheiurile din Ouchy

Profitați de șederea dvs. în Lausanne pentru a vă plimba de-a lungul Lacul Geneva și bucurați-vă de panorama excepțională.

Inaugurată în 1901, clădirea chei din Ouchy Cheiurile din Ouchy fac legătura între trei dintre cele mai mari parcuri ale orașului, inclusiv Parcul Olimpic. Vizitarea orașului Lausanne prin intermediul cheilor vă oferă o perspectivă diferită asupra orașului. Luați-vă timp pentru a aprecia baletul de bărci din zona portului sau dimensiunea impresionantă a coniferelor de pe maluri.

4. Terasele din Lavaux

Podgoriile din Lavaux, Lausanne

Credit foto: Flickr -edwademd

Patrimoniul mondial UNESCO, situl Regiunea viticolă Lavaux este un loc de vizitat obligatoriu atunci când vizitați Lausanne. Zona oferă un cadru uluitor printre dealurile cu vedere spre lac. Este o ocazie de a respira aer curat pe jos sau cu bicicleta, pe unul dintre numeroasele trasee de drumeție.

Lavaux este, de asemenea, podgoriile sale! După acest efort, iubitorii de vin vor aprecia un mic tur al podgoriilor, înainte de a se opri să deguste un pahar de vin local într-una dintre cramele din regiune.

5 Centrul de învățare Rolex de la EPFL

Vizitarea orașului Lausanne este, de asemenea, o modalitate de a descoperi modernitatea și inovația elvețiană. Arhitectura contemporană a clădirii Rolex Learning Center este un exemplu perfect.

Situat pe malul lacului Geneva, la EPFL, una dintre cele mai renumite instituții de știință și tehnologie din Europa, Rolex Learning Center este o clădire extrem de inovatoare. Acesta a fost proiectat de un arhitect japonez de renume internațional, implicând metode de construcție fără precedent. Numai structura merită o vizită. Dar Rolex Learning Center este, înainte de toate, o bibliotecă și un centru cultural internațional, deschis studenților și publicului de luni până vineri. O invitație pentru a afla mai multe despre progresul societății noastre.

6. Orașul vechi

Orașul vechi din Lausanne

Credit foto: Flickr – sk

Există o plimbare obligatorie dacă vă decideți să vizitați Lausanne: orașul vechi. Luați pasajele și rătăciți-vă pe alei pentru a descoperi comorile sale ascunse. Veți putea admira, printre altele: mulaje de Rue de Bourg 33 În turnul cu ceas din Place Palud, puteți gusta cea mai bună ciocolată caldă din oraș la Cafeneaua l’Evêché sau încercați unul dintre numeroasele restaurante mici și tipice din centrul istoric. O modalitate bună de a vă cufunda în cultura elvețiană.

7. Plajele lacului Geneva

Localnicii vă vor spune că, dacă există un singur lucru de făcut în Lausanne, acela este să vă relaxați pe una dintre plajele lacului Geneva. Într-adevăr, ar fi păcat să nu profitați de această locație de vis în timpul vizitei dumneavoastră. Numeroase plaje naturale sunt disponibile pentru bucuria tinerilor și a bătrânilor deopotrivă și vă permit să vă bucurați de numeroase activități sportive.

La Plaja Vidy care se întinde pe o lungime de peste 500 de metri, rămâne una dintre cele mai populare. Familiile și prietenii se adună în jurul unui picnic sau pur și simplu vin să se plimbe și să întâlnească lebedele lacului.

8. O excursie cu barca

Lacul Geneva

Credit foto: Shutterstock – lucystudio

Plajele lacului Geneva v-au oferit o priveliște sublimă și vreți să descoperiți mai mult? Optați pentru închiriere de bărci în Lake Geneva pentru a urca la bordul acestui lac mitic.

Astfel, puteți scăpa de turiști și de copiii care țipă, pentru a vă oferi o după-amiază de relaxare absolută, în mijlocul unui mediu încântător și sigur. Cu sau fără permis, nu ezitați să vă aduceți familia și prietenii cu dumneavoastră pentru acest moment de neuitat.

9. Esplanada din Flon

Fostul cartier industrial, Flon a devenit inima vieții moderne și comerciale a orașului Lausanne. Cartierul, care începe la Place de l’Europe, a fost reabilitat și găzduiește o multitudine de baruri, restaurante, cluburi și buticuri la modă, ideale pentru o scurtă pauză sau o seară festivă. Este, de asemenea, o oportunitate de a aduce înapoi câteva suveniruri frumoase, pentru a-i încuraja pe prietenii noștri să vină și să viziteze Lausanne.

10. La Maison du Gruyère

Elveția fără brânza Gruyère este un pic ca Franța fără foie gras! O necesitate pentru călătoria dvs. Maison du Gruyère vă așteaptă să vă spună povestea brânzei DOP a țării, transmisă din generație în generație. Pe parcursul unei vizite de 5 ore (inclusiv o vizită la o fabrică de ciocolată cu degustare), descoperiți secretele producției de brânză Gruyère: un univers gastronomic care îi va încânta atât pe gurmanzi, cât și pe gurmanzi.

Profitați de această excursie pentru a descoperi fermecătorul sat Pringy-Gruyères, care găzduiește fabrica și care a fost ales cel mai frumos sat din Elveția în 2014. Farmecul este autentic, moștenirea păstrată, pentru o plimbare aproape ieșită din timp.

11. Ghețarul 3000

Glacier 3000, Lausanne, Elveția

Credit foto: Flickr – Cable1

Sunteți un iubitor de natură, gata pentru o gură de aer proaspăt și aventură? Unică în lume, clădirea Ghețarul 3000 oferă o călătorie proprie. Și pe bună dreptate, panorama sa care oferă o priveliște uluitoare a 24 de vârfuri și zăpadă veșnică îl face un loc de o frumusețe excepțională. Un paradis pentru iubitorii de praf de pușcă, Glacier 3000 găzduiește o pasarelă suspendată între două vârfuri, cea mai înaltă pistă de tobogan și, printre altele, via ferrata Gemskopf. Ceva care îi va încânta pe cei mici și pe cei mari deopotrivă!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro