11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Canberra

Vă mutați în Australia și un vis din copilărie se împlinește? Descoperiți Canberra și selecția noastră de 11 lucruri de făcut în capitala australiană!

Capitala Australiei și statul Teritoriului Capitalei Australiene, Canberra este situată în sud-estul statului New South Wales, la 280 km sud-vest de Sydney și la 680 km nord-est de Melbourne. Capitală a insulei-continent din 1908, Canberra este un oraș nou, construit la începutul secolului XX pentru a găzdui toate instituțiile politice ale țării.

Orașul este sediul guvernului australian, al Parlamentului și al Înaltei Curți, al numeroaselor ministere și departamente naționale, precum și al instituțiilor culturale. Populația, estimată la 395 790 de locuitori, este formată în principal din funcționari publici, guvernul federal fiind cel mai mare angajator.

Mergeți să vizitați Canberra? Aflat pe drumul dintre Munții Albaștri, Sydney și Melbourne, Canberra are o populație tânără, un șomaj scăzut, un nivel ridicat de educație și un indice general al prețurilor mai ridicat decât alte orașe australiene. Australia are deja un nivel de trai ridicat, așa că, în Canberra, cazarea și activitățile vor fi probabil scumpe! Amplasarea sa i-a adus porecla de “capitala tufișurilor” – în mijlocul unor zone vaste de vegetație naturală – și îl face cel mai mare oraș din țară care nu este situat pe coastă.

Deci, ce să faci în Canberra? Iată mini-ghidul nostru cu ce să faci când vizitezi Canberra!

1. Memorialul de război

Memorialul australian de război

Credit foto: De Tooykrub / Shutterstock.com

Situat la capătul Paradei ANZAC, hotelul Memorialul australian de război este dedicată soldaților care au murit în conflictele armate din Commonwealth-ul Australiei, inclusiv în cele două conflicte mondiale sângeroase din secolul XX.

Deschis în 1941, acesta comemorează participarea forțată a tinerilor soldați australieni care au murit în luptă în 1914-1918 și 1939-1945. Mărturii, fotografii, documente de epocă, costume și arme, expoziții interactive etc., fac din această vizită o necesitate dacă doriți să aflați mai multe despre această țară atunci când vizitați Canberra. Vă rugăm să rețineți că intrarea și vizitele ghidate sunt gratuit.

2. Muzeul Questacon

Muzeul Questacon

Credit foto: De Greg Brave / Shutterstock.com

The Questacon, sau Centrul Național de Știință și Tehnologie, este un centru care reprezintă știința și tehnologia prin intermediul a peste 200 de expoziții interactive.

Acesta este situat la sud de lacul Burley Griffin și a fost deschis în 1988 pentru a marca bicentenarul sosirii primilor coloniști europeni. Centrul este împărțit în șapte galerii, în care publicul poate descoperi știința prin intermediul circului, al fizicii-chimiei, al geologiei, al animalelor de pradă și al prăzii lor sau al luminii și sunetului. Acest muzeu ar trebui să fie pe placul iubitorilor de știință, tineri și bătrâni deopotrivă, care se întreabă ce să facă în Can.

3. Galeria Națională a Australiei

galeria națională a australiei canberra

Credit foto: De la TonyNg / Shutterstock.com

Chiar alături se află Galeria Națională a Australiei Acesta este principalul muzeu public din Canberra, fondat în 1967 ca muzeu național de către guvernul australian.

Acesta găzduiește galerii de artă aborigenă, artă asiatică și, în mai multe galerii mici, artă australiană contemporană, pe o suprafață de 23.000 de metri pătrați. Dacă vă plac atât arta, cât și istoria, acesta este un muzeu pe care trebuie să-l vizitați neapărat atunci când vizitați Canberra.

4. Muzeul Național al Australiei

muzeul național al australiei canberra

Credit foto: De la Alex Cimbal / Shutterstock.com

Ce să faci în Canberra Deschis în 2001, hotelul Muzeul Național al Australiei De asemenea, muzeul urmărește istoria țării prin intermediul unor atracții interactive – cum ar fi harta tridimensională a Australiei sau teatrul rotativ, care reprezintă temele poporului, națiunii și pământului -: muzeul comemorează 50.000 de ani de istorie, de la aborigeni până în zilele noastre.

Galeriile găzduiesc o gamă largă de exponate, inclusiv pielea tigrului tasmanian dispărut, picturi din scoarță aborigenă, haine de prizonier de război și echipamente folosite la Jocurile Olimpice de la Sydney. Are de toate!

5. Parlamentul Australiei

Parlamentul australian

Credit foto: Unsplash -Michael

Casa Parlamentului este, după cum sugerează și numele, Casa Parlamentului. Inaugurat în 1988, este sediul Parlamentului australian, găzduind Camera Reprezentanților și Senatul.

De ce să vizitați un parlament? Ei bine, pentru a urmări Camera Deputaților în sesiune, pentru a vedea dezbaterile deputaților în timpul întrebărilor adresate guvernului. De asemenea, puteți admira numeroasele expoziții și galerii publice, cu acces gratuit și tururi ghidate. La exterior, 23 de hectare de grădini vă așteaptă să vă plimbați în zilele frumoase.

6. Lacul Burley Griffin

Ce să faci în Canberra când ai văzut deja toate muzeele? Ce zici de o partidă de pescuit duminică în mijlocul orașului? The Burley Griffin Lake este un lac artificial din centrul orașului Canberra, creat în 1963.

Prin urmare, în mod logic, este folosit ca bază nautică de către localnici în timpul lunilor fierbinți de vară (înotul este dificil), unde se poate practica ciclismul, plimbările, pescuitul sau windsurfingul: malurile lacului sunt într-adevăr mărginite de multiple spații verzi care invită la plimbare, la o aruncătură de băț de locurile de vizitat în Canberra. Jetul de apă “Căpitanul Cook” aproape că te face să crezi că te afli la Geneva.

7. Grădina Botanică Națională

În Australia, autoritățile au mare grijă să păstreze speciile endemice: cel puțin, încearcă să limiteze dispariția speciilor amenințate. Grădina Botanică Națională, CanberraGrădinile Botanice Naționale, situate pe Muntele Negru, la vest de centrul orașului, sunt administrate de guvernul australian și de Departamentul de Mediu.

Acestea adăpostesc o colecție vastă de plante endemice australiene pe 90 de hectare, dintre care 40 de hectare au fost amenajate ca grădini botanice. Aici se cultivă peste 5.500 de specii, inclusiv gully de pădure tropicală, flora din regiunea Sydney, plante Mallee (specii de eucalipt cu tulpini multiple), banksias, Telopeas, mimoze etc.

8. Grădina Zoologică Națională și Acvariul

Canberra

Credit foto: Unsplash -Karlo Boni

Veniți să vizitați Canberra? Situat în Yarralumla, la capătul vestic al lacului Burley Griffin, pe râul Molonglo și în apropiere de barajul Scrivener, complexul Grădina zoologică și acvariul din Canberra este o organizație privată care adăpostește o gamă largă de animale sălbatice indigene și străine și cea mai mare colecție de animale sălbatice din Australia, inclusiv tigrul – o specie hibridă creată prin încrucișarea dintre o leoaică și un tigru.

Acest tip de locație este unic în țară, deoarece nu există în altă parte o combinație între o grădină zoologică și un acvariu. Grădina zoologică este, de asemenea, angajată într-un proces de reproducere a speciilor pe cale de dispariție.

9. Piața depoului de autobuze vechi

Vechiul depou de autobuze

Credit foto: De la TonyNg / Shutterstock.com

Ce să faci în Canberra dacă mai ai timp? Piața depoului de autobuze vechi este unul dintre cele mai în vogă colțuri din Canberra.

Situat în apropiere de Piețele sunt situate în vechea stație de autobuz și au loc în fiecare duminică, între orele 10:00 și 16:00. Aici puteți cumpăra haine, obiecte decorative, alimente și diverse produse ecologice.

10. Muzeul Național al Dinozaurilor

Ți-a plăcut filmul Jurassic Park? Nu ratați muzeul național al dinozaurilor dacă vizitați Canberra pentru mai multe zile.

Situat la nord de oraș, în Gold Creek Village, adăpostește cea mai mare galerie permanentă de fosile din emisfera sudică. Înființat în 1993, muzeul se concentrează mai mult pe toată viața preistorică de pe Pământ: o excursie interesantă pentru oricine dorește să afle mai multe despre dinozauri.

11. Muntele Ainslie

Ainslie

Credit foto: Flickr – Sam Ilić

Situat în Parcul Natural Regional Canberra, hotelul Muntele Ainslie este un loc minunat pentru a face drumeții și pentru a vă ridica la înălțime, dacă nu știți ce să faceți în Canberra. În cel mai înalt punct al său, la 863 de metri deasupra nivelului mării, oferă o vedere panoramică de 360 de grade asupra Canberrei și a Outback-ului Teritoriului Capitalei Australiene și a Noului Wales de Sud.

O potecă pavată de la Memorialul de Război asigură o urcare ușoară. Acesta este mărginit de plăci care comemorează cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv bătăliile din Kokoda Trail, Papua Noua Guinee (împotriva japonezilor în 1942).

Lasă un comentariu

TravelMax.ro