11 lucruri pe care trebuie să le faceți în Avignon

Mergeți la Avignon? Poate că valiza ta este deja pregătită! TravelMax vă însoțește, prezentându-vă locurile de vizitat în Avignon.

Îți plac patrimoniul, expozițiile și teatrul? Avignon vă deschide porțile și vă poartă într-o călătorie în timp. Nu poți traversa Vaucluse fără să te oprești un moment pentru a vizita Avignon, prefectura sa. Fie că este vorba de 24 de ore, un weekend sau un sejur de lungă durată, Avignon vă va ține ocupat.

În “Orașul Papilor” există multe locuri și activități magice. Pe malul râului Rhone, trebuie doar să vă plimbați pe străzile pietruite și să admirați faimosul Pont d’Avignon. Oraș al teatrului, Avignon vă va surprinde și cu artele sale vizuale. Cu selecția sa de evenimente care nu trebuie ratate, Generation Voyage vă va arăta Avignon mai bine decât oricine altcineva.

1. Podul de la Avignon

Vizitați Avignon : Podul din Avignon

Credit foto : Shutterstock – S-F

Se pare că nu este posibil să vizitezi Avignon fără să te plimbi pe celebrul său pod. Pont Saint Bézenet, cunoscut și sub numele de Pont d’Avignon, este unul dintre cele mai faimoase monumente din lume datorită cântecului său. Cu toate acestea, istoria sa nu a fost la fel de bine cunoscută.

Din cele 22 de arcade originale, astăzi au mai rămas doar 4. Ce s-a întâmplat? Ca urmare a războiului și a inundațiilor râului Rhône, podul a fost avariat de mai multe ori. În ciuda numeroaselor încercări, lucrările de reconstrucție s-au oprit în secolul al XVII-lea. Cu peste 400.000 de vizitatori pe an, situl este acum inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

2. Palatul Papilor

Palatul Papilor

Credit foto: Shutterstock – S-F

Cu peste 600.000 de vizitatori pe an, Palais des Papes este unul dintre cele mai vizitate 10 monumente din Franța. Monumentul este cel mai important palat gotic din Occident.

Fie că sunteți pasionați de istorie sau de arhitectură, dacă veniți să vizitați Avignon, nu ratați Palais des Papes! În acea vreme, a servit atât ca fortăreață, cât și ca reședință pentru papi. Aici au loc numeroase evenimente culturale: expoziții, concerte și chiar unele spectacole în timpul Festivalului de la Avignon.

3. Capitala teatrului

Festivalul de la Avignon

Credit foto: Shutterstock – sansa55

În fiecare an, în luna iulie, Avignon se transformă în oraș teatral, transformându-și patrimoniul arhitectural în diverse locuri de spectacol. Într-adevăr, Festivalul de la Avignon, creat în 1947 de Jean Villar, este astăzi unul dintre cele mai importante evenimente internaționale pentru artele spectacolului contemporan.

Adesea în vacanță și veniți de departe, peste 130.000 de spectatori se adună în Orașul Papilor. Ei au ocazia să asiste la aproximativ 40 de spectacole, dar și la lecturi, expoziții, filme și dezbateri! Festivalul face din Avignon un adevărat loc de creație și de aventură, atât pentru artiști, cât și pentru spectatori.

4. Centrul istoric al orașului Avignon

Centrul istoric al orașului Avignon

Credit foto: Shutterstock – Stefy Morelli

Înconjurat de bastioane, orașul de pe ziduri este un obiectiv de neratat atunci când vizitați Avignon. Poate fi descoperit pe jos, aventurându-vă pe străzile înguste. Vă puteți plimba prin micile piețe ascunse, unde este bine să luați prânzul pe terasele restaurantelor și cafenelelor. Bucurați-vă de o sesiune de cumpărături în buticurile din rue de la République.

De asemenea, treceți de Opera din Avignon care se află în frumoasa Place de l’horloge și în Hôtel de Ville. Faceți-vă timp să vă opriți la piața din Place Pie. În cele din urmă, încheiați turul trecând prin strada pavată Rue des Teinturiers.

5. Piața de plăcintă

La Place Pie

Credit foto: Flickr – Stefan Kramer

Aici vă aflați în buricul Avignonului. În Place Pie are loc Grand Marché în culorile Provence. Aceste hale moderne sunt deschise de marți până vineri, între orele 6.00 și 13.30. Puteți merge acolo și pe în weekend de la 6:00 la 14:00. În plus, în fiecare sâmbătă, la ora 11.00, bucătarii locali vor prezenta cele mai bune rețete ale lor.

6. Catedrala și Stânca Domnească

Catedrala și Stânca Domnească

Credit foto: Shutterstock – jeafish Ping

Construită în secolul al XII-lea și apoi remodelată în secolele al XV-lea și al XVII-lea, catedrala Notre-Dame-des-Doms este situată lângă Palais des Papes. Datorită poziției sale strategice, de aici poate domina valea Rhône.

Admirați frumoasa fațadă romanică și priviți cu atenție decorațiunile de pe portal. Pentru prima dată, nu este vorba de un decor sculptat, ci de unul pictat. Clopotnița sa este încununată de o Fecioară din plumb aurit. Interiorul catedralei are o atmosferă specială și este scăldat într-o umbră blândă. Puteți vedea câteva fresce pe pereți, dar ar trebui să aruncați o privire și la cupola romanică și la mormântul Papei Benedict al XII-lea.

7. Muzeele

Muzeul Calvet

Muzeul Calvet Avignon

Credit foto: Flickr – erik auping

Muzeul Calvet este principalul muzeu al orașului. Acesta se află într-un conac din secolul al XVIII-lea. Acesta reunește numeroase colecții de pictură, sculptură, desene și arte decorative. Colecțiile permanente ale muzeului oferă o antologie de comori ale picturii franceze, de la Renaștere până în secolul XX.

Muzeul Petit Palais

Vizitați Avignon: Muzeul Petit Palais

Credit foto: Shutterstock – finaeva_i

La capătul Place du Palais des Papes se află muzeul Petit Palais. Cu colecțiile sale excepționale de picturi italiene (colecția Campana) și provensale, acest muzeu face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Veți găsi în special Fecioara cu Pruncul de Botticelli sau Îngerul Bunei Vestiri de San di Pietro.

Colecția Lambert

Colecția Lambert

Credit foto: Flickr – Olivier

Collection Lambert din Avignon este un muzeu de artă contemporană unic. A fost creat la inițiativa unui comerciant și colecționar de artă: Yvon Lambert. El a donat statului o colecție excepțională de lucrări majore din a doua jumătate a secolului XX și începutul secolului XXI.

Situat în inima orașului Avignon, Collection Lambert este găzduit în două vile private magnifice din secolul al XVIII-lea. Acesta prezintă expoziții ambițioase și un program cultural și educațional variat. Acest loc unic este o destinație obligatorie atunci când vizitați Avignon.

8. Capela Saint-Martial

Capela Saint-Martial

Credit foto: Shutterstock – Grisha Bruev

Închisă publicului timp de 10 ani, La Chapelle Saint-Martial a fost readusă la gloria de odinioară după aproape 2 ani de restaurare. Astăzi, este posibil să vizitați această capodoperă a Evului Mediu. Acest spațiu unic și fragil este o bijuterie a picturii europene din secolul al XIV-lea.

Veniți să descoperiți frescele lui Matteo Giovannetti, pictorul oficial al Papei Clement al VI-lea și un artist important al secolului al XIV-lea. Dacă doriți să descoperiți toate secretele și comorile locului, sunt disponibile tururi ghidate de aproximativ o oră.

9. Luminiscențele de la Avignon

Visit Avignon : luminiscențele Avignonului

Credit foto: Shutterstock – Photoprofi30

În fiecare seară, Palais des Papes se îmbrățișează. Zidurile Curții de Onoare devin un adevărat spectacol. Astfel, cu un ritm uluitor, Luminescences d’Avignon îl scufundă pe spectator într-un vârtej vizual și narativ neîntrerupt.

10. Gastronomia și podgoriile din regiune

Vizitați Avignon: podgoriile Chateauneuf du Pape la răsăritul soarelui

Credit foto: Shutterstock – Jag_cz

Fiind capitala viticolă a Văii Rodnei, vizitarea orașului Avignon înseamnă, de asemenea, degustarea vinurilor și a produselor sale locale.
Avignon devine inima pulsantă a nectarului divin și băutura papilor. Vă așteaptă denumirile de prestigiu, cum ar fi Chateauneuf du Pape! Veți descoperi vinuri roșii deosebite, cu un comportament foarte bun, precum și vinuri albe foarte aromate și proaspete.

Nu există o modalitate mai bună de a învăța secretele producerii vinului decât să te plimbi prin podgorii. Transformați-vă călătoria într-un tur al gustului și bucurați-vă și de produsele locale.
Specialitățile regiunii sunt numeroase: fructe confiate, turtă dulce Laurmar și ulei de măsline. Dar gastronomia din Avignon este, de asemenea, o mulțime de fructe proaspete care vă vor face să crăpați! Complementar, vinul și gastronomia se asortează atât de bine încât vă invită la o plimbare gustativă!

11. Fortul Saint-André

Vizitați Avignon : Le Fort-André

Credit foto: Shutterstock – Phil Chandler

Fort Saint-André este situat în Villeneuve-lez-Avignon, la 15 minute de Orașul Papilor. Această veche santinelă oferă o vedere panoramică de la Mont Ventoux până la Alpilles. Remarcabil prin modul în care a fost conservat, Fortul a fost construit în anii 1360 în apropierea reședinței papilor din Avignon.

A fost considerat un simbol al puterii regale până în 1480, când rolul său strategic a fost pus sub semnul întrebării, mai ales când Provence a devenit parte a Regatului Franței. Pe lângă frumusețea sa arhitecturală, acest loc este plin de istorie și secrete!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro