11 destinații pentru a călători cu câinele tău în Europa

Cine a spus că a avea un câine este o barieră în calea călătoriilor? Descoperiți unsprezece destinații ideale pentru a călători cu câinele dumneavoastră în Europa.

Relația care s-a construit între tine și câinele tău este cu siguranță fabuloasă. Într-adevăr, el este cel care îți aduce iubire și afecțiune necondiționată. El este acolo, cu botul lui ușor așezat pe poala ta în timpul serilor tale depresive. Se uită la tine cu nerăbdare și tresare de fiecare dată când plănuiești să petreci timp cu el. Pe de altă parte, dacă există un lucru pe care îl iubești la fel de mult ca animalul tău de companie iubit, acela este călătoria! Poate credeți că aceste două pasiuni sunt incompatibile? Dimpotrivă, este perfect posibil să călătoriți cu câinele dumneavoastră. Unele dintre paradisurile lumii sunt chiar mai bine descoperite în acest fel.

Așadar, iată unsprezece destinații din Europa pe care să le experimentați împreună cu prietenul vostru canin!

1. Grecia

Călătorind cu câinele în Grecia

Credit foto: Shutterstock – Samot

Una dintre cele mai prietenoase țări din Europa cu câinii este Grecia. În această țară împrăștiată, una dintre cele mai paradisiace din lume, câinii sunt clar bineveniți! Multe unități de cazare acceptă animale de companie, cum ar fi Santorini. Într-adevăr, insula are o gamă largă de hoteluri care acceptă câini.

Dacă sunteți fermecat de casele albastre și albe care atârnă deasupra mării, de aleile de modă veche străjuite de flori și de bucătăria mediteraneană, nu ezitați. Călătorind cu câinele în Grecia promiteți o vacanță incredibilă. Și știați că Grecia este lider în ceea ce privește permiterea câinilor să înoate?

2. Corsica

Plaja din Santa Giulia, Corsica

Credit foto: Shutterstock – Samuel Borges Photography

Micuța noastră Insulă Franceză a Frumuseții este o adevărată comoară de pace și natură pentru animalul dumneavoastră de companie. Cu plajele sale ireale, cu mărăcinii sălbatici și parfumați, cu golfulețele sale secrete, cu cetățile medievale construite în calcar și cocoțate pe promontorii, cu stâncile sale albe care absorb soarele… Corsica este, fără îndoială, visul multor pasionați de călătorii.

Vești bune: să călătorești cu câinele tău pe Insula Frumoasă este extrem de ușor. Printre activitățile pentru câini, încercați cani-rando.

3. Spania

Port Vell, portul vechi din Barcelona

Credit foto: Shutterstock – nito

În Barcelona, un oraș cultural și un must-see în țara tapas, taurilor și a celor care se trezesc târziu, câinele tău este binevenit!

La periferia orașului, veți găsi plaja Llevant, care are un spațiu și facilități strict rezervate pentru câini. În interiorul orașului există, de asemenea, multe spații verzi pentru câini. Și pentru că a călători cu câinele nu ar trebui să fie un obstacol în calea oricărei plăceri, spaniolii s-au gândit să deschidă numeroase restaurante dog-friendly.

În afara Barcelonei, puteți vizita și Costa Brava și Malaga pentru o escapadă cu câinele dumneavoastră.

4. Elveția

Călătorind cu câinele în Elveția

Credit foto: Shutterstock – rokopix

În țara vacilor, a lacurilor turcoaz și a oamenilor punctuali, noi iubim câinii! Da, dacă doriți să călătoriți cu câinele dumneavoastră, luați în considerare Elveția. Întinderile sale lungi și verzi, punctate de elemente naturale spectaculoase, sunt locuri de joacă excelente pentru câini. În ceea ce privește activitățile, de la canotaj și ciclism montan până la skijoring în timpul iernii, veți avea de unde alege când vine vorba de a vă bucura de țară cu câinele dumneavoastră.

5. Italia

Italia, o țară prietenoasă cu câinii

Credit foto: Shutterstock – Jaromir Chalabala

În funcție de regiunea sau de orașul pe care îl alegeți, trebuie să știți că multe plaje italiene sunt complet prietenoase cu câinii (Toscana, Rimini, Sardinia, San Vincenzo sau Roma). Acestea vă primesc animalul de companie cu brațele deschise și sunt amenajate pentru a-l răsfăța: lecții de înot, sesiuni educative, saloane de toaletare, urinare, dușuri etc.

În țara lui pizze și gelatiDe asemenea, este ușor să călătoriți cu câinele dumneavoastră, având în vedere că există numeroase campinguri deschise pentru cazarea câinilor. În orașe faimoase și prestigioase, precum Veneția, multe hoteluri își afișează cu mândrie facilitățile de cazare pentru câini.

6. Austria

Descoperirea Austriei și a Alpilor, cu câinele dumneavoastră

Credit foto: Shutterstock – marcin jucha

Iată o altă destinație în care să călătorești cu câinele tău atunci când ești un iubitor de munte: Austria. De la cabane la țară cu spații verzi nesfârșite în care câinii pot alerga, la hoteluri de munte care acceptă câini, această țară este ideală pentru o vacanță cu cățelul.

Parcurile naționale din Austria sunt, de asemenea, prietenoase cu câinii. Capitala, un oraș rafinat și grațios, acceptă și animale de companie. Chiar și în faimoasele cafenele din Viena și în unele dintre cele mai bine întreținute parcuri.

7. Germania

Bremen

Credit foto: Shutterstock – N.M.Bear

Când vine vorba de călătorii cu câinele, capitala Germaniei este o destinație de nerefuzat. În Berlin, majoritatea mijloacelor de transport în comun acceptă animalele de companie, chiar dacă sunt de talie mare. Numeroase parcuri, magazine și restaurante întind covorul roșu pentru adorabilul dumneavoastră companion. Dacă vă luați o pauză mai lungă, veți descoperi că unele locuri de muncă sunt prietenoase cu câinii.

De ce? Pentru că în Germania majoritatea proprietarilor de câini participă la cursuri de dresaj pentru câinii lor și la cursuri de dresaj pentru ei înșiși.

8. Belgia

Vizitați Bruxelles și Bois de la Cambre, ideal pentru canini

Credit foto: Shutterstock – Koverninska Olga

La vecinii noștri, care sunt regii cartofilor prăjiți și a vafetelor, călătoriile cu câinele sunt deosebit de plăcute. Mai ales în Bruges. În acest oraș mic și fermecător, asemănător cu Disneyland, câinele dumneavoastră este mai mult decât binevenit. Puteți descoperi faimoasele sale străzi pietruite, canalele fermecătoare și magazinele de ciocolată în ritmul pașilor celui mai bun prieten al dumneavoastră cu patru picioare! Multe dintre pub-urile și cafenelele de acolo sunt în mod clar prietenoase cu câinii.

În ceea ce privește restul Belgiei, trebuie să știți că majoritatea trenurilor care circulă prin țară acceptă câini contra unei taxe mici.

9. Țările de Jos

Turiști și bărci pe canalul Prinsengracht, Amsterdam

Credit foto: Shutterstock – Ivo Antonie de Rooij

În Țările de Jos, și mai ales în Amsterdam, nu există nicio îndoială că vă veți bucura să călătoriți cu câinele dumneavoastră. Capitala libertății și a deschiderii, este deschisă și pentru animalul dumneavoastră de companie.

Alergarea frenetică a câinelui dumneavoastră sau dimensiunile mari nu vor interfera cu atitudinea relaxată a olandezilor. Aduceți-l în interiorul unei cafenele, al unui restaurant sau la picioarele dumneavoastră pe o terasă însorită. Pentru a vă bucura pe deplin de atracțiile culturale și arhitecturale ale orașului, nu este nevoie să plătiți în plus pentru transportul public.

Dacă explorați alte orașe, cum ar fi Keukenhof pentru lalelele sale primăvara, atunci nu trebuie decât să plătiți mai puțin de cinci euro pentru ca însoțitorul dumneavoastră să urce în tren!

10. Croația

Vizitarea Parcului Național Krka cu câinele dumneavoastră

Credit foto: Shutterstock – marcin jucha

Frumoasă și fermecătoare, cu climatul său blând și peisajele sale variate, Croația a cucerit sufletele călătorilor. Această destinație excelentă de la malul mării are multe plaje care acceptă câini. În interiorul țării, există numeroase parcuri naționale care oferă plimbări spectaculoase și peisaje supranaturale, care sunt, de asemenea, prietenoase cu câinii.

11. Republica Cehă

Republica Cehă, destinație prietenoasă pentru câini

Credit foto: Shutterstock – Vladimir_Vinogradov

În cele din urmă, atunci când se vorbește despre orașele de poveste din Europa, mulți călători se gândesc la Praga. Frumoasa capitală, plină de comori istorice, a devenit treptat prietenoasă cu câinii.

Restaurantele și-au deschis treptat porțile pentru câini, uneori oferindu-le chiar și o mică masă. Același lucru este valabil și pentru parcuri, cum ar fi Parcul Letna, sau pentru anumite hoteluri situate direct în inima capitalei. Pentru a călători cu câinele dumneavoastră, este o destinație ideală și datorită transportului gratuit pentru acesta.

Deci, acum, ce te oprește să îți deschizi agenda, să arunci plicul de la școala de internat pentru câini și să îți planifici viitoarea vacanță cu cel mai bun prieten cu patru picioare?

Singurul lucru la care trebuie să fiți atenți sunt regulile specifice fiecărei țări în ceea ce privește călătoriile cu un câine. Pentru cele mai multe destinații din Europa, asigurați-vă că prietenul dumneavoastră credincios :

  • Are un pașaport european,
  • Un carnet de vaccinări la zi (în special împotriva rabiei),
  • Identificarea prin tatuaj sau cip,
  • Un certificat de sănătate.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro